Dveri-DJB

http://www.pravda.rs/lat/2018/01/26/dveri-prolaze-kroz-najdramaticniju-krizu/

Dveri prolaze kroz najdramatičniju krizu

Dveri, prema rečima izvora iz te stranke, zbog svojevoljnih odluka Obradovića porolaze kroz najdramatičnu krizu iz koje je pitanje da li će se izvući!

- Veliki broj razočaranih pristalica Dveri već je prešao u Zavetnike, i to je poražavajuće za stranku! Svi su nezadovoljni načinom na koji Obradović vodi partiju u poslednje vreme, ali i njegovim svojevrsnim političkim zaokretom. Kap koja je prelila čašu bilo je definitivno potpisivanje deklaracije o zajedničkom nastupanju na beogradskim izborima sa pokretom ,,DJB“ Saše Radulovića, koji je ideološki potpuno suprotan od našeg. Stranku su napustila jedina dvojica istaknutih intelektualaca - Milo Lompar i Kosta Čavoški, što je stvarno nemerljivi gubitak!
Pitanje je dana kada će otići i drugi čovek stranke, Srđan Nogo, koji već otvoreno odbija da učestvuje u predizbornoj kampanji sa DJB.
Obradoviću je leđa zbog Radulovića okrenuo i dojučerašnji koalicioni partner Milan Stamatović i to uz teške reči - kaže izvor iz Dveri.

On navodi da se zbog svega ovog među razočaranim članovima pokreta ponovo zavrtela stara priča da je glavni uzrok raspada Dveri to što je starešinstvo na čelu sa Boškom Obradovičem prekršilo zavet koji su dali na Hilandaru pred ikonom Trojeručicom, što je svojevremeno tvrdila i bivša aktivistkinja, dugogodišnji portparol pokreta Dverii i venčana kuma Bošaka Obradovića Maša Vujanović.

Poslednja izmena:
Радуле је нешто сморен.

Ма, та слика је још из 2016. године кад су били у скупштини а кад ту ништа нису направили кад су отишли код Његове екселенције господина Ската да интервенише око изборних резултата.

Не стоји поређење. И ДС и СПС имају социјал-демократски програм, и једна и друга партија су чланица европске Социјалистичке интернационале, и једна и друга партија се у свом програму залажу за евроинтеграције (Дачић је евроинтеграције уврстио у програм СПС-а после раскида са Милошевићем, када је Милошевић из Хага позвао чланство СПС-а да гласа за Шешеља).

.

Баш су (били) блиски.

На тим изборима Тадић је био у коалицији са ЛДП, странком извесног Чедомира Јовановића, познатог у јавности као пријатељ "земунског клана".

Дачић је имао потписан коалициони споразум са СРС чији је кандидат био Вучић, који је тада (за мој рачун) био нормалан.

Пошто ЛДП није добио гласове које су му пројектовали УСАИД и Благојевић, Тадић се досетио заједничког програма срљања у ЕУ.

То је Дачићу сломило срце, а Вучићу - отворило очи.

Толико о принципима овдашње политике и политичара.

Кварљива је лако та роба.

.

Poslednja izmena:
.

Баш су (били) блиски.

На тим изборима Тадић је био у коалицији са ЛДП, странком извесног Чедомира Јовановића, познатог у јавности као пријатељ "земунског клана".

Дачић је имао потписан коалициони споразум са СРС чији је кандидат био Вучић, који је тада (за мој рачун) био нормалан.

Пошто ЛДП није добио гласове које су му пројектовали УСАИД и Благојевић, Тадић се досетио заједничког програма срљања у ЕУ.

.

O kojim to izgobirma ti pričaš?

Tadić je ušao u koaliciju sa LDP na prošlim izborima (2016). I to je možda najkraća do sada koalicija u istoriji srpskog parlamentarizma, jer je potrajala par meseci i raspala se gotovo odmah posle izbora.

Saliva, politika nije laka stvar.

Oni koji bi večito da gube na izborima, bolje da se iz politike i povuku i u nju i ne ulaze.

Mi u Srbiji smo na žalost navikli da za par minuta promenimo program, ideologiju i principe čim se ukaže prilika da se okačimo na državnu sisu. Tako je bilo u Kneževini, Kraljevini i danas u republici.
Mislim, jadno je na nekom nivou malo višem od prizemnog da uđeš u koaliciju sa likovima sa kojima dodirne tačke nemaš zbog na primer parking servisa.

Ministar Saša Radulović: Vlada stoji iza mene

- Paket ekonomskih mera koji je predstavio ministar finansija isti je kao i paket ekonomskih mera koje sam ja predstavio, i iza njih stoje i potpredsednik Vlade Vučić i cela Vlada - izjavio je večeras ministar privrede Saša Radulović. https://www.blic.rs/vesti/politika/ministar-sasa-radulovic-vlada-stoji-iza-mene/td2jkkr

:hahaha: :rotf:

- - - - - - - - - -

Vučić primio delegaciju Dveri

Beograd -Pokret Dveri saopštio je danas da je njihovu delegaciju primio premijer Srbije Aleksandar Vučić i da su mu oni predstavili šest mera za obnovu države. https://www.blic.rs/vesti/politika/vucic-primio-delegaciju-dveri/881fpfx :cepanje:

Zamisli, odlazak kod premijera da mu se predloži nešto je toliko nenormalan potez da mora da znači saradnju :hahaha: Ono sve pre i nakon toga, što se nastavlja do danas, nema nikakve veze. Dakle, da ponovimo konstataciju kako nisi baš čitav u glavi, jer osim ovoga što pričaš za Dveri, samo kompletni moron može da priča i za Radulovića, za koga svi u ovoj zemlji znaju kako je otišao iz Vučićeve vlade.

Imaju već iskustvo oko te saradnje sa prošlih izbora...Pusti priču o vernosti kad ovim jadovima nema premca. Najverniji su parama, a za to su im Ameri ok....

Baš to i pitam, objasni mi kako im je to pomogao na prošlim izborima? Nema šta da se pušta priča kad Vučić letuje, zimuje i ostalo slobodno vreme provodi slušajući američka naređenja i naravno dobijajući neku nadoknadu od njih. Taj izdajnik nema pravo bilo kome da priča ni o Amerikancima ni o Rusima...

http://www.pravda.rs/lat/2018/01/26/dveri-prolaze-kroz-najdramaticniju-krizu/

Dveri prolaze kroz najdramatičniju krizu

Dveri, prema rečima izvora iz te stranke, zbog svojevoljnih odluka Obradovića porolaze kroz najdramatičnu krizu iz koje je pitanje da li će se izvući!

- Veliki broj razočaranih pristalica Dveri već je prešao u Zavetnike, i to je poražavajuće za stranku! Svi su nezadovoljni načinom na koji Obradović vodi partiju u poslednje vreme, ali i njegovim svojevrsnim političkim zaokretom. Kap koja je prelila čašu bilo je definitivno potpisivanje deklaracije o zajedničkom nastupanju na beogradskim izborima sa pokretom ,,DJB“ Saše Radulovića, koji je ideološki potpuno suprotan od našeg. Stranku su napustila jedina dvojica istaknutih intelektualaca - Milo Lompar i Kosta Čavoški, što je stvarno nemerljivi gubitak!
Pitanje je dana kada će otići i drugi čovek stranke, Srđan Nogo, koji već otvoreno odbija da učestvuje u predizbornoj kampanji sa DJB.
Obradoviću je leđa zbog Radulovića okrenuo i dojučerašnji koalicioni partner Milan Stamatović i to uz teške reči - kaže izvor iz Dveri.

On navodi da se zbog svega ovog među razočaranim članovima pokreta ponovo zavrtela stara priča da je glavni uzrok raspada Dveri to što je starešinstvo na čelu sa Boškom Obradovičem prekršilo zavet koji su dali na Hilandaru pred ikonom Trojeručicom, što je svojevremeno tvrdila i bivša aktivistkinja, dugogodišnji portparol pokreta Dverii i venčana kuma Bošaka Obradovića Maša Vujanović.

Milo Lompar nije napustio Dveri .... Istina je da su Srđa Trifković i Kosta Čavoški napustili politički savet Dveri, iskreno mislim da oni tu od početka nisu imali šta da Traže...
Dveri prave koaliciju na gradskom lokalnom nivou sa DJB, nema ni govora o koaliciji za parlament, a kamoli da će Dveri odustati od svoje antigej i antiEU politike!

Milo Lompar nije napustio Dveri .... Istina je da su Srđa Trifković i Kosta Čavoški napustili politički savet Dveri, iskreno mislim da oni tu od početka nisu imali šta da Traže...
Dveri prave koaliciju na gradskom lokalnom nivou sa DJB, nema ni govora o koaliciji za parlament, a kamoli da će Dveri odustati od svoje antigej i antiEU politike!

Zašto?

Reci ti meni ako znaš pošto vidim da podržavaš protivprirodnu koaliciju, koji je benefit toga? Uzimanje vlasti u Beogradu?
Ako ne možeš sam da namakneš cenzus i da rasteš, batali se brale politike. Idi radi IT, crtaj, slikaj, šta god.

Reci ti meni ako znaš pošto vidim da podržavaš protivprirodnu koaliciju, koji je benefit toga? Uzimanje vlasti u Beogradu?
Ako ne možeš sam da namakneš cenzus i da rasteš, batali se brale politike. Idi radi IT, crtaj, slikaj, šta god.

To je nakaradni pristup.

Ne može svima biti dostižan cenzus, zato se i prave tzv. protivprirodne koalicije.

Jedino pretpostavljam da se neko plaši ove koalicije pa se zato protivi. :D

To je nakaradni pristup.

Ne može svima biti dostižan cenzus, zato se i prave tzv. protivprirodne koalicije.

Jedino pretpostavljam da se neko plaši ove koalicije pa se zato protivi. :D

Razumeo bih ( ne i opravdao) da je neki veliki cilj ostvariv koaslicijom sa djb. Ovako, postoji osnovana sumnja da će da podrži i sns kad uđe u skupštinu. Zašto da ne, Vučić fino nagrađuje poslušne.

- - - - - - - - - -

Ne govorim ja nikom kako da glasa, samo pišem svoje mišljenje.

.

Баш су (били) блиски.

.

Заборавио си да је Дачићев СПС, а пре коалиције са Тадићевим ДС-ом, давао мањинску подршку ИЗРАЗИТО про-ЕУ влади Војислава Коштунице сачињену од ДСС-а, Српског Покрета Обнове и Г17.

- - - - - - - - - -

Дачић само у предизборно време жестоко удара у национал-шовинистичке и про-руске таламбасе. Када избори прођу, он по правилу одма` хвата западњачки воз. Тако је било и онда када је прешао од ДС-а ка СНС-у. У том моменту, СНС је - за разлику од Бориса Тадића - била спремна да учини све КАКО ТРАЖИ ЕУ ТЈ НЕМАЧКА ПО ПИТАЊУ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ. Борис Тадић је изгубио власт зато што је одбио немачки план за КиМ (тзв. "Бриселски споразум").
По питању КиМ, али и по другим питањима (нпр распродаје остатака стратешких предузећа) СНС је у потпуности прихватила програм ЛДП-а, а који ти несувисло спомињеш као некакав аргумент.

Poslednja izmena:
Razumeo bih ( ne i opravdao) da je neki veliki cilj ostvariv koaslicijom sa djb. Ovako, postoji osnovana sumnja da će da podrži i sns kad uđe u skupštinu. Zašto da ne, Vučić fino nagrađuje poslušne.

- - - - - - - - - -

Ne govorim ja nikom kako da glasa, samo pišem svoje mišljenje.

Na osnovu čega smatraš da postoji osnovana sumnja da će podržati SNS?

Pa ja više verujem njima nego Šapiću (koji je otvoren u tome) ili koaliciji okupljenoj oko DS, po tom pitanju.

Поменути и нису чланови "Двери", већ су као нестраначке личности од изузетног поштовања у национал-шовинистичким и десничарским круговима, кроз своје присуство у "Политичком савету Двери" давали подршку Бошку Обрадовићу јер их је он уверио (читај: преварио) да његова странка никада неће ићи у коалицију са странкама које се залажу за евроинтеграције, јер улазак у ЕУ значи де јуре признање Косова као независне државе.

Back