Два или (више) домена на једном хосту?

Hriscanin

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
360
Да ли је могуће следеће:

Купим један домен од компаније А. (нпр. тралала.цом )
Купим други домен од компаније Б. (нпр. бенгбенг.цом )
Купим хост од компаније Ц.

Да ли сада могу да оба сајта држим на једном закупљеном хосту?

da

kupis VPS (virtual private server) ili dedicated box, uz njih dobijes WHM (web host menager) podesis DNS zone na obe lokacije gde si kupio domejn da reflektuju zakupljeni host, onda kreiras cpanel u host za obe adrese

ja preferiram taj pristup i imam vec takve adrese koje su sa dva name registrija u jednom hostu

to isto moze da se uradi i sa adon domejn u shared hostingu na cpanelu ali shared ne moze da nosi poluozbiljan jedan a ne vishe sajtova

VPS hosting je dosta skuplji od shared hostinga ali zato imas stvarno deklarisanu kolicinu memorije na hard disku, ram i procesorsko vreme tako da je to isto vishe nego dosta kvalitetnije od shared hostinga

moze vishe od dva pristojna sajta da vuchesh preko VPS sa minimum 512 MB deklarisanog rama, a rpotok teskod a ces potrositi ukoliko nemas veliku kolicinu saobracaja

u sustini 512MB rama VPS sa 60GB prostora mozes da zavrsis za oko 60$ mesecno sto je deset put skuplje od prosecnog 6$ shared hostinga gde je sve unlimited dok ne odes tamo :D

razmisli koliko ti vredi taj sajt i koliko ti se isplati da placas 50+$ mesecno za hosting i ako ti je to ok
ako nije uvek mzoes da uzmes dva jeftina hostgator cpanela za 5$ mesecno ako sajt nije preterano tezak po broju fajlova ili buducoj upotrebi CPU i ram-a

*** takvo je stanje te stvari

shared hosting je smece jer spakuju na jednu masinu 400 korisnika, ako neko hebe server moguce da tvoj sajt nece da radi a uvek ce se naci neko da hebe i uvek ce se naci nesto ispod tezge na osnovu cega ce da te hebu da tvoj sajt hebe server

sa vps ili dedicated si siguran da to nece biti tako jer imas hardwarska ogranicenja a ne promenljivi tos (terms of service) lihvarske hosting kompanije

i tako je to dobri moj Hriscane...

Back