louiskrstic
Domaćin
- Poruka
- 3.215
Pozdrav
Prosle godine sam imala jedan simpatican san : shvativsi da sanjam
pokusala sam se prisjetiti moje liste sanjackih zadataka , ali nekako mi nije islo....
i tako..neznajuci sta dalje da radim, odjednom dođem na ideju da pokusam pozvati jednog eck- ucitelja , cijeg imena sam se sjecala iz knjige koju sam daavno citala....
zove se Rebazar Tarzs - izgleda da sam krivo upamtila opis njegovog fizickog izgleda , jer... bila sam uvjerena da bi trebao da bude celav
i tako.... pocnem ja njega prizivati... kad ono.. ugledam ispred sebe dvije osobe:
crnog bradatog muskarca i zenu dugacke plave kose...uuups.... mislim si * zvala sam Rabazara...tko su sad ovi...sta rade ovdje?*
no dobro.... kad su vec bili tu, pitala sam ih kako se zovu : on je izgovorio neko neobicno, kratko ime, a ona se smijala, nije htjela da kaze svoje :
rekla sam joj * ok...onda cu te zvati Ljepotica* ... zezali smo se tako neko vrijeme, a zatim
vodili razgovor kojeg se ne sjecam ....
Nekoliko mjeseci kasnije , naisla sam na Eckankar sluzbenu stranicu ....odlucih malo pogledati sta ima....
i.... imala sam sto vidjeti !... među crtezima eck- majstora pronasla sam moje sanjacke posjetitelje : http://www.eckankar.org/Masters/index.html
Kata Daki i Rebazar Tarzs..... a covjek bez kose ( koji je trebao da bude Rabazar ) zove se Yaubl Sacabi..
Inace, nisam u Eckankaru , ali imam frenda koji je svojevremeno bio . Od njega sam dobila knjigu i snimku
jednog seminara kojeg je odrzao Harold Klemp .
Hvala Ravena za ovu izvanrednu priču.
pored ove pokrenuo sam i temu "Čemu služi moja religija.." oblast Religija.
Tamo je bilo nasrtaja da su ECK Masteri izmišljeni a da se ja trebam zapitati da li je sa mnom sve u redu...
Ustrari, ogromna je privilegija susresti se sa ECK Masterima tim direktim "Agentima" ili Božjim slugama. Mada su oni u pravom smislu saradnici sa Bogom i Njemu direktno odgovorni.
Izvanredno, uečnja ECKANKAR koja oni nose su direktna učenja Boga odnosno Svetoga Duha i to su jedina živa učenja odnosno jedina živa religija.
Poslednja izmena: