DUHOVNI RAT

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li znaš da su svi na ovoj slici zajedno sa Francom...pomazani...Da li uopšte znaš šta kod vas JS znači biti ...pomazan...
]

EVO PAR RECI DA SHVATIMO KO JE BIO POMAZANI FRANC I KAKVU TEZINU SU IMALA NJEGOVA UCENJA. A PORED TOGA DA PREPOZNAMO JOS JEDNO NETACNO UCENJE KULE:

Po Kuli, Isus je posrednik samo za pomazane Jehovine svedoke, dakle samo za Franca i slicne.

Koja je ovo prevara...

Kada čitate Bibliju verujući u Isusa da li vam pada na pamet da on nije vaš posrednik.
Ne?
Naravno da svakom koji uzme sam da čita Bibliju neće tako nesto ni pasti na pamet.
Pročitajte ovo:

Prva Timoteju glava 2
3 To je dobro i prijatno pred Bogom, Spasiteljem našim,
4 koji hoće da se svi ljudi spasu, i da dođu do poznanja istine.
5 Jer jedan je Bog, i jedan posrednik između Boga i ljudi, čovek Isus Krist
6 koji sebe dade u otkup za sve. To je svedočanstvo koje je u svoje vreme dato,

Jednostavno ,zar ne?
Bog želi da se svi ljudi spasu i zato je kao čovek došao među nas.
Isus je posrednik SVIMA koji u Njega veruju.

Kula stražara tvrdi drugačije:

Svetska sigurnost*** ws pogl. 1 str. 10-11 odl. 16 Želja za mirom i sigurnošću širom svijeta ***
16 Na isti način kako je stara izraelska nacija bila u zavjetnom odnosu s Jehovom Bogom preko posrednika Mojsija, tako i nacija duhovnog Izraela, »Izrael Božji«, ima zavjetan odnos preko posrednika (Galaćanima 6:16). O tome je pisao apostol Pavao svojim kršćanskim suradnicima: »Jedan je Bog i jedan je posrednik između Boga i ljudi, čovjek Krist Isus« (1. Timoteju 2:5, NS). Da li je Mojsije bio posrednik između Jehove Boga i cijelog čovječanstva? Ne, bio je posrednik između Boga Abrahama, Izaka i Jakova i naroda njihovih tjelesnih potomaka. Isto tako, veći Mojsije, Isus Krist, nije posrednik između Jehove Boga i čitavog čovječanstva. On je posrednik između svog nebeskog Oca], Jehove Boga i nacije duhovnog Izraela kojih je broj ograničen na 144 000 članova. Ta duhovna nacija je kao malo stado Jehovinih ovcama sličnih ljudi (Rimljanima 9:6; Otkrivenje 7:4).

Imajte uvek na umu da je Isus došao zbog svih nas, a ne zbog pomazanika Kule stražare-"vernog i mudrog sluge"!
Čitajte Bibliju i okanite se šarenih knjižica .

Biblija kaze da je Isus posrednik svih nas a Kula kaze ne on je psoredniks amo 144000. pomazanih?
,
Kako sotona zeli da odvoje ljude od Hrista.
JER ZNA SLEDECE:

Apg 4:12 Jer nema drugog imena pod nebom danog ljudima kojim bi se mi mogli spasti.

Kada uzmes ljudima to ime nema ni spasenja.

Kako je ponekad jasno delovanje sotone preko ove organizacije.
Nekada je to teze povrsnom poznavaocu i citaocu da prepozna.

Jedini cilj ovih diskusija je da otvori oci mnogima.

Poslednja izmena:
http://forum.krstarica.com/showthread.php/500193-DUHOVNI-RAT?p=20554354&viewfull=1#post20554354

Kažeš : ˝ Kada sam imala 17 godina bila sam impresionirana, kada su mi Jehovini svedoci rekli da ce 1975. godine doci kraj ovoga gresnoga sveta i poceti raj na Zemlji. ˝

Ovo je jedna od mnogih neistina.
SLUŽBENO, Jehovini Svjedoci NISU NIKADA rekli da 1975. dolazi kraj svijeta.
Ili je ona pogrešno razumijela pa je tako navela, ili namijerno pišeš neistine.

Odgovor:
Postovanje prijatelju Mudri,
Da li je tebi poznato sta su JS u ono vreme propovedali ili si samo naucio onako kako oni danas pokusavaju da se izvuku od te sramote?

Pre svega ja sam zivi svedok sta su JS tada propovedali.
Evo ti jedan primer.
Godine l974. u aprilu sreo sam se sa JS po imeni Sergije, francuz. Vrlo pametan i dobar mladicu
imao je zavidne manjire, neobicno iskren i prijatan.

Ali mi je licno rekao da Armegadon pocinje za 8 meseci, prvog januara 1975.godine.
Tada ce svi koji nisu Jehovini svedoci biti unisteni a oni ce zivetu u novom sistemu na zemlji.

Uazalid sam gauveravo da njegovo recunanje nema veze sa Biblijom on je cvrsto verovao da je to istinha.

Tada sma mu predlozi da zakazemo sastanak 15 januara 1975. godine.
On se strogu usprotivio recima: "Znam ja sta vi hocete, ako bih ja zakazao sastanak sa tobom,
znacilo bi da ne verujem u istinu koju objavlhuje, Ne, nema nikakvog sastanka sa vama,
jer ako se ne ukrcate u ladju Kule strazare, koja je jedini brod spasenja, ja cu biti 15. januara ovde,
ali vas nece biti, jer ce vas Jehova unistiti.

Ipak odredjenog datoma sa prijateljemj posao sam da trazim Sergija, ali ga nmisma nasao.
Nasao sam njegovu sestru koja je takodje bila pionir JS. Regla nam je da su oboje cvrsto verovali da 1. janura ce doci kraj sveta,
a kad se od toga nista nijue desilo, mi samo se toliko razocarali da smo tesko preboleli taj udarac.
Oboje smo napustili Jehovine svedoke i Sergije ne zeli o tome vise da razgovara.

I sada Mudri, raci mi da li su zaista propovedali kraj svet i Armagedon 1975. godine ili nisu?

Pazi.o bjasnjenje biblijskih prorocasnstava da smo sada u sedmome danu stvaranja koji traje 7000 godina,
a koji pocinje 4026. godine pre n.e. Tvrdili su da je 6000 godina odredjeno ovom sistemu sveta, a da se one zavrsavaju 1914. godeine.
Tada je terebao da pocen Armagedon, i milenijom, jer je po vasem racunanju sedma hiljada poslednjeg dan ,milenijum
Kad se to nije desilo dodali su novu ideju Generaciju u kojoj ce se sve zbiti o kojoj Hristos govori i zakljucili
da Amagedon pocinje 1975. godine kada ce biti unisteni svi nejehovisti, i da ce tada poceti milenijum na zemlji.

Vidis brate to je sve vase zavanicno tumacenjem Biblije u kojoj je po vasemu tako odredjeno.

Nije posteno od Vernog roba iz Brooklyna sto krivicu baca na vernika pa kazu, jesu neki vernici
u odusevljenju to propovedali ali mi nismo mislili tako.
Bas tako su mislili i propovedali, ja sam zivi svedok da je tako bilo.

Mudro, rekao si da sada drugacije veruju.

Mozes li nam objsniti kako po novoj svetlosti objasnjavaju ovo prorocanstbo sedmice stvaranja od 49,000 godiena?
U cemu je razlka?

Unapred hvala na obavestenju

\
Potreba za ispravljanjem gledišta

Sve do pred kraj 1914, mnogi su kršćani očekivali da će se Krist vratiti u to vrijeme i da će ih uzeti na nebo. Zato je u predavanju održanom 30. rujna 1914. A. H. Macmillan, jedan od Istraživača Biblije, izjavio: ”Ovo je vjerojatno posljednje javno predavanje koje ću ikad održati, jer ćemo uskoro krenuti kući [na nebo].“ Macmillan je očigledno bio u zabludi, no to nije bilo jedino neispunjeno očekivanje koje su gajili on i njegovi suradnici, Istraživači Biblije. Istraživači Biblije, od 1931. poznati pod imenom Jehovini svjedoci, očekivali su i da će se 1925. ispuniti divna biblijska proročanstva. Pretpostavljali su da će u to vrijeme započeti zemaljsko uskrsnuće, kad će se u život vratiti vjerni muževi starog doba kao što su Abraham, David i Danijel. U novije doba mnogi su Svjedoci nagađali da bi se zbivanja povezana s početkom Kristove Milenijske vladavine mogla početi odvijati 1975. Njihovo se očekivanje temeljilo na shvaćanju da će tada započeti sedmi milenij ljudske povijesti. Ta pogrešna gledišta ne znače da su Božja obećanja lažna, da je on načinio pogrešku. Ni u kom slučaju! Isto kao i u slučaju kršćana u prvom stoljeću, do grešaka ili pogrešnih shvaćanja došlo je stoga što oni nisu poslušali Isusovo upozorenje: ’Vi ne znate kad će vrijeme nastati.‘ Pogrešne zaključke nisu donijeli zbog zlobe ili nevjernosti Kristu, nego uslijed gorljive želje da u svoje vrijeme vide ostvarenje Božjih obećanja. Zato je A. H. Macmillan kasnije objasnio: ”Naučio sam da moramo priznati svoje pogreške i nastaviti s istraživanjem Božje riječi kako bismo dobili veće prosvjetljenje. Bez obzira na to kakve smo preinake u svojim gledištima morali poduzimati s vremena na vrijeme, one nisu promijenile velikodušnu pripremu otkupnine i Božje obećanje vječnog života.“ Doista, u Božja se obećanja možemo pouzdati! Ljudi su ti koji su skloni pogrešci. Zato će pravi kršćani zadržati stav čekanja, u poslušnosti Isusovoj zapovijedi. Oni će ostati budni i spremni za Kristov neizbježiv dolazak u ulozi Božjeg Izvršitelja Presude.

Postovanje Logicaru,

Prema izjavi koju si ovde naveo, ti priznajes ili to priznaje Macmilan, da ste odredili CETIRI godine samo u ovom predviddjanju a to su:
1914.
1925.
1930. i
1975. i ni u jednoj od tih godina nije se ispunilo ono sto ste propovedali.

Dobro je Macmillan rekao, Bog nije pogresio, ali JS jesu, to je fakat.

Posto svi vidimo da je tako, kako mozemo imati poverenja da je ono sto JS danas prorpovedaju istina?

Drugo, Verni rob iz Brooklyna tvrdi da Jehova upravlja zajednicom JS a oni su samo verni robovi.
Da li je tako, Logicaru?

Ako bi bilo tako, zar ne bi to znacilo da je Jehova pogresio?

Trece, zar ne uci Verni rob iz Brooklyna da je Kula strazara jedini kanal ISTINE na svetu
preko koje Jehova daje stadu hranu istine na vreme?

Otkouda je moguce da je za tako kratko vreme toliko mnogo neistina razneto po svetu upravo preko tog kanala?

Mozemo li imnati poverenje u istinitost tih vesti i tog kanala danas?

E

Sada se očekuje Mona da napiše ovako... "OVU TEMI TREBA ZAKLJUCATI..."

Tek sad sam se uverio da je za JS, ako neko iznosi istinu, a koja se ne slaze sa njihovim veronanje, to je laz.

Drugo, za njih je neprijatelj svaki onaj koji govori ono s cime se ne slazu, pa makar to i istina bila.

To nisu kriuvi svedoci, nego Kula strazara koja ih je tako odgojila.

Aj ne lupaj vise....

Koliko imas klonova inace?

Ko ploca se ponavljas....

A lepo sto proucavas Kule mozda nesto i naucis :malav:

Inace Kule su i pisane za vas da shvatite nesto....

Mi dobro poznajemo Bibliju i bez casopisa :)

Ovo nije tema isključivo o Jehovinim Svedocima zato ne kvari se tema ako se spustim na vaš nivo i pridružim! Treba vas naučiti nešto i o toj vašoj sekti.

Što se tiče Koresha ovako:

When he was 22, Koresh had an affair with a 15-year-old girl who became pregnant.[1] He claimed to have become a born-again Christian in the Southern Baptist Church and soon joined his mother's church, the Seventh-day Adventist Church. There he fell in love with the pastor's daughter and while praying for guidance he opened his eyes and allegedly found the Bible open at Isaiah 34, stating that none should want for a mate; convinced this was a sign from God, he approached the pastor and told him that God wanted him to have his daughter for a wife. The pastor threw him out, and when he continued to persist with his pursuit of the daughter he was expelled from the congregation.[1]

In 1981 he moved to Waco, Texas, where he joined the Branch Davidians, a religious group originating from a schism in the 1950s from the Shepherd's Rod, themselves disfellowshipped members of the Seventh-day Adventist Church in the 1930s. They had established their headquarters at a ranch about 10 miles out of Waco, which they called the Mount Carmel Center (after the Biblical Mount Carmel), in 1955.

Pa onako:
When he was 20, Koresh turned to the Church of Seventh Day Adventists, his mother's church

I opet vako isto kao i Adventistički Isus epileptičarka Ellen White.
This was the tragic end of Koresh's six-year-rule over the once benign Davidian sect, originally founded by an officially excommunicated Seventh Day Adventist named Victor Houteff who died in 1955. David Koresh was a man many mental health experts were inclined to describe as a likely "psychopath."

Idemo dalje:

Mini Biography

US cult leader, David Koresh was born Vernon Howell in West Texas. His mother Bonnie Holdman was only 14 when his illegitimate birth occurred. Koresh's childhood was disruptive. A dyslexic he dropped out of school in the 9th grade. He was kicked out of his SDA church for 'ranting and raving' and went to Hollywood to try and make it as a rock star. After failed attempts at obtaining his dreams he went to Mt. Carmel religious commune outside Waco, Texas in 1983. It was run by a splinter faction from the SDA church who called themselves Branch Dravidians that was formed by Bulgarian Victor Houteff in the 1930s. Koresh began to preach at Mt. Carmel.

Pa nako:
DAVID KORESH
CLICK HERE TO VIEW BIOS OF CULT LEADERS
David Koresh was born Vernon Wayne Howell (August 17, 1959 - April 19, 1993). He was the self-proclaimed head of the Branch Davidians from 1988 until a 1993 raid by the Bureau of Alcohol, Tobacco, and Firearms and subsequent siege by the Federal Bureau of Investigation ended with the burning of Branch Davidian ranch, the Mount Carmel Center.
Early Life

David Koresh was born in Houston, Texas to a 15-year-old single mother. He never knew his father and was raised by his grandparents. Koresh described his early childhood as lonely, saying that the other kids teased him and called him "Vernie". As a young boy, he was abused by his stepfather. A poor student because of dyslexia, Koresh dropped out of high school. By 18, he was working as a carpenter.

When he was 20, Koresh joined his mother's church, the Seventh-day Adventist Church. He reputedly became involved with a 15-year-old girl who became pregnant, but marriage was forbidden by the girl's father and church elders. Koresh began to challenge the elders on many points of scripture and was expelled for being a bad influence on young people.

Pa tako:

The son of a single mother, Vernon Howell grew up in the Dallas area, an indifferent student but an avid Bible reader who prayed for hours and memorized Scriptures. A member of the Seventh-day Adventists Church, he became an avid follower of an off-shoot of the church, the Davidians, a congregation headed by George Roden. Howell joined them in 1984 and defeated Roden in a power-struggle, becoming the undisputed leader and completing a transformation of the group from congregation to cult. In 1990 he changed his name legally to Koresh. His apocalyptic theology converged with secular survivalist, with its programs for hunkering down amid stockpiles of food and ammo to endure a nuclear holocaust or social collapse. Under his direction, the Sect of more than a hundred followers built an armed fortress near Waco, Texas in which to wait for the end of the world.

Opet vako:
Name at birth: Vernon Wayne Howell

Vernon Howell was an aspiring rock guitarist who became the charismatic leader of the Branch Davidian sect, an offshoot of the Seventh Day Adventists. The Branch Davidians, an apocalyptic Christian sect founded by Ben and Lois Roden in the 1930s, believed a new Messiah would arrive, as prophesied in the Bible, and that his arrival would signify the beginning of the "Last Days." Howell joined the Branch Davidians in 1981 and was quickly in good graces with Lois, the head of the church. She died in 1986 and Howell was left in control.

E i šta sad, Svi ovde lažu samo vi iskreni i pošteni?? Nije Vernon Wayne Howell David Koresh bio Adventista i studirao Bibliju u tim naprednim subotnjim školama! samo zato što vi to tako "KAŽETE"
Kako se odričete Koresha i Jack J Blanca tako bi se odrekli i rođenog brata majke i oca.
Toliko o vašem znanju i posvećenom Adventističkom poštenju.

Aj ne lupaj vise....

Koliko imas klonova inace?

Ko ploca se ponavljas....

A lepo sto proucavas Kule mozda nesto i naucis :malav:

Inace Kule su i pisane za vas da shvatite nesto....

Postovanje Mona,
vidis sad se slazem sa tobom, ja sam zaista naucio dosta iz Kule strazare, a to sto sam naucio gore sam naveo, to je
da ste iskreno propovedali "istinu" zapravo vi ste iskreno verovali da je istina, a na kraju se ispostavilo da nije.
To sam dobro naucio.
------------------------
Mi dobro poznajemo Bibliju i bez casopisa :)

Pa koliko poznajete bibliju to pokazuje istorija vase zajednice i neprojeni promasaje koje ste tesko preziveli.

Vidsi, ti verujes da je tako kako kazes, ja ne bih rekao da si licemer, ali kda se to sve ispita i ti sasma vidis da nije tako.

Ajde, reci nam ako znas, kako sada verujete i objasnjavate duzinu sedmice stvaranja?

I ti vidis da celo to prorocanstvo kako ga je Kula strazara objansila nije ispravno, jer se nista nije ispunilo.
Voleo bih iskreno da znam kako sada ucite?

Ovo nije tema isključivo o Jehovinim Svedocima zato ne kvari se tema ako se spustim na vaš nivo i pridružim! Treba vas naučiti nešto i o toj vašoj sekti.

Smesko, znamo mi da bi ti pricao i o Musi Kesedziji, samo da izbegnes dokaze koje smo izneli na koje nemas ili ne znas odgovor.

Covece, ako te zanima Kores, otvori temu pa diskutuj s njim koloko ti je volja.
Mi nemamo nikakve veze sa Koresom.

A sad ako znas, odgovori na iskreno pitanje koje postavljam vec nekoliko puta:

Logicar je izjavio da vise ne verujete niti ucite da je sedmica stvaranja trajala 49.000 godina.
Prema tome ne verujete ni da je sedmi dan stvaranja trajao 7.000 godina niti da je poceo 4026 godina pre n.e., a uz to ni znacaj 1914, 1925, 1931, niti 1975. godine.

Ako je tako. RECI NAM KAKO TO SADA VERUJETE I OBJASNJAVATE?

Smesko, zar nevideis da su informacije koje si izneo o Koresu zamrsene.
Tacno je da je bio Baptista.

Tacno je da se bio pridruzio kratko vrem Adventistima, ali kada, kad je ima 20 ili 22 godine?
Nije mogao dvaput.

Tacno je i to da je iskljuceni iz Adventisticke crkve.
Prema tome adventisti nemaju nikakve veze sa njim.
Ako mislis da imaju, da li Kula strazara odgovara za sve iskljucene vernike?

Pazi Smele, da li ti je poznato da je i Rasla krstio jedan slobodni adventisticki evnadjelistia?
Prema tome i Rasl je bio neke vrste adventista.

Naveo si da je Kores silovao nekakvu devojku, mozda si u pravu, ja ne mogu garantovati da nije, on je celo vreme bio konfuzan.

Nego da te usgred priupitam, posto znas da je i Rasl bio neke vrste adventista,
mozes li nam reci nesto sta se sa Raslom desilo, prema izjavi njegove supruge na sudu,
da ga je ona u ponoci trazila u krevetu i nije ga nasla, nego ga je nasla u krevetu devojke koju su bili usvojili.

Sta mislis, imali ikakve razlike izmedju Koresa i Rasla?

When he was 22, Koresh had an affair with a 15-year-old girl who became pregnant.[1] He claimed to have become a born-again Christian in the Southern Baptist Church and soon joined his mother's church, the Seventh-day Adventist Church.

Idemo precizno da bi ti nešta skapairao. David je rodjen 17 avgusta 1959 godine. Upamti. A onda ide ono da se je sa 22 godine života pridružio Adventistima.

Sada obrati pažnju na prostu matematiku. Godina rodjenja 1959 pa kada na to dodamo 22 godine to je 1981.

Sada u postovanom sa Vikipedije od tebe stoji ovako...

In 1981 he moved to Waco, Texas, where he joined the Branch Davidians, a religious group originating from a schism in the 1950s from the Shepherd's Rod, themselves disfellowshipped members of the Seventh-day Adventist Church in the 1930s. They had established their headquarters at a ranch about 10 miles out of Waco, which they called the Mount Carmel Center (after the Biblical Mount Carmel), in 1955.

Znači u avgustu 1981 kao postao Adventista da bi odmah potom ...prestao da bude adventista...Tebi je to logično...

Može li smeško bilo ko da dodje kod vas JS i da kaže ja sam JS...Teško...Koliko no vremena treba da bude na nekoj vrsti prakse...

E i šta sad, Svi ovde lažu samo vi iskreni i pošteni?? Nije Vernon Wayne Howell David Koresh bio Adventista i studirao Bibliju u tim naprednim subotnjim školama! samo zato što vi to tako "KAŽETE"

Pročitaj ono što sam naglasio pa pokušaj da skapiraš suštinu priče. Sve i da je bio neka dva meseca adventista kakve to veze ima sa pitanjima koja su ti neki korisnici postavili.

I još jednom...mogu li ja da za dva meseca postanem kršteni Jehovin svedok...Neće da može, zar ne...

Ok ja sam JS idemo dalje... a ko je Adventista ovde ?

OK ja sam nevernik...idemo dalje...

whdatkda7.gif

neki drugi put jer sada se rušim u krevet.

Pa koliko poznajete bibliju to pokazuje istorija vase zajednice i neprojeni promasaje koje ste tesko preziveli.

Vidsi, ti verujes da je tako kako kazes, ja ne bih rekao da si licemer, ali kda se to sve ispita i ti sasma vidis da nije tako.

Ajde, reci nam ako znas, kako sada verujete i objasnjavate duzinu sedmice stvaranja?

I ti vidis da celo to prorocanstvo kako ga je Kula strazara objansila nije ispravno, jer se nista nije ispunilo.
Voleo bih iskreno da znam kako sada ucite?

JS izucavaju Bibliju :aha:

dalje kazes da si "zaista naucio dosta iz Kule strazare"

Drago mi je zbog toga nego te Kule koje navodis su malo zastarele...

Trebao bi ti update i da malo uzmes Bibliju da proucavas :cao:

takodje ne shvatas sta znaci Svetlo koje Bog pruza... Uvid u pismo...
Bog postepeno otkriva istine....

Znaci vremenom postaje jasnije...

A to sto ti navodis nije istina....
Ne postoje promasaji nego ocekivanja.... koja i dalje postoje...
Jer ocekujem da Bog ispuni svoju nameru....

Vi ne ocekujete jer ne znate...

Duzina sedmice stvaranja?
To je nebitno za veru....
Nisu sigurno doslovni dani nego odredjeni vremenski period...

2 Petrova 3: 8 " Ali nemojte previdjeti ovo, ljubljeni: jedan je dan kod Jehove kao tisuću godina i tisuću godina kao jedan dan."

Biblija ne govori o tome tacno koliko iznosi taj dan stvaranja...

Niti to menja ono sto Biblija kaze o Bogu.... i njegovoj nameri...

Koje prorocanstvo?

Poslednja izmena:
JS izucavaju Bibliju :aha:

Ne, umesto Biblije oni izucavaju Kulu strazaru, zajedno sam je ucio sa njima. -------------------------------------

dalje kazes da si "zaista naucio dosta iz Kule strazare" Drago mi je zbog toga nego te Kule koje navodis su malo zastarele... Bravo! pa kakve veze ima sto su strare, nisu starije od Biblije. Nego ti smeta sto su iznosile nesto sto se pokazalo netacnim. -------------------------

Trebao bi ti update i da malo uzmes Bibliju da proucavas :cao:

Mona, ovo ti zaista vredi. Samo da znas upravo zbog toga sto proucavam Bibliju od pre nego sto si se ti rodila, zato sam i uspeo da uocim mnoge neistine koje propoveda Kula strazara. Zar to tebe ne uznemiruje? ----------------------

takodje ne shvatas sta znaci Svetlo koje Bog pruza... Uvid u pismo... Bog postepeno otkriva istine....

Mona, zaista si simpaticna. Svidja mi se kako zakljucijes. Zaista Bog PROGRESIVNO otkriva istinu, ali nikad ne iznosi neistinu da bi je kasnije menjao i propravljao. On nikad ne iznosi laz, nego progresivnao, ali uvek istinu i samo istinu. Nadam se da si shvatila razliku, malo je drugacija nego kako te je ucila Kula strazara o progresivnom otkrivenju istine. -------------------------------

Slazem se, da ISTINA vremenom postaje JASNIJa ali ne neistina. ---------------------

A to sto ti navodis nije istina.... Ne postoje promasaji nego ocekivanja.... koja i dalje postoje...

Hahaha. Kakva ocekivanja? Zar niste ocekivali Armagedon i pocetak milenijuma 1914. godine? Pa da li se desio? Nije! Znaci da je ocekivanje bilo lazno. Drugo, Ruterford je 1925 objavio vest u knjizi da ce patrijarsi Starog zaveta vaskrsnuti te godine i da ce preuzeti upravu ovoga sveta. Da li je to Istina ili neistina? Vidis ja se trudim da ne upotrebim rec laz kao ti sto upotrebljavas. Ali onda vi jos uvek cekate patrijarhe da vaskrsnu i vladaju ovim svetom? Mona, to je obicna fantazija vaseg predsednika Ruterforda. Vec sam ti gore pisao o vatrenom propovedanju propasti sveta 1975. godine. Mona, tvoja braca i sestre su se veoma zrtvovali misleci da objavljuju istinu, a kada je osvanuo taj dan shvatili su da su obmanuti. Da li znas koliko stotina hiljada JS je tada napustilo JS? Zelis li da ti kazem koji broj je moje istrazivanje otkrilo tog dogadjaja? ------------------

Jer ocekujem da Bog ispuni svoju nameru.... Mato i ja sa vama zajedno cekam, ali ne mogu na osnovu Biblije da kazem kada? ------------------

Vi ne ocekujete jer ne znate... Mona, a sta je to sto ja ne znam? Pa daj reci mi da i ja znam ili si sebicna pa tu "istionu" cuvas samo za sebe. Ja sa JS proucavam "Bibliju" od 1960. godine. Sve sto su znala vasa braca, ne mogu da ih krivim, dali su mi. I ja sam im zahvalan. To su zaista dobri i pozrtvovani ljudi s kojima sam ja ostao u trajnom prijateljstvu. Medjutim, veoma mi je znao sto su tako dobri ljui od srca, kao i ti sada, verovali da propovedaju apsoslutnu istinu, a na kraju saznali su da je to bila neistina. Mona, da znas da bih voleo da to nikad nisam doznao, od srca mi je zao tako dobrih ljudi koji se zrtvuju za pogresne ideale. -------------------------------

Duzina sedmice stvaranja? To je nebitno za veru.... Nisu sigurno doslovni dani nego odredjeni vremenski period...

Mona, zaista sam ti zahvalan na ovom ogovoru. Ti kazes da duzina sedmice stvaranja nije bitna za veru. A da li ti je poznato da je to racunanje bila osnova Kule strazare decenijama, a neznam da li je i danas. To su vas ucili da je tu temelj prorocanstava kojima se sigurno dolazi do 1914. 1925, i 1975. godine. Zar sada za vas svedoke to vise nije vazno? Pa vise od sto godina je bilo veoma vazno, a zar sada nije. Pa zar je to progresivno saznavanja istine?
Kako znas da nisu doslovni dani? Sta za tebe znaici u 1, Mojsijevoj 1, "I bi vece i bi jutro dasn prvi, drugi i sve do sestoga" Sta je za tebe vece, a sta juro, bilo koga dana stvaranja ako su u pitanju period?
Drugo, procitaj u 2. Mojsijevoj 20, 8-11) pa razmisli o onome sto Jehova kaze, a ne Mojsije. Ako su u pitanju periodi od hiljade godina, ko je onda od ljudi nas zemlji mogao da praznuje subotu?
Trece, pokusaj da shvatis da Jehova u svom ZAKONU NAPISAO i povezuje Subotu sa sedmicom stvaranja. Nije valjda da se i Jehova zbunio? ------------------------------ 2

Petrova 3: 8 " Ali nemojte previdjeti ovo, ljubljeni: jedan je dan kod Jehove kao tisuću godina i tisuću godina kao jedan dan."

Mona, potpuno se slazem sa tobom. Bog je vecan i zivi u vecnosti pa nije ogranicen vremenom ni prostorom kao mi ljudi. Prema tome Petar govori o onome sta za Boga znaci vreme, ali ne kaze da je tako i za nas smrtnike. --------------------

Prema onome sto sam gore naveo mislim da govori i da je to istorijsko, a nije prorocko, vreme gde su dogadjaji doslovni a ne prenosni. ----------------

Ponovo se potpuno slazem sa tobom. Zaista nase nerazumevanje i krivo tumacenje Biblije ni malo ne utice da Bozja obecanja i na sustinu istine iznete u Bibliji. Bog je istinit i on uvek iznosi istinu i samo istinu. Medjutim,nasa razumevanja i objasnjenja te istine mogu da budu pogresna pa cak i lazna. Prema tome nije gresksa u Bogu niti u Njegovoj Reci, nego gresku treba da trazimo u nasem pogresnom razumevanju i u objavljivanju neistine umesto istine.
Mona, ovako sa tobom diskutaovanje je zaista pravo zadovoljstvo. Vidis da ima mnogo toga u cemu se mi slazemo. Istina je samo jedna, nego treba da ispitamo izvore koji nam prenose ono sto oni nazivaju istinom. Pavle je pohvalio Verejce koji su" svakoga dana ispitivali PO PISMU dali je to tako". Znaci da smo i ti i ja duzni da Biblijom proverimo izvore koji tvrde da prenose istinu.

Zelim ti svako dobro do sledeceg susreta sa zeljom da te dobri Jehova vodi i upucuje na cistu istinu.

Poslednja izmena:

Smesko, znamo mi da bi ti pricao i o Musi Kesedziji, samo da izbegnes dokaze koje smo izneli na koje nemas ili ne znas odgovor.

A sad ako znas, odgovori na iskreno pitanje koje postavljam vec nekoliko puta:

Logicar je izjavio da vise ne verujete niti ucite da je sedmica stvaranja trajala 49.000 godina.
Prema tome ne verujete ni da je sedmi dan stvaranja trajao 7.000 godina niti da je poceo 4026 godina pre n.e., a uz to ni znacaj 1914, 1925, 1931, niti 1975. godine.

Pozdrav Mika

Znam i ja da vama JEHOVINI SVEDOCI trn u oko isto znam da osim praznih priča ništa u Adventizmu nema zato da bi izbegavali odgovoriti po pitanju vaše sekte i pogrešnog svatanja kojeg niste razumeli napad vam najbolja odbrana zato se češete tamo gde vas najviše svrbi.
Što se tiče tih vaših zapitkivanja ja sam čitao ljubazni odgovor JEHOVINOG SVEDOKA, smireno i staloženo u duhu Hrista odgovorio a vi eto još niste to prihvatili za odgovor pa i dalje zapitkivanjema gledate za prepirke i svađe.
Treba biti veliki čovek i priznati grešku! što posvećeni Adventizam to nikad postići neće, zato ste i opsednuti sa tim JEHOVINIM SVEDOCIMA.

Kažeš:

Da neko(bilo ko) od Adventista zna nešto drugo nebi se vi ovde lamatali već bi vi svedočili te radosne vesti, no u Adventizmu toga nema i kako sam već rekao nit će ga biti.
REKAO sam već da na vaša lamatanja u prazno ničemu ne vodi, evo KAŽEM da loše društvo kvari dobre navike! zato citiram nešto što Adventista nikad čitao nije, ovako:
Isa. 28,8. Jer su svi stolovi puni bljuvotine i nečistote, nema mjesta čista.
Fil. 1,15. Istina, jedni iz zavisti i svađe, a jedni od dobre volje Hrista propovijedaju.

Kažeš:

Te vaše legende mene nimalo ne zanima! to su vaša ljubljena braća i slobodno ih uramite. A dali Adventisti imaju kakve veze sa Koreshom ja sam to lepo citirao ne jedno ne dva nit TRI već pet ili šest. E i sada svi oni lažu jer mrze Adventizam jel tako? pa će se tebi verovati na tvoju časnu reč.

Kažeš:

Ja nisam pripadnik časnih i poštenih ljudi koje ti nemožes smisliti i samo zato ne osećam se odgovornim da ti dam ikakav komentar što se tiče organizacije JEHOVINIH SVEDOKA.
A što se tiče logičara, pa on je Adventistima na to odgovorio par puta a Adventistički je problem ili sramota što to ne mogu zazumeti, skontati ili svatiti.

Nwgo kada ćeš ti meni odgovoriti koje više škole je završio Adventistički TEOLOG, PROFESOR i DOKTOR Jack J Blanco i ko mu je uručio ili čije li su to diplome??
Ili odbacujete sve i svakog koji ne ide u korak sa tom direktivom iz centrale??

Poslednja izmena:
Pozdrav Mona

Mika
Mona, tvojabraca i8 sestre su se veoma zrtvovali misleci da objavljuju istinu, a kada je osvanuo taj dan shvatili su da su obmanuti. Da li znac koliko stotina hiljada JS je tada napustilo JS?

Licemara se tome samo raduje, da si Hristov sledbenik išao bi od kuće do kuće i propovedao istinu da tim obmanutima izjasniš jevanđelja našega Gospoda Hristosa a ne da likuješ ovde. Nego reci koliko od tih obmanutih je sekta Adventizma pridobila? dali znaš i taj broj??

Čudim se zašto izbegavaš da mi svedočiš Marka 12,29 kada si ti taj pravednik sa darovima proricanja a svi ostali obmanuti??

Poslednja izmena:
[QUOTE= Pozdrav Mika Znam i ja da vama JEHOVINI SVEDOCI trn u oko isto znam da osim praznih priča ništa u Adventizmu nema zato da bi izbegavali odgovoriti po pitanju vaše sekte i pogrešnog svatanja kojeg niste razumeli napad vam najbolja odbrana zato se češete tamo gde vas najviše svrbi. Smesko, posto si dole izjavio da nisi JS, a do sada si nas drugacije lagao, otkuda ti znas da mi mrzimo JS? Nikaoga mi ne mrzimo, nego je cinjenica da ti mrzis sve osim JS. ---------------------- Što se tiče tih vaših zapitkivanja ja sam čitao ljubazni odgovor JEHOVINOG SVEDOKA, smireno i staloženo u duhu Hrista odgovorio a vi eto još niste to prihvatili za odgovor pa i dalje zapitkivanjema gledate za prepirke i svađe. Pa ako je tako Smesko onda je problem sto ni sam ne verujes u jehovisticko ucenje, jer kazers da ne pripadas njima. Znaaci d aono sto propovedaj ne verujes niti praktikujes pa kako ocekujes da ja u to poverujem? ------------------- Treba biti veliki čovek i priznati grešku! što posvećeni Adventizam to nikad postići neće, zato ste i opsednuti sa tim JEHOVINIM SVEDOCIMA. Smesko, ako znas d aje tako, priznaj gresku, pokazi nam primer? Hehehe. Tu lezi zec. ---------------- Kažeš: Smesko, znamo mi da bi ti pricao i o Musi Kesedziji, samo da izbegnes dokaze koje smo izneli na koje nemas ili ne znas odgovor. Da neko(bilo ko) od Adventista zna nešto drugo nebi se vi ovde lamatali već bi vi svedočili te radosne vesti, Smesko, pa ako se ovde samo lamata, sta ti radis ovde? Znaci nasla vreca zakrpu. Na pravom si mestu. --------------- Kažeš: Covece, ako te zanima Kores, otvori temu pa diskutuj s njim koloko ti je volja. Mi nemamo nikakve veze sa Koresom. Te vaše legende mene nimalo ne zanima! to su vaša ljubljena braća i slobodno ih uramite. Haha, Semsko, a sta bi sa onim sto je supriga nasla Rasla u ponoci u kreveto devojke koju su usvojili? Izgleda da to nisi ni primetio, tebe samo zanima tvoj brat Kores, jer je otpadnik kao sto i ti kazes da si otpao od JS. Pitao sam te kakava je razlika izmedju Koresa i Rasla? Oba su kratko vreme bili sa adventistima i ti kazes da su oba imali veliko iskusenje sa devojkama. Cekamo objasnjenje. ---------------------------- Kažeš: Logicar je izjavio da vise ne verujete niti ucite da je sedmica stvaranja trajala 49.000 godina. Prema tome ne verujete ni da je sedmi dan stvaranja trajao 7.000 godina niti da je poceo 4026 godina pre n.e., a uz to ni znacaj 1914, 1925, 1931, niti 1975. godine. Ako je tako. RECI NAM KAKO TO SADA VERUJETE I OBJASNJAVATE? Ja nisam pripadnik časnih i poštenih ljudi koje ti nemožes smisliti i samo zato ne osećam se odgovornim da ti dam nikakav komentar što se tiče organizacije JEHOVINIH SVEDOKA. Smesko, znaci priznao si da si otpadnik JS. Kao i obnicno, pogresio si, ja naprotiv volim sv eljuide, pripadnike svih religija pa i JS kao i ateiste. Negpo je tebe pogresno naucila Kula strazara da svako ko rece ijednu recu protiv krivog ucenja Roba iz Brooklyna, taj mrzi Jehovi i njegov verni narod. Smesko to nije istina. Smesko, kada Isus kaze Sardskoj cekbi: "Znam tvoja dela, da imas ime da si ziv, a mrtav si." Otkrivenje 3,1. da li on to govori zbog toga sto mrzi svoju Crkvu? Ili kjad kaze Laodikeji: "Znam dela tvoj da nisi ni studen ni vruc... izbljuvacu te iz usta svojih." Otkrivenje 3,15.. Da li aon to iz mrznje govori? ne, nego govori iz ljubavi. Zato Smesko Kula te je pogresno naucila, ti i ja imamo pravo da kazemo ono sto mislimo d aje deobro a isto tako i ono sto je lose, i to ni u kom slucaju ne znaci da nekoga mrzimo. Drugo, a kada si POZVAN da o adventistima lamatas i ono sto neznas? Trece, znas ti da ne mozes objasniti masovne neistine koje si do sada objavljivao, a koje su se pokazale neistine.

Poslednja izmena:
Idemo precizno da bi ti nešta skapairao. David je rodjen 17 avgusta 1959 godine. Upamti. A onda ide ono da se je sa 22 godine života pridružio Adventistima.

Sada obrati pažnju na prostu matematiku. Godina rodjenja 1959 pa kada na to dodamo 22 godine to je 1981.

Sada u postovanom sa Vikipedije od tebe stoji ovako...

Znači u avgustu 1981 kao postao Adventista da bi odmah potom ...prestao da bude adventista...Tebi je to logično...

Može li smeško bilo ko da dodje kod vas JS i da kaže ja sam JS...Teško...Koliko no vremena treba da bude na nekoj vrsti prakse...

Pročitaj ono što sam naglasio pa pokušaj da skapiraš suštinu priče. Sve i da je bio neka dva meseca adventista kakve to veze ima sa pitanjima koja su ti neki korisnici postavili.

I još jednom...mogu li ja da za dva meseca postanem kršteni Jehovin svedok...Neće da može, zar ne...

Pozdrav jerohinac

Niko nije govorio da je David Koresh bio kršten Adventista pogotovo ja to nisam naveo, šta sam naveo jeste da se priklonio Adventizmu za neko vreme (dan dva ili pola tri ne menja stvari) E a sada obrati pažnju i ako ti se da skapirati.
Adventisti nusu JEHOVINI SVEDOCI da trebaš proučiti celu Bibliju, Adventisti šta više imaju neku ubrzanu metodu, imaju i tih viših škola pa tu je i ta zdrava hrana, tako da njima postati kršten Adventista je mnogo brže a i lakše kapiraš??

Drugo
Čitaj ovaj post možda će ti biti jasniji moj point.

Svaki covek je slobodna individua i moze da prevodi sta hoce.

Adventisti nisu oraganizacija koja drzi sve vernike pod kontrolom i odlucuje o njihovoj privatnosti kao sto to radi kula.

Zato ti je to tesko da shvatis.

To je licni prepricani prevod jednog coveka iza kojeg ne s toji nikakva organizacija.
Znaci nije pravi prevod biblije.

Taj prepricani prevod je on sam zastitio za sebe, tako da niko nema autorksa prava na njega osim ta jedna individua u privatnoj svojini

Dakle ovo sto ovde pises je cista neistina..

Dakle kako vidiš velika je to razlika između Adventista i JEHOVINOG SVEDOKA, Adventista ako hoće on može postati kršten i za TRI dana kada su eto "BEZ IKAKVE KONTROLE" kapiraš?

Moj point je ovo:

"Neće da može kod JEHOVINIH SVEDOKA ali kod Adventista je sloboda bez kontrole i sve se može"

Još jednom
David Koresh je bio Adventista dva meseca! ili nije bio uopšte Advenista??
E a koliko dugo je DOKTOR, PROFESOR i TEOLOG Jack J Blanco bio Adventista?? jel i on bio dva tri pola četri kao i Adventistička legenda Koresh ili nije.
Iznosite tačne podatke pa da diskutiramao i o toj vašoj sekti ili je to za plavi karton??

Mika
Smesko, posto si dole izjavio da nisi JS, a do sada si nas drugacije lagao, otkuda ti znas da mi mrzimo JS?
Nikaoga mi ne mrzimo, nego je cinjenica da ti mrzis sve osim JS

Dragi moj kako si lagao da Biblija Doktora Jack J Blanko nije to što jeste tako si isto lagao i da sam ja vas ubeđivao da sam JS ili isto tako kako lažeš da ne mrziš JS.
Šta si ti ovde svedočio drugo osim laži? ništa, Ništa nisi osim laži svedočio niti ćeš išta osim laži ikada svedočiti.

Koliko puta sam te pitao dali je i Isus Lažov i prevarant kada citira zakone u Marku 12,29 a to kod vas Adventista nigde nema, eto šta imate citiraću opet samo zbog tebe:

Kažeš:
Izgleda da to nisi ni primetio, tebe samo zanima tvoj brat Kores, jer je otpadnik kao sto i ti kazes da si otpao od JS.

Ama zanimaš me i ti iako si još veći odpadnik od Davida Koresh i šta? vidiš da ti citiram Bibliju da te izvedem na brazdu i uputim na pravi put. E i šta je tu u tome tako loše?
Nego ti bi najsretniji bio kada bi ja bio otpao od JS ili svi ostali da otpadaju od JEHOVINIH SVEDOKA, a zašto je to tebi drago, zašto se raduješ i dali bi ti bio ljubazan pa da mi to izjasniš??

Vidiš ja neću da ti otpadneš iz Adventizma, jer onda više nebi se mogao nigde uklopiti ostao bi na ulici kao i ostali odpadnici od Adventista što su ostali.

Smesko,
Dr Blanko je jos uvek adventista pa mozda cak i profesor. I On je kao i svaki druga clan crkve slobodan na napise ono sta on misli i hoce, niko mu to nece zabraniti.
To kod JS nije moguce jer se sve kontrolise kao kod komunisticke partije.

Takodje, ko moze zabraniti onome ko je juce krsten i postao clan crkve da sutradan podnese ostavku i naopusti crekvu? Niko!.
Ljudi dobrovoljno dolaze u crkvu, upoznaju se sa pravilima crkve i sa Biblijom i zive tako dok oni hoce, ako nece mogu slobodno da idu koda hoce.

Isto tako svaki vernik moze da poseti sve hriscanske crkve, sinagoge, dzamije, pagode itd, niko mu to ne brani.
Isto tako moze da cita sta hoce, cak i Marksov Kapital, jer je slobodan i iz slobode sluzi svome Bogu a ne nekakvoj organizacije.
Kod JS nije tako, Sne kontrolise Rob iz Brooklyna. Zabranjeno vam je da posetite druge bogomolje i da citate knjige drugih religija, zato zavisite samo o onome sto vam sertvira Kula strazara, a eto stotin dokaz da vas je pored nekih istina koje je iznosila i varala mnogim zabludam, verovatno si i ti zbog toga pobegao od njih, nego pokusavas da ima se udvoris da bi te ponovo prtimili.

mona: JS izucavaju Bibliju :aha:

Ne, umesto Biblije oni izucavaju Kulu strazaru, zajedno sam je ucio sa njima. -------------------------------------

mona:Netacno, ja sam JS i ja znam da se izucava ISKLJUCIVO BIBLIJA a Kula je propratni casopis...
znaci da utvrdimo gradivo JEHOVINI SVEDOCI RADE STUDIJ BIBLIJE a ne Kule.

Mona:dalje kazes da si "zaista naucio dosta iz Kule strazare" Drago mi je zbog toga nego te Kule koje navodis su malo zastarele...
Bravo! pa kakve veze ima sto su strare, nisu starije od Biblije. Nego ti smeta sto su iznosile nesto sto se pokazalo netacnim. -------------------------

Mona:Trebao bi ti update i da malo uzmes Bibliju da proucavas :cao:

Mona, ovo ti zaista vredi. Samo da znas upravo zbog toga sto proucavam Bibliju od pre nego sto si se ti rodila, zato sam i uspeo da uocim mnoge neistine koje propoveda Kula strazara. Zar to tebe ne uznemiruje? ----------------------

a kadsam se ja to rodila :eek: Ocigledno nisi sada u toku sa ISTINOM JS pa si se zakacio za te stare Kule, znaci tacnoj e da ti treb UPDATE...
LEPO SAM TI OBJASNILA DA SE ISTINA PROGRESIVNO OTKRIVA SVETLOM OD BOGA...
kao sto sam i ovde rekla:
mona:takodje ne shvatas sta znaci Svetlo koje Bog pruza... Uvid u pismo... Bog postepeno otkriva istine....

Mona, zaista si simpaticna. Svidja mi se kako zakljucijes. Zaista Bog PROGRESIVNO otkriva istinu, ali nikad ne iznosi neistinu da bi je kasnije menjao i propravljao. On nikad ne iznosi laz, nego progresivnao, ali uvek istinu i samo istinu. Nadam se da si shvatila razliku, malo je drugacija nego kako te je ucila Kula strazara o progresivnom otkrivenju istine. -------------------------------

Slazem se, da ISTINA vremenom postaje JASNIJa ali ne neistina.

]Tako je ISTINA POSTAJE JASNIJA I PROGRESIVNO SE OTKRIVA.

mona:A to sto ti navodis nije istina.... Ne postoje promasaji nego ocekivanja.... koja i dalje postoje...

Hahaha. Kakva ocekivanja? Zar niste ocekivali Armagedon i pocetak milenijuma 1914. godine? Pa da li se desio? Nije! Znaci da je ocekivanje bilo lazno. Drugo, Ruterford je 1925 objavio vest u knjizi da ce patrijarsi Starog zaveta vaskrsnuti te godine i da ce preuzeti upravu ovoga sveta. Da li je to Istina ili neistina? Vidis ja se trudim da ne upotrebim rec laz kao ti sto upotrebljavas. Ali onda vi jos uvek cekate patrijarhe da vaskrsnu i vladaju ovim svetom? Mona, to je obicna fantazija vaseg predsednika Ruterforda. Vec sam ti gore pisao o vatrenom propovedanju propasti sveta 1975. godine. Mona, tvoja braca i sestre su se veoma zrtvovali misleci da objavljuju istinu, a kada je osvanuo taj dan shvatili su da su obmanuti. Da li znas koliko stotina hiljada JS je tada napustilo JS? Zelis li da ti kazem koji broj je moje istrazivanje otkrilo tog dogadjaja? ------------------
Mona:
ARMAGEDON SE OCEKUJE U BUDUCNOSTI.... TO JE JASNO IZ BIBLIJE..
Takodje i svedoci tog vremena krajem 19 veka su ga ocekivali u buducnosti...
To nije neispravno...
Biblija kaze da se taj cas i dan ne zna....
Sto ne znaci da Bog nije dao znak vremena po kojem cemo znati kada je kraj blizu...
Ocekivanje ne moze biti lazno...:dash:
Ocekivanje je ocekivanje :mrgreen:
Ocekuje se do vremena ispunjenja prorocanstva ma kad ono bilo...
JS se nisu vezivali za te godine koje vi izmisljate...
Takodje stvaralacki dani ne igraju ulogu za one godine koje si naveo...
do 1914 god se doslo na osnovu Danilovog prorocanstva o 7 vremena... kao i znaka poslednjih dana prema Mateju 24 Luci 21 i Marku 13 i ta god je pocetak "POSLEDNJIH DANA" I KADA JE HRIST USTOLICEN KAO KRALJ BOZJEG KRALJEVSTVA. i kada pocinje period POSLEDNJIH dana o kojima je Hrist govorio

mona:Jer ocekujem da Bog ispuni svoju nameru....

Mato i ja sa vama zajedno cekam, ali ne mogu na osnovu Biblije da kazem kada? ------------------

Vi ne ocekujete jer ne znate... Mona, a sta je to sto ja ne znam? Pa daj reci mi da i ja znam ili si sebicna pa tu "istionu" cuvas samo za sebe. Ja sa JS proucavam "Bibliju" od 1960. godine. Sve sto su znala vasa braca, ne mogu da ih krivim, dali su mi. I ja sam im zahvalan. To su zaista dobri i pozrtvovani ljudi s kojima sam ja ostao u trajnom prijateljstvu. Medjutim, veoma mi je znao sto su tako dobri ljui od srca, kao i ti sada, verovali da propovedaju apsoslutnu istinu, a na kraju saznali su da je to bila neistina. Mona, da znas da bih voleo da to nikad nisam doznao, od srca mi je zao tako dobrih ljudi koji se zrtvuju za pogresne ideale. -------------------------------

Mona:ISTINA JE APSOLUTNA moze biti problem samo do pojedinaca ako je ne razumeju ispravno...
A ISTINA koja se propoveda je razumljiva...
RAZUMLJIVO JE DA JE ISUS HRIST OTKUPITELJ...
DA BOG GOVORI O VASKRSENJU I VECNOM ZIVOTU...
DA BOG OBECAVA U BUDUCNOSTI VECNI ZIVOT...
Osnovne stvari u Bibliji su jasne i razumljive...
i dovoljne za spasenje....

Duzina sedmice stvaranja? To je nebitno za veru.... Nisu sigurno doslovni dani nego odredjeni vremenski period...

Mona, zaista sam ti zahvalan na ovom ogovoru. Ti kazes da duzina sedmice stvaranja nije bitna za veru. A da li ti je poznato da je to racunanje bila osnova Kule strazare decenijama, a neznam da li je i danas. To su vas ucili da je tu temelj prorocanstava kojima se sigurno dolazi do 1914. 1925, i 1975. godine. Zar sada za vas svedoke to vise nije vazno? Pa vise od sto godina je bilo veoma vazno, a zar sada nije. Pa zar je to progresivno saznavanja istine?

Vec sam ti rekla da to nije bitno za veru i da Biblija ne otkriva koliko traje stvaralacki dan...
Moze se pretpostaviti da nije doslovan...
a vec sam ti rekla kako se dolazi do 1914. a ove ostale ne postoje....

Kako znas da nisu doslovni dani? Sta za tebe znaici u 1, Mojsijevoj 1, "I bi vece i bi jutro dasn prvi, drugi i sve do sestoga" Sta je za tebe vece, a sta juro, bilo koga dana stvaranja ako su u pitanju period?
Drugo, procitaj u 2. Mojsijevoj 20, 8-11) pa razmisli o onome sto Jehova kaze, a ne Mojsije. Ako su u pitanju periodi od hiljade godina, ko je onda od ljudi nas zemlji mogao da praznuje subotu?
Trece, pokusaj da shvatis da Jehova u svom ZAKONU NAPISAO i povezuje Subotu sa sedmicom stvaranja. Nije valjda da se i Jehova zbunio? ------------------------------ 2

Petrova 3: 8 " Ali nemojte previdjeti ovo, ljubljeni: jedan je dan kod Jehove kao tisuću godina i tisuću godina kao jedan dan."

Mona, potpuno se slazem sa tobom. Bog je vecan i zivi u vecnosti pa nije ogranicen vremenom ni prostorom kao mi ljudi. Prema tome Petar govori o onome sta za Boga znaci vreme, ali ne kaze da je tako i za nas smrtnike. --------------------

Prema onome sto sam gore naveo mislim da govori i da je to istorijsko, a nije prorocko, vreme gde su dogadjaji doslovni a ne prenosni. ----------------

Ponovo se potpuno slazem sa tobom. Zaista nase nerazumevanje i krivo tumacenje Biblije ni malo ne utice da Bozja obecanja i na sustinu istine iznete u Bibliji. Bog je istinit i on uvek iznosi istinu i samo istinu. Medjutim,nasa razumevanja i objasnjenja te istine mogu da budu pogresna pa cak i lazna. Prema tome nije gresksa u Bogu niti u Njegovoj Reci, nego gresku treba da trazimo u nasem pogresnom razumevanju i u objavljivanju neistine umesto istine.
Mona, ovako sa tobom diskutaovanje je zaista pravo zadovoljstvo. Vidis da ima mnogo toga u cemu se mi slazemo. Istina je samo jedna, nego treba da ispitamo izvore koji nam prenose ono sto oni nazivaju istinom. Pavle je pohvalio Verejce koji su" svakoga dana ispitivali PO PISMU dali je to tako". Znaci da smo i ti i ja duzni da Biblijom proverimo izvore koji tvrde da prenose istinu.

Zelim ti svako dobro do sledeceg susreta sa zeljom da te dobri Jehova vodi i upucuje na cistu istinu.

pa eto onda bi mogao i ti da neke stvari proveris u Bibliji, ostavi se toga kak osi pre 100 god proucavao Bibliju, sad je proucavaj...
nemoj mi zameriti ali mislim da si neka objasnjenja pogresno shvatio od ranije... ono u vezi onih godina...

Ja sam Js u novije vreme i izucavala sam Bibliju ne |Kule... tako da to je istina...
Casopisi su propratni materijal.... u edukativne svrhe...ali se Biblija izucava...

pozdravljam te :cao:i takodje ti zelim da te dobri Jehova vodi i upucuje na cistu istinu.

Poslednja izmena:
Smesko,
Dr Blanko je jos uvek adventista pa mozda cak i profesor. I On je kao i svaki druga clan crkve slobodan na napise ono sta on misli i hoce, niko mu to nece zabraniti.
To kod JS nije moguce jer se sve kontrolise kao kod komunisticke partije.

Takodje, ko moze zabraniti onome ko je juce krsten i postao clan crkve da sutradan podnese ostavku i naopusti crekvu? Niko!.
Ljudi dobrovoljno dolaze u crkvu, upoznaju se sa pravilima crkve i sa Biblijom i zive tako dok oni hoce, ako nece mogu slobodno da idu koda hoce.

Isto tako svaki vernik moze da poseti sve hriscanske crkve, sinagoge, dzamije, pagode itd, niko mu to ne brani.
Isto tako moze da cita sta hoce, cak i Marksov Kapital, jer je slobodan i iz slobode sluzi svome Bogu a ne nekakvoj organizacije.
Kod JS nije tako, Sne kontrolise Rob iz Brooklyna. Zabranjeno vam je da posetite druge bogomolje i da citate knjige drugih religija, zato zavisite samo o onome sto vam sertvira Kula strazara, a eto stotin dokaz da vas je pored nekih istina koje je iznosila i varala mnogim zabludam, verovatno si i ti zbog toga pobegao od njih, nego pokusavas da ima se udvoris da bi te ponovo prtimili.

Očigledno je da se Adventistima sve može jer nisu pod "KONTROLOM" eto kako ti ovde pišeš isto i taj tvoj Brat u veri i TEOLOG Jack J Blanco što piše Biblije bez ikakve kontrole. Što je čudno je to da se u subotnjim školama ta Blancova Biblija masovno koristi (kao da je posvećena).

Nego još nisi mi odgovorio na sva pitanja, ili neznaš ili je neki drugi problem? da nisu vam ti stolovi puni bljuvotina kao po:
Ima da su tebe istrenirali za nešto drugo ili ovo ti je sve što znaš??
Dali si ikad čuo za Marko 12,29

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back