mona: JS izucavaju Bibliju
Ne, umesto Biblije oni izucavaju Kulu strazaru, zajedno sam je ucio sa njima. -------------------------------------
mona:
Netacno, ja sam JS i ja znam da se izucava ISKLJUCIVO BIBLIJA a Kula je propratni casopis...
znaci da utvrdimo gradivo JEHOVINI SVEDOCI RADE STUDIJ BIBLIJE a ne Kule.
Mona:dalje kazes da si "zaista naucio dosta iz Kule strazare" Drago mi je zbog toga nego te Kule koje navodis su malo zastarele...
Bravo! pa kakve veze ima sto su strare, nisu starije od Biblije. Nego ti smeta sto su iznosile nesto sto se pokazalo netacnim. -------------------------
Mona:Trebao bi ti update i da malo uzmes Bibliju da proucavas
Mona, ovo ti zaista vredi. Samo da znas upravo zbog toga sto proucavam Bibliju od pre nego sto si se ti rodila, zato sam i uspeo da uocim mnoge neistine koje propoveda Kula strazara. Zar to tebe ne uznemiruje? ----------------------
a kadsam se ja to rodila
Ocigledno nisi sada u toku sa ISTINOM JS pa si se zakacio za te stare Kule, znaci tacnoj e da ti treb UPDATE...
LEPO SAM TI OBJASNILA DA SE ISTINA PROGRESIVNO OTKRIVA SVETLOM OD BOGA...
kao sto sam i ovde rekla:
mona:takodje ne shvatas sta znaci Svetlo koje Bog pruza... Uvid u pismo... Bog postepeno otkriva istine....
Mona, zaista si simpaticna. Svidja mi se kako zakljucijes. Zaista Bog PROGRESIVNO otkriva istinu, ali nikad ne iznosi neistinu da bi je kasnije menjao i propravljao. On nikad ne iznosi laz, nego progresivnao, ali uvek istinu i samo istinu. Nadam se da si shvatila razliku, malo je drugacija nego kako te je ucila Kula strazara o progresivnom otkrivenju istine. -------------------------------
Znaci vremenom postaje jasnije...
Slazem se, da ISTINA vremenom postaje JASNIJa ali ne neistina.
]Tako je ISTINA POSTAJE JASNIJA I PROGRESIVNO SE OTKRIVA.
mona:A to sto ti navodis nije istina.... Ne postoje promasaji nego ocekivanja.... koja i dalje postoje...
Hahaha. Kakva ocekivanja? Zar niste ocekivali Armagedon i pocetak milenijuma 1914. godine? Pa da li se desio? Nije! Znaci da je ocekivanje bilo lazno. Drugo, Ruterford je 1925 objavio vest u knjizi da ce patrijarsi Starog zaveta vaskrsnuti te godine i da ce preuzeti upravu ovoga sveta. Da li je to Istina ili neistina? Vidis ja se trudim da ne upotrebim rec laz kao ti sto upotrebljavas. Ali onda vi jos uvek cekate patrijarhe da vaskrsnu i vladaju ovim svetom? Mona, to je obicna fantazija vaseg predsednika Ruterforda. Vec sam ti gore pisao o vatrenom propovedanju propasti sveta 1975. godine. Mona, tvoja braca i sestre su se veoma zrtvovali misleci da objavljuju istinu, a kada je osvanuo taj dan shvatili su da su obmanuti. Da li znas koliko stotina hiljada JS je tada napustilo JS? Zelis li da ti kazem koji broj je moje istrazivanje otkrilo tog dogadjaja? ------------------
Mona:
ARMAGEDON SE OCEKUJE U BUDUCNOSTI.... TO JE JASNO IZ BIBLIJE..
Takodje i svedoci tog vremena krajem 19 veka su ga ocekivali u buducnosti...
To nije neispravno...
Biblija kaze da se taj cas i dan ne zna....
Sto ne znaci da Bog nije dao znak vremena po kojem cemo znati kada je kraj blizu...
Ocekivanje ne moze biti lazno...
Ocekivanje je ocekivanje 
Ocekuje se do vremena ispunjenja prorocanstva ma kad ono bilo...
JS se nisu vezivali za te godine koje vi izmisljate...
Takodje stvaralacki dani ne igraju ulogu za one godine koje si naveo...
do 1914 god se doslo na osnovu Danilovog prorocanstva o 7 vremena... kao i znaka poslednjih dana prema Mateju 24 Luci 21 i Marku 13 i ta god je pocetak "POSLEDNJIH DANA" I KADA JE HRIST USTOLICEN KAO KRALJ BOZJEG KRALJEVSTVA. i kada pocinje period POSLEDNJIH dana o kojima je Hrist govorio
mona:Jer ocekujem da Bog ispuni svoju nameru....
Mato i ja sa vama zajedno cekam, ali ne mogu na osnovu Biblije da kazem kada? ------------------
Vi ne ocekujete jer ne znate... Mona, a sta je to sto ja ne znam? Pa daj reci mi da i ja znam ili si sebicna pa tu "istionu" cuvas samo za sebe. Ja sa JS proucavam "Bibliju" od 1960. godine. Sve sto su znala vasa braca, ne mogu da ih krivim, dali su mi. I ja sam im zahvalan. To su zaista dobri i pozrtvovani ljudi s kojima sam ja ostao u trajnom prijateljstvu. Medjutim, veoma mi je znao sto su tako dobri ljui od srca, kao i ti sada, verovali da propovedaju apsoslutnu istinu, a na kraju saznali su da je to bila neistina. Mona, da znas da bih voleo da to nikad nisam doznao, od srca mi je zao tako dobrih ljudi koji se zrtvuju za pogresne ideale. -------------------------------
Mona:ISTINA JE APSOLUTNA moze biti problem samo do pojedinaca ako je ne razumeju ispravno...
A ISTINA koja se propoveda je razumljiva...
RAZUMLJIVO JE DA JE ISUS HRIST OTKUPITELJ...
DA BOG GOVORI O VASKRSENJU I VECNOM ZIVOTU...
DA BOG OBECAVA U BUDUCNOSTI VECNI ZIVOT...
Osnovne stvari u Bibliji su jasne i razumljive...
i dovoljne za spasenje....
Duzina sedmice stvaranja? To je nebitno za veru.... Nisu sigurno doslovni dani nego odredjeni vremenski period...
Mona, zaista sam ti zahvalan na ovom ogovoru. Ti kazes da duzina sedmice stvaranja nije bitna za veru. A da li ti je poznato da je to racunanje bila osnova Kule strazare decenijama, a neznam da li je i danas. To su vas ucili da je tu temelj prorocanstava kojima se sigurno dolazi do 1914. 1925, i 1975. godine. Zar sada za vas svedoke to vise nije vazno? Pa vise od sto godina je bilo veoma vazno, a zar sada nije. Pa zar je to progresivno saznavanja istine?
Vec sam ti rekla da to nije bitno za veru i da Biblija ne otkriva koliko traje stvaralacki dan...
Moze se pretpostaviti da nije doslovan...
a vec sam ti rekla kako se dolazi do 1914. a ove ostale ne postoje....
Kako znas da nisu doslovni dani? Sta za tebe znaici u 1, Mojsijevoj 1, "I bi vece i bi jutro dasn prvi, drugi i sve do sestoga" Sta je za tebe vece, a sta juro, bilo koga dana stvaranja ako su u pitanju period?
Drugo, procitaj u 2. Mojsijevoj 20, 8-11) pa razmisli o onome sto Jehova kaze, a ne Mojsije. Ako su u pitanju periodi od hiljade godina, ko je onda od ljudi nas zemlji mogao da praznuje subotu?
Trece, pokusaj da shvatis da Jehova u svom ZAKONU NAPISAO i povezuje Subotu sa sedmicom stvaranja. Nije valjda da se i Jehova zbunio? ------------------------------
2
Petrova 3: 8 " Ali nemojte previdjeti ovo, ljubljeni: jedan je dan kod Jehove kao tisuću godina i tisuću godina kao jedan dan."
Mona, potpuno se slazem sa tobom. Bog je vecan i zivi u vecnosti pa nije ogranicen vremenom ni prostorom kao mi ljudi. Prema tome Petar govori o onome sta za Boga znaci vreme, ali ne kaze da je tako i za nas smrtnike. --------------------
Biblija ne govori o tome tacno koliko iznosi taj dan stvaranja...
Prema onome sto sam gore naveo mislim da govori i da je to istorijsko, a nije prorocko, vreme gde su dogadjaji doslovni a ne prenosni. ----------------
Niti to menja ono sto Biblija kaze o Bogu.... i njegovoj nameri...
Ponovo se potpuno slazem sa tobom. Zaista nase nerazumevanje i krivo tumacenje Biblije ni malo ne utice da Bozja obecanja i na sustinu istine iznete u Bibliji. Bog je istinit i on uvek iznosi istinu i samo istinu. Medjutim,nasa razumevanja i objasnjenja te istine mogu da budu pogresna pa cak i lazna. Prema tome nije gresksa u Bogu niti u Njegovoj Reci, nego gresku treba da trazimo u nasem pogresnom razumevanju i u objavljivanju neistine umesto istine.
Mona, ovako sa tobom diskutaovanje je zaista pravo zadovoljstvo. Vidis da ima mnogo toga u cemu se mi slazemo. Istina je samo jedna, nego treba da ispitamo izvore koji nam prenose ono sto oni nazivaju istinom. Pavle je pohvalio Verejce koji su" svakoga dana ispitivali PO PISMU dali je to tako". Znaci da smo i ti i ja duzni da Biblijom proverimo izvore koji tvrde da prenose istinu.
Zelim ti svako dobro do sledeceg susreta sa zeljom da te dobri Jehova vodi i upucuje na cistu istinu.