Mudri logičar
Ističe se
- Poruka
- 2.969
9 A vi ste izbrani rod, carsko sveštenstvo, sveti narod, narod dobitka, da objavite dobrodetelji Onog koji vas dozva iz tame k čudnom videlu svom;
10 Koji nekad ne bejaste narod, a sad ste narod Božji; koji ne bejaste pomilovani, a sad ste pomilovani.
Ovaj teskt nema veze sa 144000 nego su svi verni Carsko svestenstvo, sveti narod, Bozje vlasnistvo koji objavljuje dobrotu bozju ljudima na zemlji.
A ti si ga naveo u vezi sa 144000?
Rec je tome ko ce prihvati Hrista kao ugaoni kamen on je taj narod i carsko svestenstvo,svi verni KOJI SU SADA POSTALI NAROD BOZJI PRIHVATANJEM UGAONOG KAMENA KOJI SU ZIDARI ODBACILI.
Ovde nema veze sa 144000.
Niti su amo 144000 narod Bozji.
9 I pevahu pesmu novu govoreći: Dostojan si da uzmeš knjigu, i da otvoriš pečate njene; jer si se zaklao, i iskupio si nas Bogu krvlju svojom od svakog kolena i jezika i naroda i plemena,
10 I učinio si nas Bogu našem careve i sveštenike, i carovaćemo na zemlji.
11 I videh, i čuh glas anđela mnogih oko prestola i životinja i starešina, i beše broj njihov hiljada hiljada.
ML objasnjva ovaj stih ovako:
Božji novi narod sačinjavaju pojedinci iz svih naroda, koji su kupljeni za nebesko kraljevstvo da budu suvladari i susvećenici na čelu sa Kristom, i da vladaju nad Zemljom.
Glasnik:
Tekst govori o svim spasenima tekst ne dodaja samo 144000 niti ima reci o njima ovde. Svi spaseni ce upravljati zemljom i svi ce biti u skladu sa Bozjom voljom.
Pojedince si sam naveo o pojedinicam iz Bozjeg naroda nema rec, nego o svim vernima koji ce primiti Bozje carstvo na zemlji iz svih naroda i plemena.
Lk 12:32 Ne boj se malo stado! Jer bi volja vašeg Oca da vam da carstvo.
ML, kaze:
Malo stado označava manji određeni broj Isusovih suvladara i susvećenika koji su kupljeni za nebesku vladavinu nad Zemljom.
Glasnik:
Ovaj teskt u nejgovom kontekstu takodje govori o svim vernima kao malo stado u ovom svetu.
Ovde nema reci o 144000.
Bozje carstvo na zemlji ce biti dato svim vernima.
1 I videh, i gle, Jagnje stajaše na gori sionskoj, i s Njim sto i četrdeset i četiri hiljade, koji imahu ime Oca Njegovog napisano na čelima svojim.
2 I čuh glas s neba kao glas voda mnogih, i kao glas groma velikog; i čuh glas gudača koji guđahu u gusle svoje.
3 I pevahu kao novu pesmu pred prestolom i pred četiri životinje i pred starešinama: i niko ne mogaše naučiti pesme, osim onih sto i četrdeset i četiri hiljade koji su otkupljeni sa zemlje.
4 Ovo su koji se ne opoganiše sa ženama, jer su devstvenici, oni idu za Jagnjetom kud god ono pođe. Ovi su kupljeni od ljudi, prvenci Bogu i Jagnjetu.
5 I u njihovim ustima ne nađe se prevara, jer su bez mane pred prestolom Božijim.
Otkrivenje 14,1-5..
ML:
Jasno se razaznaje da je u pitanju manji određeni broj koji je kupljen za nebesko kraljevstvo, i koji će vladati nad velikim mnoštvom na Zemlji.
Glasnik:
Jeste da ce postojati posebna grupa spasenih, ali ove stihove koje si gore naveo ´i kaezs oni vaze samo za 144000 nemaju veze sa njima nego sa svim spasenima.
Stihove koje nalazaimo da govore o 144000 se nigde ne nazivjau kraaljeivma niti da ce oni vladati nad zemljom.:
Off 7:4 I čuh broj zapečaćenih, sto i četrdeset i četiri hiljade zapečaćenih od svih kolena sinova Izrailjevih;
Off 14:1 I videh, i gle, Jagnje stajaše na gori sionskoj, i s Njim sto i četrdeset i četiri hiljade, koji imahu ime Oca Njegovog napisano na čelima svojim.
Off 14:3 I pevahu kao novu pesmu pred prestolom i pred četiri životinje i pred starešinama: i niko ne mogaše naučiti pesme, osim onih sto i četrdeset i četiri hiljade koji su otkupljeni sa zemlje.
Kada Bog kaze Mojsiju da ce Izrailj biti kraljevsko svestenstvo Bogu on misli na ceo narod, ne na grupu iz tog naroda.
Tako Bog govori o duhovnom Izrailju kao celom narodu koju ce carovati zemljom.
Oni su po Bozjoj volji njima netreba neko da vlada njima.
Oni sami vladaju.
3 I Mojsije izađe na goru k Bogu; i povika mu Gospod s gore govoreći: Ovako kaži domu Jakovljevom, i reci sinovima Izrailjevim:
4 Videli ste šta sam učinio Misircima i kako sam vas kao na krilima orlovim nosio i doveo vas k sebi.
5 A sada ako dobro uzaslušate glas moj i uščuvate zavet moj, bićete moje blago mimo sve narode, premda je moja sva zemlja.
6 I bićete mi carstvo svešteničko i narod svet. To su reči koje ćeš kazati sinovima Izrailjevim.
7 A Mojsije dođe i sazva starešine narodne; i kaza im sve ove reči koje mu Gospod zapovedi
Jovan govri o spasenima kojic e ziveti na novoj zemlji pa kaze da ce oni CAROVATI ZA UVEK na zemlji:
Off 22:5 I noći tamo neće biti, i neće potrebovati videla od žiška, ni videla sunčanog, jer će ih obasjavati Gospod Bog, i CAROVACE va vek veka.
Po vama ce samo 144000 carovati?
Opasno je to sve kula pomesala I ISKRIVILA.
U redu, i sam priznaješ da ima posebna grupa koju sačinjavaju 144 000, no onda po tebi, tko sačinjava tu grupu i čemu ona služi ?
Kažeš : ˝ Oni su po Bozjoj volji njima netreba neko da vlada njima. Oni sami vladaju. ˝
Hoćeš da kažeš da vladaju sami nad sobom ?
Zar jedno doslovno KRALJEVSTVO ne sačinjavaju KRALJ, PARLAMENT i PODANICI nad kojima se vlada ?
Što onda označava ˝ veliko mnoštvo ˝ ljudi, ako se ˝ malo stado ˝ odnosi na sve kršćane ?
2. Mojsijeva 19:5,6 - A sada, budete li vjerno slušali glas moj i držali savez moj, bit ćete najdraže vlasništvo moje između svih drugih naroda, jer moja je sva zemlja. I bit ćete mi kraljevstvo svećenika i sveti narod.
Kad govoriš o Mojsiju, Zakonu i Izraelcima, zapitaj se, dali su VJERNO SLUŠALI Boga do trenutka dolaska Mesije ?