onisifor
Ističe se
- Poruka
- 2.275
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
onisifor:Izvini, a u kakav to onostrani svet naša duša ide dok spavamo? Naših predaka? Da li to znači da duh (nisi napravio razliku između duha i duše) nekog Engleza koji spava ide u svet njegovih predaka? Ili duh Bugarina u svet njegovih predaka?
Alex 777:Verujem u duhove, ali ih nisam video! A video sam andjela pre 9 godina, videlo 2000 ljudi, na vrhu crkve u mom mestu!
Alex 777:Verujem u duhove, ali ih nisam video! A video sam andjela pre 9 godina, videlo 2000 ljudi, na vrhu crkve u mom mestu!
Indigo71:I zanima me samo koja je upotrebna vrednost tih ... duhova? Da li duhovi mogu da se uhvate, i izdresiraju da recimo obavljaju jednostavne kućne poslove umesto nas? - ili su ti duhovi kao umetnost pa oplemenjuju i produhovljuju?
onisifor:A, u ove druge?
Indigo71:Ja sam svestan da svako ima (pravo na) svoju projekciju božanskog u nama i izvan nas i stvar je ličnog afiniteta kako to svako od nas oseća i uopšte doživljava. Meni samo (malo) smeta kad se nešto tako veličanstveno i sveobuhvatno doživljava prevashodno kroz naš ili strani folklor (duhovi, aždaje, vampiri, demoni, repati pali anđeli i sl.)
Rujevit:Не зезнуо сам ствар, мислио сам на душу.
Не прави се разлика између Енглеза, Бугарина, Србина...то је небитно...гледам уопштено, генерализујем.
onisifor:Ja verujem da (kao što Sveto Pismo uči) postoje anđeli koji su ''službeni duhovi'', kako ih apostol Pavle naziva, koji pomažu istinskim Hrišćanima, a sa druge strane, verujem da postoje i demoni, anđeli koji su otpali od Boga i kojima je jedini cilj da unište što više ljudskih duša. Njihov (demonski) vođa je Sotona (ili Satana), koji ''ide kao lav, ričući i gledajući koga da proždere'', kako to kaže apostol Petar. Jedna od njegovih najopasnijih prevara je ta što većina ljudi danas ne veruje u njegovo postojanje.
Ovde si okrenula stvari, jer mnogi doživljavaju psihičke poremećaje pa onda dolaze fantazije.Taisa:Što se raznih viđenja tiče, sveti oci su ih tumačili najčešće kao prelest, ili obmanu, koja se najčešće dešava ljudima koji i u najboljoj nameri umišljaju da je upravo njima darovana takva mogućnost da vide ono što je ljudskom oku nevidljivo, a što je posledica gordosti koje nisu ni svesni.
Takođe se slažu (sveti oci) da na ovakve pojave nipošto ne treba obraćati pažnju jer su najčešće najveći revnitelji vere obmanuti obmanom sopstvene gordosti, zbog koje je pali anđeo i pao.
Uvek treba imati na umu da je takav dar dat svetiteljima koji su u stanju da ga bez gordosti nose, i da mi nismo ti pa čak i ako to zaista jesmo.
Tako nešto nam nije ni potrebno, a posebno ako se zna da su zbog takvih fantazija mnogi doživljavali teške psihičke poremećaje.
Ovo je interesantno. Koje je to mesto i kako je anđeo izgedao, života ti?Alex 777:Verujem u duhove, ali ih nisam video! A video sam andjela pre 9 godina, videlo 2000 ljudi, na vrhu crkve u mom mestu!
onisifor:Pa, dobro, ali nije mi jasno kako to duša za vreme spavanja ide kod svojih predaka? Malo mi (i ne baš malo) zvuči paganski.