dugorocno jel bolje biti cool il impulsivan....?

Gost377586

Veoma poznat
Poruka
11.136
evo ja sam u fazonu ajmo polako reci sta je bilo bla bla bla,i trudim se da u odgovorima ne povredim osobu mnogo,i ne govorim prvo negaivno sto mi padne na pamet posebno ako znam kako ce reagovati..itd itd..tj reci prilagodim osobi da na nacin na koji ce bjti naboljeupijene proizvesti moj cilj i generisati najmaje stresa..

e sad sa dr str imate osobu koja lepo se dere vristucka iprenosi nezadovoljstvo iz jednog aspekta zivota u dr.,cak mislim da ti nije nesto novo vec deo karakteraal nebitno..
pitanje i poenta je da mi se cini da su svi ti ljudi sto se ispsuju,i iskazu u trenutku kad ih neko iznervira i ne paze na posledicu svojih reci,
zdraviji i srecniji
nego oni sto se trude da na najbolji moguci nacin prenesu info a da ne bude jos vece sranje i koji kontrolisu svoj "izliv radosti"...
tj jel sam ja mentol sto se trudim da bude ☆♡☆♡♡♡♡☆ sreca sreca radost i carolija?jel kratim time svoj rok trajanja?realno sam mentol jesam...jos jedna temilica za badava..

Poslednja izmena:
evo ja sam u fazonu ajmo polako reci sta je bilo bla bla bla,i trudim se da u odgovorima ne povredim osobu mnogo,i ne govorim prvo negaivno sto mi padne na pamet posebno ako znam kako ce reagovati..itd itd..tj reci prilagodim osobi da na nacin na koji ce bjti naboljeupijene proizvesti moj cilj i generisati najmaje stresa..

e sad sa dr str imate osobu koja lepo se dere vristucka iprenosi nezadovoljstvo iz jednog aspekta zivota u dr.,cak mislim da ti nije nesto novo vec deo karakteraal nebitno..
pitanje i poenta je da mi se cini da su svi ti ljudi sto se ispsuju,i iskazu u trenutku kad ih neko iznervira i ne paze na posledicu svojih reci,
zdraviji i srecniji
nego oni sto se trude da na najbolji moguci nacin prenesu info a da ne bude jos vece sranje i koji kontrolisu svoj "izliv radosti"...
tj jel sam ja mentol sto se trudim da bude ☆♡☆♡♡♡♡☆ sreca sreca radost i carolija?jel kratim time svoj rok trajanja?realno sam mentol jesam...jos jedna temilica za badava..

Pa ti stvarno nisi klon ?
Znam taj tip tanane ženske dušice...samo što nikad ne bih pomislio da si jedna od njih :lol:
bilo bi dobro da vežbaš i prihvatiš da je režanje deo života i da nikog nećeš ubiti.
Uglavnom - da, kratiš sebi vek, ali to si ti, takva ti je prirodica ali s vremenom će malo i koža da zadeblja.
U svakom slučaju zdravije nego cigare ;)

Pa ti stvarno nisi klon ?
Znam taj tip tanane ženske dušice...samo što nikad ne bih pomislio da si jedna od njih :lol:
bilo bi dobro da vežbaš i prihvatiš da je režanje deo života i da nikog nećeš ubiti.
Uglavnom - da, kratiš sebi vek, ali to si ti, takva ti je prirodica ali s vremenom će malo i koža da zadeblja.
U svakom slučaju zdravije nego cigare ;)

nemam japroblem sa rezanjem..fazon pola detinjstva mi je otislo nasvadje a sad se trudim da se nesvadjam posebno sa osobama koje smatram da su slabiji psihicki od mene a koje volim i smatram da zasluzuju takvo ponasaje od mene...
tj kad smatram da sam jalogicnija i jaca u zivcima od dr onda sam stava da treba da prilagodim svoje reci i dela radi bolje komunikacijei majeg stresa...
tj uvek sam bila tog stava da manji psihicki bolesnik treba da seprilagodi onom gorem:rotf::think: jer je ovaj zdraviji
sai tim ima vise opcija u vugli i vise energije za stvaranjeoptimalnog resenja:Dal realno na duge staze je to kuki jer to plolako al natenane krnji zivce:lol:

ovako normalci drugari i sl jeok normalno stanje dzapanja po potrebi:lol: al
druga stvar jeu pitanju kad mi je do nekog stalo i taj je ps slabiji..
tj napisal sam sve gore vec..

.fazon pola detinjstva mi je otislo nasvadje a sad se trudim da se nesvadjam posebno sa osobama koje smatram da su slabiji psihicki od mene a koje volim i smatram da zasluzuju takvo ponasaje od mene...

Isto i kod mene, ali to je za mene haos, nisam ja za to tako da je resenje da ne zivis sa tim sa kojim se svadjas.
Kod mene funkcionise.

- - - - - - - - - -

Bolje je biti cool i usmeravati energiju na prava mesta. Jer, previse je mlacenje prazne slame u vidu besmislenih svadja u nekom zrelom dobu, bar za mene.:)

Dobra tema,čak ODLIČNA!
Prorok I Vronski znaju da to ide od situacije do situacije.U jednoj po ptićici,a u drugoj (ybg) ODMERENO...:mrgreen:

Međutim,Zeitgest (duh vremena,društveni duh,mejnstrim atributi...) čine skupovi naših akcija SADA! I u sklopu tih
događaja je naše subjektivno biće zrno peska na plaži,mravac jedan u mravinjaku od sedam milijardi mrava u kom
naš superego pogonjen libidnom energijom ega, drka pojedinačne akcije uvek svaku samo sada čineći ih važnim ili
nevažnim za nas kao subjekat o čemu imamo ograničenu predstavu! Naša predstava nas usmerava na ponašanja
koja određuje naš superego s obrascima I matricama ponašanja koje smo naučili I na koje smo navikli I van tog
superego nikud -moguće su manje varijacije kreativnosti,ali I to...
U takvom jednom ograničenom sistemu-nismo baš gospodari našeg ponašanja-njega dodatno određuje I naša inercija
(poput istoimenog Njutnonovog zakona) uz pomenuti superego I karakter formiran (u porodici) do pete godine.
Svakako da se superego nadograđuje godinama,ali te nadogradnje I nisu spektakularne. Ko uspe da ranije ugradi
umerenost tj.odmerenostu svoje ponašanje,pre će postići zavidne društvene I materijalne uspehe! Ko ostane
na impulsivnosti I ponekad u defanzivi "podvijanja repa"-taj će teško do nekog uspeha ikad stići!
Ali,te stvari se danas treniraju!
Tako da -ladno možete utrenirati da budete odmereni I uspešni oportunista!:lol::per:

ok to su dve krajnosti ima tu izmedju raznih varijanti, na pr da te zaista boli patka sta drugi misle,ne ono skupljas u sebi guras pod tepih dok ne prsnes,ne fejk cool,nervcik je najgore,nego konkretno ti je sve poznato i potaman, znas da se sa svakim izboris i reagujes smireno odmereno i gazis im po lobanjama sarkasticno ostavljajuci bez texta,e taki sam ti ja:hvala:

Cico,
jel' ti stvarno veruješ da svi ljudi treba da budu isti ? :eek:
odakle si izvukao ovu konstataciju?
Ja sam od ovih hladnih, bas jer ne bih da raspaljujem vatru. A onda ti i malo bude krivo za sve sto precutis i ne kazes.
Moze se i valjda konstruktivno raspravljati, svadjati (mada za to je potrebno dvoje) bez vredjanja i sl.
e ova prvo da razgranicimo osobe..na normalce i one bliske koje umeju bas da te iznerviraju i imaju dugogodisnji staz u tomeXD
moooze se konstrumtivno raspravljati sa br 2 naravano al malo teze ako su te osobe neeeeelogicnei:rtfm: i imaju neke iritirajuce pretpostavke itd..sto onda menja ovo sto sam rekla u ne moze se konstruktivno do kraja raspravljatiXD
plus da napomenem meni nije u prirodi da ocutim ali jeste da prema nekom kome osecam neznost itd prilagodim svoje reci.....
znaci zamaranje pod jedan svaki put moram da mislim :
sta ce neko da misli i kako ce da reaguje i kako ce da se oseca iiii...:confused::dash::dash::dash:
i isto mi ponekad dodje da kazem da prostis p*** k ili da jednostavno pretocim emocije divne u jos divnije reci:mrgreen:

znaci opet zamaranje pod dva jel sta neko moze meni da izvristi a ja ne..al Ilvodim se onim ajd ja sam normalnija:lol: al sve manje vremenom koliko vidim:lol:

a upravo je tema i o tome ti sto ne paze na reci i nista ne precute si u stvari secrnije bez samokontrole lepo pricas sta hoces i ne mislis..
a ovi sto vagaju svaaku rec za opste dobro :lol: se na kraju osecaju grrrrr....

ok to su dve krajnosti ima tu izmedju raznih varijanti, na pr da te zaista boli patka sta drugi misle,ne ono skupljas u sebi guras pod tepih dok ne prsnes,ne fejk cool,nervcik je najgore,nego konkretno ti je sve poznato i potaman, znas da se sa svakim izboris i reagujes smireno odmereno i gazis im po lobanjama sarkasticno ostavljajuci bez texta,e taki sam ti ja:hvala:
da me ne bols patka sta odredjeni ludi misle ne.bi otvarala temu..msm sve je to ok i na mestu sto si rekao al u reáli nemas uvek umerenost na obe str....

Naravno da jesi...samo sve suprotno :mrgreen:

- - - - - - - - - -

I kolega je primetio konradiktornost:
jel me zezas?kul znacii smiren..

u sv sl moze lock na temu bese dobar izdivni ventil:mrgreen:

zdraviji i srecniji

Ne kratis sebi rok trajanja ako znas kako da ispustis sve lose iz sebe i zamenis ga dobrim.
Biti smiren je lepo, bez stresa ali ponekad u zivotu naidjes na nekoga sa kim ne moze lepo i polako vec moras da primenis agresivniji pristup.

Nadji nesto sto te cini srecnom i cemu uvek mozes da se vratis kada zatreba.

e ova prvo da razgranicimo osobe..na normalce i one bliske koje umeju bas da te iznerviraju i imaju dugogodisnji staz u tomeXD
moooze se konstrumtivno raspravljati sa br 2 naravano al malo teze ako su te osobe neeeeelogicnei:rtfm: i imaju neke iritirajuce pretpostavke itd..sto onda menja ovo sto sam rekla u ne moze se konstruktivno do kraja raspravljatiXD
plus da napomenem meni nije u prirodi da ocutim ali jeste da prema nekom kome osecam neznost itd prilagodim svoje reci.....
znaci zamaranje pod jedan svaki put moram da mislim :
sta ce neko da misli i kako ce da reaguje i kako ce da se oseca iiii...:confused::dash::dash::dash:
i isto mi ponekad dodje da kazem da prostis p*** k ili da jednostavno pretocim emocije divne u jos divnije reci:mrgreen:

znaci opet zamaranje pod dva jel sta neko moze meni da izvristi a ja ne..al Ilvodim se onim ajd ja sam normalnija:lol: al sve manje vremenom koliko vidim:lol:

a upravo je tema i o tome ti sto ne paze na reci i nista ne precute si u stvari secrnije bez samokontrole lepo pricas sta hoces i ne mislis..
a ovi sto vagaju svaaku rec za opste dobro :lol: se na kraju osecaju grrrrr....

Ne znam, ja sa impulsivcima tesko funkcionisem, dreka, teske reci, obicno postanem defanzivan, ili vratim istom merom.
E sad, da nekog krenes da napusavas, pa ni to nije resenje, ja obicno pretocim frustraciju u reci, povisim ton, gubim zivce, ali gledam da ne pominjem polne organe i sl., a priznajem sa nekima se desi.

Pokazi da ti smeta to, da si uznemirena, ali bez vredjanja, pominjanja majke i sl. :mrgreen:

Ne znam, ja sa impulsivcima tesko funkcionisem, dreka, teske reci, obicno postanem defanzivan, ili vratim istom merom.
E sad, da nekog krenes da napusavas, pa ni to nije resenje, ja obicno pretocim frustraciju u reci, povisim ton, gubim zivce, ali gledam da ne pominjem polne organe i sl., a priznajem sa nekima se desi.

Pokazi da ti smeta to, da si uznemirena, ali bez vredjanja, pominjanja majke i sl. :mrgreen:
Pa eto nas različitih...:cool:
Tipičan primer je kafansko nadgornjavanje...:mrgreen:
Dok bi ti ,od te dreke zašao u defanzivu I podigao gard,ja skrenem pažnju na sujetu I priznam svakom učesniku da ima pravo
na svoje originalno mišljenje.
Naravno,u pitanju je, malo ,psihološko lukavstvo pružanja prilike za časno povlačenje,nakon kojeg krećem s argumentima,ali pokazujući
da nemam aspiraciju za dominacijom.
Obično se nakon toga ti argumenti nastave razmatrati,ali I to je bolje od prvobitne dreke...
Tome smeta moj stečeni autoritet,jer bih trebao imati nekog ko bi te argumente mogao analizirati,,,Naime,ne retko sam I sam nezadovoljan njima...
Jer,igra reči nije ni blizu stvarnost-tek jadna prilika za kakve takve asocijacije na istine koje se naslučuju,naziru...

Poslednja izmena:
Zasto mislis da impulsivni ljudi nisu cool kad u svom izlaganju iznosis da su oni srecniji?

Verovatno je mislila na ljude sa flegmaticnim temperamentom, a ovo Impulsivan bi bio - kolericni temperament.

Mislim da je zelela da napravi ovde ovu dihotomiju ili ili sta je bolje....

Samo se malo zeznula - ne mozes ti to bas birati i glumiti ono sto odaberes, a da je isto kao kada bi prirodno bilo....

U svakom slucaju joj ne gine da se malo pozabavi asertivnoscu i svim onim sto ona donosi.

http://www.psiholoskikutak.com/kako-da-naucite-da-postanete-asertivni/

Back