Duga veza kratak brak

• Začetnik teme Začetnik teme igita
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sta mislite o ovom "fenomenu"? Da li ste se u okolini susretali cesto sa ovim slucajem? Da li vam se cini da je sve vise ovakvih slucajeva?
Ima toga i smatram da je to dobro.Kod dugih veza,seks je vrlo kvalitetan,To sto uglavnom brak traje kratko,pa sta.? Ide se u drugu dugu vezu,i seks
je stalno kvalitetan.Sta vredi brzi brak,brzo sve dojadi,i onda muskarac pati,ne moze da se nadrazi na zenu.Brak ubija seks,ili ga bar anestezira,
pa se obavlja traljavo i bezvoljno.!

Hedonizam, samozivost, a samim tim i los zajednicki zivot..
Ne znam čemu hedonizam može da smeta u vezi, a mala zdrava doza sebičnosti ( ali ne ona ružna samoživost) je takođe poželjna.
Ako mi nešto treba, to uzmem, ili uradim, bez obzira na to da li taj neko hoće ili neće da učestvuje. Ili- ja ne učestvujem u nečemu što me ne radi, nismo vezane vreće. U seksu takođe, da nema te lične potrebe i želje da se nešto dobije za sebe, ne bi bilo zanimljivo i ne bi postojao smisao.
Još da pojasnim, nije mi problem da dam i ništa da ne dobijem zauzvrat, kao ni da primim više nego što sam dala. Balans će sam da se napravi.

Poslednja izmena:
Ne znam čemu hedonizam može da smeta u vezi, a mala zdrava doza sebičnosti ( ali ne ona ružna samoživost) je takođe poželjna.
Ako mi nešto treba, to uzmem, ili uradim, bez obzira na to da li taj neko hoće ili neće da učestvuje. Ili- ja ne učestvujem u nečemu što me ne radi, nismo vezane vreće. U seksu takođe, da nema te lične potrebe i želje da se nešto dobije za sebe, ne bi bilo zanimljivo i ne bi postojao smisao.
Još da pojasnim, nije mi problem da dam i ništa da ne dobijem zauzvrat, kao ni da primim više nego što sam dala. Balans će sam da se napravi.

Moze itekako, samo zavisi gde je na hijerharhiji prioriteta.

Veza u savremenim okolnostima je nastala kao nus proizvod veridbe a veridba je predbracno stanje koje traje najduze godinu dana.Ukoliko se produzi ,uglavnom je to posledica oklevanja.
Sto duze traje,tim oklevanje hvata dubljeg korena.

Prosto, ljudi nisu sazreli za brak, jer brak zahteva mnogo vise obaveza.
Brak je institucija koja zahteva odrasle ljude.

Sta mislite o ovom "fenomenu"? Da li ste se u okolini susretali cesto sa ovim slucajem? Da li vam se cini da je sve vise ovakvih slucajeva?
Tačno je. Ne znam ni za jednu vezu koja je trajala duže od 5 godina da je uspela da se pretoči u brak koji je trajao bar još 5 godina.
Da dodam, nije to neki moderan fenomen, tako je bilo i pre 40 godina

Tačno je. Ne znam ni za jednu vezu koja je trajala duže od 5 godina da je uspela da se pretoči u brak koji je trajao bar još 5 godina.
Da dodam, nije to neki moderan fenomen, tako je bilo i pre 40 godina
Ja ih znam nekoliko...Nema pravila,sve zavisi od ljudi.Znam parove koji su se posle NEDELJE poznanstva i neke veze zenili/udavali pa imaju decenije skladnog braka iza sebe.Znam lika koji je ozenio profi Ukrajinku iz Karakuse,brak im je sjajan.
Znam isto tako ljude koji su ceo zivot zajedno,pa se pod stare dane resavali na razvod...

A što se ovih matorih tiče, bilo je i venčanja za drugu vezu koja je kratka posle duge, pa razvod. Ili ovi što su se mladi venčali su se razveli...

A moji roditelji su se spanđali i venčali za tri meseca, i nisu se razvodili. Ali na pragu tridesetih. Treba da se prođe nešto, da bi čovek skapirao kolike su mu mogućnosti.

Back