Ovi jedan
Ističe se
- Poruka
- 2.579
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Не него си ти погубљен па више не знаш докле си у свом маштању стигао.Dosadan si![]()
Pričali smo o tome od kud i zašto ime Hrvoje u istočnoj Hercegovini kod Trebinja, Nevesinja, Ljubinja, Bileće, Gackog prije 500 godina. To je bila tema. A ne kako i kada su se Hrvati počeli zvati Hrvati prije 1500 ili 2000 godina.Како какве везе има, нису Хрвати нација од памтивека, од чега потиче тај назив и шта значи.
Држи се Хрвата овде и помози колеги ако знаш.
Кад би знао одговор на то питање знао би и на то откуд Хрвоји и Хрватини по Рашкој, Космету и Македонији, али ти очито не капираш шта те ја питам и због чега.Pričali smo o tome od kud i zašto ime Hrvoje u istočnoj Hercegovini kod Trebinja, Nevesinja, Ljubinja, Bileće, Gackog prije 500 godina. To je bila tema. A ne kako i kada su se Hrvati počeli zvati Hrvati prije 1500 ili 2000 godina.
Znam naravno. Hrvoji i Hrvatini su se tako zvali ne zbog hrvatskog naroda koji je tamo živio nego zbog svinja koje su se hrvale i rovarile u blatu. Hahahahaha. To legendo. Majstore.Кад би знао одговор на то питање знао би и на то откуд Хрвоји и Хрватини по Рашкој, Космету и Македонији, али ти очито не капираш шта те ја питам и због чега.
Da pitamo to Domagoja Vidovića?Кад би знао одговор на то питање знао би и на то откуд Хрвоји и Хрватини по Рашкој, Космету и Македонији, али ти очито не капираш шта те ја питам и због чега.
Колико је то бесмислено тврдити покушао сам и твом митоманском колеги да објасним али џабе.Znam naravno. Hrvoji i Hrvatini su se tako zvali ne zbog hrvatskog naroda koji je tamo živio nego zbog svinja koje su se hrvale i rovarile u blatu. Hahahahaha. To legendo. Majstore.
Питај га можда су оне свиње које помињеш по Космету његове.Da pitamo to Domagoja Vidovića?
Prošle godine, čini mi se, isto su tako neki forumaši pokušavali da dokažu hrvatstvo Vojinovića, samo zato što se jedan član dinastije zvao Hrvatin.Колико је то бесмислено тврдити покушао сам и твом митоманском колеги да објасним али џабе.
Ево ти га још један знаменити Хрват.
https://www.rastko.rs/rastko-ukr/istorija/2003-ns/ljcerovic.pdf
А ево Хрвата у Зајечару........
Pogledajte prilog 1794562
Питај га можда су оне свиње које помињеш по Космету његове.
Mene to ne cudiJoš uvijek nikakav primjer te dubrovačke književnosti bazirane na kosovskom zavjetu.
Halo! 148. strana.
Još uvijek nikakav primjer te dubrovačke književnosti bazirane na kosovskom zavjetu.
Halo! 148. strana.
Mene to ne cudi
Tad povezuju dubrovcane s kosovon jer odgovara narativu, al kad su u pitanju janjevci i dubrovnik onda to nema veze jedne s druginVidili u par djela kako se spominje bitka na Kosovu i njeni akteri pa su pomislili kako je to sve od dubrovačke književnosti u srednjem vijeku. Da sam zloban reka bi kako su se vjerovatno ravnali po sebi i svojim književnim ostavrenjima iz tog perioda![]()
Meni je zanimljivo zasto vazda svojataju dubrovcane. Je li to zbog jekavice ili?Vidili u par djela kako se spominje bitka na Kosovu i njeni akteri pa su pomislili kako je to sve od dubrovačke književnosti u srednjem vijeku. Da sam zloban reka bi kako su se vjerovatno ravnali po sebi i svojim književnim ostavrenjima iz tog perioda![]()
Meni je zanimljivo zasto vazda svojataju dubrovcane. Je li to zbog jekavice ili?
Jer nikad ne pricaju o ozaljskom slavonskom dalmatinskom krugu unatoc tolikin pjesnicima
Virojatno nije ni upozna srbinaPretpostavljam jekavica i blizina Dubrovnika njihovim krajevima šta je za njih i više nego dovoljno da mogu složit priču o svom "vekovnom" gradu. S tim da sam u dosta navrata zna pročitat kako su Marulić i Hektorović srpski književnici tako da dio njih svojata našu književnost i pisce dosta dalje od Dubrovnika.
Nadoh zanimljiv clanak malocasPretpostavljam jekavica i blizina Dubrovnika njihovim krajevima šta je za njih i više nego dovoljno da mogu složit priču o svom "vekovnom" gradu. S tim da sam u dosta navrata zna pročitat kako su Marulić i Hektorović srpski književnici tako da dio njih svojata našu književnost i pisce dosta dalje od Dubrovnika.
Мислиш на Војиновиће из Херцеговине?Prošle godine, čini mi se, isto su tako neki forumaši pokušavali da dokažu hrvatstvo Vojinovića, samo zato što se jedan član dinastije zvao Hrvatin.