Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
- 104.962
Imate predrasude, da informacije moraju doci od nekog drugog izvora. A ako ne mozete naci neki izvor koju mu je nalik, onda kazete to je izmisljeno jer nema drugi raniji izvor, na osnovu svojih predrasuda. A ako mu je iole nalik onda je to odatle uzeo a ostalo izmislio.
Vidis to nije istoriografija. To su budalastine sto si naveo.
Ako ti pišeš na Krstarici u 2023. godini o događajima koji su se odvili u Luskoru 2023. godine pre naše ere, valjda je jasno da si koristio neki izvor. Ti ne možeš nikako biti primaran izvor za ta zbivanja.
To su prosto, elementarne stvari. Niti si nekakvo besmrtno stvorenje, koje živi milenijuma i u stanju je da posvedoči sve to, niti poseduješ neke natpriroden ili naučno fantastične moći kojima možeš da zakrivljuješ vreme i prostor, i tako se šetaš kroz vekove. Ne, nego informacije dobavljaš iz neke ruke. Vrlo je rposto, kao pasulj, a ti iz nekog razloga komplikuješ, a pritom ni ne objašnjavaš uopšte svoju nerazumljivu komplikaciju.
I da ponovim, ništa ovo nikakve veze nema sa mnom. Nisam ja odlučio o ovim stvarima ništa, tako da prestani više da adresiraš meni oko toga. Nemamo oko ovih stvari nikakvog uticaja niti ja, jednako kao ni ti. To jeste istoriografija, svidelo se to tebi (ili meni) ili ne.
P. S. I ne shvatam o kakvim predrasudama govoriš. O ovim stvarima se mora razgovarati bez doslovno ikakvih predrasuda.