Dubrovačka književnost je srpska i bazirana je na kosovskom zavetu!

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Je li tako izgleda kada neko pokrije uši i umre od sramote?

Pa je li ti vidiš šta ovde pišeš? Ja ti kažem da je hrvatska istoriografija (jednoglasno, oko toga postoji vrlo jasan koncenzus) odbacila te nekekave Dukljaninove pričice o Crvenoj Hrvatskoj, a kao dokaz da to nije tako ti zapravo potvrđuješ moje navode pominjući čoveka koji je umro pre više od 125 godina.

Bukvalno ne znam ni gde bih počeo; nema ništa od značaja na datu temu da je napisao Ante Starčević, niti ga iko citira ili uopšte priznaje kao nekakvog predstavnika hrvatske istoriografije. Niko, niti u Hrvatskoj, niti van nje. On to nije bio ni pre stotinu leta, a kamoli danas. :D

No hajde, živo me interesuje kada si načeo temu. Znamo, Goldštajn je Jevrejin (mada je u praksi veći Hrvat od mnogih Hrvata; čovek je, inače, davao i izjave u duhu umanjivanja zločina u Jasenovcu). Šta je sa ostalima? Ko su ti koji nisu Hrvati i ostali?
Pravi Hrvat je onaj koji svojim ponašanjem i djelima to dokaže. Previše sebi daješ na važnosti. Ti sigurno nisi nikakav faktor niti autoritet da određuješ tko spada među predstavnike hrvatske historiografije a tko ne spada, hrvatski narod je taj koji o tome daje sud, a većina Hrvata smatraju šarlatanima a ne povjesničarima te likove na koje se pozivaš naročito Goldsteina.

Kao ni za Prkačina, ni za Matića nije tačno to što si naveo. Pre svega, Matić je politikolog; nije uopšte ni istoričar...čak sebe i otvoreno naziva nestručnom osobom koja se amaterski efemerno bavi nekim temama, ne uopšte sa stanovišta istorije, već današnjih srpskih pretenzija.

Ti izgleda zamišljaš da ako svojoj prababi daš mikrofon da kaže dve-tri reći to znači da žena postaje 'predstavnik hrvatske istoriografije'. :D

Pogrešno misliš.

Budi siguran. Ili, barem, ako već nisi, u najmanju ruku proguglaj malo.

https://www.isp.hr/suvremena-povijest/
Osnovno istraživačko zanimanje dr. sc. Maria Jareba su Nezavisna Država Hrvatska i Ustaški pokret (odnosno Ustaško-domobranski pokret do godine 1941.). Trenutno radi na temi «Mediji i promidžba Nezavisne Države Hrvatske».

Pretpostavljam da znaš šta znači suveremena povijest; kojem to razdoblju pripadaju NDH i ustaše?
Ne mora netko biti školovani povjesničar da bi znao povijest. Ima ljudi koji nisu završili fakultete a najčitaniji su od onih koji su završili. Isto tako imaš ljudi koji nisu išli u školu za kuhare a bolji su kuhari od onih koji su kao tobože školovani kuhari.

Dolazak cara Dušana u Dubrovnik 1899g
autor Marko Murat srpski slikar (Šipanska luka 30.12. 1864 - 14 10 1944g Dubrovnik)

Otkud srpski car u sred Dubrovnika?
Pogledajte prilog 1379464
Srpski car nikad nije tako dočekan u Dubrovniku. Ta slika je laž i falsifikat nastao prije 100-njak godina. Mogu i ja nacrtati kako kralja Zvonimira dočekuje Kragujevac pa to svejedno ne znači da se to zaista i desilo.

Srpski car nikad nije tako dočekan u Dubrovniku. Ta slika je laž i falsifikat nastao prije 100-njak godina. Mogu i ja nacrtati kako kralja Zvonimira dočekuje Kragujevac pa to svejedno ne znači da se to zaista i desilo.

Pa realno svaka slika zvonimira je falsifikat jer ga niko nije slika

Njegovo najpoznatije delo je velika istorijska kompozicija Ulazak (Dolazak) cara Dušana u Dubrovnik, za koju je dobio bronzanu plaketu na svetskoj izložbi u Parizu 1900. godine.
MIsliš da su mu budale sa magarećim ušima dale bezvze (za plagijat) nagradu?
I.. šta čemo sad? ;)

Pravi Hrvat je onaj koji svojim ponašanjem i djelima to dokaže.
Znači, da bi razumeo principe naučne metodologije i primenio ih na polju istorije, nužni je preduslov da osoba mora biti osvedočeni nacionalista? Možeš li mi reći gde si pokupio tu glupost? Di si to pročita?

Je li dobro razumem da ti tvrdiš da će ući u prostorji ovejana Hrvatina i mekorvat i ovaj prvi reći da se Krbavska bitka desila 1943, a ovaj drugi da se zbila 1493. godine i pošto je ovaj prvi Hrvat na kub, treba od tad pa na dalje pričati o Krbavskoj bici kao o sastavnom delu ustaške kampanje?

Previše sebi daješ na važnosti. Ti sigurno nisi nikakav faktor niti autoritet da određuješ tko spada među predstavnike hrvatske historiografije a tko ne spada,

Nešto si pobrkao. Niti dajem sebi na značaju po ovom pitanju, niti sam ja uopšte odredio ko spada među predstavnike hrvatske istoriografije za pitanja srednjovekovlja. Za sve primere koje sam ti naveo, mogu ti tačno obrazložiti koje je njihovo obrazovanje i stručno usavršavanje, koji je njihov naučni repertoar i kakva im je priznatost i citiranost.

Ako smatraš da sam nešto pogrešio, izvoli pobiti. Ja sam te pozvao da navedeš neki alternativni spisak; ti si priložio tačno 0 imena, mnogo više doprinoseći potvrđivanju onoga što sam ja napisao, nego osporavanju. :mrgreen:

hrvatski narod je taj koji o tome daje sud, a većina Hrvata smatraju šarlatanima a ne povjesničarima te likove na koje se pozivaš naročito Goldsteina.

Pišeš potpune nebulozne. Nikakav nekvalifikovani „hrvatski narod“ ne daje sud o tome, naravno, kao što to ne čini ni nijedan drugi nigde na zemaljskoj kugli.

Štaviše, „narod“ uglavnom popularno veluje u istorijske falsifikate i budalaštine, tako da ako se vodimo po tome, to je odlična metoda za utvrđivanje hrvatske mitomanije. Da nisi ti možda pogrešno pročitao moju objavu; mitomanija umesto istoriografija? :D

Izgleda da su ti mitomanski političari koji ne priznaju sud, već samo sud narodni, popili sav mozak sa tog YouTubeta koji upijaš. Ti to po onome kako li ono reče Tito; ne priznaje nijedan sud, već samo sud svoje Partije?

Poslednja izmena:
Ne mora netko biti školovani povjesničar da bi znao povijest. Ima ljudi koji nisu završili fakultete a najčitaniji su od onih koji su završili. Isto tako imaš ljudi koji nisu išli u školu za kuhare a bolji su kuhari od onih koji su kao tobože školovani kuhari.

Nigde ja nisam napisao da li ima neki amater koji je dobro upućen u istoriju. Ukoliko i postoji, on nije predstavnik istoriografije, tako da je svakako nebitno (bez obzira da li je tačno ili ne).

A ako i postoji vezano za ovo o čemu govorimo, on vrlo dobro znade tačno sve ove stvari o kojima sam pisao i deli moje mišljenje.

Poslednja izmena:
Da tako je, onaj koji to kaže za Dubrovnik ide u zatvor ili dobija otkaz na poslu prije svega zato jer većina Hrvata to ne smatra povijesnom činjenicom već velikosrpskom propagandom. Ne možeš uspoređivati Novi Sad i Vršac sa Dubrovnikom zato jer ne postoji niti jedan dokument u kojem piše da su Novi Sad i Vršac bili u Srbiji u srednjem vijeku, a za Dubrovnik postoji na desetine srednjovjekovnih dokumenata što stranih što samih dubrovačkih u kojima piše da je Dubrovnik zaista bio u Hrvatskoj tada.

Interesantno kako Hrvatska do sada nije otpustila na stotinu nastavnog osoblja sa Filozofskih fakulteta u Zagrebu, Splitu ili Zadru, ljude iz HAZU, Hrvatskog instituta za povijest, Krležinog zavoda ili ostalih naučnih instutucija u Republici Hrvatskoj.

Vidim da si izbegao moje pitanje za koja od imena hrvatske historiografije si uopšte i čuo; pretpostavljam zato što prvi put za života čuješ za njih. No...jesi li ti ikada uopšte i bio u Hrvatskoj? :lol:

Poticu ne nužno znaci da su Srbi.

Reci nam zašto nijesu onda dio Srbije po Porfirogenitu?
Бити или не бити део нечега нема никакве последице на идентитет становништва или владара,
Упоран си у будаластом негирању постојања Срба у ЦГ и РС-у.
Зашто они нису део Србије?
Бурјати, Дагестанци и Чечени су део Русије али их то не чини етничким Русима.
Надам се да овако једноставну тврдњу твоја тврдоглава персона може схватити.

Samo citiranje tzv DAI je lupetanje na kub.
Pronađi žensko slovensko ime ‘Tuga’. Možda ‘Buga’? Gde? Ako nisu slovenska odakle potiču? Iz kog jezika?
Очигледно из аварског или неког сличног туркијског језика.
Њихов брат носи име бугарског кана Кробатоса, што је сасвим довољна асоцијација
на име народа за који се тврди да су му побројани преци.
Наравно, под условом да све то није обична лаж усмерена на поделу једног народа,
као што се то данас ради са Црногорцима, Босанцима, Украјинцима, Македонцима.

Većina Hrvata i dalje simpatiziraju ustaški pokret. Bila je anketa prije nekoliko godina sa pitanjem da je sada drugi svjetski rat da li bi ste otišli u ustaše ili u partizane. Rezultat je bio da su odgovorili 70% u ustaše i 30% u partizane. Što se tiče sankcija jedna žena profesorica je tvrdila da su hrvatski i srpski isti jezik i vrlo brzo je dobila otkaz i zabranjen joj je rad po hrvatskim školama i fakultetima.
Чега се паметан стиди будали је за понос.

Бити или не бити део нечега нема никакве последице на идентитет становништва или владара,
Упоран си у будаластом негирању постојања Срба у ЦГ и РС-у.
Зашто они нису део Србије?
Бурјати, Дагестанци и Чечени су део Русије али их то не чини етничким Русима.
Надам се да овако једноставну тврдњу твоја тврдоглава персона може схватити.

Dagestanci su osvojeni i silom pripojeni carskoj rusiji. Dok Porfirogenitovi Zahumljani i Travunjani slobodno ne zele da se pripoje Srbiji. Cak on ih ne zove Srbima vec samo porijeklom. Zasto?

Dagestanci su osvojeni i silom pripojeni carskoj rusiji. Dok Porfirogenitovi Zahumljani i Travunjani slobodno ne zele da se pripoje Srbiji. Cak on ih ne zove Srbima vec samo porijeklom. Zasto?
Откуд ти знаш какви се односи крију између владајућих структура српских земаља?
Можда не желе бити део Србије јер нису крштени, можда зато што као краљ Ниола
захумски владар мисли да њему припада престо свесрпки, па из ината свира урцу
као и Травуњани. Није ми јасно то потенцирање 'само пореклом'?
Чиме се још може бити припадник одређеног етноса?

Back