Dualizam je i dalje jak u Hriscanstvu

• Začetnik teme Začetnik teme bmaxa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

bmaxa

Legenda
Poruka
70.808
Elem sve religije osim abrahamistickih nemaju dva Boga, jedan dobar, jedan zao
Sumeri imaju ANU-a koji je dobar i Tiamat-a koji je zao.
No u Hriscanstvu nemamo dva Boga nego jednog dok je Satana andjeo.
E sad dualisticki koreni daju Satani moc Boga, omnipotentsnost i omniprezentnost,
ne razmisljajuci da tako Satani daju moc Boga. I to ljudi uzimaju zdravo za gotovo.
Koga god da pitas, podrazumeva da Satana ima te atribute.
Dakle u kakvog Satanu vi verujete?

Elem sve religije osim abrahamistickih nemaju dva Boga, jedan dobar, jedan zao
Sumeri imaju ANU-a koji je dobar i Tiamat-a koji je zao.
No u Hriscanstvu nemamo dva Boga nego jednog dok je Satana andjeo.
E sad dualisticki koreni daju Satani moc Boga, omnipotentsnost i omniprezentnost,
ne razmisljajuci da tako Satani daju moc Boga. I to ljudi uzimaju zdravo za gotovo.
Koga god da pitas, podrazumeva da Satana ima te atribute.
Dakle u kakvog Satanu vi verujete?
Mi u sebi imamo dva načina mišljenja, nebeski i Zemaljski, Imamo desnu i levu moždanu hemisveru, Imamo gospoda u sebi a i đavola.
Onog kome posvećujemo pažnju on je naš bog.
A mi kao božansko biće svojom voljom odlučujemo kojem ćemo se carstvu prikloniti svojom pažnjom, koji bog će biti naš bog.
Iako Intelekt je pali anđeo Lucifer on kroz vlast nad našom voljom postaje naš bog.

Mi u sebi imamo dva načina mišljenja, nebeski i Zemaljski, Imamo desnu i levu moždanu hemisveru, Imamo gospoda u sebi a i đavola.
A mi kao božansko biće svojom voljom odlučujemo kojem ćemo se carstvu prikloniti svojom pažnjom, koji bog će biti naš bog.
Iako Intelekt je pali anđeo Lucifer on kroz vlast nad našom voljom postaje naš bog.
Dakle, verujes u sveznajuceg i sveprisutnog Satanu.

Dakle, verujes u sveznajuceg i sveprisutnog Satanu.
Ne, verujem u Boga kojeg je jako teško videti zbog brbljanja sotone koji nam na taj način skreće pažnju na sebe. U sotonu ne moram da verujem on je tu i maltretira me svaki dan svojim glupostiima. Čak ni u Boga više ne moram da verujem jer sam ga upoznao, iako se retko čuje njegov glas od brbljanja moga intelekta.

Ne, verujem u Boga kojeg je jako teško videti zbog brbljanja sotone koji nam na taj način skreće pažnju na sebe. U sotonu ne moram da verujem on je tu i maltretira me svaki dan svojim glupostiima. Čak ni u Boga više ne moram da verujem jer sam ga upoznao, iako se retko čuje njegov glas od brbljanja moga intelekta.
Cuj, intelekt, tj razum i logicko zakljucivanje, ne moze biti Satana, nego nesto sto pripada Bogu. E sad sto mi imamo sum u glavi kad je mozak
besposlen, moze da se ispegla molitvama u tom periodu.

au ckode ala lupas
ekser moz da ukucas

u sebi imas i to ne ti nego svako potencijal za milion razlicitih nacina razmisljanja vezano za milijardu razlicitih stvari

ljudi nisu bozanska bica alo !

ako svojom voljom odlucujes kako onda neko drugi ima vlast nad tvojom voljom
logicka pogreska prijatelju :(

andjeo nije bog

au sta nam rade
o glavi nam rade
dokle je to dotjeralo

Cuj, intelekt, tj razum i logicko zakljucivanje, ne moze biti Satana, nego nesto sto pripada Bogu. E sad sto mi imamo sum u glavi kad je mozak
besposlen, moze da se ispegla molitvama u tom periodu.
Logičko zaključivanje je daleko od razuma. Za intelekt je neprihvatljivo da na šamar odgovori okretanjem drugog obraza. jer to doživljava kako atak na ponos.
Dok razum kaže da okretanje drugog obraza znači pokazati se onome ko te napada u drugom svetlu, u drugačijem licu, drugim obrazom, pokazati mu obraz Božiji, tj. svoju dobrotu.Jer šamar smo dobili jer nas je neko doživeo kao pretnju, a pokazavši mu se u drugom svetlu mi mu pokazujemo da su naše namere drugačije od onoga kako smo shvaćeni.
Dakle vidiš li kolika je razlika između logičkog i razumnog zaključivanja.

Za razliku od Boga, Satana ne može stvoriti ili napraviti ništa materijalno. Sotona može samo da se igra sa ljudskom svešću i voljom i da ih navede na pogrešan put. Sotona ne može da stvori bolesti, cveće, oblak, zemljotres, planinu, cunami, poplave, ptice, ribe, epidemije... ali može da prevari čoveka i da ga skrene sa božjeg puta.

To je na primer uradio ubedivši čoveka da odbaci i pogazi skoro sve božje zakone i propise, da živi život idolopoklonika i uz to bude sretan i uveren da je na pravom putu. Najveći uspeh sotone je stvaranje hrišćanstva. Ako pogledate, hrišćanstvo je u biti negiranje skoro svega što je Bog zacrtao, propisao i naredio u (kako kažu) Starom Zavetu. Neko je ubedio ljude, uverio ih da to više ne važi (prošao mu rok) ne treba se pridržavati i treba se odbaciti.

Majstorski izvedeno!!

Za razliku od Boga, Satana ne može stvoriti ili napraviti ništa materijalno. Sotona može samo da se igra sa ljudskom svešću i voljom i da ih navede na pogrešan put. Sotona ne može da stvori bolesti, cveće, oblak, zemljotres, planinu, cunami, poplave, ptice, ribe, epidemije... ali može da prevari čoveka i da ga skrene sa božjeg puta.

To je na primer uradio ubedivši čoveka da odbaci i pogazi skoro sve božje zakone i propise, da živi život idolopoklonika i uz to bude sretan i uveren da je na pravom putu. Najveći uspeh sotone je stvaranje hrišćanstva. Ako pogledate, hrišćanstvo je u biti negiranje skoro svega što je Bog zacrtao, propisao i naredio u (kako kažu) Starom Zavetu. Neko je ubedio ljude, uverio ih da to više ne važi (prošao mu rok) ne treba se pridržavati i treba se odbaciti.

Majstorski izvedeno!!
Dakle i ti verujes u sveprisutnog i sveznajuceg Sotonu.

Dakle i ti verujes u sveprisutnog i sveznajuceg Sotonu.
jedno je verovati u postojanje
a drugo obozavati i vorsipovati

sad cu ti ovde nalepiti jedan simbol vere da saperem ovu smutnju koju si napravio
1690961492646.png

Majstorski izvedeno!!
A varaš se vrlo, Našaslobodna volja je način na koji intelekt ima upliv u materijalno, Jer duh koji manipuliše materijom to čini tako što obraća pažnju na naše , misli, osećanja, vizije, maštanja. To su gradivne cigle naše sudbine, I ako mi svome intelektu, sotoni, damo pristup tim resursima kroz pažnju koju mu posvećujemo naša sudbina će biti odraz onoga šta nam je on uneo u život kroz misli koje nam servira,
A mi popsle krivimo boga za sve što nam se dešava nesvesni da smo sami krivi posvetivši svoju pažnju sotoni

A varaš se vrlo, Našaslobodna volja je način na koji intelekt ima upliv u materijalno, Jer duh koji manipuliše materijom to čini tako što obraća pažnju na naše , misli, osećanja, vizije, maštanja. To su gradivne cigle naše sudbine, I ako mi svome intelektu, sotoni, damo pristup tim resursima kroz pažnju koju mu posvećujemo naša sudbina će biti odraz onoga šta nam je on uneo u život kroz misli koje nam servira,
A mi popsle krivimo boga za sve što nam se dešava nesvesni da smo sami krivi posvetivši svoju pažnju sotoni
tvoja slobodna volja je dokaz ljubavi boga prema coveku
znaci ultimativni cin ljubavi je tvoje pravo na izbor da cak i odstupis od tog boga

sta tu tebi nije jasno

jedno je verovati u postojanje
a drugo obozavati i vorsipovati

sad cu ti ovde nalepiti jedan simbol vere da saperem ovu smutnju koju si napravio
Pogledajte prilog 1388255
Verujem da Satana ne moze da se koncentrise na vise od 1 coveka u 1 trenutku, i da zna onoliko koliko i covek. Ne moze da cita misli, nego samo
da provali po onome sto kazes i kako se ponasas. No svaki covek ima posveceno po 1 andjela i demona.

Upravo suprotno. Odgovor na samar je instiktivno da vratis, dok inteleket moze da suzbije takvu reakciju.
Drugo i razum i logika su deo intelekta.
Usput budi rečeno za instiktivne reakcije je ponovo odgovorna leva moždana, intelektualna hemisvera, kao i za nagone.
Znaš ono kad prođe zgodna oskudno odevena deva pa se odma okreneš za njom i krenu požudne misli, e to je isto posao intelekta jer on on manje više servis tela, pa se brine o svim potzrebama tela između ostalog i o produženju vrste.

Back