DSS neće sa Dverima jer među njima očigledno postoji još onih koji su željni moći, sećaju se dobrih starih vremena u periodu vladavine i sve moći koju su tada posedovali, odnosno onih DOS nostalgičara, tj. onih koji prate te ideale (a danas je SNS otelotvorenje DOS-a, samo u mnogo gorem obliku i sa posledicama po naš narod i državu, najgore se tek treba osetiti). To su i dokazali s ulaskom u vlast u BG-u, da im je za nijansu, bar nekima od njih, ipak bitnija vlast nego naš narod, Kosovo, borba protiv EU i sve ostalo za šta se zalažu... Stoga, svakako su znali da ulaskom u patriotski blok gube svaku šansu za vlast u narednom rasporedu fotelja, što nakon svega apsolutno nije nemoguće nakon ovoga što su uradili...
Što se tiče drugog... Takav stav uglavnom imaju oni koji neguju ne preterano jak patriotizam, što opet ne znači da ne vole svoju zemlju, već su više u ovom mučnom vremenu okrenuti preživljavanju i socijalnim temama. E, a na to računaju i gosn Vučić i njegova ergela, na apsolutnu neupoznatost i neobaveštenost onih ljudi za koje još ima nade, a njih je makar 80% u našoj zemlji (onih 20% su ljudi koje boli uvo za zemlju i gledaju samo na svoju zadnjicu i ništa drugo ih ne zanima, a ti će svakako i glasati za SNS, znajući da ih tako čeka zaposlenje preko veze, zahvaljujući članstvu tamo), i oni i dalje vrlo teško prave razliku između pokreta Dveri, koji je apsolutno i u potpunosti PATRIOTSKI i PORODIČNI pokret, za razliku od Obraza, 1389 i ostalih zgubidana, koji apsolutno nemaju veze sa politikom i vrlo retko se bave konkretnim političkim i ekonomskim temama, koje i jesu danas glavne teme u društvu, kako i treba i mora biti. Istina, i mene su na neko vreme svojim idejama i pre svega dobrim govornicima (pre svega Mladen Obradović, pa i Miša Vacić) obrlatili, ali ubrzo sam shvatio da je ono čime se oni bave danas apsolutno nebitno za našu zemlju, koja je pred raspadom, u svakom smislu, teritorijalnom, duhovnom, ekonomskom, moralnom, porodičnom, itd... I da su u stvari ljudi koji skreću pažnju sa pravih tema, nešto poput gay lobija, ali naravno na normalnijoj strani, suprotnoj. Ali ono što je mnogo bitnije je činjenica da su oni jedno od glavnih oružja pokušavanja sabotiranja Dveri i ubacivanja u isti koš s njima, da bi onda ljudi rekli, e ovi 1389 su budale, a i ti pokreti su isti, Obraz, Dveri... a mene zabole za njihove akcije protiv gay-eva, dok moje dete gladuje i ja nemam posla.
I postoji glavna razlika između njih, koju svi propuštamo, ja ne, ali mnogi da. Neki namerno, neki ne. Dveri su se uvek zalagali za mirne proteste, učestvovali u PORODIČNIM ŠETNJAMA, kao protest i pobuna protiv ugrađivanja odvratnih vrednosti u narod, poput gay parade, i dozvoljavanje iste, kao da je to nešto normalno. Kao da nismo dovoljno moralno ubijeni u pojam.
Dok su budale iz Obraza, 1389 vrlo često po nalogu Vučića pretili prebijanjima, i sl. I onda se običan Srbin zapita da li su oni normalni i sebi kaže ˇma ti Obrazi, Dveri, to su sve isti kreteniˇ...
I to je jedan od glavnih razloga što Dveri na ovim izborima neće dobiti više od 10%, iako hoće preći cenzus.
Ali i taj cenzus će biti dovoljan, jer ulazak samo jednog Dverjana, u tom slučaju Boška, Vladana, ili obojice, znači njihovo predstavljanje svima, i onima koji nisu znali za njih u potpunosti u suštini. A njihova inteligencija, njihova borba i njihov um će biti zaslužni za to, uz naravno osvešćivanje naroda nakon neispunjenih obećanja, nakon zemlje na rubu propasti, nakon prodaje Kosova i prezaduženosti naše zemlje, čemu će naravno Dveri pomoći u velikom delu u Skupštini Srbije, da već na sledećim izborima, nakon ovih, osvoje ubedljivo najviše glasova. I započnu oporavak, a potom i preporod ove zemlje. Svako ko bude saznao više o njima i slušao bar jedan njihov govor u celini, shvatiće zašto ovo govorim. Ako oni to ne urade, niko nikada neće.
Pobogu, pa zar je to bitno?! Zar ne shvataš da je najbolje oformiti jedan tim, jer je najbitnija efikasnost, a potpuno je nebitno ko će biti prvi među jednakima... ih, ovo mi nešto zvuči poznato...
A sad ozbiljno. Zna se ko je lider i osnivač Dveri, glavna pokretačka snaga osvešćivanja i nove snage naroda u Srbiji, ali i svih njihovih građana šire. To je gospodin Boško Obradović. Ali to ne znači da je on neko ko će kada dođe na vlast (a doćiće, hoće, itekako), preuzeti sve na sebe i kompletnu moć odlučivanja sudbine našeg naroda u svakom smislu, ekonomskom, poljoprivrednom, duhovnom, medijskom, društvenom. Jer to je nemoguće. Tako nešto je pred naivan, zatupljen i izmučen narod moguće samo u Srbiji poturiti, jer smo mi očigledno željni heroja, spasioca, mesije, koji će rešiti sve naše probleme i ispuniti svaku našu želju, bez da mi mrdnemo prstom. Što ne znači da je naš narod lenj, već da je premoren, jer mu je dosta više obećanja, koja nikad neće biti ispunjena, boljeg života, koji ćemo viđati samo na RTS-u u 20h, i td... u prevodu, naš narod se predao.
Zato će Boško biti uvek vođa, i idejni tvorac nove političke misli i preporoda našeg naroda i zemlje, ali će to isto skoro istom merom biti i Vladan Glišić, Branimir Nešić, Danilo Tvrdišić...