DS i SPS dogovorili ekonomske principe: Protiv zamrzavanja plata i penzija

111111

Legenda
Banovan
Poruka
60.295
Pregovori o formiranju skupštinske većine i formiranju vlade nastavljeni su juče u sedištu Demokratske stranke, gde su do kasno po podne pregovarali s koalicijom okupljenom oko Socijalističke partije Srbije i, kako „Blic“ saznaje, dogovoreno je da ukoliko ove partije formiraju vladu, ne bude zamrzavanja plata i penzija.


Saglasnost o osnovnim načelima ekonomske politike: Dačić i Tadić
Lider DS Boris Tadić najavio je da će se za nekoliko dana znati ko je treći partner u vladi demokrata i socijalista. Na jučerašnjem sastanku koalicije oko SPS i DS postignut je dogovor o najvažnijim ekonomskim pitanjima i sada su na redu razgovori o raspodeli ministarstava i o strukturi vlade.

- Postigli smo sporazum o osnovnim načelima ekonomske politike, kao i saglasnost o vođenju politike u regionu, što znači da će našu vladu morati da čine one stranke koje imaju takva načela - rekao je Tadić posle sastanka sa koalicijom okupljenom oko SPS.

Lider socijalista Ivica Dačić potvrdio je da je postignuta saglasnost o državnim i nacionalnim pitanjima, kao i o socijalno-ekonomskom programu.

- Dogovorili smo se da razgovori o trećem i četvrtom partneru budu tema sledećeg sastanka na kome će se razgovarati i o strukturi vlade. Razgovaramo i sa drugim partijama - istakao je Dačić. On je dodao i da su njegovi stavovi u vezi sa LDP i URS kao partnerima u vladi „opštepoznati“.

Pregovori o formiranju vlade traju, a kako “Blic” nezvanično saznaje, DS nema ništa protiv da u vladu uđu i Ujedinjeni regioni Srbije, ali da personalno tu ne bude Mlađan Dinkić. S druge strane, nezvanična je informacija da Tomislav Nikolić za podršku URS nudi Dinkiću mesto u vladi i Ministarstvo ekonomije.

Dačić: Možda i premijer
Pre sastanka sa čelnicima DS, Ivica Dačić je rekao da ukoliko se pokaže da je nemoguće doći do parlamentarne većine sa demokratama, SPS će o novoj vladi početi da razgovara sa SNS.
Predsednik SPS je istakao da se od njega očekuje da podrži Tadića kao proevropsku varijantu, dok iz međunarodne zajednice podržavaju Nikolića.
- Meni bi se možda više isplatilo da budem premijer u nekoj drugoj kombinaciji nego ovde da podržavam nešto za šta kažu da je proevropski, a s druge strane Nikoliću Evropljani i Amerikanci odaju počast - rekao je Dačić.Dačić: možda i premijer

http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/...e-principe-Protiv-zamrzavanja-plata-i-penzija

ole ole ole oleeeeeeeeeeeeee bakrot bankrot :maramica:
 
Nikako zamrzavati. Samo povecavati. Svaki mesec povecanje 3%. Svaki mesec inflacija 7%. Svaki mesec pad dinara u odnosu na ojro 4%. Pa cemo tako do 2013te, kada ce realni prosek plata biti 250 ojra Penzija 120. I tako sve do 2017te, kada se Sbija doziveti 1993cu. Tada ce doci do podele eljektronjskih ljopata i hidrauljicnjih motiqa. Masovna podela gruntovnih gedzeta meid in cajna.

Masala! :klap:

_nobody_
 

Back
Top