lapsi
Veoma poznat
- Poruka
- 12.784
A ti si žensko? Izvini. Zato i gledaš na te stvari iz ženskog ugla.Napisala sam u prethodnoj poruci Lapsiju. Ukratko - akumuliranom stresu
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A ti si žensko? Izvini. Zato i gledaš na te stvari iz ženskog ugla.Napisala sam u prethodnoj poruci Lapsiju. Ukratko - akumuliranom stresu
upravo tako!Je je glavni kočioni faktor lične slobode i time svake pozitivne promene sistema.
Dokle god državni činovnici, počevši od vojske, preko matičara, nastavnika, pa do spremačica u obdaništu, ne budu u svojoj glavi raščistili i počeli da gledaju na sebe kao na slobodnog čoveka, slobodnog radnika na tržištu rada koji bira posao a ne samo da se trese da ne bude neizabran ili mu dat otkaz, neće biti suštinski bolje.
Uglavnom bih se složio, sem oko ovoga da je radnik slobodan na tržištu rada i da bira posao. Mislim, koliko ljudi može da bira šta će da radi?Je je glavni kočioni faktor lične slobode i time svake pozitivne promene sistema.
Dokle god državni činovnici, počevši od vojske, preko matičara, nastavnika, pa do spremačica u obdaništu, ne budu u svojoj glavi raščistili i počeli da gledaju na sebe kao na slobodnog čoveka, slobodnog radnika na tržištu rada koji bira posao a ne samo da se trese da ne bude neizabran ili mu dat otkaz, neće biti suštinski bolje.
To je račno ali opet donekle. Kako je radniku problem otkaz i traženje novog posla, tako je i privatniku problem da izgubi dobrog radnika.Mislim, koliko ljudi može da bira šta će da radi?
Radnik je rob i u privatnoj kompaniji i u državnoj firmi. Jedino je slobodan onaj ko radi za sebe. Dakle, privatni preduzetnici, zanatlije i frilenseri.
Bilo ali ne u tolikoj meri.to sa doktorima je uvek bilo aktuelno...brat od strica, kome su prijatelj i zet, doktori hirurzi, trazili mi pare za operaciju ramena...naro0de, to treba doziveti
Dakle, radnik nije slobodan da bira jer je ograničen spremnošću drugog radnika da radi u gorim uslovima od njega samog. Radnici su jedni drugima konkurencija.To je račno ali opet donekle. Kako je radniku problem otkaz i traženje novog posla, tako je i privatniku problem da izgubi dobrog radnika.
Problem je što privartnik bolje blefira i ucenjuje jer on je jedan a radnika puno, pa ne mogu da zauzmu zajednički stav.
Neke stvari je lako reći a teško uraditi. Uglavnom nije baš tako lako promeniti posao. Čovek samac i može da ne radi par meseci ako ima nešto ušteđeno. Ili ako ima žive roditelje koji će ga dotirati. Porodičnom čoveku to nije opcija.Napisala sam u prethodnoj poruci Lapsiju. Ukratko - akumuliranom stresu
To je pre domen mogućnosti da se izbori za neku stvar.Dakle, radnik nije slobodan da bira jer je ograničen spremnošću drugog radnika da radi u gorim uslovima od njega samog. Radnici su jedni drugima konkurencija.
Ovo je način života svakog Srbina od Tita do danas. Ako moze da se uglavi preko veze u neku drzavnu sluzbu na 30 godina. Neka bude i Telekom ili Pošta samo tako.Je je glavni kočioni faktor lične slobode i time svake pozitivne promene sistema.
U privatnom sektoru je cirkulacija radne snage daleko veća.
Dobro, dosta toga stoji.
A nisu ni svi privatnici komunistička derištad.
Ali sad je tema šta da običan čovek radi po tom pitanju.
leteli bi i oni u svemir al o svemiru znaju taman toliko koliko o poslu na zemljiPrvo, da bi neko bio u privatnom sektoru mora da UME nesto konkretno da radi.
Nazalost, mnogi ljudi, jednostavno, nista ne umeju da rade.
Zato je za njih drzavni posao san i vrhunac, kao sto je meni san i vrhunac da letim u svemir.
To je zasada u domenu fantazmagorije, jer:Ћата у општини ће савесно радити свој посао само ако зна да државног тужиоца није могуће подмитити.
Корупција увек иде од врха ка дну. Државни службеници се угледају на оне који су хијерархијски изнад њих.
maestro... dal ce ovo razumeti.Ološ-Elita proizvodi ološ-sirotinju
Ne obrnuto !
Dakle, radnik nije slobodan da bira jer je ograničen spremnošću drugog radnika da radi u gorim uslovima od njega samog. Radnici su jedni drugima konkurencija.
maestro... dal ce ovo razumeti.
Ološ-Elita proizvodi ološ-sirotinju
Није obrnuto !
ko zna nesto da radi dobro , nije na drzavnoj sisi vec gura privatni biznisJe je glavni kočioni faktor lične slobode i time svake pozitivne promene sistema.
Ti ako misliš da ja odgovaram na intelektualne ucene u pokušaju, imaš nizak EQ.ko zna nesto da radi dobro , nije na drzavnoj sisi vec gura privatni biznis
a ti ako ciljas da ti spremacica treba menjati drzvu onda ti je IQ nizak
zna se ko treba da radi na etici i moralu
pre svega , pravosudje kao poluga vlasti, pored izvrsne i zakonodavne, oni su ti koji su problem u Srbiji
nisma im ja kriv sto su izabrali da rade na tim funkcijama na kojima jesu , nesto ne vidim da vrcaju od revolucionarnih poteza