Država ratnim veteranima mora da plati više od 200 miliona evra!

gost 186661

Elita
Poruka
24.166
U Strazburu potvrđena presuda za isplatu ratnih dnevnica učesnicima rata na prostoru nekadašnje SRJ. Presuda obuhvata više od 100.000 boraca koji će tražiti najmanje 240.000 dinara

profimedia-0030678815.jpg
Foto: Profimedia
Evropski sud za ljudska prava u Strazburu odbio je žalbu države Srbije i potvrdio prvostepenu presudu donetu ranije u korist Saveza udruženja boraca Srbije 90-99. godine koji su tom sudu svojevremeno podneli apelaciju za isplatu ratnih dnevnica za učesnike rata na prostoru nekadašnje SR Jugoslavije.
Kako je rekao predsednik Saveza udruženja boraca 90-99. godine Dušan Nikolić, procenjuje se da će ta presuda obuhvatiti više od 100.000 veterana, jer samo taj savez okuplja oko 140.000 boraca.
Nikolić, inače, Leskovčanin kaže da veterani ne nameravaju da “lome kičmu državi” i da su spremi na svaki dogovor sa Vladom Srbije oko dinamike i načina isplate duga.
- Rokovi počinju da teku od danas, a o načinu i dinamici isplate razgovaraćemo sa predstavnicima Vlade Srbije Srbije i pritom ćemo imati puno razumevanje za državu – kaže Nikolić.
On dodaje da su ih na tužbu protiv države naterali “nesavesni političari” koji, kako kaže, svojevremeno nisu imali razumevanja za njihove zahteve.
Ratni veterani su pre četiri godine u više navrata protestovali u svojim mestima, a dolazili su i u Beograd gde su ispred zgrade Vlade Srbije provodili po nekoliko dana i noći.
Oni će, kako kaže, od države tražiti isplatu najmanje 240.000 dinara po borcu, koliko je svojevremeno, prema jednoj odluci vlade, isplaćeno veteranima Topličkog okruga, sa pripadajućom kamatom od 2008. godine.
Nikolić kaže i da će to biti samo “prvo poluvreme” pregovora sa državom, a u drugom će, dodaje, ratni veterani tražiti hitno donošenje zakona koji će regulisati status boraca veterana, ratnih vojnih invalida i poginulih jer kaže da više niko od njih nije spreman da dozvoli da ti ljudi žive “od kontejnera”.
Savez udruženja boraca 90-99 Republike Srbije okuplja borce veterane iz 12 gradova u Srbiji

Кад сте нас већ пљунули, кад нам не требамо и кад нас се стидите, одрешите кесу,
нек вас убудуће бране трифуновићи и они који вам донесоше слободу и демокрацију, милосрдно.....

Кад сте нас већ пљунули, кад нам не требамо и кад нас се стидите, одрешите кесу,
нек вас убудуће бране трифуновићи и они који вам донесоше слободу и демокрацију, милосрдно.....

Tacno tako .....

Па нас Вас Интернет Ратнике и АДСЛ Командосе још нико није пљунуо, и ко каже да нам не требате и да Вас се стидимо :heart:

U ovako teškim vremenima za državu oni traže pare umesto posao?
Jel to patriotizam?

Tih 200 miliona treba za pandurske plate inače propade država

Шта је 200 милијунчића за лидера регијона и ндустријску веле силу?
Уосталом од Априла има да издвајате бар по 20 милих милијунчића да НАТО пријатељи чувају Ваше небо, јер Руски кршеви више неће летети слободном просербиом?

Od Sloba Miloševića pa preko Djindjića do Tome - srBska vlas mudro ćuti za šta su dobijane donacije kako od MMF-a tako i EU
Pare su uredno potrošene a ništa nije uradjeno iz napisanog uputstva za debila da shvati i uredi državu

Шта је 200 милијунчића за лидера регијона и ндустријску веле силу?
Уосталом од Априла има да издвајате бар по 20 милих милијунчића да НАТО пријатељи чувају Ваше небо, јер Руски кршеви више неће летети слободном просербиом?

EU je dala novčanu donaciju za reprogram duga, pare su potrošene naravno
JEdino nam u Dnevniku2 nisu rekli da se dug prema EU želji vraća na 10 godina već na 2 prema želji aktuelne vlasti

Ako Srbi plate svoja dugovanja u roku od 2 godine mi ili seremo pare ili smo lud narod
Državna kamata za duovanja gradjana - 72%
Bolje pozajmiti od MMF pa vratiti Srbiji, pandurskoj majci

Идем и ја да тражим, ипак сам скупљао локаторе по њивама.

ja sam brojao avione i upisivao u blokče dok sam čuvao magacin benzina
danju je bilo lakše a noću nezgodno jer se tad mora deliti broj farova sa dva ili tri u zavisnosti koji je model u pitanju
najviše su me zbunjivali naši

Ako krečimo kuću mi ćemo majstoru da platimo tek kad okreči sve zidove i plafon a pod počisti
Ovi majstori traže pare a ništa nisu uradili???
Nek pokažu kolike su granice bile kad su se javili u vojni odrezak a kolike su granice sada?

Ja mislim da oni treba da plate državi a ne država njima i to po izgubljenom kvadratnom metru
Pa će se sledeći put zajebavaju

Back