Stiže nam nova kineska fabrika: Investicija od 870 miliona evra, biće 2.000 radnih mesta

Sigurno.

Prve godine za 100 nasih zaposlenih, druge 2000 kineza.

https://vreme.com/vesti/kineska-fab...-dovela-strane-radnike-da-rade-za-manje-para/

Kineska firma „Mei Ta Europa“ iz Obrenovca u protekla tri dana otpustila je 370 domaćih radnika kako bi na njihovo mesto zaposlila strane državljane koji bi radili za manju platu, izjavio je predsednik beogradskog odbora Pokreta slobodnih građana (PSG) Stefan Simić.

„Radnici dobijaju otkaz ne zbog manjka posla, već zato što se dovode radnici iz Bangladeša i Šri Lanke koji rade za manji novac“, naveo je Simić.

Капитализам са мирисом комунизма.. :jede:

Uz minimalac idu i pelene pride što će im se odbijati od plate, naravno.

A, električni automobil ćemo videti isto kao onaj Mercedes od pre koliko godina najavljivan?

Леп поступак то за пелене.

п.с. Електрична Панда се производи у Крагујевцу.

ne pijem nista

uz Kineze imamo mogucnost da vladamo tehnologijom proizvodnje elektricnih automobila gde su oni svetski lideri

Нико још не зна како изгледа кинеска хегемонија !

Ако ти знаш, а нико у свету не зна, онда си поприлично неодговоран када нећеш са нама да поделиш ту тајну.... :kafa: ...сркк

kineska filozofija je - cena pobedjuje sve

narocito odnos cene i performansi

Evo citam danas da je britanski Ranger Rover pred bankrotom

Sta misli zasto? Pa zato sto su im vozila preskupa . Nema niko vise para za bacanje.
Čitaš neke vesti za kopitare po običaju i veruješ svakakvim glupostima. Jer:

JLR* has ended the year 2024 with strong annual and quarterly earnings, including delivering our tenth consecutive profitable quarter and our net debt zero target.

*Jaguar Land Rover, kompanija koja proizvodi Range Rover, a u vlasništvu indijske korporacije Tata Motors.

https://media.jaguarlandrover.com/news/2025/05/jlr-delivers-strong-full-year-performance#:~:text=JLR has ended the year,our net debt zero target.

Pa ko je onda bagra, onaj ko kaze sta nas zabole, ili ostali...

To kad kazes sta nas zabole, to je pokrivanje negativnosti koje postoje..
naravno da me zabole za kvalitet automobila. BITNO je da ima obican covek gde da radi

a sta ce kinez sa svojim proizvodom, zabole me. BITNO DA SE RADI

ja sam iz industriske opstine gde nije radio samo onak koji nije hteo.
bio sam svedok kako nam je bagra unistila zadruge,drv,metal proizvodnju, mlin, ciglanu, fabriku obuce..

na hiljade ljudi ostalo na ulici i snalazili se kao klosari ko je kako umeo.

sad ima opcija da se radi i svojoj okolini, bez da se "selimo za beograd"

vi sto u tome ne vidite nista dobro, garant spadate u one koje pljackaska privatizacija nije dotakla (ako i jeste, nije negativno)

sit gladnom ne veruje

Back