Други светски рат у Југославији (1941-1945)

Partizani ili četnici

• Partizani

glasova: 27 38,6%
  • Četnici

glasova: 46 65,7%

• Ukupno glasova
    70
Komunisti su inace ilegalno ulazili u Kraljevinu Jugoslaviju ?
To je Samardzic poceo da falsifikuje sa onim fotografijama, gde je tvrdio da su komunisti na italijanskoj granici, a posle se ispostavilo da su pripadnici internacionalne brigade na spanskoj francuskoj granici.
Комунисти су терористи и били су забрањени у Југославији.
То су ти који су из Шпаније, Француске и нацистичке Немачке дошли у Југославију када је окупирана.

• Podržavam
Reactions: PA8
Комунисти су терористи и били су забрањени у Југославији.
То су ти који су из Шпаније, Француске и нацистичке Немачке дошли у Југославију када је окупирана.
Komunisti su bili zabranjeni kada su ostvarili odlican rezultata na prvim izborima u Kraljevini Jugoslaviji, kada se kralj uplasio i zabranio ih je

• Haha
450794176_445749665017814_8974963571485931957_n.jpg

Koje istorijske cinjenice o ustasko cetnickoj saradnji nisu tacne sto je iznela u kjnizi ?
Ништа од приложеног о тој сарадњи није тачно што када знамо ко је ауторка је и очекивано.
https://srbin.info/drustvo/hrvatska-istoricarka-genocid-u-ndh-su-pocinili-srbi-a-ne-ustase/
На њу ти је већ скренута пажња јер си је већ користио као извор.Књигу наравно прочитао ниси.
Зато сам те и питао јеси ли то званично прешао у усташе!

Уз то јеси ли приметио у овом чланку да каже како Дража није признавао ове споразуме, као и то да је било више различитих четничких формација у НДХ, четници-суборци, четници одметници и италијански четници, па нам ти сад то појасни ако имаш капацитет да то урадиш.

Такође, као што смо већ утврдили, то што она зове споразумима су уствари записници са састанака хрватских власти са српским народом у тим крајевима кога представљају поједини четнички команданти, који још увек и нису били под Дражином командом, и који се нису ни поштовали, али коме то причати.

• Podržavam
Ништа од приложеног о тој сарадњи није тачно што када знамо ко је ауторка је и очекивано.
https://srbin.info/drustvo/hrvatska-istoricarka-genocid-u-ndh-su-pocinili-srbi-a-ne-ustase/
На њу ти је већ скренута пажња јер си је већ користио као извор.Књигу наравно прочитао ниси.
Зато сам те и питао јеси ли то званично прешао у усташе!

Уз то јеси ли приметио у овом чланку да каже како Дража није признавао ове споразуме, као и то да је било више различитих четничких формација у НДХ, четници-суборци, четници одметници и италијански четници, па нам ти сад то појасни ако имаш капацитет да то урадиш.

Такође, као што смо већ утврдили, то што она зове споразумима су уствари записници са састанака хрватских власти са српским народом у тим крајевима кога представљају поједини четнички команданти, који још увек и нису били под Дражином командом, и који се нису ни поштовали, али коме то причати.
Ti nisi procitao knjigu, a znas da nista od prilozenog nije tacno, i jos govoris drugom da nije tacno. :lol:

• Haha
Ti nisi procitao knjigu, a znas da nista od prilozenog nije tacno, i jos govoris drugom da nije tacno. :lol:
Знам да је ти сигурно ни видео ниси, па ти то не смета да нам протураш овде неке усташке сплачине.Треба да те је срамота.

• Podržavam
Знам да је ти сигурно ни видео ниси, па ти то не смета да нам протураш овде неке усташке сплачине.Треба да те је срамота.
Nisi ni procitao knjigu, a znas da su ustase splacine ?
Samardzic je pisao o ustaskoj cetniskoj saradnji kao ''u ratu i ljubavi je sve dozvoljeno'', a to nisu splacine onda ?
Bila je cetnicko ustaska saradnja ima tema o tome i milion dokumenata koji to potvrdjuju

• Haha
Nisi ni procitao knjigu, a znas da su ustase splacine ?
Samardzic je pisao o ustaskoj cetniskoj saradnji kao ''u ratu i ljubavi je sve dozvoljeno'', a to nisu splacine onda ?
Bila je cetnicko ustaska saradnja ima tema o tome i milion dokumenata koji to potvrdjuju
Нисам то ја поставио него ти, окореле усташе цитираш као изворе.И почни да одговараш на питања.

• Podržavam
Нисам то ја поставио него ти, окореле усташе цитираш као изворе.И почни да одговараш на питања.
Da li si citao knjigu ? Nisi
Oni koriste izvore, dokumente, fotografije iz Drugog Svetskog rata.
Ko sto se meni odgovora na pitanja, tako i ja odgovaram

• Haha
Ti znas da ja nisam procitao ?
Да, као и већину комунистичке литературе, о осталом да не причам, укључујући и ону Глишићеву лњигу, ове комунистичке памфлете скупљаш по интернету, па делиш овде и то је све.Наравно да зато никада нису у праву.

• Podržavam
Да, као и већину комунистичке литературе, о осталом да не причам, укључујући и ону Глишићеву лњигу, ове комунистичке памфлете скупљаш по интернету, па делиш овде и то је све.Наравно да зато никада нису у праву.
Ti sto citiras Samrdzica si uvek upravu.....

• Haha

Novi Sad obeležava 80 godina od oslobođenja​

Nakon što je preko ove reke u povlačenju okupatora pre osam decenija srušen Most kraljevića Tomislava, ovde se sve do aprila 1945. prelazilo skelom do Petrovaradina
Novi Sad – Na današnji dan pre 80 godina Novi Sad je oslobođen u Drugom svetskom ratu, posle tri i po godine pod okupacijom koja je ovde donela stradanja stanovništva i razaranje grada, a naročito civilne žrtve tokom januarske Racije 1942, kada su Novosađani – pre svega Srbi i Jevreji – tri dana ubijani na pragu svojih domova, na ulicama i bacani pod tada zaleđeni Dunav.
677z381_ns-partizani.jpg

Stanovnici su 23. oktobar 1944. dočekali na ulicama kroz koje su u centar grada ušle jedinice Narodnooslobodilačke vojske, a dan ranije i Crvene armije. Tome su prethodile antifašističke borbe u okolini i povlačenje okupatora iz Novog Sada, koji je i tom prilikom iza sebe ostavio razaranje, rušeći Most kraljevića Tomislava preko Dunava.
Novi Sad je prve dane oslobođenja dočekao sa oko 40.000 stanovnika. Stradalo je tokom perioda rata oko pet hiljada njegovih građana. Takođe, razrušene i uništene su mnoge stambene zgrade i privredno-saobraćajni objekti, ali su se Novosađani već početkom novembra 1944, na velikom zboru, obavezali da će pomoći da se život u gradu što pre normalizuje.

Proboj Nijemaca i četnika iz Srbije​

Proboj Armijske grupe E kroz Sandžak (kodno ime operacija Zeleni put[3], poznato kao povlačenje Nemaca i četnika iz Srbije, proboj Nijemaca i četnika iz Srbije i slično) je bila operacija proboja nemačke Armijske grupe E kroz Sandžak, kroz neprijateljsku partizansku teritoriju, u kojoj su kao pomoćne trupe koristili četnike pod njihovom komandom.
https://sh.wikipedia.org/wiki/Proboj_Nijemaca_i_četnika_iz_Srbije

• Haha

Back