DRUGARSTVO

• Začetnik teme Začetnik teme JOPE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
903c2ea40dc7226315f69c8bdc18beaa.gif

*==Tek onda kada ti je najteze otkrijes ko su ti pravi(lazni)prijatelji...==*

Okruzena sam sa mnogo prijatelja,ali nijedan od njih nije onaj pravi,iskren prijatelj na koga se mogu osloniti u svakom trenu.Mnogo puta sam upravo zbog tih "pravih prijatelja" ostala povrijedjena i razocarana jer sam naivno i slijepo vjerovala u navodnu dobrotu ljudi,koji su me samo iskoristavali.Vec odavno sam se pomirila sa cinjenicom da za mene iskren prijatelj ne postoji.Toliko puta mi se desilo da povjerujem a ima nade da je "ta" osoba zaita pravi i iskren prijatelj,ali na kraju bi se opet desilo ono nesto sto bi me uvjerilo u suprotno.Odlucila sam da vise necu dopustiti tim ljudima i njihovim laznim maskama da uticu na moj zivot i moje srce.Lomili su mi krila,lagali me,igrali se sa mojim osjecanjima i u najtezim situacijama ostavljali me na cjedilu moji tzv "najbolji prijatelji",ali ne vise.Sada sam jaca i ne mogu me vise lomiti kao prije.Bit cu prijatelj sa svima ali necu dopustiti da zaviru u moju dusu da je ne bi kasnije bezosjecajno zgazili.Ne kajem se zbog svoje lakovjernosti i naivnosti iako sam zbog toga vise puta bila povrijedjena ipak sam iz svega toga naucila nesto novo.Naucila sam bolje "citati" ljude i sada se trudim da ne ponavljam stare greske.Kao sto rekoh na pocetku okruzena sam sa mnogo prijatelja,ali nijedan od njih nije onaj pravi,iskren prijatelj na koga se mogu osloniti u svakom trenu.Nisu oni losi prijatelji,fini su,stvoreni za zabavu,smijeh,ludosti...svi su oni super,ali znate ono kada vam treba neko kome cete ispricati sta vas muci,neko ko ce vam pomoci i u dobru i u zlu eh to nemam,a upravo se trudim da takva budem za sviju.
Samo je jedna osoba kojoj je tako stalo do mene i koja je uvijek uz mene,on mi zamjenjuje sve prijatelje i popunjava sve one praznine koje su drugi stvorili.Poseban je i bas zato se bojim da ga ne izgubim....

90803k204l8bgvs.gif

*==Tek onda kada ti je najteze otkrijes ko su ti pravi(lazni)prijatelji...==*

Okruzena sam sa mnogo prijatelja,ali nijedan od njih nije onaj pravi,iskren prijatelj na koga se mogu osloniti u svakom trenu.Mnogo puta sam upravo zbog tih "pravih prijatelja" ostala povrijedjena i razocarana jer sam naivno i slijepo vjerovala u navodnu dobrotu ljudi,koji su me samo iskoristavali.Vec odavno sam se pomirila sa cinjenicom da za mene iskren prijatelj ne postoji.Toliko puta mi se desilo da povjerujem a ima nade da je "ta" osoba zaita pravi i iskren prijatelj,ali na kraju bi se opet desilo ono nesto sto bi me uvjerilo u suprotno.Odlucila sam da vise necu dopustiti tim ljudima i njihovim laznim maskama da uticu na moj zivot i moje srce.Lomili su mi krila,lagali me,igrali se sa mojim osjecanjima i u najtezim situacijama ostavljali me na cjedilu moji tzv "najbolji prijatelji",ali ne vise.Sada sam jaca i ne mogu me vise lomiti kao prije.Bit cu prijatelj sa svima ali necu dopustiti da zaviru u moju dusu da je ne bi kasnije bezosjecajno zgazili.Ne kajem se zbog svoje lakovjernosti i naivnosti iako sam zbog toga vise puta bila povrijedjena ipak sam iz svega toga naucila nesto novo.Naucila sam bolje "citati" ljude i sada se trudim da ne ponavljam stare greske.Kao sto rekoh na pocetku okruzena sam sa mnogo prijatelja,ali nijedan od njih nije onaj pravi,iskren prijatelj na koga se mogu osloniti u svakom trenu.Nisu oni losi prijatelji,fini su,stvoreni za zabavu,smijeh,ludosti...svi su oni super,ali znate ono kada vam treba neko kome cete ispricati sta vas muci,neko ko ce vam pomoci i u dobru i u zlu eh to nemam,a upravo se trudim da takva budem za sviju.
Samo je jedna osoba kojoj je tako stalo do mene i koja je uvijek uz mene,on mi zamjenjuje sve prijatelje i popunjava sve one praznine koje su drugi stvorili.Poseban je i bas zato se bojim da ga ne izgubim....

90803k204l8bgvs.gif

kad pomenu prijateljstvo,nesto bi da dodam-ortak mog caleta definise prijateljstvo ovako-"da bi ti neko bio prijatelj,morate da se znate familijarno,da jedan kod drugug idete u kucu,a sve ostalo je drugarstvo".

Prijateljstvo je jedna od najljepših stvari u životu.

Prijatelji iz djetinjstva se pamte zauvijek.

Prijateljstvo treba njegovati, provoditi vrijeme zajedno, govoriti tajne jedan drugom…

Kad se prijatelji iznevjere, rana može dugo potrajati i urezati se u srce tako da teško zacijeli.

No, prava prijateljstva sve opraštaju i brzo zaboravljaju.

Dva prijatelja veže nit, tanka i nježna, nit ljubavi i povjerenja.

Helena Golac

Prijateljstvo je krhko kao latica ruže, za oslonac u životu prijatelji služe. Zato smjelo kroz život gazi, jer negdje sa strane prijatelj te pazi...

20437.gif

F~Forever they are on each others side.
R~Remember everything even if its not important.
I~Identifys with everything each other feels and thinks.
E~Every single day can tell each other their secrets.
N~Never give up on each other.
D~Do anything for each other all the time.
S~Share their hopes and dreams with each other.

1925jxwwejmwhg.gif

Nekada davno živela je devojčica koja je imala lošu narav. Njena majka joj je dala kesu punu eksera i kazala joj da svaki puta kad izgubi živce mora zabiti jedan ekser u ogradu. Prvi dan je morala zabiti čak 37 eksera!

Tokom sledećih nekoliko nedelja kako se je učila kontrolisati, broj eksera zabijenih smanjivao se iz dana u dan. Shvatila je da joj je lakše obuzdavati ljutnju nego zabijati ekser u tvrdu ogradu.

Napokon, stigao je dan kada devojčica nije izgubila živce ni jedanput! Kazala je to majci i ona joj je savetovala da svaki takav dan koji prođe u miru - izvuče jedan ekser. Stigao je dan kada je devojčica rekla majci da više nema niti jednog eksera u ogradi!

Majka je uzela kćer za ruku i odvela je do ograde, i rekla joj:

"Dobro si učinila kćeri moja...ali pogledaj rupe koje su ostale u ogradi...ograda više nikada neće izgledati isto! Kada kažeš nekome nešto u ljutnji povrediš ga. Kao da zabiješ nož u tu osobu i potom ga izvadiš napolje. Nema veze koliko puta kazes: "Žao mi je"..rana je ipak još uvek tu.
Povrediti nekoga rešima je ponekad gore nego fizički. Prijatelji su naše retko bogatstvo i treba ih čuvati. Oni te nasmejavaju kada si tužna, ohrabruju te kada trebaš uspeti nešto u životu, pozajmljuju ti rame za plakanje, uši za slušanje i otvaraju ti srce."

ČUVAJTE SVOJE PRIJATELJE!
I IZVINITE IM SE AKO STE IKADA NAPRAVILI KAKVU RUPU U NJIHOVOJ OGRADI!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back