Drugarica

Odvratno ljudsko ponašanje: tretirati prijatelja kao zakrpu dok ne nađeš partnera a onda ga šutneš.

A mnogi ljudi su takvi.

Ali važno je prihvatiš tu činjenicu, sačuvaš dostojanstvo i ne isleđuješ kako i zašto.

Popiješ gorku pilulu i ubuduće gledaš da nikome ne budeš zakrpa nego da i ti izvučeš neku društvenu korist bar dok ga ne upoznaš.

Ok, ima i ono da kad se zaljubiš i uđeš u vezu imaš manje vremena i prava drugarica/drug to kapira i ne ljubomoriše. Ali kad malo slegne, normalno je da nastavite druženje, ne tako često.

Pa da...svi smo mi drugaciji. Hocu reci da je sasvim moguce da se nije uopste naljitila ili imala negativne namere ali prosto su vam karakteri drugaciji a samim tim verovatno ne odgovarate jedna drugoj.
Sto se tice komunikacije...Mogu samo da govorim u svoje ime da kada imam taj period da nisam nesto zainteresovana za druzenje to nije nesto kao ja sada necu da se druzim pa cu da komuniciram to. Vise je osecaj koji pocinje sa danas pa se nastavi do odredjenog vremena. Zbog toga i izostane ta komunikacija. Nije namenjena prema odredjenoj osobi niti ima veze sa njom vec je vise privremeno stanje unutrasnje potrebe da se odmori od ljudi. :)
Mislim iskreno tesko mi je da se vratim u te godine oko 20. Secam se tada sam imala 2-3 prijateljice sa kojima smo se godinama druzile svakodnevno. One su mi tada bile "porodica".
Sve ja to razumem ali mislim da svako ima svoje probleme, momente i periode kad mu nije do razgovora ali svejedno ako ti/ vam generalno pricam je vec stalo do nekoga, zar nije u redu da i tu osobu pitate: ,,kako si, sta radiš, sta ima novo kod tebe"...? Mislim da ljudi sebično ponekad razmišljaju, neću govoriti konkretno Vama ili da se odnosi na Vas ali mi taj deo smeta. U fazonu, nije do drugih do mene je jer ja imam probleme u zivotu ali onda me niko ne zanima tj ne zanima me ni kako su drugi ljudi nego ću neko vreme misliti samo na sebe. Ja sam takva da i pored svojih problema uvek druge pitam kako su i saslusam ih. Možda je to problem

Sve ja to razumem ali mislim da svako ima svoje probleme, momente i periode kad mu nije do razgovora ali svejedno ako ti/ vam generalno pricam je vec stalo do nekoga, zar nije u redu da i tu osobu pitate: ,,kako si, sta radiš, sta ima novo kod tebe"...? Mislim da ljudi sebično ponekad razmišljaju, neću govoriti konkretno Vama ili da se odnosi na Vas ali mi taj deo smeta. U fazonu, nije do drugih do mene je jer ja imam probleme u zivotu ali onda me niko ne zanima tj ne zanima me ni kako su drugi ljudi nego ću neko vreme misliti samo na sebe. Ja sam takva da i pored svojih problema uvek druge pitam kako su i saslusam ih. Možda je to problem
Kratko receno...ti si nesebicna,a ona je sebicna.

Nisam tražila nikakvu utehu nego prosto diskutujemo i htela sam da razmenimo iskustva. Ne razumem čemu takav drzak komentar? Niko Vas ne tera da citate objavu i komentare.
To se svima dešava. I članovi familije znaju okrenuti glavu bez objašnjenja. Čemu drama? Neće ona kontak s tobom, nemoj ni ti s njom i stvar rješena.
Nema čovjeka da ga u životu nije par osoba izdalo, otuđilo se od njega, bez objašnjenja. Život je takav, čupav i dlakav.

To se svima dešava. I članovi familije znaju okrenuti glavu bez objašnjenja. Čemu drama? Neće ona kontak s tobom, nemoj ni ti s njom i stvar rješena.
Nema čovjeka da ga u životu nije par osoba izdalo, otuđilo se od njega, bez objašnjenja. Život je takav,
Nema čovjeka da ga u životu nije par osoba izdalo, otuđilo se od njega, bez objašnjenja. Život je takav, čupav i dlakav.
Pretpostavljam da niste imali nikada 20 godina... Svako se drugačije nosi sa nekim stvarima, neko je flegmatik a neko nije. To što je Vama sad svejedno kad bi ste prestali da pričate sa nekim ko Vam je bitan ne znači da je svima. Pozdrav

Podržavam stvarno Vas stav. Ja razumem da postoje ljudi koji su introverti, ja sam ekstravert i volim da se družim samo bih volela da mi to neko otvoreno kaže. Dakle, sve što ste rekli da nemate želju da pričate i imate prijatelje u nekom periodu su ok ali da kažete to prijatelju otvoreno a ne da ćutite. A sto se tice posla i obaveza, uzeću za primer moju mamu kao što sam i rekla koja ima prijatelje pa čak i jednu najbolju drugaricu koja ima malu decu, problema sa mužem,posao i 100 drugih obaveza pa opet se njih dve dopisuju često, pitaju jedna drugu sta ima novo u njihovim životima i viđaju se kad god mogu...

Treci put ponavljas kljuc (bih volela da mi to neko otvoreno kaže)

ima jedna cinjenica koju bi mogla da prihvatis radi lepseg psihickog stanja - 99% ljudi su licemeri. Ako ne znas sta to znaci, proguglaj znacenje. Sve je to lepo opisano u jednoj jedinoj recenici koju sam pokupio u taksiju od mudrog coveka iz unutrasnjosti:

Sa svima ljubazno, ni sa kim iskreno.

To sto ocekujes od ljudi (en mass) je upravo ono sto neces dobiti. Jednostavno odustani od tog zahteva. Bice ti mnogo lakse. Neuporedivije!

Nije ni bitno.
Scenario može da bude i izmišljen ali može da se priča na ovu temu

Da li si nekad otkačio druga jer si našo žensku?
S obzirom na moje opstezivotno i visedecenijsko internactionalno i interkontinentalno seljakanje, bilo bi cudno da mogu da odrzavam kontakt sa svim dragima non stop. A i internet je u svemu tome dosao kasno (morao sam cak da otvorim provajder da bih dosegao daleko), pa je trebalo neko vreme pokupiti ljude.

Zasto? Zato sto ja porodice imam koliko za prste jedne ruke. Zato sto su meni moji prijatelji - porodica. I sva TA porodica mi je razbacana po svetu. Fala bogu pa ima interneta da mozemo da se proverimo . Koliko kad ko moze i seti se. Neki od njih su izrazili zelju o ne-komunikaciji ili se nisu izjasnili ali delima govore. Postujem pa ne smetam.

Imam ja neke takve drugare i drugarice pa cak i bivse (kao sto se opsuje u temi) i postujem stvar njihovog izbora.
Ako se ne javljaju - dobro im je! Fala bogu!

Ima i druga strana zivota - nedavno sam uspeo da iskopam bliskog prijatelja iz vojske - izgubio sam ga na 40 godina. Bilo je dirljivo! Znaci - strpljenje.... (uf to nije rasprostranjena lokalna osobina)

moj post je obrisan, ova konverzacija ce vrv doziveti istu sudbinu.
to se jednostavno radi kad procavrljamo na necavrljajucim temamama.
Dobro. Nisi ni imao priliku jer te vetar tako nosio. Ali tvoje iskustvo onda i nije merodavno za ovu temu. (iako je verujem vredno za neke druge teme)

Evo, zamisli mlade osobe koje već tako kalkulišu i odbacuju druga jer više nemaju interes od njega. Mladi a već im se obraz i srce okamenilo.Tako tužno.
Recept:
Oces da ti skuvam kafu pa da popricamo ?
Malo je kasno sad

Dobro. Nisi ni imao priliku jer te vetar tako nosio. Ali tvoje iskustvo onda i nije merodavno za ovu temu. (iako je verujem vredno za neke druge teme)
correct.
Inspirisan time, zamislio sam nekakav drugaciji format, mozda napisem takvu vrstu foruma jednom, ako pozivim

Evo, zamisli mlade osobe koje već tako kalkulišu i odbacuju druga jer više nemaju interes od njega. Mladi a već im se obraz i srce okamenilo.Tako tužno.
Tuzno je. Ja sam takodje morao da okamenim srce i da ga pustim da radi samo za one koji su mi dragi. I to vrlo davno.
Nije to problem of now.

Malo je kasno sad
Moderator je ocenio da poziv na kafu nije cavrljanje ;)

Jel sam negde nesto pogresno napisao sto bi moglo da se shvati na taj nacin?

(na stranu razlicitost definicija zavisno od kulture u kojoj obitavam u datom trenutku)
Zato što si napisao
Zato sto su meni moji prijatelji - porodica.
Ok. Iz ovog dela sam bila obrnuto zaključila, da tvoje prijatelje čini samo tvoja porodica a da si za ostale koji nisu tvoja porodica okamenio srce jer ti je samo porodica draga.
Odatle moje pitanje.
Sad mi je jasno šta si hteo da kažeš

Jel opet oHmetam diskusiju?
Da vidimo...
Nema rezervna drugarica, mama, tata, brat, sestra, rodjaka nego došla medju Krstin demokrate

SESTRO OVI OVDE NI SVOJE DUPE NE UMEJU DA UHVATE IZ TRI POKUŠAJA
ZATO SU STAVILI 5 POKUŠAJA DA SE LOGUJEŠ
i ti našla ove ovde da pitaš?

O MAJ GAD!

correct.
Inspirisan time, zamislio sam nekakav drugaciji format, mozda napisem takvu vrstu foruma jednom, ako pozivim

Tuzno je. Ja sam takodje morao da okamenim srce i da ga pustim da radi samo za one koji su mi dragi. I to vrlo davno.
Nije to problem of now.

Moderator je ocenio da poziv na kafu nije cavrljanje ;)
Naravno,tebi nije problem ono sto tebe ne vredja.Ocekivano za muski rod.Egoizam.

Treci put ponavljas kljuc (bih volela da mi to neko otvoreno kaže)

ima jedna cinjenica koju bi mogla da prihvatis radi lepseg psihickog stanja - 99% ljudi su licemeri. Ako ne znas sta to znaci, proguglaj znacenje. Sve je to lepo opisano u jednoj jedinoj recenici koju sam pokupio u taksiju od mudrog coveka iz unutrasnjosti:

To sto ocekujes od ljudi (en mass) je upravo ono sto neces dobiti. Jednostavno odustani od tog zahteva. Bice ti mnogo lakse. Neuporedivije!
U pravu si.Ljudi nisu zasluzili ni poverenje niti da saslusas jednu ,jedinu,hebenu recenicu. Wtf,bez upitnika.Jasno da jasnije ne moze.
Nesto odvratnije nikad nisam cula.Fuuj.

Svaka Vam čast, vidite nisu svi isti pa Vam je verovatno to promaklo da saznate pored sve mudrosti koju posedujete.
Smiri se. Svi smo mi imali takvih promašaja, ali lažemo ko psi. A, ružno rečeno.
Bolje ovako.
Lažem ako kažem da se milion puta nisam opekla o "prijateljstvo."
Još se, očigledno, nisam promenila.
Mislila sam da mi je neko prijatelj.
JUČE, kad sam saznala da nje moja sestra od ujaka.. Stoji mi mozak, izvini, dakle nađena je mrtva.
Neko ko je toliko voleo život. Ko se kao dete iščupao iz onog pakla koji se desio na vulkanskom ostrvu.
Zar ona da se ubije?
Hodala sam 2 sata dok se nisam sledila.
UŠLA sam, uzela mobilni.
Moj divni prijatelj nije tu bio bar da mi kaže Zaveži.
Šta dalje?

Back