Drugarica

Smiri se. Svi smo mi imali takvih promašaja, ali lažemo ko psi. A, ružno rečeno.
Bolje ovako.
Lažem ako kažem da se milion puta nisam opekla o "prijateljstvo."
Još se, očigledno, nisam promenila.
Mislila sam da mi je neko prijatelj.
JUČE, kad sam saznala da nje moja sestra od ujaka.. Stoji mi mozak, izvini, dakle nađena je mrtva.
Neko ko je toliko voleo život. Ko se kao dete iščupao iz onog pakla koji se desio na vulkanskom ostrvu.
Zar ona da se ubije?
Hodala sam 2 sata dok se nisam sledila.
UŠLA sam, uzela mobilni.
Moj divni prijatelj nije tu bio bar da mi kaže Zaveži.
Šta dalje?
Šta se desilo? :(

Smiri se. Svi smo mi imali takvih promašaja, ali lažemo ko psi. A, ružno rečeno.
Bolje ovako.
Lažem ako kažem da se milion puta nisam opekla o "prijateljstvo."
Još se, očigledno, nisam promenila.
Mislila sam da mi je neko prijatelj.
JUČE, kad sam saznala da nje moja sestra od ujaka.. Stoji mi mozak, izvini, dakle nađena je mrtva.
Neko ko je toliko voleo život. Ko se kao dete iščupao iz onog pakla koji se desio na vulkanskom ostrvu.
Zar ona da se ubije?
Hodala sam 2 sata dok se nisam sledila.
UŠLA sam, uzela mobilni.
Moj divni prijatelj nije tu bio bar da mi kaže Zaveži.
Šta dalje?

Iskreno mi je zao! Ne mogu ni da zamislim koliko te je ovo porazilo. Zivot je nekad besmisleno uzasan.

Nije valjda isla sama na proslavu?

Ne zna čovjek da li da žali nju ili vas koji joj produbljujete agoniju?!
Biće bolje. Ne tuguj. Možda na drugom svijetu se pokaje i kaže: Oprosti mi, nisam znala šta činim. Kada sam pročitala sve one utjehe sa foruma iskreno sam se pokajala.
Daj prestanite!

Da li se nekome desilo da se neka bliska osoba udalji od vas a da se vi dugo pitate koji je razlog? Naime, imala sam jednu blisku drugaricu još od srednje škole, družile smo se i izlazile, pričale sve jedna drugoj. Čim je našla novog dečka, ubrzo je prekinula sa studijama tj pala godinu jer nije u startu želela da studira to što je upisala ali je prekinula na sam kraj (još godinu dana joj je ostalo). Inace smo zajedno nastavile i da studiramo. Počela je da se udaljava prvo tako što ne odgovara na poruke 2 dana, pa 5 pa 10 pa nedelju dana i tako stigosmo do mesec i po dana. Nisam htela da joj pišem jer sam ja ta koja joj je uvek prva pisala dok ona mene nije nikad pitala kako sam ja. I tako mi je napisala poruku posle dužeg vremena (da je srela nekoga nama poznatog i slicno,dakle skroz nebitno). Na šta sam je pitala zašto je prekinula kontakt sa mnom i da ako ne želi da se družimo da to i otvoreno kaže. Vrlo je kratko i nekako hladno odgovarala da nema nikakve veze sa mnom nego da se od svih odaljila jer je u teškom periodu u zivotu tj imala je privatnih problema. Nije istina da se od svih udaljila s obzirom da je naša zajednička drugarica koju ona i ne poznaje toliko sve to znala. Dakle,znale su još njene 2 drugarice za sve a ja nisam. Nisam znala ni da planira dete. Kad je imala raznih problema u zivotu zaista sam se trudila da budem uz nju, da je ne osuđujem čak mi je i sama pričala da joj niko ne daje toliko dobre i iskrene savete i da niko ne sluša njene kilometarske glasovne poruke sem mene. I takođe vrlo glup razlog zašto mi nije pisala je taj da je deinstalirala viber a ja nemam instagram pa nije imala gde da mi pise...Posto uvek sebe preispitujem, rešila sam da to podelim negde i zanima me da li sam ja negde pogrešila tj da li je moj konačni stav da ne želim više da se druzim sa njom pogrešan?
ne mora da bude ništa lično, jednosrtavno ti se ne javlja iz ko zna kojih razloga
Ja nemam problem sa tim da neko ne zeli da se druzi sa mnom jer nazalost vidim iz prilozenog da svi ljudi gledaju sebe i svi su u nekim obavezama a ne kontaju da se za sve moze naci resenje i vreme, bar ja tako mislim. Ono sto mene nervira je neiskrenost, brate samo reci ne zelim vise da se druzim sa tobom i nemam vremena za tebe i sve ok. Ali ignorisanje me najvise pogadja.
kad bi ti i reka da ne želi više da se druži sa tobom, to bi bio konačan kraj
ne verujem da bi ti impomovalo da ti to kaže

Na kojoj tacki moje odbrane od sveta i njegovog mentaliteta to postaje muski egoizam?
Na kojoj tacki ne-razlicitosti od nekad i sad, kad je u pitanju interes okoline to nekog ne vredja?
Izvini, rasprave su prestale da traže svrhu. Nastala je beskonačnost.
Usisao Univerzum.
Kuda?Gde? Kad?
Nikad.
Nikad ipak postoji.

Ne zna čovjek da li da žali nju ili vas koji joj produbljujete agoniju?!
Biće bolje. Ne tuguj. Možda na drugom svijetu se pokaje i kaže: Oprosti mi, nisam znala šta činim. Kada sam pročitala sve one utjehe sa foruma iskreno sam se pokajala.
Daj prestanite!
U pravu. Ko smo mi da bilo kog tešimo, a vidi nas. Visimo ovde tražeći odgovore.
Da čovek žali za nama.

Zbog čega, čega, za koga i
Šta
Ne postoji ni razlog.
NI mogućnost.
Nemoguće ne postoji.
Moguće ne postoji.
Vremenska petlja. Osmica. Beskonačnost.
Valjda se sretnemo u na tom čudnom mestu gde se spajaju uvrnuti svetovi i dimenzije.
Možda.
Ipak.
Jednom na delić nanosekunde.
Poput metka ka te okrzne a ne ubije.
Samo udari prst i razvali cigare i upaljač.

Zbog čega, čega, za koga i
Šta
Ne postoji ni razlog.
NI mogućnost.
Nemoguće ne postoji.
Moguće ne postoji.
Vremenska petlja. Osmica. Beskonačnost.
Valjda se sretnemo u na tom čudnom mestu gde se spajaju uvrnuti svetovi i dimenzije.
Možda.
Ipak.
Jednom na delić nanosekunde.
Poput metka ka te okrzne a ne ubije.
Samo udari prst i razvali cigare i upaljač.
Mozda u nasoj glavi nema razlog. Mozda niko ne zna razlog zasto smo tu.
Ali nasih trideset hiljada milijardi celija rezonuju drugacije, njima ocigledno nije pitanje smisla nego pitanje opstanka.

Ili brod u bočici IMG_20250112_172337.jpg

E mrzi me sve da citam, na preskok sam preletela, ali kapiram ti problem
Da ti kaze teta metla, to kad si mladji pa se sekiras za prijatelje i vase odnose, kad si tinejdzer i u dvadesetim mnogo se sekiras kad se neko udalji jer je nasao decka ili menja nesto, pa se brines da nisi nesto kriv, pa preispitujes hbt ko raskid da je...
A kad udjes u tridesete tako te lapo boli k za sve to, ko oce oce, ko nece ne mora, vrlo je prosto
I ti ces da pravis selekcije i da se udaljavas od nekih i nece te biti briga...
Ja sam naucila sa godinama da me zabole, oces neces banglades, imam vece brige na umi od toga oce li neko da se vidi sa mnom ili nece

Dobila si dosta korisnih savjeta

Izvuci pouku

Imas ljude koji funkcionisu sa prijateljima i u vezi/brakovima, ne toliko intenzivno kao prije ali se vide
Ja sam taj tip, sa jos malo 39 :mrgreen::zaljubljena:
Imam par prijateljica sa kojima zaista njegujem prijateljstvo i to je obostrano
Nisu to svakodnevna vidjanja ali su skoro svakodnevne poruke, i dvije od njih su one osobe kojima pored mm javljam ono sto je meni jako bitno kao i one meni

Isto tako, imam iskustva i sa tim sto su se udaljile kad su stupile u vezu i brak, jer jednostavno tako fukncionisu
Jednostavno ih prihvatis

Mozda i doticnoj vise ne odg tvoj nacin razmisljanja, djelovanja, druzenja
Prihvati to

Back