Droge za silovanje

BGHighlander

Veoma poznat
Banovan
Poruka
13.385
Stigle i droge za silovanje - "rufi" i GHB

Na srpskom narkotržištu pojavile su se takozvane droge za silovanje „rufi” i GHB. Zbog načina na koji deluju, pojačanja erotskih nagona, pogoduju silovateljima

28s8u9z.jpg

Iako do sada kod nas nije potvrđen nijedan slučaj korišćenja smrtonosne droge „krokodil”, nastale u izolovanim gradovima istočne Rusije, na srpskom narkotržištu i bez nje postoji veliki broj drugih opasnih droga, piše Dnevnik.

Posebno brine pojava takozvanih droga za silovanje „rufi” i GHB, kao i novih verzija poznatih sintetičkih droga koje gotovo svakodnevno izlaze iz ilegalnih laboratorija.

Naime, osim „klasičnih” narkotika, na crnom tržištu su se u poslednje vreme pojavile i ove droge čija popularnost u SAD i Evropi stalno raste, a kod nas je ušla preko dilera koji na crno preprodaju „vijagru”, etarske psihosupstance i slične preparate.

Tableta „rufija” („rofinol” ili flunitrazepam) može se nabaviti za desetak evra, a dileri relativno lako dolaze do novih količina jer je u nekim evropskim zemljama još uvek u legalnoj prodaji kao lek protiv nesanice. Veća količina te supstance u kombinaciji s alkoholom izaziva amneziju, a takvo njegovo dejstvo, koje počinje već nekoliko minuta po uzimanju, može potrajti i duže od 12 sati.

Prvi simptomi su omamljenost, blaga mučnina i pospanost, a s većom količinom alkohola javljaju se i problemi s kretanjem i dezorijentisanost. S obzirom na dejstvo i to da se lako rastvara u tečnosti, devedesetih godina prošlog veka se u Americi „proslavio” kao droga za silovanje, a ubrzo se njegova upotreba proširila i na druge kontinente. Osim silovatelja, koriste ga i pljačkaši da bi uspavali svoje žrtve, a često ga upotrebljavaju alkoholičari i zavisnici od heroina da bi pojačali dejstvo.

Novina na srpskom narkotržištu je i preparat pod nazivom GHB (gama-hidroksi-butirat), koji je takođe poznat kao droga za silovanje. Nema boju i miris, pa ga je lako ubaciti u piće potencijalne žrtve, a naziva se i tečnim „ekstazijem”.

Jedan gram GHB prodaje se za 20 do 30 evra. Dejstvo GHB-a najčešće počinje već 10 do 20 minuta posle uzimanja, najjače je oko dva sata nakon uzimanja, a može potrajati i duže od deset sati.
GHB može izazvati laganu psihičku zavisnost kod redovnih korisnika, a delovanje je slično dejstvu alkohola. Kod uzimanja manje količine dolazi do poboljšanja raspoloženja, smanjenja društvene inhibicije i motoričkih sposobnosti, dok kod većih količina može doći do vrtoglavice, teškoća u fokusiranju pogleda, promene raspoloženja, pričljivosti i pojačanja erotskih nagona.

Zbog načina na koji deluju uzete u manjim količinama, te droge u žargonu nazivaju se još i „droge ljubavi”. Upravo to izuzetno pogoduje silovateljima jer često imaju svedoke da je žrtva pristala ili se ponašala kao da podstiče seksualni odnos sa silovateljem.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...gle-i-droge-za-silovanje---quotrufiquot-i-GHB

Stigle i droge za silovanje - "rufi" i GHB

Na srpskom narkotržištu pojavile su se takozvane droge za silovanje „rufi” i GHB. Zbog načina na koji deluju, pojačanja erotskih nagona, pogoduju silovateljima

28s8u9z.jpg

Iako do sada kod nas nije potvrđen nijedan slučaj korišćenja smrtonosne droge „krokodil”, nastale u izolovanim gradovima istočne Rusije, na srpskom narkotržištu i bez nje postoji veliki broj drugih opasnih droga, piše Dnevnik.

Posebno brine pojava takozvanih droga za silovanje „rufi” i GHB, kao i novih verzija poznatih sintetičkih droga koje gotovo svakodnevno izlaze iz ilegalnih laboratorija.

Naime, osim „klasičnih” narkotika, na crnom tržištu su se u poslednje vreme pojavile i ove droge čija popularnost u SAD i Evropi stalno raste, a kod nas je ušla preko dilera koji na crno preprodaju „vijagru”, etarske psihosupstance i slične preparate.

Tableta „rufija” („rofinol” ili flunitrazepam) može se nabaviti za desetak evra, a dileri relativno lako dolaze do novih količina jer je u nekim evropskim zemljama još uvek u legalnoj prodaji kao lek protiv nesanice. Veća količina te supstance u kombinaciji s alkoholom izaziva amneziju, a takvo njegovo dejstvo, koje počinje već nekoliko minuta po uzimanju, može potrajti i duže od 12 sati.

Novina na srpskom narkotržištu je i preparat pod nazivom GHB (gama-hidroksi-butirat), koji je takođe poznat kao droga za silovanje. Nema boju i miris, pa ga je lako ubaciti u piće potencijalne žrtve, a naziva se i tečnim „ekstazijem”.

Jedan gram GHB prodaje se za 20 do 30 evra. Dejstvo GHB-a najčešće počinje već 10 do 20 minuta posle uzimanja, najjače je oko dva sata nakon uzimanja, a može potrajati i duže od deset sati.

Zbog načina na koji deluju uzete u manjim količinama, te droge u žargonu nazivaju se još i „droge ljubavi”. Upravo to izuzetno pogoduje silovateljima jer često imaju svedoke da je žrtva pristala ili se ponašala kao da podstiče seksualni odnos sa silovateljem.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...gle-i-droge-za-silovanje---quotrufiquot-i-GHB
To se nije pojavilo... to je na tržištu decenijama, služi za izazivanje pojačanog polnog nagona kod kobila i svaki doktor ili veterinar može da ti ga prepiše...
Znači ništa novo.

To se nije pojavilo... to je na tržištu decenijama, služi za izazivanje pojačanog polnog nagona kod kobila i svaki doktor ili veterinar može da ti ga prepiše...
Znači ništa novo.

Hbg, ja to nisam znao a verovatno ne znaju ni žene osim ako nisu svinjarski tehničari poput Svetlane Ražnatović.

Neka tema posluži žemskama kao upozorenje ( nikad piće od nepoznatih ..a i poznatih ako nije u zatvorenoj flašici).

Ne reaguju sve žene isto.. ja se samo oduzmem kad se uplašim... niti mogu da vrištim niti da se pomerim...

Ti k`o ove "samopadajuće" kozice :lol:

Dok ti izvadiš suzavac ili tejzer, prođe voz...
Za suzavac ako ti nađu je kazna tri godine... za silovanje dobijaju po par meseci.

Nikad čuo da je žena uhapšena i osuđena zbog toga. Postoje zakoni koji se ne sprovode u praksi ;) ...niko nije lud da te zbog suzavca osudi a zaustavlja i medveda

Ne znam za praksu... znam samo da sam iskustva imala i da priča nije tako jednostavna kada se tebi dešava.

Ma bre opusti se i nabavi suzavac ili šoker. Ako hoćeš, prvo se raspitaj kod poznanika u SUP-u tek da se uveriš da te niko neće ganjati zbog "karmina sa baterijicama" .
Ako budem imao ćerku, tako ću je "naoružati" jednog dana.

Što bi rekao Toma Fila :"Lakše ću da te izvadim iz buvare nego groba"

Poslednja izmena:
Ma bre opusti se i nabavi suzavac ili šoker. Ako hoćeš, prvo se raspitaj kod poznanika u SUP-u tek da se uveriš da te niko neće ganjati zbog "karmina sa baterijicama" .
Ako budem imao ćerku, tako ću je "naoružati" jednog dana.

Aman ni u jednom trenutku ja nisam stigla da izvadim ni suzavac ni šoker... znaš li ti kako je kad te tri lika odvoje u separe i zatvore vrata istog... kraj priče... šta, čekaj samo da izvadim suzavac i da vas poprskam pa možemo da nastavimo?
Plus si paralizovan od straha, uglavnom ni ne možeš da reaguješ... suzavac i tejzer su kul stvari kad se vraćaš mračnim ulicama noću sam, pa donekle i možeš da se pripremiš, jer je sama situacija rizična... ali u većini slučajeva, gde je počinilac poznat žrtvi, sama žrtva nije spremna na tako nešto.

Aman ni u jednom trenutku ja nisam stigla da izvadim ni suzavac ni šoker... znaš li ti kako je kad te tri lika odvoje u separe i zatvore vrata istog... kraj priče... šta, čekaj samo da izvadim suzavac i da vas poprskam pa možemo da nastavimo?

E hbg, trojica...
Možda da prihvatiš "igru" praviš se da učestvuješ a onda jednog zaliješ ? Ostali će da ustuknu na bar 5 sekundi što je dovoljno da zbrišeš, napraviš frku ili isprskaš i njih?
Btw, to si rekla hipotetički ?

- - - - - - - - - -

Plus si paralizovan od straha, uglavnom ni ne možeš da reaguješ... suzavac i tejzer su kul stvari kad se vraćaš mračnim ulicama noću sam

Nisam ja bio paralizovan ni kad me 20-30 likova opkolilo ( doduše nisu planirali da me gooze ).

E hbg, trojica...
Možda da prihvatiš "igru" praviš se da učestvuješ a onda jednog zaliješ ? Ostali će da ustuknu na bar 5 sekundi što je dovoljno da zbrišeš, napraviš frku ili isprskaš i njih?
Btw, to si rekla hipotetički ?

- - - - - - - - - -

Nisam ja bio paralizovan ni kad me 20-30 likova opkolilo ( doduše nisu planirali da me gooze ).

Nisam rekla hipotetički, dok ti pričaš hipotetički. Ne reagujemo svi isto, nemamo svi istu snagu... Postoje dve grupe ljudi. Oni kojima je u stresnim situacijama aktivan simpatikus i oni kojima je parasimpatikus. Prvi reaguju tako što beže ili se suprostavljaju. Prvi se samo zalede. To nam je urođeno i protiv toga ne možemo ništa.

Žao mi je što si prolazila kroz to.

E pa to je priča koju prolaze žene svakodnevno... posebno je tužna priča u Srbiji gde je prvo žensko krivo i ne sme ni da tuži, jer su kazne za njih mizerne, a to što ona prođe za vreme suđenja užasno, a i može snositi neke posledice.
Prvo te optuže da si ***** i da si ti njih izazivala, pretresu kako si bila obučena, jesi li pila, jesi ih gledala, smejala im se... sve... i tek onda ih optuže na godinu, dve, neke uslovno, neke puste na pola izdržavanja kazne i tako...

Tacno, ovde svako moze da yebe i siluje zenu lako kao da se ona ne pita nista, kao da je stvar za yebanje :eek:

U USA takvi zavrse na robiji - silovatelji bez pomilovanja :aha:

Znaci mora zena ta pristane i sama da zeli taj sex - sve drugo je na silu i tretira se kao prinuda ili silovanje

E pa to je priča koju prolaze žene svakodnevno... posebno je tužna priča u Srbiji gde je prvo žensko krivo i ne sme ni da tuži, jer su kazne za njih mizerne, a to što ona prođe za vreme suđenja užasno, a i može snositi neke posledice.
Prvo te optuže da si ***** i da si ti njih izazivala, pretresu kako si bila obučena, jesi li pila, jesi ih gledala, smejala im se... sve... i tek onda ih optuže na godinu, dve, neke uslovno, neke puste na pola izdržavanja kazne i tako...

Žene se , nekim neshvatljivim mehanizmom, nakon takvih šokova osećaju krivo i prljavo i izbegavaju da tuže napadače.
Trebala si da ih prijaviš, možda kazne nisu dovoljno stroge ali ovo je Srbija a ne džamahirija i silovatelji završe u zatvoru.

Žene se , nekim neshvatljivim mehanizmom, nakon takvih šokova osećaju krivo i prljavo i izbegavaju da tuže napadače.
Trebala si da ih prijaviš, možda kazne nisu dovoljno stroge ali ovo je Srbija a ne džamahirija i silovatelji završe u zatvoru.
Generalno svaka žrtva, a ne samo žrtva silovanja se oseća krivom... to je u podsvesti.
A nije prijatno kad počnu da ti preturaju po prošlosti...
I strah je jako veliki faktor tu.
Silovanje je pre svega strašno poniženje, msm da bi većina žena pre pristalo na brutalno prebijanje nego na silovanje, samo da ima izbora...

Back