sunasceJeca
Poznat
- Poruka
- 9.932
Možda je tema za pdf porodica, ali želim da čujem mišljenja sa ovog pdfa.
Kažu da veliki procenat srednjoškolaca, a i osnovaca eksperimentiše sa lakim drogama... travom pogotovo.
Kakav je vaš stav u vezi ovoga i da li znate za te vannastavne aktivnosti vaše dece?
Nemam decu. Nisam roditelj. Ali, eto da dam doprinos temi...Znam u mojoj srednjoj nekadašnjoj, da se dobra većina drogirala i pušila marihuanu. I opijala. U mom razredu su uglavnom pili i travom se bahćali. Jednog dana je neko anonimno natuknuo razrednoj šta se događa i da preduzme nešto. Razredna došla i rekla, zakazala roditeljski , rekla da treba svi da damo test mokraće. Moji roditelji su pristali kao i još nekolicina roditelja. Znači, lupam od na primer 38. ljudi, 5. roditelja je pristalo da petoro dece da svoj urin na testiranje. Malo je bilo reći zaprepaštenje razredne, kada je shvatila zašto ostali roditelji ne daju dopuštenje. A, jednom prilikom, sam bila u ženkom toJletu. Ispred mene i iz jednog wc - izašao momak, skinuo onu gumu i bacio špric u kantu, na moje oči i mrtav Ladan išetao. Ja se us*ala, da vam pravo kažem. Prvi put sma tada imala prilike da vidim narkomana uživo. Otad nisam više nikada sama smela u toalet. Neki dan sam tog istog dečka videla u gradu, i zaprepastila se. Još uvek je živ. Ja mislila da je već odavno pokojni.
Ne znam, s ovog aspekta, kada tek ja dobijem decu...moji roditelji su uspeli u tome, da ni sestra ni ja ne krenemo nekim krivim i lošim putem. Mislim i da je do gena, karaktera a i mnogo priče, priče i priče... O svemu.