Droga

Možda je tema za pdf porodica, ali želim da čujem mišljenja sa ovog pdfa.
Kažu da veliki procenat srednjoškolaca, a i osnovaca eksperimentiše sa lakim drogama... travom pogotovo.
Kakav je vaš stav u vezi ovoga i da li znate za te vannastavne aktivnosti vaše dece?

Nemam decu. Nisam roditelj. Ali, eto da dam doprinos temi...Znam u mojoj srednjoj nekadašnjoj, da se dobra većina drogirala i pušila marihuanu. I opijala. U mom razredu su uglavnom pili i travom se bahćali. Jednog dana je neko anonimno natuknuo razrednoj šta se događa i da preduzme nešto. Razredna došla i rekla, zakazala roditeljski , rekla da treba svi da damo test mokraće. Moji roditelji su pristali kao i još nekolicina roditelja. Znači, lupam od na primer 38. ljudi, 5. roditelja je pristalo da petoro dece da svoj urin na testiranje. Malo je bilo reći zaprepaštenje razredne, kada je shvatila zašto ostali roditelji ne daju dopuštenje. A, jednom prilikom, sam bila u ženkom toJletu. Ispred mene i iz jednog wc - izašao momak, skinuo onu gumu i bacio špric u kantu, na moje oči i mrtav Ladan išetao. Ja se us*ala, da vam pravo kažem. Prvi put sma tada imala prilike da vidim narkomana uživo. Otad nisam više nikada sama smela u toalet. Neki dan sam tog istog dečka videla u gradu, i zaprepastila se. Još uvek je živ. Ja mislila da je već odavno pokojni. :(

Ne znam, s ovog aspekta, kada tek ja dobijem decu...moji roditelji su uspeli u tome, da ni sestra ni ja ne krenemo nekim krivim i lošim putem. Mislim i da je do gena, karaktera a i mnogo priče, priče i priče... O svemu.

Ne priča Dee gluposti. U stvari, on možda i jedini zaista zna kako ta mašinerija funkcioniše, pa zato i priča da bi uradio tako surovu stvar... :think:
Dobro, ne bejzbolkom u noge, i ne vući kolima, hajde, svakako je figuratvno, ali.. Mašinerija je to. Jeste, taj klinac tamo na ulici valja te paketiće, a ko je sve iznad njega ( ne i iza njega, iza njega nema nikog, sam je! ) to bolje i da ne mislimo.

Da ne serrem previše, ume da bude skupo, samo ću da kažem da je zlo zlo, nikakvi pošteni dileri ne postoje, to je mašinerija koja ima svoje duboke i sigurne korene...
A ima slučajeva, i sve ih je više i više, da tu gadnu i prljavu rabotu pokrije lepa, zelena, mlada travica... :( Jednu takvu negujem na dva kvadrata već nekih 10 godina... :( a počelo je sa džokavcem na žurci... klasika....

Ne priča Dee gluposti. U stvari, on možda i jedini zaista zna kako ta mašinerija funkcioniše, pa zato i priča da bi uradio tako surovu stvar... :think:
Dobro, ne bejzbolkom u noge, i ne vući kolima, hajde, svakako je figuratvno, ali.. Mašinerija je to. Jeste, taj klinac tamo na ulici valja te paketiće, a ko je sve iznad njega ( ne i iza njega, iza njega nema nikog, sam je! ) to bolje i da ne mislimo.

Da ne serrem previše, ume da bude skupo, samo ću da kažem da je zlo zlo, nikakvi pošteni dileri ne postoje, to je mašinerija koja ima svoje duboke i sigurne korene...
A ima slučajeva, i sve ih je više i više, da tu gadnu i prljavu rabotu pokrije lepa, zelena, mlada travica... :( Jednu takvu negujem na dva kvadrata već nekih 10 godina... :( a počelo je sa džokavcem na žurci... klasika....

ma nemoj tako, dileri pošteno ljudi zarađuju za leba...jes da će nečije dete da počne da ubija i krade zbog toga, eventualno da se predozira i umre, al nema veze...čovek radi i zarađuje, ko je balavca nevaspitanog i neupućenog tero da proba...ko...niko...
i treba da se drogira kad mu niko na vreme nije predočio i upozoravao i vaspitao...jel...
misim šta će nam sve te silne edukacije, borbe protiv narkomanije i sl...
znaš...čim je u Holandiji i valjda neam pojma nisam siguran Nemačkoj to legalizovano, ma to je sitnica...pichkin dim...šta je to trava...
a psle trave šta ide...ekstazi...:ok:
i to je super...laganica...
o onome dalje ne bi da govorim, to je malo ozbiljniji posao, ozbiljniji ljudi to rade...zarada je to...moraju ljudi leba da jedu...

Poslednja izmena:

mislim da greshite...ja sam se sa jednim takvim upoznao i zdruzhio,i dan danas se druzhimo,iako je i on i ja batalio celu tu prichu...
sad pijemo pivo i jedemo telecu glavu u shkembetu...
naravno da postoje i oni koji stavljaju mishomor u dop.pa ljudi overavaju,al to je jedna sasvim drugachija dimenzija pojave o kojoj ovde prichamo...
kad sam rekao da diler poshteno radi svoj posao,mislio sam na to da su njegove mushterije upoznate sa pravilima igre,
kao shto je i on upoznat,pa dok trale nek laje...svakako nisam glorifikovao tu rabotu...
a to,ko sve stoji iznad njih,o tome bolje da ne pricham,ali se zna da sve to ne zavrshava u termo-elektrani obrenovac...
nego neko pokriva rupe u (svom) budzetu sa tim novcem...a panduri naravno sve znaju,samo je pitanje ko radi za njih i dokle ce...

a shto se ata tiche tvoje priche,zhao mi je zbog toga shto ti se desilo,i ja sam poznavao neke ljude chiju glavu trava sad pokriva,
takodje mladi ljudi,prepuni zhivota,ne znam kako je kod njih pochelo,ali se svakako isto zavrshilo...pogreshnim izborom...
i zato,znam da sigurno NIKAD u zhivotu necu da se drogiram nichim tezhim od onog shto eventualno sam mogu da uberem...
i takodje,znam neke ljude koji nikad nisu duvali,a zavrshili su na heroinu...
tako da je generalizacija vrlo neumesna u celoj ovoj prichi...
treba edukovati mlade i stare,i treba mnogo vishe pazhnje da se usmeri na prevenciju narkomanije,
umesto shto bacamo para i para na koejkakve beosongove,gejparade i ostale kretenluke kojima se mazhu ochi,
i koji samo zatupljuju ovaj vec osakacen i posramljen narod...

ma nemoj tako, dileri pošteno ljudi zarađuju za leba...jes da će nečije dete da počne da ubija i krade zbog toga, eventualno da se predozira i umre, al nema veze...čovek radi i zarađuje, ko je balavca nevaspitanog i neupućenog tero da proba...ko...niko...
i treba da se drogira kad mu niko na vreme nije predočio i upozoravao i vaspitao...jel...
misim šta će nam sve te silne edukacije, borbe protiv narkomanije i sl...
znaš...čim je u Holandiji i valjda neam pojma nisam siguran Nemačkoj to legalizovano, ma to je sitnica...pichkin dim...šta je to trava...
a psle trave šta ide...ekstazi...:ok:
i to je super...laganica...
o onome dalje ne bi da govorim, to je malo ozbiljniji posao, ozbiljniji ljudi to rade...zarada je to...moraju ljudi leba da jedu...

Holandija je legalizacijom marihuane smanjila broj svojih heroinskih zavisnika za preko 30 posto!
a o novcu koji su zaradili od turizma da ne govorim.
samo je razlika izmedju njih i nas u tome shto se kod njih to sistemski sprovodilo,
shto se sve to planiralo i vrlo vodilo rachuna o svemu tome,shto je kod nas i teorijski nemoguce!
tako da si uzeo pogreshan primer,bar kad je Holandija u pitanju.
i to naravno ne treba nikom da bude opravdanje.

@mmaher:
Dečko, to nije nikakva igra. To nije igra! Ne postoje pravila!

Ej, sedim za računarom, dovršavam klopu i čitam sve ovo i tako mi dodje da prodrmam monitor i da dreknem - eeeeej, bre, o čemu ti pričaš???!!! A samo se onako gorko osmehnem i odmahnem glavom. Pa šta ja drugo mogu?

Nije to igra. Ti odeš i kupiš od Pere jer ti treba za žurku. I tu se tvoje znanje završava. I tako treba. ( tvoje - mislim na bilo kog povremenog konzumenta ) Šta je ispod - ne znaš i ne serri tako olako.
Eto, samo to. Dobronamerno i iskreno.

I da odgovorim na drugi deo pitanja - nikada u svom životu ni dim marihuane povukla nisam, kamoli nešto jače. Nikad!
Pušila sam, ali sam i duvan batalila, skupo bre.
U nekoliko situacija sam popila bensedin jačine 2 mg, eto, aj da se zalažem, mada sam i bez toga mogla.

I to je to.

@mmaher:

Ej, sedim za računarom, dovršavam klopu i čitam sve ovo i tako mi dodje da prodrmam monitor i da dreknem - eeeeej, bre, o čemu ti pričaš???!!! A samo se onako gorko osmehnem i odmahnem glavom. Pa šta ja drugo mogu?

Nije to igra. Ti odeš i kupiš od Pere jer ti treba za žurku. I tu se tvoje znanje završava. I tako treba. ( tvoje - mislim na bilo kog povremenog konzumenta ) Šta je ispod - ne znaš i ne serri tako olako.
super si ti kad moš tako...ja nemogu...ja se iznerviram...srećom malo me prošlo dok sam čito druge gluposti tamo po drugim pedefetima...

kad naletim, ja ih i prijavim pa ih iskljucimo iz skole na nedelju dana.
goveda bezobrazna, aj sto oni u osmom duvaju nego teraju i decu iz petog razreda - e pa nemamo svi razumevanja za njihovu burnu mladost i ostale gluposti.
trebalo bi roditelji kazne da im placaju za nebrigu umesto sto placamo mi njima skolarine da kupuju sebi travicu i tabletice a da su moji u kokosarnik bih ih zatvorila i jeli bi suvi hleb i vodu dok ih ne prodje faza eksperimentisanja.

kad naletim, ja ih i prijavim pa ih iskljucimo iz skole na nedelju dana.
goveda bezobrazna, aj sto oni u osmom duvaju nego teraju i decu iz petog razreda - e pa nemamo svi razumevanja za njihovu burnu mladost i ostale gluposti.
trebalo bi roditelji kazne da im placaju za nebrigu umesto sto placamo mi njima skolarine da kupuju sebi travicu i tabletice a da su moji u kokosarnik bih ih zatvorila i jeli bi suvi hleb i vodu dok ih ne prodje faza eksperimentisanja.
nemoj tako...što su deca kriva što ih roditelji nisu vaspitali na vreme...
a i ti dileri...šta uopšte diraju ljude...zarađuju pošteno ko sav normalan svet...

@mmaher:

kad sam rekao igra svakako nisam mislio na monopol,choveche ne ljuti se ili na moravac...
mislim da to znash i da nema potrebe ni da se nervirash niti da se neprimereno izrazhavash.
ja ovde nikoga ne provociram,niti glorifikujem bilo shta ili bilo koga,samo iznosim neko stanovishte koje je drugachije od vasheg.
ali to shto to nije igra,bar ne u tom smislu rechi,ne znachi da ne postoje pravila.
kada pravila ne bi postojala,to bi "svi" radili,i verujem da bi nashe drushtvo (a i ceo svet) potpuno drugachije izgledao.mnogo gore.
verujem da ne treba gajiti predrasude,ali takodje znam da treba biti dobro informisan,
i svakako treba raditi sa svojom decom,i na svojoj deci,kako ne bi doshlo do takvih pojava.
josh jednom da napomenem,ne rugam se nikom,ne nagovaram nikog niti zagovaram bilo shta...

uzgred, roditelje ovde vrlo brzo prodje volja za razumevanjem, kad im posaljes zandarmeriju na vrata da im malo pred komsilukom pretresaju stvari u sest ujutru, sto isto radimo sa izuzetnim zadovoljstvom kad su upitanu kradja i droga.

kad sam rekao igra svakako nisam mislio na monopol,choveche ne ljuti se ili na moravac...
mislim da to znash i da nema potrebe ni da se nervirash niti da se neprimereno izrazhavash.
ja ovde nikoga ne provociram,niti glorifikujem bilo shta ili bilo koga,samo iznosim neko stanovishte koje je drugachije od vasheg.
ali to shto to nije igra,bar ne u tom smislu rechi,ne znachi da ne postoje pravila.
kada pravila ne bi postojala,to bi "svi" radili,i verujem da bi nashe drushtvo (a i ceo svet) potpuno drugachije izgledao.mnogo gore.
verujem da ne treba gajiti predrasude,ali takodje znam da treba biti dobro informisan,
i svakako treba raditi sa svojom decom,i na svojoj deci,kako ne bi doshlo do takvih pojava.
josh jednom da napomenem,ne rugam se nikom,ne nagovaram nikog niti zagovaram bilo shta...

Dobro.

nadam se da si me razumela...
nit zhalom da se svadjam,nit zhelim bilo koga u boli shta da ubedjujem,
ja sam samo rekao - na dee-ov post kako bi lomio noge dileru,
da ili treba da promeni svoj stav,ili treba i svom detetu noge da lomi.
protom,to i da uradi,zaglavice u zatvor za ttp,bez obzira na to shto je istukao nekoga ko prodaje drogu.

protom,to i da uradi,zaglavice u zatvor za ttp,bez obzira na to shto je istukao nekoga ko prodaje drogu.
svom detetu noge da lomim...? :lol:
dileru uvek, pa po cenu da izgubim posao i završim u mardelju...

al da mu je dete diler po kosi bi ga pomazio

al da mu je dete diler po kosi bi ga pomazio

ne znam...al sam siguran da bi mu srce stalo...
ili bi kao Vuk Bojovic imao razumevanja za celu prichu...
chudna je to rabota...
kako god bilo,znam da ljudi koji takve stavove zauzimaju,
vrlo chesto ih zhivot demantuje,pa ih i menjaju...
al to vec nije nit moja stvar,nit predmet "rasprave"...

Nevezano za temu... pa bre ljudi božiji, zar vam nije degutantno da provlačite tudju decu po ovom forumu? Prvo onu malecku na dvvd, pa Dilajtovo dete na dip-u, pa sad ovde...
Tudja se deca ne diraju! Pogotovo ne zlonamerno.

A i ja mnogo pričam....

Nevezano za temu... pa bre ljudi božiji, zar vam nije degutantno da provlačite tudju decu po ovom forumu? Prvo onu malecku na dvvd, pa Dilajtovo dete na dip-u, pa sad ovde...

A i ja mnogo pričam....

Jedno je kad neko nicim izazvan uvuce djecu u raspravu a drugo kad to uradi sam roditelj na temi.

A i ja mnogo pričam....
video ovaj post, našao tamo, ostao zgrožen...
al šta vredi da prijavljujem kad je on ovde ko beli medved...

Back