Dresura pasa

e meni je bilo jasno,to sa kockom:D,i sad moj ide skroz uz nogu:D,za nepoverovati:D;):p. A davilica od 50cm. mu je sad skroz mala a bila mu je povelika kad smo je kupili,raste kao iz vode,danas sam mu kupila davilicu od 60 cm. valjda ce mu ova biti dobra makar mesec dana.....:roll:
E i naucili smo komandu MESTO (tj. lezi),i bas sam ga lako naucila posle 3 ponavljanja vec je ukapirao:D.Ja sam to radila tako sto mu kazem da sedne a zatim mu pritisnem ledja(kao sto ste i rakli) to sam ponovila samo par puta,onda sam uzela lopticu u spustila mu skroz dole i rekla mesto i kasni je ukapirao,sad mu samo pokazem prstom i on legne....:mrgreen:
I sad imam jedno pitanje, ja Lakiju kad samo pokazem uspravljenim prstom on sedne,spustenim on legne,udarim od nogu on dodje,itd. i usput mu govorim komande sedi,lezi donesi,dodji.. ili sta vec treba.E sad da li je to dobro?:roll: Ili mora da nauci na glasovnu komandu?:?:

POZDRAV ZA VAS I VASE KUCE!

Ja sam mog psa ucila da legne tako sto kad je u sedecem polozaju na zemlji vucem rukom parce hrane ili neku poslasticu tako da on sam sklizne u lezeci polozaj, a sto se tice tih glasovnih komandi, moj reaguje i na njih na pokrete telom.

To Laki samo tako pokazuj rukama i komanduj mu,onda mozes i na daljinu da radis.kapiras?Mesto kad lepo legne nekad mu baci lopticu izmedju prednjih nogu dok ne ucvrsti totalno tu komandu,posle polako izbegavaj lopticu.To sa prstom tako i ja radim,dobro me kopiras:D:D:D:D neka ispostavicu ti fiskalni racun samo mi daj adresu:mrgreen:Kako nema u mom mestu tako interesanata za rad,napravili bi cudo.E da kad iz lezeceg polozaja ides na sedi samo digni ruku al da je loptica u ruci,samo kazi sedi,i kad sedne samo je ispusti njemu u usta.Nadam se da voli jako lopticu?probaj prvo da ga dobro upalis,pre rada vezi ga i bacaj lopticu tamo vamo a da nemoze da je dohvati,pa kad pocnes da radis sa njime ima da plete pazi sta ti kazem ja.Kad dreknes mesto i brzo rukom na dole pokazes ima da se zalepi u momentu.Tako ja radim.Nek traje kratko al da je pravo i nemas jeda.Kad ti dolazi UVEK ISPRED teba da sedne A lopticu drzi u rukama na STOMAKU u visini pupka i kad sedne lepo samo mu daj i pohvali ga i kraj.To radi da ti ZID bude sa leve strane da nemoze da te obilazi nego mora pravilno da dodje i sedne.Ili idi polako u NAZAD i zovi ga i kad vidis da je lepo dosao i seo to je to .Kad to savladas javi ide komanda PORED,PUN OKRET OKO TEBE.:D
SRECNO I POLAKO;);););););)

Xexexexe,u pravu si to sa rukom sa videla na nekom tvom snimku:mrgreen:(mislim da je bilo sa Seve)
A to sa bacanjem loptice a da ne moze da dohvati radim stalno,samo ne da je vezan nego kad je u boksu;).A lopticu obozava:D(mislim da je dogg u jednom postu rekao da njegovi cim vide drvo,znaju i ono sto nikad nisu znali,tako i ovaj moj samo sa lopticom:D:D).
Vazi;),javljam kad ovo provezbam,;)pa da nam das dalje instrukcije GOSN UCITELJU:D:D;);)

ovo kada se loptica koristi kao nagrada, zanima me koliko dugo joj dajem lopticu da se igra sa njom posle obavljene naredbe?,dam joj na par sec ili joj ostavim da se izigra sa njom?

sta kazem naprimer sedi pas mi sedne ja mu dam lopticu,onda mu uzmem pa kazem daj sapu on da sapu ja mu opet dam lopticu, ili posle jedne naredbe dam lopticu i to je to cekam da se izigra?

Ljudi znam da je ovo off topic ali mozete li da mi kazete ko je jaci zenka dobermana ili muzjak kavkaskog ovcara!?Znam da je vrlo glupo pitanje ali ne shvatite me pogresno ja samo hocu da izbegnem tucu pasa jer moja drugarica hoce da dokaze da je njena dobermanka jaca od mog kavkasca i to tucom

Ljudi znam da je ovo off topic ali mozete li da mi kazete ko je jaci zenka dobermana ili muzjak kavkaskog ovcara!?Znam da je vrlo glupo pitanje ali ne shvatite me pogresno ja samo hocu da izbegnem tucu pasa jer moja drugarica hoce da dokaze da je njena dobermanka jaca od mog kavkasca i to tucom

Dete,aj ne smaraj i ne lupaj gluposti i reci drugarici da ide da se leci.
Ako nemas sta pametno da pitas nemoj se ni truditi.

ovo kada se loptica koristi kao nagrada, zanima me koliko dugo joj dajem lopticu da se igra sa njom posle obavljene naredbe?,dam joj na par sec ili joj ostavim da se izigra sa njom?

sta kazem naprimer sedi pas mi sedne ja mu dam lopticu,onda mu uzmem pa kazem daj sapu on da sapu ja mu opet dam lopticu, ili posle jedne naredbe dam lopticu i to je to cekam da se izigra?

Par sekundi jednostavno joj uzmes bez ikakve komande.Uvek potvrdjuj znaci seo je das lopticu dao je sapu daj lopticu.Da daj joj na kraju kad vise neces da radis malo nek se izigra al posle uspesne radnje nek se uvek zavrsi sa odradjenom radnjom.
VAZNO!!!!!NE OSTAVLJATI LOPTICU ILI BILO KOJI PREDMET SA PSOM U BOKSU!!!!!!;)
Znaci od vas dolazi predmet,i kod vas se zavrsava..

Vilus, devojčica je samo iskrena i zabrinuta i traži naše ‚‚stručno" mišljenje da bi drugarici nabila nos u monitor i tako sprečila nešto što se ionako verovatno ne bi dogodilo s obzirom da su u pitanju psi različitih polova.

Ksenija, odgovorila sam ti na temi o tome.

Par sekundi jednostavno joj uzmes bez ikakve komande.Uvek potvrdjuj znaci seo je das lopticu dao je sapu daj lopticu.Da daj joj na kraju kad vise neces da radis malo nek se izigra al posle uspesne radnje nek se uvek zavrsi sa odradjenom radnjom.
VAZNO!!!!!NE OSTAVLJATI LOPTICU ILI BILO KOJI PREDMET SA PSOM U BOKSU!!!!!!;)
Znaci od vas dolazi predmet,i kod vas se zavrsava..

ok thx probacu sa lopticom do sada sam sve pse ucio poslasticama ali bih bas da probam bez hrane.

ok thx probacu sa lopticom do sada sam sve pse ucio poslasticama ali bih bas da probam bez hrane.

Pa sto me onda pitas? Ako si radio onako onda probaj i ovog niko nije obavezan da me slusa.Ja samo kazem kako ja radim,a ko hoce da proba moj metod moze.Jako lepo me kopirala laki Junior.sve je to OK al ja da to vidim e onda mozemo pricati za dalje.;)

DSCI0021-2.jpg

Evo moje polu ucenice!!!:D(crna). Imali smo danas posetu iz BG!!! E to cenim,kad neko obeca pa ispuni obecanje,dosao Losmi sa njegovom kujom.Ja necu nista da kazem kako kuja radi,nek kaze gazda.Mogu samo reci kad sam bio u BG i kad sam video kako radi onda sam Losmiju objasnio kako da nastavi,moje metode.Danas sam jos malo objasnio,LJUDI MOJI OVO NIJE NORMALNO!!!!! Decko i kuja su se stopili u jedno.Ako nastavi tako a mislim da hoce,bice veoma interesantno ih posmatrati.Losmi me slusa nedise,e to vec ima smisla sa takvim radom se postizu rezultati.Nesmem vise da pisem ispasce da se ja sad hvalim.Drzao je rukav DZOKIJU bilo je svasta!!! tresao ga je al neda se Losmi ima decko PETLJU.Ovom prilikom zelim da mu kazem javnoLOSMI BICES PRAVI.;)

Taman sam htela da pitam jel to Dona, vidi se lepo da je u pitanju jedna fina dama. Ne znam šta vas dvojica imate u planu za ubuduće ali već vidim da bi njih dvoje napravili jedno jako kvalitetno leglo.

Ma nije problem.Nek dovede ovde kod nas koja god je dosla ta je nesto i odnela:D:D
Ovi kad navale sto se tog tice,nema da omane.jednu kuju sto su skartirali iz susedne zemlje dobio kolega na poklon kao nemoze da ostane skotna.Doneo je kod nas i ja mu kazem moze,nego koliko hoces mali kerova kazi da narucimo.I sad nastupa Dzoki utrcava i pravi male kerove,i napravio je 4 komada.gazda je bio srecan kao mali majmun.Javio je bivsoj gazdarici i ona je doletela da capi 1-no.Nije zena verovala sama sebi sta cuje i vidi,e sad je to stene tamo i radi se sa njime dresura.Kaze da je mali nenormalno dobar..Nema kod nas zezanja ili valja ili ne,trece nema a to trece je PUT PUTUJE MOJ JARAN......
Mimis ako si zainteresovana za jedno stene ako bude javi se.;)

Back