Dresura pasa

uh....a sta ce mo mi koji ne idemo kod tog Andjelak?:roll:

Управо тако!

Не видим разлога да баталиш све ово овде, а друго, можемо да им нагласимо да ако већ иду код неког дресера да нипошто не примењују методе које им саветујемо. Ја, иначе, јако волим ову тему и не бих волела да падне у заборав и да се са ње стресе прашина с времена на време.

Mili sad kad nasi kursisti odu kod Andjelka ja cu da se odjavim sa foruma.Zasto?Zato sto nemam sta da pisem tamo ce savladati sve.Nebih da ih ''bunim'' sa mojim radom,pomesace sve onda.1 treba da se slusa(po meni).Prema tome mozemo se oprostiti,drugarski.Bilo mi je lepo,sa vama ja cu svojim poslom i sa svojim majmuncicima zelenim lagano.A kad budem uvatio vremena svraticu malo da vidim sta se radi i kako napredujete.

De bre Migora da odes. E da si malo blize bg-u svi bi mi kod tebe dolazili. Mada sad ako dodjem posle prvog maja kod tebe mozda se i preselim u Becej:) Nikog ti ne bunis jer kao sto si rekao vazno je da pas ZNA da radi a to kako je naucio apsolutno nije bitno.

Управо тако!

Не видим разлога да баталиш све ово овде, а друго, можемо да им нагласимо да ако већ иду код неког дресера да нипошто не примењују методе које им саветујемо. Ја, иначе, јако волим ову тему и не бих волела да падне у заборав и да се са ње стресе прашина с времена на време.

Ne razumem,zasto da ne primenjujemo metode koje se ovde koriste?

:shock::shock::shock:moji ukucani nisu normalni,ne daju mi da psu stavim davilicu!!!!!!! To sve sa kevom na celu pobune!!!!!!!!!!!!!!!!!:evil::evil:
kao jao jadan mishko moj(tako ga zove), davices ga mucenika....
eto zasto mi je pas takav!!!!!!!!!!!!!!!!!:roll:
i zato jede ko svinja,jer mu daju svasta, zato vuce u setnji,zato je ko pecinski covek neartikulisan potpuno!!!! Zato sto su ga uporpastli sa tim,"jao jadan"

e pa nece moci,ima on da se nauci barem osnovno,ne zvala se ja....kako god!!!:D:D:D

@migora - svaka ti cast!!! Majke mi!!! A kuca je predivan....
p.s. ja sam samo laik, meni su svi predivni... al ovaj je bas pametnica.
I jos mase repom... :D:D
p.p.s. malo me plasis u tom plavom kombinezonu, kaputu sta je vec... :D

E ljudovi pitanjce od devojke sa stenetom od dva meseca. :) TVRDOGLAVIM stenetom.
Kako se kuca uci da ne sme da pocne da jede dok mu ja ne kaze "jedi"? I kako da mu smanjim tu halapljivost. Kako krenem da spustam cinijicu sa hranom on skace ko lud, a o tome kako jede ne smem ni da pocnem. Prosto se bojim da se ne ugusi.

DSCI0001-11-1.jpg

DSCI0002-2-1.jpg

Neko je spomenuo TRAG..Ajmo,sad ko sta zna o ovoj radnji? Mili ajde pocni nadam se da si i ovo radila.;) Slike su losije zato sto sam skidao sa kamere.A ovo sam ja i NOLE.Taj je radio trag kao sat.

@migora - svaka ti cast!!! Majke mi!!! A kuca je predivan....
p.s. ja sam samo laik, meni su svi predivni... al ovaj je bas pametnica.
I jos mase repom... :D:D
p.p.s. malo me plasis u tom plavom kombinezonu, kaputu sta je vec... :D

E ljudovi pitanjce od devojke sa stenetom od dva meseca. :) TVRDOGLAVIM stenetom.
Kako se kuca uci da ne sme da pocne da jede dok mu ja ne kaze "jedi"? I kako da mu smanjim tu halapljivost. Kako krenem da spustam cinijicu sa hranom on skace ko lud, a o tome kako jede ne smem ni da pocnem. Prosto se bojim da se ne ugusi.

Mislim da je jos mali za tu vrstu dresure!!!!!! A sto se halapljivosti tice , ja sam Dona malko dovela u red tako sto sam mu davala naprimer 300gr hrane dnevno ali sam umesto da mu dam 3 puta po 100 gr ja sam davala 6 puta po 50 grama!!!!!! Posle nekog vremena se smirio bar sto se tice alavosti!!!!!! Elem a ovo za skskanje sam resila tako sto sam dizala hranu visoko iznad njega, i dalje drzeci ciniju u ruci, i nisam davala dok se ne smiri!!!!!!! Pri tom sam vikala :"SEDI!!!" i drugom rukom mu u pocetku pritisskala du pe ka podu da bi skapirao sta hocu!!!!!!! To je naucio jako brzo!!!!! Tako da kad god me vidi sa njegovom cinijom da idem ka njemu on sedne , ja spustim klopu i onda zurka moze da pocne!!!!!!!

ja sam svog naucila tako sto spustis ciniju na pod i kazes CEKAJ,i svaki put kad krene ka njoj ti ga odgurnes i kazes CEKAJ,posle nekog vremena ga smori da navaljuje i samo te tuzno gleda,a onda kad odlucis da je dosta cekao,kazes mu jedi...uf al sam objasnila, ni samu sebe ne bi razumela
i tako SVAKI put kad mu dajes da jede...posle se navikne i sam ocekuje kad ces mu dati znak da moze da pocne sa klopom
meni tako uspelo
a sto se tice gutanja granula, procice ga ubrzo,jos je mali i halapljiv

A moze i tako.......!!!!! Ja sam morala da na silu smanjujem alavost jer je umeo da zguta celu porciju bez zvakanja i da posle 10min sve opet u komadu povrati!!!!!! Nisam mogla da cekam da se sam seti da jede polako!!!!!

@ Rin@ heheheh jeli devojko jel Dzipsy prerastao tu alavost????:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

ja sam svog naucila tako sto spustis ciniju na pod i kazes CEKAJ,i svaki put kad krene ka njoj ti ga odgurnes i kazes CEKAJ,posle nekog vremena ga smori da navaljuje i samo te tuzno gleda,a onda kad odlucis da je dosta cekao,kazes mu jedi...uf al sam objasnila, ni samu sebe ne bi razumela
i tako SVAKI put kad mu dajes da jede...posle se navikne i sam ocekuje kad ces mu dati znak da moze da pocne sa klopom
meni tako uspelo
a sto se tice gutanja granula, procice ga ubrzo,jos je mali i halapljiv

Jeste, posle ces da kukas kako nece da jede (kao ovaj moj) :lol:.

Ja sam shvatila sve sto ste napisale i ti i Ria ali vec dovoljno dugo citam vase postove pa vas razumem bez problema. Lucku CHarm, good luck! ;) Salim se, razumljivo je napisano.

pa znas kako... sad se desi ponekad i da ostavi u ciniji za kasnije...ili npr. izvoljeva,pa nece supu iz kesice i tako to...
ali kad izadjemo napolje,vece mu oci nego dupe,trpa cak i korice hleba i guta u sekundi!!!!

JA VAS NAPUSTAM SAD A NEK SE NEKO SMEJE NEKOM DRUGOM.JA HOCU LEPO A VIDIM DA IPAK NEMOZE,MORA DA NEKO SKRENE TEMU PA DA SI BOG.
E PREMA TOME SAD PRICAJTE I O KULINU BANU ITD.....PISEM KAO DA ME NEKO PLACA ZA OVO A NEKI POJEDINCI SE ZEZAJU.ZAPAO MU MANTIL U OKO,NEGLEDA KERA VEC MANTIL I KAKO SAM JA OBUCEN.OD TAKVIH NEMA VAJDE NIKAD STO SE TICE PASA.JA BIH SE ZAHVALIO SVIMA STO SU IOLE PRATILI TEMU.A JA ZNAM STA CU I GDE CU.

Ljudi jeste bezveze da tako pisete. Ipak je Migora krenuo da radi sa psima kad se vecina nas rodila i trebali bi sa mnogo vise postovanja da se odnosite prema njemu. Nisam zeleo nikog da uvredim nego dajte ja zelim da naucim nesto ovde, pustite nepotrebne komentare.

izvinjavam se na komentaru,nije bilo nista zlonamerno,postujem vas i cenim to sto hocete da nas naucite,nemojte molim vas da idete zbog mene,evo necu vise pisati na ovoj temi,obecavam

Back