Dresura pasa

Moj savet ti je da ga nateras da shvati da si mu ti vodja,prvo ga u dvoristu pomalo uci a kaznjavaj ga time sto ces ga zatvoriti kad ne poslusa i nemoj mu se priblizavati do sutradan(naravno das mu pre dresure vodu i hranu da ne ukapira da je dobro postupio),a kada shvati pokusaj negde na nekoj livadi gde nema opasnosti i ista kazna cim ne poskusa nahvatas ga i zatvoris i ne ides kod njega do suta.Ps.Nadam se da sam pomogao :)

kako?
ako je(ženka je u pitanju) odvedem u park gde ima drugih pasa, uglavnom ne želi da ima ništa sa njima, a ako je neki baš uporan pa se stalno mota oko nje povija ga malo i zalaje(ali nikad nije htela da ujede)... ali dok je šetam i vidi drugog psa mnogo laje i želi da se zakači sa njim..

kako?
ako je(ženka je u pitanju) odvedem u park gde ima drugih pasa, uglavnom ne želi da ima ništa sa njima, a ako je neki baš uporan pa se stalno mota oko nje povija ga malo i zalaje(ali nikad nije htela da ujede)... ali dok je šetam i vidi drugog psa mnogo laje i želi da se zakači sa njim..

pas ti se plasi drugih pasas, koja je rasa ili velicina?

Strah se manifestuje na razlicite nacine a napad je ponekad najbolja odbrana. Kad posmatras copor pasa na ulici, obicno su najbucniji i prvi jurnu upravo oni najmanji. Gledaj Saptaca psima, na yt mozes da nadjes epizodu koja se bavi bas odredjenim problemom, pa da pokusas sa odredjenim pristupom jer realno, sve je u tome kako se MI postavimo, kakvu energiju sirimo.

Moja kujica koja je bila napadnuta od dva komšijska staforda koja su joj otkinula komad mišića, dok nismo uspeli da ih odvučemo sa nje, isto tako otad reaguje, prva laje i pokušava da otera sve nepoznate koji naiđu. :( Ranije nije imala taj problem , vrlo rado se družila sa svim psima, znači strah je sigurno u pitanju. Mi još radimo na tom problemu,i ne verujem da ću ikad uspeti da da bude kao nekad, ali odkad ja stajem ispred nje kad naiđu nepoznati psi , i trudim se da zaustavim reakciju pre nego što počne , bolja je situacija.

Kao i svakog drugog psa, doslednošću, autoritetom i smirenošću. Pogledaj samo jednu epizodu Šaptača psima, više ti ne treba ako imaš imalo mozga, mada neće škoditi ni ako nastaviš da ga pratiš jer definitivno ima šta da se nauči od njega.

1. da ne skace: prvo ne podizi ruke u vis posebno ne ako imas nesto u njima to je psu poziv na skok, ruke uz telo otvoreni dlanovi na dole i komanda DOLE
2. hm ovo je malo komplikovano mora prvo da nauci mesto i cekaj pa onda nece biti problem da udjes a pas ne izadje, mada generalno ne vidim cemu to, al ajde
3. kako mislis da ne obraca paznju na ostale pse?

Back