Dresura pasa

Naravno, to je jasno :)
Uzecemo najverovatnije nekoliko casova sa dreserom, da nam objasni kako pravilno da je koristimo. On zna komande, kad je u pitanju parce hrane, slusa bez pogovora, a kad hrane nema onda je kao gluv i lud.

Imam jedan problem . Pas mi se budi u 4 ujutru a nekad i u pola 5 i laje neprestano sve dok mu ne odnesem da jede . A moram da mu nosim da ne bi razbudio ceo komsiluk . Ako neko zna kako da ga odviknem od tog ranog "budjenja" neka mi kaze.
HVALA UNAPRED

Pozdrav svima (valjda ovde trebam da pitam :D), nabavio sam argentinsku dogu, stene je staro dva mes, umiljato je i neverovatno razigrano, nikad nije mirno...e sad imam jedan problem.
Svaki put kada ga ostavim nasamo, nebitno da li je dvoriste, soba neka, terasa, bilo gde ono toliko cvili da je neverovatno.
Koliko vidim potrebno je samo da nekoga vidi, ne mora da se igra sa njim, samo da je svesno da je neko u dvoristu i to je to, prestaje.
Kazite mi, da li je to normalno i da li mogu na to da uticem nekako, posto i komsije i roditelji postaju nervozni koliko je glasno.
P.s. postavicu i slike samo da se malo uputim u ovaj sajt...
Ime joj je Luna.

Imam jedan problem . Pas mi se budi u 4 ujutru a nekad i u pola 5 i laje neprestano sve dok mu ne odnesem da jede . A moram da mu nosim da ne bi razbudio ceo komsiluk . Ako neko zna kako da ga odviknem od tog ranog "budjenja" neka mi kaze.
HVALA UNAPRED

Time sto ga hranis kad trazi to, samo podstices buku koju stvara, oni na hranu gledaju kao na nagradu. Budi spreman na par jako ranih budjenja bez nastavka sna posto ga nahranis, tj. nemoj da ga hranis, nego ga koriguj svaki put kad krene da laje. Ako nisi gledao Saptaca psima na National Geographic, odgledaj par epizoda da bi znao na sta mislim. Srecno.

Pozdrav svima (valjda ovde trebam da pitam :D), nabavio sam argentinsku dogu, stene je staro dva mes, umiljato je i neverovatno razigrano, nikad nije mirno...e sad imam jedan problem.
Svaki put kada ga ostavim nasamo, nebitno da li je dvoriste, soba neka, terasa, bilo gde ono toliko cvili da je neverovatno.
Koliko vidim potrebno je samo da nekoga vidi, ne mora da se igra sa njim, samo da je svesno da je neko u dvoristu i to je to, prestaje.
Kazite mi, da li je to normalno i da li mogu na to da uticem nekako, posto i komsije i roditelji postaju nervozni koliko je glasno.
P.s. postavicu i slike samo da se malo uputim u ovaj sajt...
Ime joj je Luna.

Tebi treba ova tema. A postoji u okviru podforuma FCI, u II FCI grupi, i tema o argentinskim psima, odavno nije aktivna, drago mi je da imamo prinovu, mozda i tema malo ozivi. :)

HVALA UNAPRED

Ovo mi je tako slatko pitanje, ali vidim da je mimina mama odgovorila (ja sam od jutros smišljao odgovor, i svaki mi je bio glumpav...). Moj bi ti komšija rekao "Udari mu šamar!" (Istina, batine nisu uvek kontraproduktivne).

Da li on dresira tebe, ili ti njega - pitanje je sad. Razmisli.

Mene zanima kako da naucim kuce da me slusa i da mi ne gleda svud redom dok ga setam i da mi ne njusi svasta i da ide de i ja a da ne idem dei on jer negde oce on :) pa mene zanima kako to da uradim posto mi stence americki staford ima 3 meseca i 4 dana

Mene zanima kako da naucim kuce da me slusa i da mi ne gleda svud redom dok ga setam i da mi ne njusi svasta i da ide de i ja a da ne idem dei on jer negde oce on :) pa mene zanima kako to da uradim posto mi stence americki staford ima 3 meseca i 4 dana

Mnogo slatko! Lepo je, i korisno, da ovako pitaju. A ovo "da me slusa i da mi ne gleda svud redom dok ga setam i da mi ne njusi svasta i da ide de i ja a da ne idem dei on jer negde oce on" , ma to nema cenu!

Modovi biraju reči, a ja bih to lepo rekao: Ufati ga sa povocem uz (levu) nogu, stavi mu korpu i zviždi neku popularnu melodiju.

Back