Dredovi

Dredovi su moj san :D <3
Vec razmisljam da napravim samo jedan, kao kikicu koju sam imala pre par meseci.
Uglavnom srecem ljude sa predrasudama poput "dredovi su prljavi", "ne peru se", "nehigijenski su" i tako, ali kad se malo raspitaju vide da grese. :)
Znate onog decka iz spota "Sweet about me" koji svira kontrabas u pozadini.
Zanosan je! :D <3

Istina je da su dredovi prljavi, mozes ti da ih peres, ali ne mozes da dopres do sredine...a ako hoces da ih se resis moras na celavo da se spicis... Dakle nisam za dredove.

Ako se pravilno održavaju, dredovi niti uništavaju kosu (kosu unistava hemija koju ljudi koriste), niti smrde, niti skupljaju vaške i sl. Kada se relativno formiraju, mogu se prati bez rizika od raspetljavanja, i to čak svaka 2-3 dana (što je po meni bolesno, nevezano za dredove, ali moje mišljenje je nebitno, bitne su činjenice).
Pretpostavljam da dredovi imaju običaj da smrde jer je cimanje prati ih, pa ljude mrzi (ili misle da će ih pokvariti pranjem, što je i moguće ako se koriste "mainstream" (za običnu kosu) ili pogrešna sredstva).
Što se tiče vašaka i buba, postoje provereni metodi za eliminisanje istih kada neko ima (a i ne mora da ima) dredove (i to za jedan dan, iliti nekoliko sati).
A kada se dredovi seku, uopšte nije potrebno šišati se na ćelavo. Opušteno može da se ostavi 4-5 cm kose. A da bi čovek to shvatio dovoljan je mozak i zdrav razum, jer kao kada se kosa farba - ispod nje raste neofarbana kosa, tako ispod dredova raste kosa koja nije ućebana tj. upetljana...

Ako planirate da pravite dredove, na pogrešnom mestu tražite informacije, guglajte. Informacije tipa - ja znam lika, ja sam čuo/la... su prilično beskorisne. Postoji na hiljade ljudi širom sveta sa čistim, urednim dredovima koji ne smrde, niti se raspadaju, niti im kosa propada i sl.

p.s. možda se već neko potrudio da napiše istinu, ali nisam mogao (a ni lud) da čitam sve, tako da se izvinjavam ako je neko već to uradio...

Istina je da su dredovi prljavi, mozes ti da ih peres, ali ne mozes da dopres do sredine...a ako hoces da ih se resis moras na celavo da se spicis... Dakle nisam za dredove.
Naravno da ne moras na celavo, pustis da ti izraste kosa, ne vrsis popravke nad njima neko vreme, i kosa ti posle bude cool, pristojne duzine.

Pff, oduvek sam hteo da napravim dredove, ali nisam imao strpljenja da chekam da mi kosa toliko poraste, plus kad god bude malo duzha, steknem utisak da je mnogo retka (iako nije) i odmah se brzhe-bolje oshisham da predupredim tjelavljenje. Sad pushtam rep, pa planiram samo od te kose da pravim dredove, chisto da vidim kako bi mi to stajalo. (:

Pff, oduvek sam hteo da napravim dredove, ali nisam imao strpljenja da chekam da mi kosa toliko poraste, plus kad god bude malo duzha, steknem utisak da je mnogo retka (iako nije) i odmah se brzhe-bolje oshisham da predupredim tjelavljenje. Sad pushtam rep, pa planiram samo od te kose da pravim dredove, chisto da vidim kako bi mi to stajalo. (:

Nije valjda da si to skontao napokon?

Btw,moj momak :heart: prije imao dredove [prilozih slichicu ;p] i predobro su mu stajali,ali i sad je presladak sa kratkom kosom.
Ja imam dva poludreda u kosi,al cju ih uskoro oshishati jer su mi sjebali kosu.

Procitah svih tridesetak stranica.
Ubedili ste me da stavim dredove.
Samo sto sam se u skorije vreme osisao i sada moram da cekam da mi kosa bas poraste
Imao sam dugu kosu, bio celav, mislim da bih mogao da isprobam i dredove..
Nadam se da necu da se predomislim.
Imam utisak da bi mi ok stajalo.

BABAAAC :D
svratila malo...tj googlala nesto,pa mi se nasla krstarica tu negde :P
imala, pokojni je bar godinu dana... postala si senilna :P

a šta ćeš,godine,a i nadobijala sam se batina po glavudži pa zakržljala...:mrgreen:
drago mi je da te vidim ovde,a vidimo se za manje od mesec dana ako dođeš na exit :D
ako te neko zaskoči otpozadi znaj da sam jaaaaaaaa!

Мени је лепо на неком да видим један дред, два. Али братов ортак је то носио неко време... и ужасно смрди. -.- То је једини разлог зашто не бих.

Back