Dragon Ball

• Začetnik teme Začetnik teme Goku
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li postoji POSLEDNJA epizoda zmajeve kugle,ili se stalno nastavlja?? I koliko do sada ima otprilike epizoda? I kako se zovu svi podnazivi serije? Ima obican dragon ball,pa dragon ball z,pa dragon ball kai,jel ima jos? i kako se zovu?
Hvala

Nisi morao da otvaraš novu temu već postoji dragon ball tema ;)
http://forum.krstarica.com/showthread.php/181980-Dragon-Ball?highlight=dragon+ball

E ovako koliko ja znam postoji Dragon Ball i Dragon Ball Z oni su po mangi zatim ide Dragon Ball GT koji se nastavlja na kraj mange i sam akira toriyama je jako malo učestvovao u pravljenju istog i na kraju je Kai negledam ga ali koliko sam čuo to Dragon Ball Z bez filera i sa nešto poboljšanom animacijom i to je to neka me neko ispravi ako sam pogrešio negde :)

Znaci,posle dragon ball obicnog,bolje da gledam dragon ball kai,nego dragon ball z.sve je isto,samo je kai kvalitetniji..?
I da li se jos stvara? Ili postoji poslednja epizoda?
P.s. o cemu se radi u narutu? ako neko zna...

Ja sam nasao sve epizode na netu. Ima ih oko 500. Brzo gledam,dnevno pogledam veliki broj epizoda,tako da ako Kai jos nema gotovu zavrsenu radnju,a ta ista radnja je zavrsena u DBZ,bolje da pogledam DBZ. Hvala u svakom slucaju. Vidim da tu postoji i vise saga i delova i svega,treba to sve povezati. Kad kazes da nema odugovlacenja,i da nema filera,jel to znaci da nema onog preteranog smejanja,pa cudjenja raznih i dobrih i losih likova u seriji,kao i da nema onih uvodnih spica,zavrsnih spica,i one spice na sred epizode?
P.S. Jos nisam dobio konkretan odgovor da li postoji poslednja epizoda,ili se jos radi na seriji? Po svemu sto vidim,ima vec toliko delova,toliko radnje,toliko saga,napredovanja gokua na milion nacina,koje ja nisam nikad ni cuo,jer sam samo kao klinac gledao nesto malo DB obican,tako da zakljucujem da je zavrsena serija i da postoji poslednja epizoda,ako gresim,ispravite me :)

Ja sam poceo da gledam seriju,nasao sam na netu svih skoro 500 epizoda. Nisam siguran da postoji poslednja,ali cini mi se da je tako,nazalost.
Imam toliko pitanja. Nisam sve pogledao,imam jos dosta,stigao sam tek pri kraju DB obicnog. Zanima me da li vredi gledati sve? Da li se u svaki nastavak,svaku novu sagu ulazi sa nekom pricom,nekom tematikom iza,ili se desava da se nekad radnja samo prelomi i krene sa novom? To bi me bas razocaralo! Takodje,bacio sam pogled na neke epizode i svih serijala,cisto da vidim o cmeu se radi. Nije mi bas jasno,istina nisam sve odgledao,daleko od toga,ali nije mi jasno,koliko se u stvari tu generacija Gokuovih potomaka pojavljuje? I promenili su animaciju nekih likova,nisam uspeo sve da prepoznam,da li su Bulma i Jamca stalno sa njima? Na kraju sam video izgleda poslednju epizodu,gde se neki Gokuovi potomci bore.. Mislim,stvarno,koliko ih ima? :D I koliko sam shvatio Goku ostaje vecno mladic,iako ima dosta potmaka? I takodje,turnir se promenio pa valjda ima i delove za Juniore?? Takodje,nisam primetio Krilina,Tiena,Rosija,kao ni ona dva mala stvorenja sto menjaju oblik-Puara i stao mi mozak,onu malo prase :D ,jesu oni nestali,poginuli,ili ostarili,ili sta se desilo sa nima?
Molim onoga ko je sve gledao,i ko obozava ovaj anime kao i ja,da mi odgovori :) HVALA PUNO UNAPRED!!
P.S. Sa ovim sagama,ovim transformacijama,ovim negativcima,potpuno sam isgubljen! Verovatno ce mi biti jasno kad sve odgledam! Takodje,da li je bitno da se odgledaju filmovi,da bi se shvatila serija? Ili mora da se odgleda serija,pa filmovi(animrani) posle?
:)

Kad kazem da nema odugovlacenja, mislim na to da borbe ne traje po 25 epizoda, od cega na pricu odlazi 24 epizode. Tuku se dve epizode i kraj, nema proseravanja.

DB je gotov, jer i manga gotova, ne radi se nista novo.

Aha,a ovo za cudjenje i becenje i za smejanje preterano,nije to to? To i dalje postoji?
Kad kazes da je manga gotova? Jel manga kreator? Preminuo/la? Ili sta?
Dobro,uvek postoji sansa da se uradi. Takodje sam cuo da je IGRANI film pravo sranje..

Evo da ja to objasnim skolski.

Postoji manga- strip na japanskom, koji sluzi kao skripta po kojem se anime- crtac, pravi. Znaci, manga ti dodje kao neka vrsta scenarija za anime. Znaci, manga je prestala (nema vise izvora podataka da se anime nastavi), pa samim tim nece biti nista novo, osim ako Akira Toriyama (autor) ne napravi neki novi manga spin-off.

Tokom čitave serije Goku je glavni lik nema nikakvih potomaka osim njegovih sinova ali goku je i dalje glavni lik i pored njih samo u toj zadnjoj epizodi koju si spomenuo pojavljuje se gokuov i vegetin potomak i to je to :)

Znam da je Goku uvek glavni :) Nego,ucinilo mi se da mu se pojavljuju unuci,praunuci,unuke praunuke i tako dalje..mozda sam pogresio?!?! I jel mozes da mi das jos neki odgovor,dosta sam pitanja postavio,znacilo bi mi da razjasnim sva :)
Ja sam mislio da se u poslednjoj epizodi bore dva lika koja su oba gokuovi unuci (msm ne bas bore,neko kao pocinju borbu,nastavlja se zivot sve ide svojim tokom,a goku valjda odlazi u raj,msm to sve pretpostavljam,koliko sam video) :)

Najbolje ćeš svatiti kad pogledaš sve epizode ali pokušaću da ti objasnim dragon ball takoreći ima dva kraja sad zavisi koji ti hoćeš da smatraš za pravi kraj ,Dragon ball Z prati mangu što znači da je anime u potpunosti Akire Toriyame ostvarenje ali nakon njega je još izašao Dragon ball gt koji se nastavlja na kraj mange i njega nije radio Akira Toriyama i na kraju njega Goku odlazi zajedno sa zmajem da trenira i postaje neka vrsta božanstva i zatim piše 100 god kasnije i tu vidimo kako počinju da se bore na turniru gokuov pra-pra-pra unuk i vegetin pra-pra-pra unuk i to je drugi kraj (mada interesantno je da nakon toliko godina isti voditelj vodi turnir :lol:)

Nisam bas shvatio. Znaci,dva kraja su Z za nekoga,a GT za nekoga?
Na kraju Z je sve nesto manje vise normalno. Msm,nisam gledoa,ali pretpostavljam,i to je kraj,i na tom kraju su pristutni svi oni stari likovi,bulma,rosi,krilin itd. A GT je bez tih likova,sa nekim drugim likovima,samo sto Goku ostaje,i na kraju GT,a ne na kraju Z Goku odlazi na nebo i postaje bozanstvo,pocinje da trenira sa zmajem. Ako je tako,mzd je malo bzv da trenira sa zmajem,zmaj je relativno slab,ako se secas i pikolo ga je ubio za cas. I tada je Goku ko zna koliko jak,ne razumem zasto bi i dalje trenirao. Mzd da bi ostavili mogucnost da se nekada nastavi crtani.

Samo jos nesto. Da li GT kao nastavak Z-a ima neki normalan nastavak,ili je prica samo odjednom prelomljena,zavrsena sa Z-om,a GT ima neku potpuno drugu tematiku? Da li je GT nastavak na Z,ili je to skoro da se moze reci nesto posebno na svoju ruku?
A ova ostala pitanja sto sam postavio,izgleda da cu morait sam da provaljujem :D

Odlicno :)
Sad gledam DB obican,i dosao sam do treceg turnira,gde Goku treba da pobedi pikola. Medjutim,odjednom,u jednoj epizodi su se borili protiv neke lave,goku je igrao zmurke,i sledeca epizoda,oni su svi na turniru,dolaze,okupljaju se,jel to stvarno tako snimano,napravljeno? Ili na ovom sajtu jednostavno nedostaju neke epizode?
P.S. Ima oko 153 epizode obican DB na ovom sajtu,da li su to sve,ili neke nedostaju?

To su ti filleri. Bukvalno, manga je po prici bila blizu animeu, pa nisu imali u tom trenutku dosta materijala da naprave epizodu. I onda bez ikakvog scenarija naprave epizodu koja nema veze sa pricom. Takve, nepovezane, epizode se zovu "Filleri".

Npr. Dragonball Kai ti je upravo ociscen od filera. Znaci u DBZ ima dosta fillera, a u DB Kai nema ni jedan, sve je original prica. :)

Back