Dragon Ball

• Začetnik teme Začetnik teme Goku
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
toyotaro_f_manga_preview.jpg

The manga starts off with a small flashback of Goku turning into a Super Saiyan in front of Frieza which then transitions to Frieza being defeated by Future Trunks. He quickly wakes up from those flashback dreams and appears to be in hell and wrapped in a cocoon. As this happens, Sorbet, who seems to be in charge of Frieza’s forces is upset that his men have been defeated on Namek. Sorbet sends one of his best men, named “Tagoma” (Tamago which means Egg) to Earth so Frieza can be revived.

It turns out Shenlon is summoned by Pilaf! As this happens Sorbet jumps in and says “I want you to revive Frieza!!”. Shenron then announces that it is possible to revive Frieza but his body has been scattered so his souls cannot return.

Sorbet says that he wants the body to return and so Shenlon grants his wish. This is where Friezas body disappears from his cocoon in hell and appears in pieces around Sorbet. Meanwhile Piccolo and Teen Gohan can feel his Ki.

Sorbet and Tagoma gather the pieces of Frieza and Sorbet announces that he plans to revive the Freiza army. He then begins to revive Frieza in a revival chamber. As this happens, Frieza begins to remember his battle against Goku on Namek.

Frieza is now revived and arrives in his original form as he begins to kill off some of his underlings and said that “my powers have weakened after being revived. Now it’s time for some revenge”.

Tagoma explains to Frieza that he should just ignore Goku and the others. Hearing this angers Frieza as he blasts Tagoma and sending him out into space. Frieza then said that he still has power yet to be shown and that it would only take just 4 months to train to defeat Goku in the blink of an eye.

Koliko god da volim da cujem novosti vezane za DB serijal,ova vest me i nije toliko odusevila tj. manga chapter, sta god da je. Imali smo ceo chapter u anime serijalu sa frizom,koji je bio najveci u DBZ serijalu, imali smo film, zatim opet mali chapter gde ga Future Trunks ubija , sto govori da je DB Serijal full of sh1t with frieza. Ono sto mene interesuje jeste nastavak zadnjeg filma, ono sa onim bogom, film,anime serijal sta god pravili, keep it comin'. ;)

Koliko god da volim da cujem novosti vezane za DB serijal,ova vest me i nije toliko odusevila tj. manga chapter, sta god da je. Imali smo ceo chapter u anime serijalu sa frizom,koji je bio najveci u DBZ serijalu, imali smo film, zatim opet mali chapter gde ga Future Trunks ubija , sto govori da je DB Serijal full of sh1t with frieza. Ono sto mene interesuje jeste nastavak zadnjeg filma, ono sa onim bogom, film,anime serijal sta god pravili, keep it comin'. ;)

Ovo ti je nastavak filma, dešava se nakon battle of gods.
Ma Toriyama je oduvek bio fan Frieze, hteo je da sa njim završi mangu.

Ne bih voleo iz pocetka, evo DB Kai ili kako se vec zove je navodno sve iz pocetka, samo lepsa animacija, mislim da ni priblizno nema toilko uspeha kao orginalan DBZ serijal. To ti je ona standardna procedura, nasli rudnik zlata, pa sad gledaju da osuse kako koliko moze.. :D

:lol:

Највише волим део од доласка Сајонаца и Радише :lol:, дакле сам почетак те саге, до тренутка када Гоку постаје Супер Сајонац. Не могу да испишем шта све волим у тим епизодама и колико су мени моћне те епизоде. Најбоља нумера је
.
Епизоде пре ових су ми драге на један посебан начин. Не знам зашто.
Епизоде после наведених, тј. од када Гоку постане Супер Сајонац нисам ни гледао и не делују ми занимљиво. Суштина Змајеве Кугле ту нестаје, јер степени снаге више нису толико ни битни и с лакоћом се добијају милиони и милиони степени. До тада су се стицали кроз тежак труд, рад, тренинг. Нпр. када се Гоку вратио од краља Каја имао је читавих 8000 степени, и више од тога. За само годину дана тренинга постао је невероватно јак и нико није могао да верује колико је снажан постао. Тих 8000 и преко ми више значе и делују већи од милиона, десетина милиона, стотина милиона након само једне трансформације.

Највише волим део од доласка Сајонаца и Радише :lol:, дакле сам почетак те саге, до тренутка када Гоку постаје Супер Сајонац. Не могу да испишем шта све волим у тим епизодама и колико су мени моћне те епизоде. Најбоља нумера је
.
Епизоде пре ових су ми драге на један посебан начин. Не знам зашто.
Епизоде после наведених, тј. од када Гоку постане Супер Сајонац нисам ни гледао и не делују ми занимљиво. Суштина Змајеве Кугле ту нестаје, јер степени снаге више нису толико ни битни и с лакоћом се добијају милиони и милиони степени. До тада су се стицали кроз тежак труд, рад, тренинг. Нпр. када се Гоку вратио од краља Каја имао је читавих 8000 степени, и више од тога. За само годину дана тренинга постао је невероватно јак и нико није могао да верује колико је снажан постао. Тих 8000 и преко ми више значе и делују већи од милиона, десетина милиона, стотина милиона након само једне трансформације.

Imas pravo. DBZ se dosta menja nakon toga, ali ja mislim da je to cak sta vise i najbolji car Dragon Ball univerzuma. Goku ne dobija formu super sajonca tek tako, vec nakon gubitka najboljeg prijatelja (Krilina). Za ostale forme i svakog neprijatelja uglavnom pa skoro i uvek prolazi kroz neku seriju treninga. Jedino se moram sloziti sa tobom, ona forma Super Sajonca 3 mi je bila tako fishy. Svidja mi se izgled forme, ali da postane ss3 tek tako mi je bilo uzasno glupo, mislim na onaj momenat kad pokazuje forme onom Buu-u (ili kako li mu je vec ime) , tada po prvi put i vidimo formu super sajonca 3. Koliko god da mi se svidja izgled forme, sama prezentacija forme mi je bila tako j3b3no glupa... No, volim dragon ball unverzum,dete unutar mene zeli da vidi Goku-a i ostalu ekipu :p

Po meni Friza arc mi je bio najsmorniji u celom serijalu. Jedino sto je spasio ceo arc je bio transformacija goku-a u super sajonca. Mislim koliko je to epizoda, a 90% od toga je uglavnom jedan te isti dijalog koji se ponavlja gotovo pa u svakoj drugoj epizodi. Frieza kao neprijatelj mi se svidja, ali ono odugovlacenje je po meni nepotrebno. Omiljeni arc definitivno je Cell arc, ono sa Buu-om je takodje zanimljivo,mada Cell definitivno,definitivno najbolji. Vredi pogledati Goku-a i ekipu,makar jednom u zivotu. DB sam odgledao 2-3 puta,sad bas i nemam mnogo vremena,ali kad izadje nesto novo uvek pogledam. ;)

Хајде да поведемо неку дискусију, да мало оживимо тему.
Као што сам рекао, најбоље познајем период од почетка саге Сајонаца до краја борбе са Фризом. Епизода пре тога се не сећам најбоље, а касније епизоде нисам гледао.
Ево питања: Кога су прво убили Вегета и Напа од дружине Z ратника?

Ko ce drugi ako ne Yamcha :lol: . Smesno je koliko su Yamcha,Krilin,Chiaotzu i Tien oslabljeni u DBZ serijalu. Ako vratimo film, Tien je pored Picola bio jedan od main i najjacih boraca na planeti. Kontam da je on samo obican human, ali majku mu mogli su nesto da urade povodom toga. Krilina su na kraju totalno promenili da je smesno.

Ko ce drugi ako ne Yamcha :lol: . Smesno je koliko su Yamcha,Krilin,Chiaotzu i Tien oslabljeni u DBZ serijalu. Ako vratimo film, Tien je pored Picola bio jedan od main i najjacih boraca na planeti. Kontam da je on samo obican human, ali majku mu mogli su nesto da urade povodom toga. Krilina su na kraju totalno promenili da je smesno.
A i Pikolo postaje samo posmatrac na kraju.
Bezveze je to uradio autor.

Nego sta kazete momci na novu seriju.

Тачно. Јамача је погинуо први и сви су ослабљени, практично су ту да би чекали Гокуа. Сећам се када је Тен-Шин-Хан био главни Гокуов супарник и супарништва између њихова два учитеља, Корњачиног врача и ако се не варам Ждраловог врача. У Чаос је био са њима. И сећам се и првог Пикола, па онда и његовог сина, овог садашњег Пикола, били су страх и трепет. Пре тога су Крилин и Гоку били ривали, или пре бих рекао Крилин је хтео да буде бољи од Гокуа, Гоку је само тренирао и гледао своја посла, или тако некако. Углавном, брзо су постали најбољи пријатељи. А сећам се и Јамаче на почетку, то су биле прве епизоде. Био је сила, са оном вучјом песницом.

Back