ДРАГОЉУБ ДРАЖА МИХАИЛОВИЋ

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Socijalizam je bar 10.000X MORALNO CISTIJI od kapitalizma.
Јесте, али какве то везе има с Титом, Дражом и уопште причом о тамној страни и недостацима брозног времена?

Тито је уистину, и у (геополитичкој) суштини био између осталог и оно што су показивале те силне карикатуре из времена Резолуције ИБ: "Вјарното куче на Уолстрит".

Јесте, али какве то везе има с Титом, Дражом и уопште причом о тамној страни и недостацима брозног времена?

Тито је уистину, и у (геополитичкој) суштини био између осталог и оно што су показивале те силне карикатуре из времена Резолуције ИБ: "Вјарното куче на Уолстрит".

Pre par godina Milunka, kada smo se ovde upoznali, ti si bila totalno na strani istine, tj. Tita i socijalizma...

Kako su godine proticale, polako si se naginjala u desno.

Propaganda u Srbiji je ucinila svoje.

Intelekt srpske inelektualke Nede je popustao pred navalom nacionalizma u svim oblicima.

Danas si vec sasvim preobracena, a da to uopste nisi priemtila

Nisi ti jedina: 90% je tako proslo.

Spasli su se oni koji su otisli napolje.....z;)

Pre par godina Milunka, kada smo se ovde upoznali, ti si bila totalno na strani istine, tj. Tita i socijalizma...

Kako su godine proticale, polako si se naginjala u desno.

Propaganda u Srbiji je ucinila svoje.

Intelekt srpske inelektualke Nede je popustao pred navalom nacionalizma u svim oblicima.

Danas si vec sasvim preobracena, a da to uopste nisi priemtila

Nisi ti jedina: 90% je tako proslo.

Spasli su se oni koji su otisli napolje.....z;)

Заборављаш.

И интерпретираш како ти одговара.

Никада нисам била на страни Тита.

Како бих могла бити "на страни Тита", икада, ја, која сам у основној школи добијала укоре, за своју сатиричну песму о Титу, за одбијање да примим омладинску књижицу у 8. разреду... за рецитовање говора мајора Гавриловића у целини, а не онако осакаћеног, каквог су нам га сервирали у читанкама онога времена..?
Ја, у чијој се кући откад знам за себе, говорило о - Титу - србождеру, и како у тој земљи влада - антисрпски курс.

Мој је деда говорио чак: "У доба цара Фрање Јосифа могли смо да србујемо колико смо хтели, а сад, за време Броза, не смемо да писнемо као Срби"...

(То јесте било извесно, и свесно, хиперболично, фигуративно изражавање, с обзиром да су и у оно доба у Аустрији и Угарској доба Србима била овако или онако ускраћивана права, али деда је намерно баш и хтео да нагласи неке ствари)...

Никад никаква пропаганда на мене није могла утицати. Ја сам у томе времену живела, читала књиге, слушала приче старијих и обавештенијих. о томе како је СТВАРНО изгледало увођење новог брозног режима...

Затим, један од мојих ујака био је у брозном казамату скоро 14 година, као припадник равногорског покрета, само из идеолошких разлога, иначе се управо борио против Немаца, и никад с окупаторима није сарађивао, напротив... Из истих, пуких идеолошких разлога, мојој прабаби отет је виноград (с кућицом) у једном сремском месту, и неколико плацева у Београду...

Само извесна политичка наивност, кроз коју сви у животу пролазимо, је у неким тренуцима дотакла и мене...

А иначе бавим историографијом озбиљно и темељно већ деценијама. - Моја дела, која се јавно могу видети, сама по себи то казују.

И овде дођем само понекад, да вас све скупа подсетим колико, част изузецима, овде расправљате с површним познавањем чињеница, острашћеношћу и субјективизмом, и да вас, макар и мало, подстакнем да се уозбиљите и темељније приступите темама...

Тито није = социјализам. Напротив. И то такође добро знаш.

То што у недостатку аргумената настојиш да ме увредиш, тек је слаб покушај - вређаш једно себе самога, и испадаш жалосно смешан...

Da,da ali kada bi se zezali,ali na sreću prošlo je vreme Nepomenikovih laži
Ови памфлети које непрекидно лепиш, исфабриковани су накнадном памећу, после 2.000-те године и чиста су клевета прошлог режима.
Примера ради, у Зајечару су, по тврдњи једног алкохоличара, започели откопавање тих ,,гробница'' и нашли су исто што и на Ади: кости животињског порекла. Даља претрага је обустављена.
Имаш ли списак по имену и презимену стрељаних или као и увек: онако одокативно и сваки пут се цифра увећава.

А о броју домаћица ( које су им очигледно биле трн у оку по броју жртава), о интелектуалцима свих профила итд. да и не говоримо.
Нкога они Маре више не могу да обману.
И за тебе важи: дај списак по имену и презимену тих ,,домаћица''. Само немој да користиш списак домаћица које су четници заклали.
Мислио сам да си карактернији од БГ5, Марка Јаре, Грубана, ......међутим у истој сте равни. Више не знам ко коме пише текстове као коментаре на овом Форуму. А очигледно да је неко у том буљуку предводник.

Poslednja izmena:
Ukopavam Drazu da se ne povampiri. z:mrgreen:

Bu!z:poz:
Draža Mihailović mural 1.jpg

- - - - - - - - - -

Ови памфлети које непрекидно лепиш, исфабриковани су накнадном памећу, после 2.000-те године и чиста су клевета прошлог режима.
Примера ради, у Зајечару су, по тврдњи једног алкохоличара, започели откопавање тих ,,гробница'' и нашли су исто што и на Ади: кости животињског порекла. Даља претрага је обустављена.
Имаш ли списак по имену и презимену стрељаних или као и увек: онако одокативно и сваки пут се цифра увећава.

И за тебе важи: дај списак по имену и презимену тих ,,домаћица''. Само немој да користиш списак домаћица које су четници заклали.
Мислио сам да си карактернији од БГ5, Марка Јаре, Грубана, ......међутим у истој сте равни. Више не знам ко коме пише текстове као коментаре на овом Форуму. А очигледно да је неко у том буљуку предводник.

Pa nije ti ovo komunizam da mora da se sluša predvodnik,a i taj predvodnik koga ste vi pomno slušali govorio je nekim nerazumljivim jezikom!
Opusti se,slobodno razmišljaj svojom glavom,neće niko zbog toga da te kazni kao u vreme Nepomenika!

Poslednja izmena:
Da,da ali kada bi se zezali,ali na sreću prošlo je vreme Nepomenikovih laži
Pogledajte prilog 422910
Bu!
Pogledajte prilog 422926Pa nije ti ovo komunizam da mora da se sluša predvodnik,a i taj predvodnik koga ste vi pomno slušali govorio je nekim nerazumljivim jezikom!
Ти или си не обавештен или глуп! Југославија није била комунистичка држава већ социјалистичка. И имали смо кога да слушамо јер је био ту међу нама.Ви током рата нисте имали кога да слушате: монархисти и њихова Влада су као најгоре хуље побегли а народ оставили окупатору.После рата опет нисте имали кога да слушате: ТИТО се постарао да се хуље не враћају у државу коју су оставили на цедилу. А овај што је остао ,,није би ни за крив ***** ''. Одмах се ставио под команду окупатора и тако је завршио: најпре су га Савезници испрдели а потом осуђен и стрељан ка ратни злочинац.

Ти или си не обавештен или глуп! Југославија није била комунистичка држава већ социјалистичка. И имали смо кога да слушамо јер је био ту међу нама.Ви током рата нисте имали кога да слушате: монархисти и њихова Влада су као најгоре хуље побегли а народ оставили окупатору.После рата опет нисте имали кога да слушате: ТИТО се постарао да се хуље не враћају у државу коју су оставили на цедилу. А овај што је остао ,,није би ни за крив ***** ''. Одмах се ставио под команду окупатора и тако је завршио: најпре су га Савезници испрдели а потом осуђен и стрељан ка ратни злочинац.

A zašto je taj isti hrvat odlikovao ratne zločince kada se je ''borio'' protiv istih(kao što vi tvrdite) i to one koji su najviše okrvavili ruke srpskom krvlju!Dobro razumem da je toliko mrzeo Srbe ali zašto je morao još i da ponižava nedužne srpske žrtve!A!??
A te laži da se je Čiča stavio pod komandu okupatora nadam se da ne pišeš kao trezna osoba!

Poslednja izmena:
ko voli priče o saradniku okupatora i gubitniku u ww2 ??

- - - - - - - - - -

Molba za pomilovanje

ponedeljak, 02.03.2015. u 08:15
Draza-i-Dragi.jpg
Суочење Драже Михаиловића и Драгог Јовановића током судског процеса

Na kraju sudskog procesa izrečeno je 11 kazni na smrt streljanjem i 13 vremenskih kazni. Osuđeni na smrt mogli su lično ili preko zastupnika odbrane, odnosno rođaka, da u roku od 24 sata podnesu molbe za pomilovanje Prezidijumu Narodne skupštine FNRJ. Učinilo je to devetoro osuđenih na smrt, pošto je Mladenu Žujoviću i generalu Petru Živkoviću suđeno u odsustvu, te su njihove molbe izostale.
U svojeručno pisanoj molbi, Dragoljub Mihailović je naveo:
„Presudom Vrhovnog suda Federativne Narodne Republike Jugoslavije, Vojnog veća, od 15. jula 1946. godine, osuđen sam na kaznu smrti streljanjem.
Skrhan fizički i duševno, nedaćama koje su me pratile kroz ceo moj život, molim Prezidijum Narodne skupštine Republike Jugoslavije da mi kaznu smrti streljanjem zameni putem svoje milosti, kaznom lišenja slobode.
Molim da se ova moja molba uzme kao moje iskreno pokajanje da mi Prezidijum olakša tešku kaznu na koju sam osuđen.
DRA1.jpg

Faksimil molbe za pomilovanje Dragoljuba Draže Mihailovića
Uveravam Prezidijum da ću za vreme izdržavanja kazne lišenja slobode, svojim predanim i požrtvovanim radom uložiti sve da doprinesem koristi našoj novoj državi, kao što sam već pokazao pre i u toku procesa u više mahova.
S molbom da mi se putem najviše milosti Prezidijuma Narodne Skupštine Federativne Narodne Republike Jugoslavije dade pomilovanje
15. jula 1946. g.
u Beogradu
Učtiv
Dragoljub-Draža M. Mihailović”
Prezidijum Narodne skupštine FNRJ, aktom broj 9647 od 16. jula 1946. godine, doneo je Odluku „da se molbe za pomilovanje... osuđenih na kaznu smrti izvršnom presudom Vrhovnog suda FNRJ – Vojnog veća I sud. br. 1/46 od 15. jula 1946. godine – NE UVAŽE”.

- - - - - - - - - -

http://www.politika.rs/sr/clanak/320370/Nepoznati-Draza/Molba-za-pomilovanje

- - - - - - - - - -

bu :zimag:

- - - - - - - - - -

pokajao se i stavio novoj vlasti na raspolaganje za izgradnju novog socijalictičkog društva

brukkaaaa do neba.....

bolje da je ćutao ko stepinac :zimag:

hahhahaha

koji pokušaj zamene teza

poenta je u sledećem,

stepinac nije priznao sud i nije saradjivao sa sudskim postupkom, nije odgovara na pitanja, branio se ćutanjem

dok, draža, je priznao sud, odgovarao je na pitanja, čak je i sam ispitivao, nije ni jednom uzviknuo ŽIVEO kralj, a na kraju se pokajao i pisao molbu za pomilovanjem..

suma sumarum, stepinac je očigledno izabrao bolju taktiku, a draža .... ko draža

- - - - - - - - - -

a navedeno dokazuje i :

- - - - - - - - - -

Slobodan Borisavljević u svojim sećanjima postavlja i jedno pitanje: "Da li je Draži obećano da neće biti streljan?", i sam odgovara:

- Bilo je nekih tvrdnji da se Draža Mihailović držao korektno pred sudom zato što mu je obećano da neće biti streljan, bez obzira na presudu. Da će posle suđenja biti smešten negde podalje od očiju javnosti, na primer u neku usamljenu vilu na Jadranskom moru, gde će mu biti omogućeno da napiše memoare i slično, pa kada prođe izvesno vreme i galama oko njega se smiri, biće pušten da ostatak života provede na miru.

Ja verujem da je ovakvo obećanje, na odgovarajućem nivou, zaista dato. Verujem, takođe, da bi se Mihailović držao na sudu drugačije da mu takvo obećanje nije dato. Ja Krcuna tokom njegovog boravka u Ženevi 1954. godine nisam mogao da pitam. On mi verovatno i ne bi odgovorio.

Da je Draži bilo nešto obećano uverava me još jedan detalj: jedan od ljudi koji je to znao, pričao mi je da je Draža bio prosto zaprepašćen i šokiran kada mu je saopšteno da je njegova molba za pomilovanje odbijena, i kada je u zatvor došao berberin da ga obrije, prosto nije bio u stanju ništa da kaže, niti da ustane. Bio je kao paralisan.

Sve napred navedeno ukazuje da mu je na odgovarajućem nivou bilo obećano da neće biti streljan. Kada iz današnje perspektive procenjujem, verovatno bi bilo mudrije da mu je bio pošteđen život.

On je tada već bio politički mrtav i njegovo pomilovanje onemogućilo bi da postane žrtva, da mu se podižu spomenici i slično.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:301064-Draza-ocekivao-pomilovanje- - - - - - - - - -

pride eto i dokaza da je sam pisao molbu za pomilovanjem....

Poslednja izmena:

Више пута сам и овде и на другим темама користио користио спискове , па и по професијама, које је дала државна комисија.Податке државне комисије још до сада није нико оповргао ( а то су подаци који су публиковани од до сада завршених премемета) , а није их ни озбиљно критиковао супшротстављањем неких других валидних доказа, него искључиво политички и идеолошки. То сте обилатокористили док сте били апсолутна власт. Данас више од тога нема вајде.

Poslednja izmena:
Pazi ovako,Stepinac je mogao ladno da šamara i sudiju i tužioca pred svima i opet bi bio poslat u kućni pritvor(zaštitu) a da mu je i sam pavelić sudio sigurno ne bi bolje prošao nego kod hrvata josipa,tako da je svako upoređivanje montiranih suđenja bolesno i neumesno!Stepincu je inače suđeno zato što se isti gadio komunista a ne zato što je bio krvavi zločinac!
Bolji dokaz od ovoga ne postoj:''Ante Pavelić je odlikovao biskupa Antuna Akšamovića zbog zasluga za prisilno prevođenje Srba u katoličku veru, a Tito mu je 1959. dodelio Orden bratstva i jedinstva prvog stepena''
Uostalom slika ne laže
stepinac dočekuje tita.jpg

Poslednja izmena:
Pazi ovako,Stepinac je mogao ladno da šamara i sudiju i tužioca pred svima i opet bi bio poslat u kućni pritvor(zaštitu) a da mu je i sam pavelić sudio sigurno ne bi bolje prošao nego kod hrvata josipa,tako da je svako upoređivanje montiranih suđenja bolesno i neumesno!
Bolji dokaz od ovoga ne postoj:''Ante Pavelić je odlikovao biskupa Antuna Akšamovića zbog zasluga za prisilno prevođenje Srba u katoličku veru, a Tito mu je 1959. dodelio Orden bratstva i jedinstva prvog stepena''
Uostalom slika ne laže
Pogledajte prilog 422964
Hrvatski ustaše,hrvatski komunisti i "srpski" komunisti imaju mnogo zajedničkog.

dok god pravdate gubitnika moram vas podsećati na činjenice.......

- - - - - - - - - -

Da je Dražu neko fizički mučio to bi se primetilo, napominje Borisavljević, a on bi to sigurno rekao na suđenju. Za takve metode nije bilo nikakve potrebe, jer se držao veoma korektno:

* Priznao je nadležnost suda, iako je mogao to da odbije

* Nije se branio ćutanjem (kao na primer Stepinac), već je odgovarao na sva pitanja, pokušavajući da opravda i odbrani nešto što se nije moglo braniti.

* Da li je bio drogiran, kao što neki danas tvrde, pokušavajući da objasne njegovo korektno držanje pred sudom? Draži su donosili hranu iz restorana - menze Ozne na Obilićevom vencu (sada je tamo studentski restoran), koju je zaduženi oficir pre serviranja Draži Mihailoviću obavezno probao. Mislim da nije bio drogiran.

* Draža Mihailović je mnogo pio i tražio je stalno ljutu rakiju. Njemu je donošena ljuta rakija i on je stalno molio da mu se dnevna porcija poveća. Počelo se tako sa četvrt litre dnevno, a završilo sa litar. Verovatno je u alkoholu tražio utehu i zaborav. Pored toga, stalno je tražio uz jelo najljuće papričice i jeo ih u ozbiljnim količinama. Verovatno se tu radi o navici, a možda je na taj način mislio da neutrališe eventualne droge ili slično, koje bi mu se mogle ubacivati u hranu.

Ceo postupak prema Draži Mihailoviću je bio veoma korektan, a i njegovo držanje pred islednicima i sudom bilo je korektno.

- - - - - - - - - -

Draza_na_sudu.jpg

- - - - - - - - - -

eto i slike, draža za govornicom u sred beograda z:mrgreen:

- - - - - - - - - -

feljton-draza.jpg

- - - - - - - - - -

eto nije bio ni vezan u beogradu

Proko zar se ni malo Boga ne bojiš!?Ja verujem da ni ti duboko u sebu sam ne veruješ da je Čiča imao pošteno suđenje a potom i smaknuće!

Živi ćute, mrtvi ne govore

I ko sme da zaboravi Vidosavu Trkuljac! Oni koji su je videli i čuli opisuju je kao visoku, vitku ženu četrdesetih godina prodornog glasa. Govorili su, uz to, da je izbeglica iz Hercegovine i da je nemačku okupaciju provela u selu Vraniću blizu Beograda. Bila je svedok na suđenju generalu Dragoljubu Draži Mihailoviću. Na nju su računali državni tužilac Miloš Minić i Dražin branilac advokat dr Dragić Joksimović.

Kada je isledni sudija Josif Mačović rekao stražarima da uvedu svedoka, u sudnici se pojavila Vidosava Trkuljac. Išla je čvrstim korakom, smelo, kao neko ko nosi pravdu u svojim rukama. Kada je ugledala Dražu Mihailovića na optuženičkoj klupi, uzviknula je: “Gospodine đenerale!” Na to je Malović uzviknuo: „Ne tako, ne oslovljava se on tako, kažite – optuženi! ” Vidosava je na ove reči smelo uzvratila: “Optužen od vas i Komunističke partije, ali nije optužen od mene i srpskog naroda!”.

Vidosava više ništa nije mogla da kaže, jer su dvoranu ispunili preteći uzvici prerušenih Oznaša :,, Smrt svedoku, smrt svedoku!”

Za Vidosavu je svedočenje bilo završeno. Izveli su je iz sudnice. Više je niko nije video…

http://www.koreni.rs/zivi-cute-mrtvi-ne-govore/

Poslednja izmena:
draža je imao poštenije sudjenje nego i jedan drugi saradnik okupatora u evropi !!

- - - - - - - - - -

i završio je kao i oni i sahranjen je na način kao i oni ........

Eto tako izgleda razmišljanje starijeg čoveka koji se klanja i moli Nepomeniku a Boga se ne boji
Niste vi titini komunisti hrabri zato što se ničega ne bojite već što se ničega ne stidite!

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back