ДРАГОЉУБ ДРАЖА МИХАИЛОВИЋ

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
DOKUMENTI ČETNIČKOG POREKLA
http://www.znaci.net/00001/114.htm
BR. 3

SPORAZUM ČETNIKA IITALIJANA O ZAPOSEDANJU GORAŽDA
Četnici će otpočeti sa pokretom prema lijevom delu varoši Goražde tek od 20,15
časova po italijanskom vremenu (19,15).
Sutradan italijanske trupe moći će na miru da prikupe svoj materijal koji je ostao
na lijevoj obali Drine - materijal i životne namirnice. -
Drina će biti granica za obje strane.
Četnici će obezbijediti našoj komori slobodan prolaz drumom i željeznicom
Goražde - Foča i obratno.
Nijedna strana nije prihvatila nikakve druge obaveze i one će po završenoj
evakuaciji preuzeti potpunu slobodu akcije.
Goražde, 30. novembra 1941.
Potpukovnik P.Kastanjero
Major Boško Todorović
Zbornik XIV, 1, str. 87
Одмах у старту су служили окупатору.

Ког народа?
Пре ће бити: ,,У име нео-четника'' јер они настоје да пошто-пото буду антифашисти а фашистима су током целог рата служили.

To se i ja pitam. Jugosloveni nisu postojali kao nacija, Srbe opet nisu mogli da zastupaju jer Srbija te1946. nije ni htela komuniste na vlasti ( priznao čao i oznaški general Kapičić) tako da se najpre radi o grešci ...ili falsifikatu.
I jedno i drugo vrlo tipično za "šumare"

Presuda_Drazi_Mihailovicu_i_ostalima.pdf.jpg

General Ozne Kapičić:

- To je tada bilo kao da sam bog. Nije bilo propisa, a mogli ste da sudite i da odlučujete.

- Srbija je većinom bila za četnike, ne za partizane, to vam ja kažem. Srbija je bila vezana za kralja, dinastiju, crkvu, koja je u duši naroda, i intelektualce kakav je bio Slobodan Jovanović

http://www.blic.rs/vesti/tema-dana/sto-bih-se-mirio-s-onim-kome-sam-brata-ubio/emssqv6

Poslednja izmena:
Osvedočeni antifašista.
Simbol i personifikacija srpske istorijske sudbine dvadesetog veka
Prodali ga saveznici.
Danas treba da služi kao opomena svim živim Srbima da dobro upamte šta znači američko i englesko savezništvo.

ovo,

- Srbija je većinom bila za četnike, ne za partizane, to vam ja kažem. Srbija je bila vezana za kralja, dinastiju, crkvu, koja je u duši naroda

uz ovo

i tu je negde značaj i pouka pokreta Draže Mihailovića i antikomunista

на више тема говоримо о животу и срамном убиству једног од најодликованијих официра у историји српске војске, па хајде да објединимо причу.
човек који је био херој првог и другог светског рата, балканских ратова, онај који је ратовао за слободу србије.
након седам деценија рехабилитован је и тиме је укинута пресуда из монтираног процеса који је вођен против њега од стране комунистичких власти.

шта за вас значи његово име и његова борба?

Ne znači mi ništa osim povremenog mlaćenja prazne slame kada nema o čemu da sa priča pa pravi životni problemi uskoče u fokus naroda...
*moderator otvara temu o istoriji na politici...*

To se i ja pitam. Jugosloveni nisu postojali kao nacija, Srbe opet nisu mogli da zastupaju jer Srbija te1946. nije ni htela komuniste na vlasti ( priznao čao i oznaški general Kapičić) tako da se najpre radi o grešci ...ili falsifikatu.
I jedno i drugo vrlo tipično za "šumare"

Falsifikat je da je to Jova rekao.

Takvu glupost stari partizan nikada ne bi rekao.

U Vojvodini UOPSTE nije bilo cetnika, a u Srbiji vrlo malo.

Svi su se krili po bosanskim gudurama, pili rakiju i jeli jagnjece pecenje...

Ова тема је за пдф Историја. Не смемо да западамо као неки оближњи народи у бунило и да на погрешан начин (кроз дневнополитичке догађаје) дебатујемо о личностима из прошлости.

Грешиш, није за историју, што је у уводном посту врло лепо и јасно дефинисано.Говори се о ономе шта он коме значи данас.

Falsifikat je da je to Jova rekao.

Takvu glupost stari partizan nikada ne bi rekao.

U Vojvodini UOPSTE nije bilo cetnika, a u Srbiji vrlo malo.

Svi su se krili po bosanskim gudurama, pili rakiju i jeli jagnjece pecenje...

Не брукај се више Блајби понављам по зилионити пут истих фраза и тврдњи које нису тачне.
На твоју жалост " стари партизан " је то рекао и још доста тога том приликом што ти такође не би веровао:cool:

ČETNICI U ULOZI ZAŠTITNICE NEMCIMA

Dragi Ciča

Od Đurišića sam primio sledeću depešu:"Veza 151. Uvek ste skloni neistinama pa i sada. Poslednjih dana ste pustili krilatice,delite zlatnike, partijske ravnogorske činove i Karađorđeve zvezde samo da održitevojsk u i komandante.

Zar to nije sramota, a istorija će to suditi. Lažeš i ti i svi koji kažuda sam imao vezu ma sa kim od ustaških vlasti. Ali tačno je da vi služite kao zaštitniciNemcima. Zovete mene i moje komandante divizija na sastanak, hoćete da me likvidirate.Plitki ste da se ne možete prozreti. Nast.SavakC.Moji komandanti slušaju mene i nisu im potrebne obmane na konferencijama.Nisam tebe i ostalu dvojicu zvao na sastanak da donosimo odluke, već da učinimo predlogtoj našoj komandi jer obzirom da sam se oslobodio bolesnih, a i izbeglica, hteo samda vidim mogućnost opstanka ovde. Ali vaš pokušaj likvidacije otvorio mij e oči. Mojimdaljim pokretom ja ću vam dokazati sve.Šaljem vam ovo radi znanja.

Đurišić"30. III. 1945. g.p. pukovnikDrag. S. Račić
Zbornik XIV, 4, str.864

Ђенерал Драгољуб Михаиловић, Дража, Српски Чича је данас симбол отпора злу, ма одакле оно долазило и ма како се оно представљало и у које боје се фарбало.
Својом мученичком смрћу је отишао у легенду као многи српски јунаци и поносно стоји уз Лазара и Обилића.
Оно чега су се српски душмани највише бојали, па су зато правили фарсично суђење и крили све до данашњег дана чак и где му је гробно место, се десило и то се показује и данас.У дикатаури су Срби ћутали, али су памтили. Тако да данас српска деца могу да с поносом кажу:

JYrGvGm.jpg

ZFK4wDc.jpg

Дража Михаиловић је Симбол Понижене и Издане Србије и Српства.

Честит и доследан, борио се за пропаст звану Југославија, а јер је то тековина Српске Државе за коју су Срби крв лили!
Борио се за проклету династију, која је и урнисала Српство, а јер је свака власт од Бога!
Борио се заједно са проклетим "савезницима" енглезима, а јер је то РЕЧ једног Србина!

На крају су му нож у леђа забили СВИ ТИ: "Југословени", династија, Краљ, Влада, Енглези!
А као и целом Српству.

Зато Дража по мени јесте (један од много), Симбола Српске Чистоће и Симбола Страдања Срба.

Дража Михаиловић је Симбол Понижене и Издане Србије и Српства.

Честит и доследан, борио се за пропаст звану Југославија, а јер је то тековина Српске Државе за коју су Срби крв лили!
Борио се за проклету династију, која је и урнисала Српство, а јер је свака власт од Бога!
Борио се заједно са проклетим "савезницима" енглезима, а јер је то РЕЧ једног Србина!

На крају су му нож у леђа забили СВИ ТИ: "Југословени", династија, Краљ, Влада, Енглези!
А као и целом Српству.

Зато Дража по мени јесте (један од много), Симбола Српске Чистоће и Симбола Страдања Срба.

Ma svi su bili cestiti i posteni, od cara Lazara, do Draze Mihajlovica...

Ko da ih je ISTI FOTOGRAF naslikao, ili isti pisac opisao, samo za licne potrebe......

Значи, почињемо изнова: од изласка Д.М. на Равну гору па до суђења.
Раније не вреди јер су брљали Карађорђевићи и њихова Влада. Дража тада није имао војску јер је војска краљевине Југославије каапитулирала за неколико дана од уласка Немаца у Југославију.
:::::::::::::::::::::::::::::::::::
може и раније.
Бојим се да ти се неће свиђати ако поменем ујка-Дражино учествовање у војном гушењу албанске побуне у крви на Косову у време краљевине.
Можда је и ту зарадио неку медаљу.

Draža je bio vrstan oficir , hrabar čovek al je nesumnjivo bio politički diletant, recimo malo je poznato da ga je taj diletatizam skoro koštao i činova i bržeg napredovanja u vojsci i diplomatiji ,uvek na pogrešnoj strani .
U meomarima Milana Stojadinovića koji inače ima visoko mišljenje o Draži i njegovoj borbi stoji zanimljiva epizoda iz polovine tridesetih godina kada je bio toliko opčinjen SSSRom i boljševicima da je izazvao diplomatski skandal u Bugarskoj , pa je toliko često išao u Sovjetsko poslanstvo u Sofiji gde je zavrbovan da podržava prosovjetsku zaveru protiv cara Borisa , pa su ubrzo i on i njegov nadredjeni poslanik Cincar Marković povučeni iz Sofije , a vlada KJ se našla u veoma nezgodnoj diplomatskoj situaciji .
Recimo činjenica je polovinom tridesetih podržavao SSSR i njihovo rovaranje po susednim državama u vremema kada je cela Evropa nevezano dal su bili demokratski ili fašistički režimi na vlasti bila duboko antikomunistička ,a država koja ga je poslala nije čak imala ni diplomatske odnose sa SSSR i boljševicima ,govori o Dražinom nerazumevanju politike , dok je recimo kada je njegov vrhovni komadant i kralj Petar podržao komunističkog vodju i njegov pokret otpora , on je odbio da posluša naredjenje i otišao u dezertere i odmetnike da ratuje protiv crvenih ,iako je 10 godina ranije bio na sličnim ideološkim pozicijama .

Poslednja izmena:
Draža je bio vrstan oficir , hrabar čovek al je nesumnjivo bio politički diletant, recimo malo je poznato da ga je taj diletatizam skoro koštao i činova i bržeg napredovanja u vojsci i diplomatiji ,uvek na pogrešnoj strani .
U meomarima Milana Stojadinovića koji inače ima visoko mišljenje o Draži i njegovoj borbi stoji zanimljiva epizoda iz polovine tridesetih godina kada je bio toliko opčinjen SSSRom i boljševicima da je izazvao diplomatski skandal u Bugarskoj , pa je toliko često išao u Sovjetsko poslanstvo u Sofiji gde je zavrbovan da podržava prosovjetsku zaveru protiv cara Borisa , pa su ubrzo i on i njegov nadredjeni poslanik Cincar Marković povučeni iz Sofije , a vlada KJ se našla u veoma nezgodnoj diplomatskoj situaciji .
Recimo činjenica je polovinom tridesetih podržavao SSSR i njihovo rovaranje po susednim državama u vremema kada je cela Evropa nevezano dal su bili demokratski ili fašistički režimi na vlasti bila duboko antikomunistička ,a država koja ga je poslala nije čak imala ni diplomatske odnose sa SSSR i boljševicima ,govori o Dražinom nerazumevanju politike , dok je recimo kada je njegov vrhovni komadant i kralj Petar podržao komunističkog vodju i njegov pokret otpora , on je odbio da posluša naredjenje i otišao u dezertere i odmetnike da ratuje protiv crvenih ,iako je 10 godina ranije bio na sličnim ideološkim pozicijama .

Сада бисмо могли Банди да уђемо у расправу о томе ко шта не разуме у политици и колико у твом посту има нетачности и врло произвољних судова, као она како је Краљ Петар Други подржао комнистичког вођу, али за то нема потребе, јер бисмо тиме само скретали беспотребно са теме која је јасно дефинисана.
Ја искрено не разумем зашто људи који су ветерани на овом ПДФ доводе себе у ситуацију да се понашају као ученици који пишу писмени састав, па им га професор врати зато што су промашили тему, без уласка у вредновање самог састава.
Овде се говори о нашем данашњем ставу и односу према личности ђенерала Михаиловића и његовој борби.

Da je razumeo politiku bio bi ministar nakon rata, ne bi otplovio Dunavom...I to bi bilo to....

Ma ne meni se čini nešto jako sličo je bilo pa računam da mi neko potvrdi.Imam interes za istorijom ali samo istinitom.

Od cetnika nikada neces cuti nista istinito.

Njihova prica je uvek sastavljena na mitologiji, fantaziji i lazi zato sto im je duhovni vodja SPC.

Oni nikada ne mogu biti pobednici jer SPC ne odgovaraju pobednici nego porazeni, slabi koje treba spasavati, podizati...

Iako se oni bore da od porazenih postanu pobednici, ali to nikome ne odgovara: cak ni njihovim mentorima.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back