Koča
Elita
- Poruka
- 15.249
То и личи на вас комунисте, аd hominem...Прво оптужујете човека да је имао љубавницу, затим да је педер, да нећете сутра да почнете да причате како је променио пол?

циркус...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
То и личи на вас комунисте, аd hominem...Прво оптужујете човека да је имао љубавницу, затим да је педер, да нећете сутра да почнете да причате како је променио пол?

У четничким и немачким подацима из септембра 1944. нема података да су четници заиста добили паре и оружје од Немаца, једини тачан податак је да је СДС прешла у четничке редове...![]()
- - - - - - - - - -
Jugoslovenski kralj Petar II Karađorđević smenio je generala Mihailovića zbog saradnje sa Nemcima.
- - - - - - - - - -
Po povratku sa savetovanja u Hitlerovom štabu, komandant Jugoistoka Maksimilijan fon Vajhs naredio je da se četnicima isporuči 5 miliona metaka.
Pored toga, odobreno je 11.000 pušaka, zaplenjenih od jugoslovenske vojske, za naoružanje Mihailovićeve 4. grupe jurišnih korpusa. Predstavnicima Draže Mihailovića, obećano je da će im se, pored navedenih isporuka, iz nemačkog municijskog skladišta u Kragujevcu staviti na raspolaganje još 7.000 pušaka sa po 100 metaka, 50 mitraljeza sa po 13.000 metaka i 42 minobacača sa po 250 mina.
- - - - - - - - - -
Iako je to bilo daleko od tražene armije, 6. septembra 1944. godine kvislinška Srpska državna straža je stavljena pod komandu generala Dragoljuba Mihailovića.
У четничким и немачким подацима из септембра 1944. нема података да су четници заиста добили паре и оружје од Немаца, једини тачан податак је да је СДС прешла у четничке редове...
У четничким и немачким подацима из септембра 1944. нема података да су четници заиста добили паре и оружје од Немаца, једини тачан податак је да је СДС прешла у четничке редове...
Ma zasto se cetnici nisu borili protiv Nemaca sa Rusima i partizanima ako su stvarno bili antifasisti???
Zasto su begali sa njima?
Zasto su nastradali u Blajburgu?
Sto su bili antifasiti ili fasisti?
Ma zasto se cetnici nisu borili protiv Nemaca sa Rusima i partizanima ako su stvarno bili antifasisti???
Zasto su begali sa njima?
Zasto su nastradali u Blajburgu?
Sto su bili antifasiti ili fasisti?

Чича micha i svrsila se ta prica o Drazi.....Na radost i zasovoljstvo naroda....

UBISTVO KOSTE MILOVANOVIĆA PEĆANCA
U ataru sela Kesnika, na dva kilometra od puta Sokobanja — Aleksinac, 17. februara 1944. godine uhvatili smo Kostu Pećanca i četrdeset i četiri njegova četnika, među kojima su bili i četiri vojvode. Nekoliko dana kasnije, kao naš zatvorenik ostao je samo Kosta Pećanac.
Kada je čuo za ovaj uspeh, Draža je naredio da Pećanca ne ubijemo, već da ga krijemo po terenu, sve dotle dok ga o svemu detaljno ne saslušamo. Za saslušavanje Pećanca odredio je mene.
Već u prvim razgovorima s njim konstatovao sam da je prilično izgubljen, a uz to i bolestan. Ali ipak je bio svestan da mu Draža ne misli dobro. Jednoga momenta mi se obratio rečima:
— Ja sam potpuno svestan onoga što me čeka. Zato te, sinko, molim da me ne saslušavaš kao neki islednik i da me ne mučiš. Ako si voljan, ti sedi, a ja ću ti ukratko ispričati svoje memoare. Ako želiš, možeš sve i da zapišeš.
U dogovoru sa Branom, a uz Dražinu saglasnost i sugestije, doneli smo od-luku da prihvatimo Pećančev predlog. Tako sam, puna dva meseca, vodio brigu o bolesnom Pećancu, skrivao ga po okolnim selima, postavljao mu razna pitanja i pisao njegove odgovore, koji su, zaista, predstavljali njegove memoare.
Pećanac mi je prićao o mnogobrojnim događajima, od kojih su neki poznati i rasvetljeni. Ali o svojoj ulozi u dogadajima u 1941. i 1942. godini davao mi je prilično škrte izjave. Ipak neke njegove reči ostale su mi u dobrom pamćenju.
Govoreći o unutrašnjoj politici emigrantske vlade, Pećanac je tvrdio da je ona neuspeli nastavak politike koju su vodili radikali, sa Pašićem na čelu, u toku prvog svetskog rata, dok su se nalazili van zemlje, na ostrvu Krfu i u Solunu.
— Kada je otpočeo toplički ustanak — pričao mi je Pećanac — kralj Aleksandar i Pašić su mi naredili da se prebacim u zemlju. Moj zadatak je bio da po svaku cenu sprečim bilo kakav ustanak u zemlji. A ako je narod raspoložen za borbu, da ga stišavam i potajno organizujem, a zatim tek kada naša vojska razbije neprijatelja, da u njegovoj pozadini, sa već organizovanim manjim četničkim odredima, otpočnem četničku akciju i time olakšam brži i efikasniji prodor naše vojske i oslobođenje zemlje. Ovaj zadatak sam i onda uz pomoć okupatora izvršio. Ustanak smo ugušili, narod smo spasli, a vlast zadržali, kralj i mi, radikali. Eto, sinko, slično ovome rade sada i oni naši iz Londona. Ustanci u narodu su ti opasna stvar. To znaju i oni tamo i mi ovde. Zato smo se ovako razumno i podelili. Mi ovde da sprečimo ustanak, ako ne možemo sami, onda pomoću okupatora, a oni tamo neka vode savezničku politiku. Njihov zvanični predstavnik u zemlji treba da bude Draža. On nije smeo da se upušta u saradnju s okupatorom, niti da vodi borbu protiv ustanka. Borba protiv ustanka bila je stvar Nedićeva, Ljotićeva i moja. A Draža je trebalo da, kao član naše vlade u Londonu, potajno održava u narodu duh monarhije i ljubav prema saveznicima. Za ovaj posao njemu nisu bili potrebni nikakvi odredi, jer naši odredi bili bi i njegovi. Ja sam, s obzirom na moje iskustvo, preko dosta ljudi savetovao Dražu da ovako radi, ali on nije hteo da me posluša. Zato će, na kraju, izgubiti bitku. A zbog njegove gluposti i tvrdoglavosti, i svi mi. Vlast će preći u ruke komunista."
Prilikom izlaganja misli i zaključaka Vojinu Andriću, očigledno je da je Pećanac, pored ostalog, izgubio iz vida važnu činjenicu: da se narodni ustanak 1941. godine u mnogo čemu razlikovac od onoga na jugu Srbije 1917. godine.
"Međutim", nastavlja Andrić, "prodor jedinica Narodnooslobodilačke vojske u oblast Sokobanje i Aleksinca prekinuo je moje razgovore sa Pećancem. Izvešten o novonastaloj situaciji i upitan šta da radimo sa Pećancem, Draža nam je odgovorio:
'Pećanac ni u kom slučaju ne sme da padne u ruke komunista. Da bi izbegli izlaganje bilo kakvom riziku, vi ga odmah po prijemu ovog naređenja likvidirajte.
Čim smo primili ovo naređenje, Brana je naredio crnoj trojci da zakolje Pećanca.
Tako je 5. maja 1944. godine, na putu Sokobanja — Čitluk — Knjaževac na mestu oko dva kilometra udaljenom od Sokobanje, Branin dželat zvani 'Kasapče' klanjem okončao život ovog poznatog četničkog vojvode.
http://www.znaci.net/00001/11_63.htm
,,Први герилац'' је имао патолошку потребу да убија Србе. Само је окупатора поштовао.
Наређивао је убијање (клање) Срба широм Србије, и лично је убијао а убијао је своје војводе као у случају Косте Пећанца.
Четири војводе које се помињу на почетку цитата су такође ликвидирани по наређењу ,,Првог герилца''.
Та сподоба није била човек већ звер.

од милоште, народ га је звао Чича
a šta misliš kako ga je ovaj seljak od "milošte" nazvao???
Pogledajte prilog 457687
- - - - - - - - - -
pogledajte ceo album slika sa sudjenja draži zbog izdaje, zločina na srpskim narodom i saradnje sa okupatorom
- - - - - - - - - -
http://www.generalmihailovich.com/2014/01/pogledajte-ceo-album-sa-suenja-drazi.html
- - - - - - - - - -
PRESUDA
U konačnoj reči zastupnika vojnog tužioca Jugoslovenske armije, da ostaje pri optužnici i traži strogu i pravednu kaznu za optuženike, sud je doneo, za svakog pojedinačno, i izrekao javno, 15. jula 1946. godine sledeću presudu da: „osuđuje Mihailović Dragoljuba - Dražu na kaznu smrti streljanjem, trajan gubitak političkih i pojedinih građanskih prava i konfiskaciju celokupne imovine”.
Epilog
Dragoljub Mihailović i još desetorica osuđenih na smrt podneli su molbe za pomilovanje. Prezidijum Narodne skupštine FNRJ je na svojoj sednici, 16. jula 1946. godine doneo odluku da se molbe za pomilovanju ne uvaže.
Sutradan, 17. jula 1946. godine, prema agencijskoj vesti Tanjuga i dnevne štampe, usledilo je izvršenje smrtnih kazni.
као што знаш тај процес је поништен...па ово што постављаш нема никакву вредност...
а и причати уопште о монтираном, стаљинистичком процесу, са глумцима и представама и узимајући га као доказ било чега је заиста неозбиљно за овај пдф...
Дража има небројено слика са народом у току рата, Јосип Броз малтене ниједну...то довољно говори![]()

- - - - - - - - - -
Suđenje je održano u Beogradu, od 10. juna do 15. jula 1946. godine, bilo je otvoreno za javnost i prisustvovalo mu je oko 60 stranih izveštača.
Dragoljubu Draži Mihajloviću je suđeno pred vojnim sudom. Mihajlović je bio optužen po 47 tačaka i suđeno mu je za aktivnosti protiv partizana, za kolaboraciju sa Nemcima i ratne zločine nad civilima. Osuđen je na smrt streljanjem, trajan gubitak političkih i građanskih prava kao i oduzimanje celokupne imovine...

ал вама ништа друго и не преостаје него да живите у прошлости...јер будућност вам није светла 

dobro je sto se razumes u pravo....ali optužnica nije