Драгољуб Дража Михаиловић

Блајби ја стварно не знам шта је са тобом...да ручаш па да наставимо?

Ha, kako znas da se pravis lud!

Nisi mi rekao sto cetnici nisu ucestvovali na probiju na Batini, vec su bili na drugoj strani obale?

Sto sa Rusima nisu oslobadjali Zagreb?

Sto nisu stigli, kao partizani do Trsta ?

STO SU BEGALI ???

Mani mahanja tom slikom, tim jadnim falsifikatom, slabo je to, slabo....

- - - - - - - - - -

ta niko nije rekao partizanima da su antifašisti :mrgreen:

Da, partizani i Rusi to nisu znali....:hahaha:

највећа герила у Европи :ok:

General-Draza-Mihailovic-documentary-Prospect08-copy.jpg

Sastanak u Hitlerovom štabu

- - - - - - - - - -

22. avgusta 1944. održano je savetovanje u Vučjoj jami, Hitlerovom bunkeru u Berlinu, kojem su prisustvovali nemački vođa Adolf Hitler, glavnokomandujući Vermahta Vilhelm Kajtel, glavnokomandujući Jugoistoka Maksimilijan fon Vajhs, specijalni izaslanik Herman Nojbaher i još par generala. Službeni zapisnik otkriva da je fon Vajhs preneo Hitleru ponudu Draže Mihailovića, pojasnivši da je on vođa svih “antikomunističih snaga”, koji želi da ostane u pozadini, zbog ugleda u narodu i posleratnog razvoja:
- - - - - - - - - -
Draža Mihailović, koji je u stvarnosti vođa svih antikomunističkih i za borbu voljnih elemenata Srbije, no koji, iz obzira prema svom narodu, koji u njemu želi da vidi nepomirljivog nacionalnog heroja, i s obzirom na kasniji vojnički i politički razvoj u Srbiji, želi da svojoj ličnosti nametne svaku političku suzdržljivost.

Službena beleška sa referisanja komandanta Jugoistoka Hitleru o planu saradnje sa četnicima od 22.8.1944.

пих...

Posto je krajem avgusta 1944. Nojbaheru, fon Vajksu I generalu Jodlu objasnio da su ‘’Velikosrbi…jedini drzavotvorni element’’ I ‘’jedini pravi ljudi’’ na Balkanu, Hitler je zakljucio da Nemacka ‘’mora sve velikosrpske planove najostrije da suzbija…Jedna srpska vojska ne sme da postoji. Bolja je cak izvesna komunisticka opasnost’’.
(W. Warlimont, ‘’Im Hauptquartier der Deutschen Wehrmacht, 1939-1945’’, Frankfurt, 1962, s.499 ; T-77-781-5507576.)

највећа герила у Европи :ok:

General-Draza-Mihailovic-documentary-Prospect08-copy.jpg
И зато је ова тако силна армада звана ЈВуО победила окупаторе и квислинге, протерала их из Југославије, успоставила своју власт, обновила порушену земљу, петогодишњим плановима раазвила државу за пример, .........и сада у благостању и миру влада.
За коју недељу ће прославити Дан ослобођења Београда и поменути жртве које су пале за то ослобођење.

Sastanak u Hitlerovom štabu

- - - - - - - - - -

22. avgusta 1944. održano je savetovanje u Vučjoj jami, Hitlerovom bunkeru u Berlinu, kojem su prisustvovali nemački vođa Adolf Hitler, glavnokomandujući Vermahta Vilhelm Kajtel, glavnokomandujući Jugoistoka Maksimilijan fon Vajhs, specijalni izaslanik Herman Nojbaher i još par generala. Službeni zapisnik otkriva da je fon Vajhs preneo Hitleru ponudu Draže Mihailovića, pojasnivši da je on vođa svih “antikomunističih snaga”, koji želi da ostane u pozadini, zbog ugleda u narodu i posleratnog razvoja:
- - - - - - - - - -
Draža Mihailović, koji je u stvarnosti vođa svih antikomunističkih i za borbu voljnih elemenata Srbije, no koji, iz obzira prema svom narodu, koji u njemu želi da vidi nepomirljivog nacionalnog heroja, i s obzirom na kasniji vojnički i politički razvoj u Srbiji, želi da svojoj ličnosti nametne svaku političku suzdržljivost.

Službena beleška sa referisanja komandanta Jugoistoka Hitleru o planu saradnje sa četnicima od 22.8.1944.

мада занимљиво...

no koji, iz obzira prema svom narodu, koji u njemu želi da vidi nepomirljivog nacionalnog heroja,

па нећемо сад о баналним питањима која знају и мала деца...то се учи ваљда у 8. разреду основне или раније?

:ok:

Te tri slike koje NISTA NE PREDSTAVLJAJU nece vam pomoci na VAGI ISTORIJE...

Prva slika je iz perioda dok je jos Draza bio sa Titom i kada su krenuli u zajednicku borbu protiv fasima, iz koje je Draza kasnije kukavicki istupio i mucki napao partizane da podidje Nemcima...

Taj nesretni orden Amerikanci su stancovali u velikom broju primeraka i SVIMA GA DELILI PO EVROPI jer se nije tacno znalo kako ce se rat zavrsiti i ko ce preovladati na kraju, pa da sve imaju uz sebe...

Zaista su vam dokazi VISE NEGO BEDNI.

Штета што се Хитлер и те 1944. више плашио Драже и Срба него тита и комуниста...иначе ко зна шта би било...

Posto je krajem avgusta 1944. Nojbaheru, fon Vajksu I generalu Jodlu objasnio da su ‘’Velikosrbi…jedini drzavotvorni element’’ I ‘’jedini pravi ljudi’’ na Balkanu, Hitler je zakljucio da Nemacka ‘’mora sve velikosrpske planove najostrije da suzbija…Jedna srpska vojska ne sme da postoji. Bolja je cak izvesna komunisticka opasnost’’.
(W. Warlimont, ‘’Im Hauptquartier der Deutschen Wehrmacht, 1939-1945’’, Frankfurt, 1962, s.499 ; T-77-781-5507576.)

мене занима како ви то коментаришете...ево нпр Блајби и добро дошли....заиста чудно...јел хитлер баш толико мрзео Дражу и Србе...да ли је Први светски рат имао утицаја на то?

- - - - - - - - - -

Штета што се Хитлер и те 1944. више плашио Драже и Срба него тита и комуниста...иначе ко зна шта би било...

мене занима како ви то коментаришете...ево нпр Блајби и добро дошли....заиста чудно...јел хитлер баш толико мрзео Дражу и Србе...да ли је Први светски рат имао утицаја на то?

- - - - - - - - - -

Najobicniji falsifikat.

Izvestaj nemacke komande Hitleru sa Balkana je bio da "cetnicke snage ne predstavljaju nikakvu ozbiljnu vojnu silu i da saradjuju sa Nemcima u ciscenu terena od komunista."

- - - - - - - - - -
Србе је стварно мрзео а за ,,Првог герилца'' не знам, можда га је неизмерно волео. Та љубав можда је била тајна као и сви договори о сарадњи и далеко од очију и ушију јавности!

мало историје кроз слике ;)

General-Draza-Mihailovic-documentary-Prospect09-copy.jpg

- - - - - - - - - -

Србе је стварно мрзео а за ,,Првог герилца'' не знам, можда га је неизмерно волео. Та љубав можда је била тајна као и сви договори о сарадњи и далеко од очију и ушију јавности!

е сад, молио бих стварно да се мало уозбиљимо и оставимо фрустрације по страни...

па зна се на кога је мислио Хитлер када каже Срби, српска војска итд...наравно на четнике...као што видиш прави јасну разлику и паралелу између српске војске и комуниста...како то коментаришеш?

quote_icon.png
Оригинал поставио Добро дошли

е сад, молио бих стварно да се мало уозбиљимо и оставимо фрустрације по страни...
па зна се на кога је мислио Хитлер када каже Срби, српска војска итд...наравно на четнике...као што видиш прави јасну разлику и паралелу између српске војске и комуниста...како то коментаришеш?
Ја сам скоро увек озбиљан када пишем о озбиљним стварима.
О овој могућој љубави имао сам на уму следеће сазнање
Draža Mihailović je 1946. godine uhvaćen u preljubu s drugim muškarcem od strane novih jugoslavenskih vlasti te osuđen na beogradskom procesu i pogubljen zbog pederluka i ratnih zločina.
https://sh.wikipedia.org/wiki/Dragoljub_Mihailović

quote_icon.png

Draža Mihailović je 1946. godine uhvaćen u preljubu s drugim muškarcem od strane novih jugoslavenskih vlasti te osuđen na beogradskom procesu i pogubljen zbog pederluka i ratnih zločina.

стварно си пао на најниже гране...овакву неозбиљност од тебе нисам очекивао...ајде прока ал ти...

на википедији може да пише ко шта хоће...то си могао и ти да напишеш, а написано је очигледно пре неки дан...док неко не пријави па ће бити обрисано јер поред тога што је ноторна будалаштина (до скоро сте Дражу називали швалером и курваром) не позива се на никакав извор пре свега...ал дај се бар мало уозбиљи и исконтролиши...баш те изједа та мржња када овакве ствари себи допушташ...како неко да те озбиљно схвати након овога?

ал ебига, кад већ помену педерлуке...зна се ко је пропагаирао слободну љубав...можда ти тата причао о томе? :D

партизанке

1920_original.jpg

другови партизани

image.jpg

и гологузи Јожа

1328585176-23829.jpg

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Smena generala Mihailovića

- - - - - - - - - -

Par dana nakon što je njegova ponuda prosleđena Hitleru, Mihailović je igubio podršku jugoslovenskog kralja i emigrantske vlade. 29. avgusta 1944. godine kralj Petar II Karađorđević je smenio generala Mihailovića sa mesta Načelnika Štaba Jugoslovenske vojske u otadžbini.

- - - - - - - - - -

Mihailović ovu odluku kralja nije prihvatio, postavši odmetnik. On je vojsci nastavio da izdaje naređenja u ime kralja.

quote_icon.png

То и личи на вас комунисте, аd hominem...Прво оптужујете човека да је имао љубавницу, затим да је педер, да нећете сутра да почнете да причате како је променио пол?

Back