Put Ljubavi
Zainteresovan član
- Poruka
- 104
Ima, idi u Vranic i poseti kucu Pantica.
![]()
Od tebe se ništa inteligentnije i nije očekivalo.Ipak je i slučaj Vranić,jedini na koga se pozivate, krivotvorina kompartije.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ima, idi u Vranic i poseti kucu Pantica.
![]()
Ima li kakvih jačih dokaza o saradnji četnika sa Nemcima od ovih fotografija ,nastalih tokom snimanja filmova Neretva,Sutjeska,Užička Republika,Kapelski Kresovi![]()
Saradnja cetnika sa fasistima je vec davno utvrdjena cinjenica, izmedju ostalih i od strane saveznickih vojnih misija, a za ono sta je vec utvrdjeno ne trebaju dokazi - jer se to zna.
To bi bilo isto kao kad bi danas Nemci tvrdili da je cela prica o njihovom napadu na CCCP falsifikat nastao posle rata kojeg su u javnost plasirali Rusi.
Smesno.
Saradnja cetnika sa fasistima je vec davno utvrdjena cinjenica, izmedju ostalih i od strane saveznickih vojnih misija, a za ono sta je vec utvrdjeno ne trebaju dokazi - jer se to zna.
To bi bilo isto kao kad bi danas Nemci tvrdili da je cela prica o njihovom napadu na CCCP falsifikat nastao posle rata kojeg su u javnost plasirali Rusi.
Smesno.
Pa sta se onda znojis ovde dokazujuci dokazano?
Nema sta da brines, sud ce ponoviti presudu da je Mihailovic kriv i nece ga rehabilitovati zar ne?![]()
Zamenio si me sa Kocom.
Ja se ne znojim i ne dokazujem.
Samo podsecam one koji su "zaboravili".
U zadnjih 20 godina svedoci smo puno ruznijih stvari u drzavi od te rehabilitacije.
I ako je bude to nece ni za 0,0000001% popraviti misljenje sveta o cetnicima, bas naprotiv, ali ce zato da pridonese da svet o svima nama misli jos gore nego do sad.
Dok ceo antifasisticki svet slavi pobedu nad fasistima, u nas da se rehabilituju oni koji su se borili protiv antifasista?
Jos sa onim menjanjem imena ulica stvarno bi nas vratilo u rikverc mashala.
Sve potezi od kojih samo neprijatelji Srbije imaju koristi.
-----------------------------------------------------------------------------------
![]()
![]()
![]()
Zamenio si me sa Kocom.
U zadnjih 20 godina svedoci smo puno ruznijih stvari u drzavi od te rehabilitacije.
I ako je bude to nece ni za 0,0000001% popraviti misljenje sveta o cetnicima, bas naprotiv, ali ce zato da pridonese da svet o svima nama misli jos gore nego do sad.
Dok ceo antifasisticki svet slavi pobedu nad fasistima, u nas da se rehabilituju oni koji su se borili protiv antifasista?
-----------------------------------------------------------------------------------
![]()
![]()
![]()
HECTORIUS:U zadnjih 20 godina svedoci smo puno ruznijih stvari u drzavi od te rehabilitacije.
Zamenio si me sa Kocom.
![]()
![]()
![]()
![]()
Ne vidim kako to svet misli gore o nama od kako smo uveli ovu ravnogorsku spomenicu.
Nisam te zamenio, jasno sam napisao ono sta sam mislio.
Vidis, bas u ovom tekstu je srz tvog pogresnog pogleda na sve ovo.
Nije cilj diskreditovanje NOB-a i rehabilitacija JVuO kao jedinog antifasistickog pokreta ma koliko je JVuO imao samo antifasizam kao cilj a Broz apsolutnu vlast kao rezultat nejgovog antifasizma.
Cilje da se istorija dopuni tamo gde je sakrivena, da se ispravi tamo gde je iskrivljena ali i potvrdi tamo gde nije krivotvorena.
Da je celokupna istorija oko Mihailovica jasna i cista, KPJ ne bi sve ovo drzao kao drzavnu tajnu niti bi bilo ikakvih problema oko bilo kog talasa pretrazivanja po njoj.
Bas zato sto je sve nekako tajnovito, preoptereceno frustriranim emotivnim recima koje u zakonskom procesu nemaju mesta (poput kiselog: "interesantno. sta mu je draza svrsio u usta, a on to grgljao sve vreme...? ")... bas zato treba preorati svu tu istoriju i zacementirati je transparentnoscu, dokazima i kontradokazima koji su neoborivi.
Pregrst krivotvorenih i laznih dokaza sami po sebi su dovoljan razlog za reviziju istorije. O postojanju laznih dokaza koje su koristili Brozovi sledbenici si se slozio i sam.
Inace, nema nista lepseg nego kad se rehabilituju neduzni.
Znam da je to koministima strano jer je njima 6 milijardi ljudi na ovoj planeti: neprijatelj
Pa Hectoriuse Cetnici su samo nepozeljni u Bosnu i Hrvatsku a ne po celom svetu! Kod bosanskih brace u Turskoj nesmeta im Draza.
![]()
Па и треба све лажи вратити у рикверц. Лажне оптужбе као што је Дражина и извештаје као онај из Вранића као и имена лажних хероја. јер и ако су хероји они су комунистички хероји а не српски. Ти хероји су се борили за своје државе а не за Србију, и зашто да им Србија даје имена школа и улица? Сад је ваљда и то познато и не треба доказивати.
Po tebi je i pobeda partizana u ratu laz.
Trebas malo bolje da gledas.
Sta je prvo na sta pomisli neko sa strane kad DANAS cuje rec "cetnik"?
Ali na stranu sad oni, jednostavno nije u redu, nije fer da isti status imaju partizani i cetnici kad su prvi bili jasno protiv okupacije i fasizma a drugi samo protiv domacih antifasista.
Ono sta su radili jedni i drugi na terenu razlikuje se kao crno i belo, i to je na kraju i presudilo pobednika - nista drugo.
Ali kako rekoh, u nasoj zemlji se u zadnjih 20 godina desilo mnogo gorih stvari od te famozne rehabilitacije, pa zasto onde ne i ona?
Ionako se pljunulo na sve ono pozitivno sta smo imali, ovo je samo kap u okeanu.
Pitanje nije hoce li rehabilitacija doneti neke koristi - jer nece, pitanje je samo koliku stetu ce da napravi.
Po tebi je i pobeda partizana u ratu laz.
![]()
@Koca obozava ovu sliku.
naravno nije rekao tko je na slici, i odakle je slika.
ako mogu da pomognem, na slici je nemacki oficir , pripadnik 7 SS prinz eugen divizije (ima karakteristicne oznake na okovratniku. a ovaj gospodin koji je do njega , sa rancem na ledjima, je pripadnik talijanske armije. zvezda na podlozi , na njegovom levom rukavu, oznacava lekara.
Partizani su "pobedili" držeći se za repove crvenoarmejskih konja.