gost 41715
Elita
- Poruka
- 17.690
u pitanju je falsifikat....mozete to da pakujete kako ocete...
ja sam postavio pitanja kiselom...
komunisticka istorija upravo jeste to sto kazes - stvar umetnicke slobode
Ma, ja sam se obracao Kiselom.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
u pitanju je falsifikat....mozete to da pakujete kako ocete...
ja sam postavio pitanja kiselom...
komunisticka istorija upravo jeste to sto kazes - stvar umetnicke slobode
NADAM SE POSTAVICES ORIGINALE KAO I DO SAD I NAVODICES IZVORE![]()
pa pogledaj zaglavlje svakog dokumenta. pise ti broj i odakle je i datum. treba da ti nacrtam?

........................AGREEMENT BETWEEN GERMAN COMMAND AND
CHETNIKS IN EASTERN SERBIA
NAW Mf. T — 311
R. 286, 188—189
Transcript
Military Secret
Telex
Excerpt from Agreement between the Kreiskommandantur (District Command) in Zajecar and leader of D.M. detachments in the area of Zajecar, Lieut. Colonel Ljuba Jovanovic of December 25, 1943.
1. Cease-fire in the districts to the south of Jabukovac, Negotin, Salas, Bor/Zlot, Zajecar, Boljevac, Andrejevac and Knjazevac.
The Chetniks pledge to cease with arbitrary administration of justice with regard to Germans and Volksdeutschers. This agreement shall extend to the German Wehrmacht, their allies and local units which are fighting together with them.
2. The cease-fire should provide the basic pre-condition for joint struggle against the communists.
3. Jovanovic solemnly declares that no member of the units under his command shall fight on the side of the powers at war with Germany. Jovanovic pledges to hand over all deserters and fugitives to the German Wehrmacht.
4. D. M. detachments shall have complete freedom of movement by day and by night throughout the area covered by treaty.
Authorization of these units to obtain supplies locally.
Jovanovic shall pledge to cut off all intelligence channels through which the enemies of the Greater German Wehrmacht might obtain information on German troop movements.
Notification of impending larger scale operations shall be obligatory. When German units take part, the highest ranking German officer shall assume command of the entire operation. Ammunition deliveries according to military requirements.
6) Jovanovic shall assist local population in implementation of works carried out by order of the German occupation authorities.
7) The agreement shall be kept secret.
8) The agreement is valid till January 31, 1944. The term of validity may be extended provided the agreement is loyally fulfilled.
Amendment of document intended, by provision prohibiting access of Chetnik detachments to Bor mines area.
II. Verbal agreement along the same lines as that with Jovanovic has been reached with Captain Second Class Mihailo Cacic, commander of D. M. Ravanica Brigade. Special provisions are as follows:
1) Cease-fire in the districts of Paracin, Cuprija and Despotovac.
Cacic assumes obligation to guard the coalmines in the area under his control from sabotage, increase production by returning fugitive miners and secure all communications, electric power plants, buildings and other important works and public utilities within his area.
2) No special protection of mines in the area covered by agreement shall be provided by the German Wehrmacht.
3) A German liaison officer shall be assigned to Cacic.
4) Term of validity stipulated.
Protection and security of mines and communications already provided by Cacic.
III. Agreement with Kalabic valid till December 31, 1943, has not been prolonged thus far owing to special occurrences. Cease-fire valid till January 10, 1944. Kalabic given opportunity to extend under newly defined conditions, otherwise a state of war shall begin as of Jan. 10, 1944.
IV. In view of several breaches of contract on the part of the Chetniks, it is intended to entrust only precisely defined tasks to the latter (combat or security missions) in the future.
Commander Southeast
(High Command Army Group F)
Ic/AO No. 163/44 Most Secret
January 7, 1944

ovo su sve najobicniji falsifikati za koje nikad neces moci da postavis originale, jer ne postoje...ovo nema nikakvu vrednost...
Moracu da te razocaram ali Kalabic nikada nije potpisao nista sa Nemcima osim u masti komunista i njihove svete knjige sa ostecenim slikama....isto ovako ostecenim kao na naqslovnoj strani knjige Nikole P Ilica...ili su i to sve kolazi
nastavi da spamujes...bez koncepta...to je tvoj posao...
odgovore na pitanja nemas jer i ona ukazuju na tvoje lazi
.........................
3.Samtliche Offiziere sind uber folgendes zu unterrichten:
a) Das bisherige Verbot einer Zusammenarbeit mit den
Cetnikverbanden und einzelnen Banden entsprach der eindeutigen
Festlegung des Obersten Cetnik fuhrers Draga Mihajlovic auf
unabdingbaren Kampf gegen Deutschland und seine Verbundeten,von
dem dieser sich bisher nicht losgesagt hat.
c)Die neuerdings loyale Einstellung einzelner Cetnik-verbande kann
nicht verallgemeinert werden, da auch heute noch Uberfalle und
Sabotageakte durch Cetnik-Banden ausgefuhrt werden.

Ajd i ja malo da se umesam.
Evo kiseli sta si ti postavio
Ali nije ovo losa dokumentacija cak je ovo dobro doslo Drazi jer pokazuje da nije hteo imati kolaboraciju sa nemcima[/SIZE]
Ovaj text na nemackom govori kako su Nemci ozbiljno i intezivno planirali saradnju sa cetnicima, i ocigledno je da su cetnici bili ti koji su hteli saradnju.
Pokazi mi gde! Izvadi citat i prevedi ga!
Pokazi mi gde! Izvadi citat i prevedi ga!
,,Špijun u središtu Trećeg rajha: neverovatna priča o Fricu Kolbu, najznačajnijem američkom špijunu u Drugom svetskom ratu”; Lukas Delatre; 2005.
Iz Kolbovih beleški:
http://books.google.com/books?id=og...etnik#v=onepage&q=fritz kolbe chetnik&f=false
Četnici i Nemci: ,,Četnički lideri su odlučili da se pridruže operacijama nemačkog Vermahta. Žele da u svakom slučaju nastave borbu protiv komunizma… Spremni su i da se sa nemačkim Vermahtom upuste u frontalni obračun sa Ruskom Armijom.” Bostonski dokument br. 553
25. 08. 1944.
MEMORANDUM ZA PREDSEDNIKA:
General Donovan (koji je trenutno u Londonu) zatražio je da Vam se dostavi sledeći izveštaj o razgovoru koji je 21. avgusta vodio sa Premijerom Šubašićem:
,,Razgovarao sam u ponedeljak sa Šubašićem i rekao mi je sledeće:
,,,20. avgusta sam razgovarao sa Adamom Pribićevićem, potpredsednikom komiteta Draže Mihajlovića. Kada je Pribićević zatražio moju pomoć da se zaustavi partizanska borba protiv četnika, koja sada besni svom silom i kada me je pitao da li bismo mogli da sredimo pomirenje između partizana i četnika, odgovorio sam:
,,,…Ako vi hoćete da se borite protiv partizana kao protiv komunista – svesni činjenice da su sinovi našeg naroda – i da zbog toga prihvatate pomoć i saradnju od Nemaca, ne možete ništa očekivati od Kralja, Kraljevske vlade niti od Saveznika. …’’’
Takođe je od našeg predstavnika u Bernu stigao sledeći izveštaj iz ,,Bostonske serije” koji je od neposrednog značaja za pitanja koja se razmatraju u razgovoru Generala Donovana sa Šubašićem. …
,,Javljeno je da je druge nedelje avgusta, 1944., Herman Nojbaher, nemački specijalni opunomoćenik za oblast Balkana, izjavio sledeće za Mihajlovića i političku situaciju u Jugoslaviji:
,,,… Položaj onih četnika koji se zalažu za saradnju sa Nemcima ojačan je činjenicom da Nemci uskoro mogu biti primorani na evakuaciju iz Srbije. Ovo bi mogao biti znak za konačni obračun između komunista i nacionalista. Mihajlović, dakle, verovatno planira da sarađuje sa Nemačkom armijom dok je još u Srbiji, da bi umanjio efikasnost Titovih partizana. Naglašavajući zajedničku bornu protiv komunizma, Mihajlović bi se domogao što više oružja od Nemaca. On smatra da će onda moći lako da preuzme nemačke položaje kad ih napusti Nemačka armija. Priča se da su započeti nezvanični pregovori između Mihajlovića i Nemaca i da bi kasnije mogli biti propraćeni zvaničnom konferencijom.’ …”
Evo da u najkracim crtama prevedem ono najvaznije iz onog nemackog texta...
...gefuhrten Verhandlungen mit
Fuhrern von Cetnikverbanden wurde ein Abkommen geschlossen, das
ortlich begrenzte Waffenruhe und fallweise zu treffende gemeinsame
Kampffuhrung gegen den Kommunismus vorsieht.
... vodjenih pregovora sa cetnickim vodjama sklopljen je sporazum...bla bla bla...
predvidja zajednicku borbu protiv komunista...
2.Voraussetzung fur dieses Abkommen war es und wird es bei
moglichen weiteren Abkommen sein, das die Cetnikverbande
a)sich aller Kampf- und Sabotagehandlungen gegen die deutsche
Wehrmacht, deren Verbundete, die mit diesen gemeinsam kampfenden
landeseigenen Verbande und die Muselmanen enthalten,
2 uslov je da cetnici ne poduzimaju nikakve akcije protiv Nemaca i njihovih saveznika
b)bei Teilnahme an gemeinsamen Kampfhandlungen gegen die
Kommunisten sich der deutschen Fuhrung unterstellen,
Kod zajednickih akcija da se cetnici stave pod nemacku komandu..
c)alle Verbindungen zu den mit Deutschland im Kriege stehenden
Machten aufgeben und vorhandene Verbindungsstabe ausliefern,
he he ovo je najbolje ...
svaki kontakt sa silama koje su u ratu sa Nemackom prekinuti a njihove vojne izaslanike
predati Nemcima
(sad znamo sta su cetnici radili sa engleskih oficira)
d)sich an einer gemeinsamen Propaganda gegen denKommunismus
beteiligen.
Da se ukljuce u zajednicku propagandu protiv komunista..
e)Ortliche Cetnikfuhrer, die sich zu gemeinsamem Kampf anbieten,
sind an die nachstliegende Dienststelle der Abwehr oder des SD zu
verweisen.
Lokalne cetnicke vodje koje se ponude za zajednicku borbu protiv komunista
uputiti tamo i tamo...(...Dienstelle der Abwehr...)
f)Die Propaganda gegen die Cetnik-Bewegung wird eingestellt
Propaganda protiv cetnika se obustavlja
Itd...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ocigledno je da su cetnici bili ti koji su pod svaku cenu hteli saradnju, ocigledno je i da im Nemci
postavljanjem odredjenih uslova nisu verovali, i ocigledno je da je cetnicki pokret bio dosta neorganizovan
jer je uvek rec o vise cetnickih vodja a ne o jednom, medjutim svi su se javljali i nudili
Nemcima za borbu protiv partizana.
А шта мислиш кад би сад успоредио директиве коминтерне партизанима, како да се односе према свима које сматрају непријатељима револуције и успоставе пролетерске власти?
Пази, узми у обзир и да је лопов префриганији од поштена човека, па онда види колико су партизани а колико четници нанели зла Србима и Србији и Југославији. А Енглеској, Америци и СССР-у није била потребна наша помоћ за њихов опстанак.
Dakle JV je legalna vojska, priznata od vlade koju priznaju saveznici

Zna se kako se postupalo prema narodnim neprijateljima, zlocincima, izdajicama i fasistima za to ne trebaju direktive.
Opstanak i nije bio u pitanju, vec sto brza pobeda nad fasizmom.
Draza i njegovi cetnici su samo kocili celu stvar.
Au, i teroristi li su postojali u Drugom svetskom ratu, a?
Sreca pa su ovi krunski bili regularna vojska okupirane Srbije...