Драгољуб Дража Михаиловић

pricamo o knezu Pavlu, a izbegavamo odgovor na pitanje gde su Brozovi komunisti do 22.6.1941. tj. napada na njihovu maticu...dakle vise od 2 godine rata...

evo gde su

http://forum.krstarica.com/threads/330009

fudbalnemciipartizaniru6.jpg

prica o knezu Pavlu nije tema...

Poslednja izmena od moderatora:
Izvor?

:huh:

Nisam opravdavao njegov postupak, samo uočavao verovatne razloge za tako nešto. S druge strane sam upoređivao sličnu neutralnost koju je Jože po vašem pričanju hteo da postigne između Rusa i Amerikanaca.

Da su se svi u Jugoslaviji postavili kao Pavle i Draza rat bi potrajao duze, sve one nemacke jedinice zaduzene za unistenje pokreta otpora bile bi na drugim mestima, na primer u Staljingradu 1943, Normandiji 1944, ili u Berlinu 1945, itd...jer na Balkanu ne bi imali posla.

Zahvaljujuci cetnicima i Nedicu Hitler je naredio jos 1942 da se nemacke vlasti ne mesaju u unutrasnje stvari Srbije, bilo je ocigledno da je zadovoljan kvalitetom usluga domacih izdajnika, najvise kad je u pitanju odnos prema Jevrejima, komunistima i njihovim simpatizerima.

z:mrgreen:

cuj postavka....lol....oslanjas se na internet stranice svaki put kad ostanes bez argumenata...jer internet je sve sa cime raspolazes...

nema na internetu mnogo cega zasta ti ne znas...z:mrgreen:...ne vidim na sajtu nikakvu stranicu gde pise ''Sve sa cime muzej raspolaze'' ili sl.......:)...

ne znam koji problem imas sa prijateljskom utakmicom sa Nemcima do 22.6.1941. Pa bili su prijatelji....Posle se August Heler malo zahukto...mozda neka partizanka:)

ps

kad vec volis sajtove, poslaces nam stranicu gde se nalazi ''dokument'' o odlikovanju Djurisica? (ili kako to nemci pisu...lol) :)

Poslednja izmena:
z:mrgreen:

cuj postavka....lol....oslanjas se na internet stranice svaki put kad ostanes bez argumenata...jer internet je sve sa cime raspolazes...

nema na internetu mnogo cega zasta ti ne znas...z:mrgreen:...ne vidim na sajtu nikakvu stranicu gde pise ''Sve sa cime muzej raspolaze'' ili sl.......:)...

ne znam koji problem imas sa prijateljskom utakmicom sa Nemcima do 22.6.1941. Pa bili su prijatelji....Posle se August Heler malo zahukto...mozda neka partizanka:)

ps

kad vec volis sajtove, poslaces nam stranicu gde se nalazi ''dokument'' o odlikovanju Djurisica? (ili kako to nemci pisu...lol) :)

a da pogledas ovu sliku sa sajta svetskirat.net......
http://www.svetskirat.net/slike/okupirana/fudbal_Borac Cacak - Nemacki garnizon (beli).jpg

razveselit ce te :)

Poslednja izmena:
Da su se svi u Jugoslaviji postavili kao Pavle i Draza rat bi potrajao duze, sve one nemacke jedinice zaduzene za unistenje pokreta otpora bile bi na drugim mestima, na primer u Staljingradu 1943, Normandiji 1944, ili u Berlinu 1945, itd...jer na Balkanu ne bi imali posla.
Znači Titovi partizani su jedni od najzaslužnijih za krah trećeg rajha?
Postoji "mala" razlika izmedju neutralnosti izmedju istoka i zapada sta je Tito napravio i pristupanja Trojnom paktu - nacistima, sta je Pavle napravio.
Ne postoji razlika ako živite u Jugoslaviji. Situacija je sa zamenom imena zapravo identična.

da vrlo rado...cim mi postavis link ka stranici gde je postavljena, a ne direktno sliku? z:mrgreen:

suocicu se lako s onim ko je postavio....datum me zanima...:)

postavio sam ti cini mi se jos jedno pitanje, u vezi dokumenta nekog....hehe

Da vidimo sajt Borca..

http://www.boracfk.com/?q=image/tid/7

steta sto istorija kluba ne zna nista o tome...hehehe

Posle pauze za vreme II Svetskog rata klub nastavlja sa radom i već 1946. godine igra kvalifikacije za 1. ligu protiv beogradske Crvene zvezde....

Borac u to vreme ima crveno bele dresove...

cuj Borac igrao sa nemackim garnizonom...hahahahahaha....

iskreno mislim da je i ta slika na sajtu pomenutom, sa takvim potpisom, tvoje delo....al utvrdicemo...

Poslednja izmena:
Znači Titovi partizani su jedni od najzaslužnijih za krah trećeg rajha?

Ne postoji razlika ako živite u Jugoslaviji. Situacija je sa zamenom imena zapravo identična.

Titovi partizani su jedni od onih koji su se borili protiv nacizma, NOVJ je od saveznika priznata kao saveznicka vojska, i svakako da su kao i drugi odigrali vaznu ulogu u svemu, svak je imao svoj deo posla da odradi i oni su to ucinili.

Pored Rusa jedino smo mi uspeli vlastitim snagama da se oslobodimo okupacije.

Clanstvo ili pristupanje trojnom paktu i clanstvo u nesvrstanim se razlikuju kao crno i belo, najblaze receno.

Titovi partizani su jedni od onih koji su se borili protiv nacizma, NOVJ je od saveznika priznata kao saveznicka vojska, i svakako da su kao i drugi odigrali vaznu ulogu u svemu, svak je imao svoj deo posla da odradi i oni su to ucinili.

Pored Rusa jedino smo mi uspeli vlastitim snagama da se oslobodimo okupacije.

Clanstvo ili pristupanje trojnom paktu i clanstvo u nesvrstanim se razlikuju kao crno i belo, najblaze receno.
Koja je to logika Hectorius. Ovamo Titko samći komanduje crvenom armijom a sad se uvršćuje da se sopstvenim snagama oslobodila Nemaca. Znači, ili ili.

Koja je to logika Hectorius. Ovamo Titko samći komanduje crvenom armijom a sad se uvršćuje da se sopstvenim snagama oslobodila Nemaca. Znači, ili ili.

Tito je komandovao operacijama za oslobodjenje BG, Rusi su bili deo tih snaga.

NOVJ je oslobodila sve ostalo potpuno sama, Rusi osim podrske u pomenutoj operaciji nisu vise ucestvovali u borbama u Jugoslaviji.

Rat protiv fasizma zahtevao je jaku koaliciju, NOVJ je bila deo te koalicije, niti bi Amerikanci uspeli sami Nemce i njihove saveznike da pobede niti Rusi.

U otvaranju zapadnog fronta nisu ucestvovali samo Ameri, i ne bi uspeli da sa druge strane nisu napadali Rusi, i obrnuto, i u svemu tome je NOVJ odigrala kako rekoh veoma vaznu ulogu jer je na sebe vezala pola miliona nemackih vojnika plus njihove domace sluge.

Kontas? Svak je imao svoj zadatak i svoje podrucje dejstvovanja.

U svemu tome cetnici su bili potpuno beznacajni.

Zalosno je sto su svojom kolaboracijom doprineli vecem broju zrtava medju domacim stanovnistvom, a da ne govorim koliko su kocili konacno oslobodjenje zemlje.

Molim Koču i Kiselog da jasno kažu, u što kraćem, ko se nalazi na ovoj slici. Hvala.

ja sam o tome davno govorio...kiseli tad naravno nije ima link koji sad postavlja...to ti se zove naknadna pamet....samo nije nikakav dokaz, osim dokaz da ono sto je ranije govorio nije bila istina (tj. pricao je napamet), kad sad izricito tvrdi ovo..:)

http://forum.krstarica.com/threads/295456

http://www.boracfk.com/?q=image/tid/7

steta sto fudbalski klub Borac ne zna nista o tome...jos veca sto su u to vreme imali crveno bele dresove..ili sto se u postavljenom tekstu nigde ne spominje FK Borac...

17.jpg

mogu da pronadjem post kiselog gde pise i da je neki drugi fk klub u pitanju, ili gde ne zna ko je, ali osporava da su komunisti...

Dakle da sumiramo:

fudbalnemciipartizaniru6.jpg

Nemci iz lokalnog garnizona i komunisti iz lokalnog Mesnog odbora.

Slika je objavljena u knjizi ''Zatamnjena prošlost'', G. Davidovića i M. Timotijevića, čačanskih istoričara, a izdavači su muzeji Čačka Kraljeva i G. Milanovca.

Svako to moze lako da proveri pa da prestanemo sa lazima jednih istih ljudi koji ovde pricaju napamet...nagadjaju kako stignu, a sve sa jednim ciljem...

Poslednja izmena:
Ovde mozete procitati intervju sa piscima knjige

Prvi meseci okupacije nisu doneli progone komunista. Stavise, oni su uzivali vecu slobodu nego pre okupacije. Tako su slobodno i proslavili 1. maj na planini Jelici, bez prismotre policije iako je zemlja bila okupirana, uz pesmu, bacanje kamena s ramena i bogatu zakusku. Oruzane akcije tada kod komunista nisu predlagane i tako je bilo sve do napada na SSSR, 22. juna. Po izvestajima lokalne organizacije ZBOR-a (organizacije Dimitrija Ljotica) u Cacku, u prvim danima okupacije cacanski komunisti su bili jedino drustvo nemackim vojnicima.
Po jednom sacuvanom secanju, partijskog radnika iz Cacka, bila je izdata cak i direktiva da clanovi ostvare kontakt sa Nemcima. Veliki deo cacanskih komunista je dosta dobro prihvatio dolazak Nemaca u grad, pa su cak u junu odigrali i fudbalsku utakmicu sa nemackim garnizonom. Dosta dobro su se kotirali kod okupatora, sto su veoma vesto koristili u borbi protiv politickih protivnika.

http://p210.ezboard.com/Intervju-sa...ijabalkanafrm27.showMessage?topicID=381.topic

Poslednja izmena:
nemoj da muvas. ako je objavljeno u toj knjizi, onda stavi stranicu iz knjige.nemoj se vaditi na temu "svi mogu proveriti"
tvrdio si da je slika u cacanskom muzeju

Evo slike i prilike. Prijateljska utakmica komunisti - Nemci, iz tog perioda (Narodni muzej u Cacku)

tvoje reci

sutra cu bitit slobodan da kontaktiram sa slikom i muzej i web sajt svetskirat , i navest cu ovaj forum , da se jedino na njemu pojavljuje ova slika, sa tvojom tvrdnjom

drugo , postavljas sliku sa sajta
http://boracfk.com/?q=image/tid/7

i onda biras sliku sa prugastim dresom, bez obzira sto imas slike i u jednobojnom dresu, da bi kvazi pokazao, kako si ti u pravu.

bit cu slobodan da kontaktiram taj sajt i da im pokazem sliku

Poslednja izmena:
Nije off topic... da se ne sporimo mnogo, ako već umemo da identifikujemo slike bez potpisa...

... koji dogadjaj je prikazan na ovoj fotografiji, na istom sajtu?

streljanje.jpg

Šulc, vojnik Vermahta, 20. jula 1941. godine u Viševcu stao je pred steljački stroj i ubijen zajedno sa 18 zarobljenih boraca Palanačke čete. slika podleze copyright-u , a ona sa web sajta (nogometna utakmica) podleze i pravilima o linku. moje razumevanje je da forum krstarica nije odgovorna za nista. barem tako pise...

http://www.vesti-online.com/Stampano-izdanje/03-11-2009/Tema/4150/Nemac-odbio-da--strelja-partizane

Poslednja izmena:
streljanje , sumarice, kragujevac. slika podleze copyright-u , a ona sa web sajta (nogometna utakmica) podleze i pravilima o linku. moje razumevanje je da forum krstarica nije odgovorna za nista. barem tako pise...
Pa, nisam, u ovim godinama toliko naivan pa da postavim pitanje na koje ne znam odgovor.

Kolega, ovo jeste streljanje, ali ne u Šumaricama... (vidim radio si izmene posta i opet pogrešio), nije ni u Viševcu...

... već u Smederevskoj Palanci, u mom gradu.

Jedna od prvih masovnih okupatorskih egzekucija u Drugom svetskom ratu, poznata i po tome što je nemački vojnik Jozef Šulc odbio da puca, zbog čega je razoružan i streljan zajedno sa partizanima i saradnicima NOP-a.

Datum: 20. juli 1941.

Pa, nisam, u ovim godinama toliko naivan pa da postavim pitanje na koje ne znam odgovor.

Kolega, ovo jeste streljanje, ali ne u Šumaricama... (vidim radio si izmene posta i opet pogrešio), nije ni u Viševcu...

... već u Smederevskoj Palanci, u mom gradu.

Jedna od prvih masovnih okupatorskih egzekucija u Drugom svetskom ratu, poznata i po tome što je nemački vojnik Jozef Šulc odbio da puca, zbog čega je razoružan i streljan zajedno sa partizanima i saradnicima NOP-a.

Datum: 20. juli 1941.

postavio sam link u gornjem postu.................i na linku pise sta pise.

Skupština opštine Smederevska Palanka donela je odluka da jedna ulica u tom gradu ponese ime okupatorskog vojnika Jozefa Šulca. Ovaj Nemac je 20. jula 1941. godine učinio gest nezabeležen u istoriji ratovanja. Odbio je da strelja 18 jugoslovenskih rodoljuba, boraca Palanačke partizanske čete, koji su zarobljeni na Gradištu, u ataru Viševca, rodnog sela vožda Prvog srpskog ustanka. Zbog toga je od strane svog pretpostavljenog po kratkom postupku osuđen na smrt. Ubijen je zajedno sa mladićima koje je prvi put video kad su izvedeni pred streljački stroj i u koje nije hteo da puca.

ti si u pravu, link je kriv, itd....
medjutim slika nogometne utakmice , na njoj pise sta predstavlja i ja sam postavio i za to link. slika nije bez naslova.

ne vidim u cemu je tvoja poanta.

pogledaj ovaj kocin komentar slike:
Original postavio Koča Pogledaj poruku

nema na internetu mnogo cega zasta ti ne znas......ne vidim na sajtu nikakvu stranicu gde pise ''Sve sa cime muzej raspolaze'' ili sl..........

ne znam koji problem imas sa prijateljskom utakmicom sa Nemcima do 22.6.1941. Pa bili su prijatelji....Posle se August Heler malo zahukto...mozda neka partizanka

Poslednja izmena:

Back