Драгољуб Дража Михаиловић

Па и јесте фатаморгана када ти тумачиш догађаје у вези четника и монархиста. Вишем пута ти је ,,појашњавано'' али ти или тешко памтиш или брзо заборављаш.
Потернице за Дражом су истоветне и за ТИТОМ. ТИТА су стварно тражили а Дражу дисциплиновали на послушност.
Истоветне а Броз тако није дисциплинован на послушност него Дража!Али пази умотворину, сарадника окупатора дисциплиновали ти исти окупатори на послушност, досетка у рангу оне да се власи не досете.И није исто, за Дражом су биле расписане две потернице а за Брозом једна.
30 ослобођених градова од стране четника на тај начин што је окупатор напустио град а четници остали у њему јер су дотад заједно ,,становали'' ту и нису се тукли. Четници су то ,,књижили'' као њихово ослобођење градова.
Не, сви су ослобођени под борбом, постављао сам то са губицима на обе стране.
Немачке операције против четника су ти имагинарне. Приложи текст и изворе о току тих операција.
И то сам постављао више пута, једна од највећих операција Црно, против четника у Црној Гори и Дражиног штаба који је био тамо и да не ређам.Операција Црно имагинарна, ето и то да чујемо......
Спасавање савезничких пилота је додворавање четника савезницима јер се већ назирао исход и крај рата. Четници су имали разлода да промене ,,ратног тутора (газду) јер савезништво са Немачком их је водило у пропаст.
Савезничке али и немачке сте спсавали. Савезничке сте чак и клали. О томе см више пута прлагао написе са линком а ти редовно брисао. Ако имаш у историји твоје преписке, нађи и прочитај.
Па јесу ли били сарадници Немаца или нису, ако јесу што нису спашавали немачке авијатичаре него савезничке!Те операције спашавања трају скоро целу 1944 године.Немачке нису спашавали а савезничке нису клали, постављао си трулу комунистичку пропаганду одавно демантовану.
Ордење и медаље од савезничких лидера је додељивано у послератном и хлаљдноратовском времену и углавном је долазило са Запада.
Не него ће да дође из Москве, и није тачно да је све додељивано после рата, француски ратни крст од Де Гола је Дража добио у току рата, као и пољско одликовање од генерала Сикорског председника пољске владе у емиграцији.
Стрељања четника и одвођења у логоре, је заиста спорадично било. Радило се о нешпослушним четницима и лоповима. Окупатор их је дисциплиновао.
Стрељања су била масовна, постављао сам бројне објаве о томе, од 10 па до 500 стрељаних четника, одвођења у логор такође, толико да су логор на Бањици звали Д.М. логор.
Каква је само то сарадња била када мораш стрељањем да присиљаваш сараднике да сарађују!
Комунисте изгледа нису присиљавали они сарађивали добровољно.
Савезнички официри у четничким штабовима. То је покопало четнике. Черчил вам је наместио мамац са савезничким делегацијама, који су Черчилу преносили деловање Драже и четника а нарочито у односима чатника са окупатором.
Сви савезнички официри код четника пишу искључиво позитивно о њима, никакву сарадњу не спомињу, па не знам да нису и они сарађивали са Немцима.
И партизани су такође, али не баш тако обимно, имали те делегације присутне. И те делегације нису нанели никакву штету партизанима. Напротив.
ПС: Ево ти, по ко зна који пут, одговор на твоја питања, и сачувај их јер убудуће нећу ти одговарати.
Јесте само ти партизане не зовеш сарадницима окупатора него четнике, иначе извештаји савезничких официра и код њих су били разноразни.
Ти ове будалаштине у рангу успаванки за децу називаш неким одговорима!
Запамти и ти ове одговоре па када следећи пут будеш имао намеру да пишеш овакве бесмислице прво нађи адекватне одговоре на ово.
Али то се неће десити то знамо и ти и ја.

Ovaj lukavi nemački oficir sa fotografije je uspeo, da sa poternicom u džepu za „prvim srBskim gerilcem“, da se ušunja u ravnogorski štab i dođe do lično do samog Draže. Gorska garda je sprečila Nemca da liši Dražu života a nacisti se ni za grob ne zna.
:think:

Draža u društvu nacističkog oficira.jpg

Ovaj lukavi nemački oficir sa fotografije je uspeo, da sa poternicom u džepu za „prvim srBskim gerilcem“, da se ušunja u ravnogorski štab i dođe do lično do samog Draže. Gorska garda je sprečila Nemca da liši Dražu života a nacisti se ni za grob ne zna.

Pogledajte prilog 1284216
А тај официр је?

Slika je sa fb , nema zvanicnog izvora. Zato sam postavio ovde , jer ja tu fotografiju vidim prvi put, i bas me zanima da je to nemacki oficir koji se kao pravio da je prijatelj, a u stvari je hteo da ubije Drazu ?
А тебе мрзело да провераваш, па се још понадао неком епохалном открићу на интернету.

Тај Немац се зове Вилијам Бејли и његових фотографија има колико хоћеш са четницима и са саборцима из своје савезничке мисије.
 Армстронг, пуковник Бејли, потпуковник Хауард, мајор Гринлиз, мајор Џек и њихов везиста пуков...png

Бригадир Армстронг, пуковник Бејли, потпуковник Хауард, мајор Гринлиз, мајор Џек и њихов везиста пуковник Сајц и капетан Мансфилд
Херцеговина, 1944.jpg

Пуковник Бејли са четницима у зиму 1943-44.png

Пуковник Бејли са четницима у зиму 1943-44

Сада можеш слободно ово да ставиш на тему о фалсификатима и то твојим.

А тебе мрзело да провераваш, па се још понадао неком епохалном открићу на интернету.

Тај Немац се зове Вилијам Бејли и његових фотографија има колико хоћеш са четницима и са саборцима из своје савезничке мисије.
Pogledajte prilog 1284825
Бригадир Армстронг, пуковник Бејли, потпуковник Хауард, мајор Гринлиз, мајор Џек и њихов везиста пуковник Сајц и капетан Мансфилд
Pogledajte prilog 1284826
Pogledajte prilog 1284827
Пуковник Бејли са четницима у зиму 1943-44

Сада можеш слободно ово да ставиш на тему о фалсификатима и то твојим.
Posto sam ja ''falsifikovao'', a nisam postavio pitanje.

Поставио си фалсификат, сад можеш фотографију да поставиш на теми о фалсификатима са објашњењем, како не би још неки титов пионир занесен комунистичком пропагандом остављао циничне коментаре.

Поставио си фалсификат, сад можеш фотографију да поставиш на теми о фалсификатима са објашњењем, како не би још неки титов пионир занесен комунистичком пропагандом остављао циничне коментаре.
Ti si meni nejasan, NiKita je čovek retardiran i indoktriniran komunizmom a ti se godinama sa njim natežeš...

Ja sam preneo ono sto sam nasao na fb i trazio misljenje, posto nije bilo izvota. Na falsifikate kacim samo sa izvorom.

Ja sam preneo ono sto sam nasao na fb i trazio misljenje, posto nije bilo izvota. Na falsifikate kacim samo sa izvorom.
И сам си фалсификат и могао би се окачити негде. Као истражујеш ДСР, годинама пишеш пропагандне памфлете,
качиш фотографије а још ниси научио да разликујеш униформе зараћених војски ДСР-а.
Колики ретард мораш бити? Ти сад види шта ти је Драже, признати да си ретардињо или признати да си злонамерни провокатор?

И сам си фалсификат и могао би се окачити негде. Као истражујеш ДСР, годинама пишеш пропагандне памфлете,
качиш фотографије а још ниси научио да разликујеш униформе зараћених војски ДСР-а.
Колики ретард мораш бити? Ти сад види шта ти је Драже, признати да си ретардињо или признати да си злонамерни провокатор?
Nema veceg falsifikatora od tebe, koje si sve bajke pisao odje.

Ja sam samo preneo tekst koji sam nasao i pitao za istinitost te istorijske cinjenice.
Он то увек тако од кад' је на Форуму. Када нема адекватан одговор на питање или тврдњу другог корисника, написано проглашава фалсификатом без доказа да је фалсификат. Све је фалсификат када то напише @Лекизан.
Чудна је то појава која се зове @Лекизан!

Ja sam samo preneo tekst koji sam nasao i pitao za istinitost te istorijske cinjenice.
Дакле ово нису твоје реченице него пренесене са неког форума заједно са фотографијом.:

"Ovaj lukavi nemački oficir sa fotografije je uspeo, da sa poternicom u džepu za „prvim srBskim gerilcem“, da se ušunja u ravnogorski štab i dođe do lično do samog Draže. Gorska garda je sprečila Nemca da liši Dražu života a nacisti se ni za grob ne zna."

Реч је о фалсификату јер на слици није немачки официр.

Он то увек тако од кад' је на Форуму. Када нема адекватан одговор на питање или тврдњу другог корисника, написано проглашава фалсификатом без доказа да је фалсификат. Све је фалсификат када то напише @Лекизан.
Чудна је то појава која се зове @Лекизан!
То је фалсификат јер на фотографији није немачки официр већ савезнички припадник војне мисије Вилијем Бејли.
Шта ти није јасно опет.

Још је чудније да човек који просипа овде неку комунистичку пропаганду и још сматра да је у праву направи овакав један превид.
Да постоји нека таква фотографија комунисти би је одавно објавили.

Nema veceg falsifikatora od tebe, koje si sve bajke pisao odje.
Ако ниси злонамерни пропагандиста онда си ретардињо који не разликује британску ууниформу од вермахтове.
Према томе потпуно си неспособан да се бавиш ДСР-ом.

Bora Djordjevic je jos krajem 80-tih ispricao da su cetnici rekli Drazi da obrije bradu, i da se promeni ime u Drazen,
Dalje pricao o Drazi

Draza Mihajlovic nije ubijen, vec je ziveo u Rusiji​

Још је само то фалило у Дражиној биографији!
Кажу живео у Русији а када је 1944. Црвена армија улазила у Србију из Румуније и Бугарске, Дража и четници су бежали од њих. Разлог бежаније је: што је Црвена армија одмах по уласку у Србију, разоружавала и хапсила четнике. Знали су добро ко је на којој страни у Србији био у току рата.

Poslednja izmena:
Извод из Леровог извештаја након операције Вајс. У последњем пасусу пише: Недавне борбе показују да је Михаиловић омануо као војни лидер. Несхватање датих могућности у погледу времена, простора и терена чини њега најодговорнијим за недавне неуспехе.

800px-Lohr's_report_after_operation_Weiss.jpg

Извод из Леровог извештаја након операције Вајс. У последњем пасусу пише: Недавне борбе показују да је Михаиловић омануо као војни лидер. Несхватање датих могућности у погледу времена, простора и терена чини њега најодговорнијим за недавне неуспехе.

Pogledajte prilog 1311451
Ниси појаснио у ком контексту дејствовао Дража и ЈВуО па је Дража,,омануо као војни лидер''.
Зато потсећам оне који су заборавили или нису уопште знали, ко је био на којој страни у операцији ,,Вајс'' (Битка на Неретви). Као сарадник Трећег рајха, Дража је показао незнање у вођењу четника и зато га је Лер овако ,,похвалио''.
Сукобљене стране:
Са једне стране: Yugoslav Partisans flag (1942-1945).svg НОВЈ а са друге:
23px-Flag_of_Germany_%281935%E2%80%931945%29.svg.png
Трећи рајх, Краљевина Италија, НДХ и ЈВуО (са 5.000 четника)

Poslednja izmena:
Ниси појаснио у ком контексту дејствовао Дража и ЈВуО па је Дража,,омануо као војни лидер''.
Зато потсећам оне који су заборавили или нису уопште знали, ко је био на којој страни у операцији ,,Вајс'' (Битка на Неретви). Као сарадник Трећег рајха, Дража је показао незнање у вођењу четника и зато га је Лер овако ,,похвалио''.
Сукобљене стране:
Са једне стране: Yugoslav Partisans flag (1942-1945).svg НОВЈ а са друге:
23px-Flag_of_Germany_%281935%E2%80%931945%29.svg.png
Трећи рајх, Краљевина Италија, НДХ и ЈВуО (са 5.000 четника)
Операција Вајс нема везе са битком на Неретви још то ниси научио.

Pogledajte prilog 1311451
Можемо ли добити цео овај извештај по могућству са преводом.

Back