Dragan Veselinov: Srbija je bolesna država, obrenovićevska Srbija je bila zdrava, u vladi nema SRBIJANACA kao nekada, sada su u vladi polovina Bosanci

Занимљиво, само је вама изгледа проблем што сте ви у губитку јер су вам протјерали Швабе, а ови који су "протјерани по том реципроцитету" са вјековних огњишта су по теби на добитку.:think:
Žao mu je što nema Oktoberfesta u centralnoj Srbiji i pruske Blechmusike. :mrgreen:

Bivši ministar poljoprivrede iz Banata i penzionisani redovni profesor na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, g-din Dragan Veselinov, gostujući u podkastu Drugačija radio veza, upozorava: "Srbija je bolesna država. Na bolestan je način ovakva kakva sada jeste i nastala. Srbija je bila zdrava dok je bila sama; to je Moravska Srbija, obrenovićevska i delimično karađorđevićevska Srbija; ona je tada bila neuporedivo zdravija od sadašnje. Srbija je zatim 1918. godine ušla u novu državu, a sa SRBIJANSKOG stanovišta prostor nove države trebao je da bude njen prostor, i od tada Srbija traži samu sebe ne znajući koje su joj granice. U vladi Srbije više nema SRBIJANACA kao što ih je bilo nekada; sada su u vladi Srbije polovina njih Bosanci, Hercegovci, a oni moraju da brane razlog svog dolaska u Srbiju. A režim se trudi da napravi nekog novog, 'fantomskog Srbina,' koji ne postoji."

Ima logike...moje je misljenje da se ne mora ici tako daleko u proslost.

Osnovni problem danasnje Srbije je uspeh Milosevicevog unutrasnjeg puca koji je potom slomio Stambolica.
Stambolic je imao ideju da svako jaca svoj atar, svoj feud unutar Jugoslavije kojoj su klecala kolena. Slicnu ideju je sproveo u delo Kocan u Sloveniji i onaj Hrvat, zaboravih mu sada ime...valjda je bio zaduzen za prosvetu, zaboravih.

Na zalost, ekipa oko Milosevica, kao i on sam, uspela je da izvede taj manevar sa vojskom i policijom te da udari na unutrasnje frustracije dela srpskog naroda.
I bi sta bi posle.

Žao mu je što nema Oktoberfesta u centralnoj Srbiji i pruske Blechmusike. :mrgreen:

Dobro to i meni bude malo žao ali Nemica što više nema nikako nije.

Kad vidim koliko su "lepe" jasno mi odmah bude što su Švabe toliko progresivna nacija.
Da su naše žene tako "lepe" i ja bih po ceo dan radio samo da ih ne gledam.. :)

Шта је било са Муслиманима који су дотад живјели у Србији, колико је процентуално Срба живјело у Београду, а колико муслимана прије тих дешавања, а колико је то у процентимаа послије, јесу ли се и ти муслимани утопили у српску нацију?
Oni su vekovima bili deo sistema Osmanskog carstva ucestvovali u vojsci dahija ,neprijatelji. Nisu ubiijani posle rata vec se iseliili u Tursku,,Beogradska suma, i u Bosnu jos pod Turcima. Imali su i opciju da ostanu..

Dobro to i meni bude malo žao ali Nemica što više nema nikako nije.

Kad vidim koliko su "lepe" jasno mi odmah bude što su Švabe toliko progresivna nacija.
Da su naše žene tako "lepe" i ja bih po ceo dan radio samo da ih ne gledam.. :)
Ma dok te ne ščepa neka plavušasta s nogama do grla. :D

Ko se tako izjašnjava zna se za šta se zalaže. Ugledali bi se ljudi na neodukljane, al nemaju državu, niti imaju 2% stanovnika, tj ni zajedno sa okolnim ljubiteljima Srba.
Без обзира им то није сметало да таквим наративом што директно што индиректно потпомогну залагања "неоДукљана" ;)

К

Тако је, зато треба све Босанце и Крајишнике депортовати у Босну, а позвати Нијемце да се врате, ако нема живих потомака нека дођу замјенски, само нека су Швабе.;)
Bolje da on ode malo do Osijeka, čisto onako.

Их, па неће ваљда пиво и кобаје уз наше ојкање, мора бити нешто више фенси. :per:
Kakve kobaje,tamo su koljenice uz pivu.
Puca na visoko. :mrgreen:
Nakon 4 krigle pive od litre ti sviraju posmrtni marš.:mrgreen:

Oni su vekovima bili deo sistema Osmanskog carstva ucestvovali u vojsci dahija ,neprijatelji. Nisu ubiijani posle rata vec se iseliili u Tursku,,Beogradska suma, i u Bosnu jos pod Turcima. Imali su i opciju da ostanu..
Ти као киша око Крагујевца, само ми реци ко је био већина у Београду прије тог добровољног исељења и шта је подразумијевала та опција да остану?

Ко не може гајбу попити, не треба ни почињати, што би се бламирао безвезе.:roll:
Moraš znat da je u toj pivi oko 9% alkohola,duplo više nego u normalnoj.
I nema tamo pive na gajbu,nego krigle od 1L.
Poslje 4-5 krigle ričeš ko bizon. :mrgreen:

Kakvo crno ostajanje kad su sami Turci zahevali da svi muslimani napuste Srbiju da ne bi po svom običaju izazvali neki sukob koji bi posle Austrija iskoristila da im otme i Srbiju i Bosnu.

Без обзира им то није сметало да таквим наративом што директно што индиректно потпомогну залагања "неоДукљана" ;)
Titini pioniri a i ti zezaš skoro kao i oni, samo da znaš.

Kakvo crno ostajanje kad su sami Turci zahevali da svi muslimani napuste Srbiju da ne bi po svom običaju izazvali neki sukob koji bi posle Austrija iskoristila da im otme i Srbiju i Bosnu.
Па добро била је у оптицају и та понуда да могу остати, али је услов било враћање на фабричка подешавања.😁

Back