A koji to Bosanci, da nije možda Dodik koji je mnogi zaboravljaju na NATO tenkovima došao na vlast u RS, tvrdio kako je bio genocid u Srebrenici pa je posle promenio ploču jer je video da mu se sad to više isplati, ali eto usput i dalje ulazi sa HDZ-om u koaliciju po potrebi.
Mislim generalno Srbe iz RS zna da nervira to što ih ostali Srbi smatraju Bosancima i što kao ma koliko god oni Srbi bili za ostale Srbe će uvek biti Bosančerosi, pa zbog toga imaju taj kompleks i potrebu za dokazivanjem, a pritom za razliku od Beograđana i Šumadinaca ipak su bili na prvoj liniji fronta i direktno bili izloženi ratu i stradanju.
A sad neke će možda ovo razočarati, neki će možda odbijati da poveruju (jer se to uklapa u neki idealizovan narativ koji su stvorili o njima) ali veliki broj ljudi u RS nisu uopšte nacionalisti (što naravno ne znači da nisu i patriote) nit su opterećenji tim stvarima i recimo mnogi od njih više vole da odu recimo u Hrvatsku na more nego da dođu u Srbiju ili recimo više vole da posluju sa Hrvatima nego sa Srbima iz Srbije jer ih smatraju ozbiljnijima i pouzdanijima, itd.
Inače Šumadinci i Beograđani nit su evropeizirani nit su zaboravili da su Srbi već jednostavno ljudi su okupirani svojim životima i sopstvenim egzistencijalnim problemima i materijalnim opstankom (što svakako nije mali izazov u Srbiji) i jednostavno nemaju ni vremena da se mnogo bave glupostima nit žele da im život prolazi u tome, mislim šta sad treba da rade kako bi bili "pravi Srbi" , šta da drže Šešeljevu sliku u kući, da slušaju Baju Malog Knindžu, da kupuju kokarde po vašarima i piju iz šolje sa likom Putina, mislim budalaštine.