Dragan Veselinov: Srbija je bolesna država, obrenovićevska Srbija je bila zdrava, u vladi nema SRBIJANACA kao nekada, sada su u vladi polovina Bosanci

A zašto onda srbuje? :D

Bože svašta pitaš.

Zato što je njegovog đeda Vlatka Borusova ćetnićki pop pre 300 godina (za vreme Turaka) udario krstom po glavi dok su ga dva Turčina držala pod miške i tako ga preobratio u Srbina.

Turci su silno želeli da što više Srba ima na Balkanu, jer je opšte poznato da Hrvati, Bošnjaci i Bugari ne ljube lance.. :)

Сваки има право да се изјашњава како жели.И Пашић је био Бугарин,па се борио за Велику Србију.
Za koga god ti napišeš da je Bugar,taj se borio za veliku Srbiju. :hahaha:

Nisu.
Grci su poreklom i za vreme Obrenovića su naselili Srbiju. Tačnije jug Srbije.

Obrenovići su ekstremno bili raspoloženi za razvoj juga i jug jeste tada cvetao najviše.
Natalitet je bio kao u Nigeriji, poljoprivreda cvetala, trgovina (Grčki trgovci Panajotis) bila izuzetno razvijana a ulagalo se mnogo i u infrastrukturu juga (pruge).

Zato Nišlije (monarhisti) obožavaju Obrenoviće.. :)

Pre 19. veka Panajotovića u našem kraju nije bilo.

A možeš i da pitaš veštačku inteligenciju ako meni ne veruješ.. :)
Panajotovića ima i ostalim delovima Srbije ne samo na jugu i istoku. Oni su poreklom Srbi i nemaju nikakve veze sa Grcima.

Сваки има право да се изјашњава како жели.И Пашић је био Бугарин,па се борио за Велику Србију.
Nikola Pašić bio čisti etnički Srbin i mrzeo je bugaromane.

Pa ok, tačno je da Beogradom najmanje vladaju oni kojima su odatle preci, i oni iz Šumadije (doduše zvanično je veći deo bgda u Šumadiji).

Jer se oni koji su došli iz bosne ili iz crne gore drže povezani i jedni druge preporučuju, nameštaju itd. Takođe imaju često drugačiju narav i drugačiji osećaj za patriotizam
Ništa novo
Мхм, превиђаш да је већина потомака оних правих старих Београђана силом прилика морала у Босну, али би било лијепо видјети да се неки од њих врате на дједовину, ако ни због чега другог, а оно бар због сличбије нарави
Pa ok, tačno je da Beogradom najmanje vladaju oni kojima su odatle preci, i oni iz Šumadije (doduše zvanično je veći deo bgda u Šumadiji).

Jer se oni koji su došli iz bosne ili iz crne gore drže povezani i jedni druge preporučuju, nameštaju itd. Takođe imaju često drugačiju narav i drugačiji osećaj za patriotizam
Ništa novo
Мхм, превиђаш да је већина потомака оних правих старих Београђана силом прилика морала у Босну, али би било лијепо видјети да се неки од њих врате на дједовину, ако ни због чега другог, а оно бар због сличније нарави "домицилним" Београђанима, нпр неко као :
https://share.google/8SzYZvts45Shp4htM

Bosanci su krivi za sve! 😂
Toliko ste vise providni u pljuvanju i razjedinjavanju Srba,da ste se smucili svakom normalnom covjeku,ma ko da ste!
Kad se raspadne BiH, bice i Srbi iz Srbije ministri u vladi Republike Srpske.

Bogic Bogicevic izabran je u Predsednistvo kao pretstavnik Srba iz Bosne. Pre njega iz Bosne je bio Nijaz Dizdarevic kao musliman.. Jugosloven nije mogao biti izabran.. Pusti pricu, nemoj da se platkas, to sto je uradio je neodbranjivo..
dakle izdajnik je, ali velika vecina srba je stvorila republiku srpsku i nije krenula u izdajstvo ... dakle kada pricamo o srbima u Bosni vecina je patriotska, manjina kao sto su pomenuti gospodin, zatim mladen vojiičić, dragan vikić, general divjak i drugi su manjina, prethodno zaraženi jugoslovenstvom a mnogi rođeni u mešovitim brakovima, ... dakle nema potrebe raspravljati o manjini. Srbi iz bosne su trenutno najbolji ... ali je interesantno kako je ta manjina posle jugoslovenstva krenula odmah u bosanstvo...dakle nisu se smatrali srbima ni pre vec bosancima..... nesto slicno su uradili bogumili , kad su dosli turci odmah su krenuli u islam...toliko o njihovoj bosanskoj crkvi i istrajnosti u veri ..

Poslednja izmena:
A koji to Bosanci, da nije možda Dodik koji je mnogi zaboravljaju na NATO tenkovima došao na vlast u RS, tvrdio kako je bio genocid u Srebrenici pa je posle promenio ploču jer je video da mu se sad to više isplati, ali eto usput i dalje ulazi sa HDZ-om u koaliciju po potrebi.

Mislim generalno Srbe iz RS zna da nervira to što ih ostali Srbi smatraju Bosancima i što kao ma koliko god oni Srbi bili za ostale Srbe će uvek biti Bosančerosi, pa zbog toga imaju taj kompleks i potrebu za dokazivanjem, a pritom za razliku od Beograđana i Šumadinaca ipak su bili na prvoj liniji fronta i direktno bili izloženi ratu i stradanju.
A sad neke će možda ovo razočarati, neki će možda odbijati da poveruju (jer se to uklapa u neki idealizovan narativ koji su stvorili o njima) ali veliki broj ljudi u RS nisu uopšte nacionalisti (što naravno ne znači da nisu i patriote) nit su opterećenji tim stvarima i recimo mnogi od njih više vole da odu recimo u Hrvatsku na more nego da dođu u Srbiju ili recimo više vole da posluju sa Hrvatima nego sa Srbima iz Srbije jer ih smatraju ozbiljnijima i pouzdanijima, itd.

Inače Šumadinci i Beograđani nit su evropeizirani nit su zaboravili da su Srbi već jednostavno ljudi su okupirani svojim životima i sopstvenim egzistencijalnim problemima i materijalnim opstankom (što svakako nije mali izazov u Srbiji) i jednostavno nemaju ni vremena da se mnogo bave glupostima nit žele da im život prolazi u tome, mislim šta sad treba da rade kako bi bili "pravi Srbi" , šta da drže Šešeljevu sliku u kući, da slušaju Baju Malog Knindžu, da kupuju kokarde po vašarima i piju iz šolje sa likom Putina, mislim budalaštine. :roll:
Ne slažem se, živim u BG pa znam da su Beogradjani najgori srbi, čast izuzecima... zaraženi su urbanom demokratijom iz EU, a pri tom bi da ništa ne rade ili jako malo a da imaju visoke plate ...

Bogami i Ameriku i Australiju drže Krajišnici i Bosanci.Jedino u EU nas nema više od Srbijanaca.
Знаш како, преко баре су углавном ишли четници крајем рата, а у земље EU комунисти послије рата, то је у бити и регионална политичка оријентација.😉

Знаш како, преко баре су углавном ишли четници крајем рата, а у земље EU комунисти послије рата, то је у бити и регионална политичка оријентација.😉
Istina.

U zemlje EU su nakon rata išli najviše iz istoka Srbije (tačnije Braničevski okrug) a oni su bili izrazito četnički kraj (zato ih je i Tito lepo ispratio na one čuvene vozove 60-tih) i dosta je bio bogat kraj i u Kraljevini Jugoslaviji.

Danas kada prođeš selima u Braničevskom okrugu skoro svako je gastarbajtersko i izgleda kao Beverli Hils.

Prije će Sava i Drina poteć uzvodno. :mrgreen:
Bas protektorat sa kolonijalnim upravnikom uliva poverenje u tzv. drzavu.
Daj nemoj me zayebavat, BiH je prestala da postoji kao drzava kad i SFRJ.
BiH, Kosovo*, FYROM su kolonije cije postojanje zavisi od finansija kolonizatora; tj. od danas do sutra; i mogu da postoje kao regije samo u vecoj drzavnoj zajednici.

U zemlje EU su nakon rata išli najviše iz istoka Srbije (tačnije Braničevski okrug) a oni su bili izrazito četnički kraj (zato ih je i Tito lepo ispratio na one čuvene vozove 60-tih) i dosta je bio bogat kraj i u Kraljevini Jugoslaviji.

Danas kada prođeš selima u Braničevskom okrugu skoro svako je gastarbajtersko i izgleda kao Beverli Hils.
Forumaš Dzonidzon je iz tog kraja. :mrgreen:

Bas protektorat sa kolonijalnim upravnikom uliva poverenje u tzv. drzavu.
Daj nemoj me zayebavat, BiH je prestala da postoji kao drzava kad i SFRJ.
BiH, Kosovo*, FYROM su kolonije cije postojanje zavisi od finansija kolonizatora; tj. od danas do sutra; i mogu da postoje kao regije samo u vecoj drzavnoj zajednici.
Nisam mislio da se Bosna neće raspast,ona se raspala još 92,nego da će previše ministara bit iz Srbije.

Ne slažem se, živim u BG pa znam da su Beogradjani najgori srbi, čast izuzecima... zaraženi su urbanom demokratijom iz EU, a pri tom bi da ništa ne rade ili jako malo a da imaju visoke plate ...

Pa živim i ja u BG-u ceo život i praktično nisam mrdnuo odavde , mislim sad to što bi da ništa ne rade ili jako malo rade a komforne to ajde razumem i to je i ok jer prosto prirodno je da svako gleda da živi što je moguće komfornije i kvalitetnije i da mu bude što prijatnije uz što je moguće manju potrošnju energije i vremena i što manje izloženosti stresu, mislim to je prosto biološki i deo našeg mehanizma za preživljavanje.

A što se tiče zaraženosti urbanom demokratijom iz EU, iskreno to već nisam primetio, mislim neki i ako su bili u tom fazonu svesni su sad da je ta EU priča pukla već pre barem 15 godina i ljudi makar koje ja znam uglavnom na tu priču gledaju skeptično ili onako ironično i posprdno, iako možda i dalje postoji jedan već jako mali procenat ljudi koji su totalno operisani od bilo kakvog osećaja za realnost i koji se još uvek lože na taj narativ i tripuju da je to stvarno i još uvek aktuelno ali takvih je zaista sve manje i manje-više su već na nivou statističke greške.

К
Војводину су украли они бандити који су протерали 450,000 Немаца и уселили се у њихове куће и куће Јевреја, јер боже мои што да зврје празне након добро обављеног посла у 2.св.рату !
Тако је, зато треба све Босанце и Крајишнике депортовати у Босну, а позвати Нијемце да се врате, ако нема живих потомака нека дођу замјенски, само нека су Швабе.;)

Back