Dragan Veselinov: Srbija je bolesna država, obrenovićevska Srbija je bila zdrava, u vladi nema SRBIJANACA kao nekada, sada su u vladi polovina Bosanci

on nije srbin, izjasnjava se kao bosanac...a te godine kad se to desilo bio je jugosloven ... svejedno ti je da li je izdaja krenula prelaskom na islam u 15. veku ili prelaskom na muslimansku stranu 1991

Bogic Bogicevic izabran je u Predsednistvo kao pretstavnik Srba iz Bosne. Pre njega iz Bosne je bio Nijaz Dizdarevic kao musliman.. Jugosloven nije mogao biti izabran.. Pusti pricu, nemoj da se platkas, to sto je uradio je neodbranjivo..

KONKRETNO - na šta ?
- dole je taj moj post:

*** " dobila ju je Srbija - ukrala " - je citat iz govora Veselinova
Nije bilo nikakve “krađe”, Austrougarskoj se prosto desilo ko za tuđom vunom pođe sam ostrižen kući dođe.

Macutov predak je bio ustaski oficir tokom drugog svetskog rata, Ana Brnabic se hvalila da je hrvatica iz hrvatske a uspela u srbiji, ima jos jedan politicar koji je ministar aktuelne vlade ciji je deda bio ustasa ali ne znam mu ime

od drugih, Seselj je takodje samoprozvani hrvat koji ko da je radio u interese hrvatske vlade
Isto poreklo iz Crne Gore.
Davno su Damjanci došli u zapadnu Srbiju. Prva polovina XIX veka. I to ne iz.Crne Gore, već iz Hercegovine. U današnju Hercegovinu su opet došli iz stare Hercegovine, ko zna kad, koja je opet uvek bila Srbija, sve dok Srbija nije postala moderna i dok nam granice nisu iscrtali Austro-Ugari i Englezi.
Srbijanac. Poštuje svoje hervegovačko poreklo od davnina.
Idealan.
Državnik kakvog nismo zaslužili. Zato danas plaćamo cenu ludacima koji nisu neobavešteni i tunjavi..

*** " dobila ju je Srbija - ukrala " - je citat iz govora Veselinova

Mislim tačno je da Vojvodina pre nikad nije bila u Srbiji i da Srbija nikad se nije prostirala toliko severno ali opet isto tako tačno je i da je nekad izlazila na 3 mora, da joj je prestonica bila u Skoplju, itd , pa sad da li to znači da i na te granice treba da se vraćamo...............gluposti.

Čim neko ima potrebu da istakne Srbiju pod Obrenovićima, on je izvesno navijač Crvene Zvezde i ima Titovu i Slobinu sliku u podrumu.
Pazi, zdrava je bila Srbija u kojoj njen knez ubije svog kuma, najvećeg heroja srpskog naroda iz tog vremena, proturi priču da je to uradio zarad dobrobiti naroda i Srbije, pa da sve bude još gore, odseču mu glavu i pošalje je kao poklon turskom sultanu.
To je ideal mudre srpske državničke politike i zdrave Srbije.
Bukvalno koreni ove danas nesreće koja se na nas spustila.
Upravo to, šta drugo reći o nekome ko je za ubistvo Karađorđa od sultana nagrađen naslednom titulom bega?

Bivši ministar poljoprivrede iz Banata i penzionisani redovni profesor na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, g-din Dragan Veselinov, gostujući u podkastu Drugačija radio veza, upozorava: "Srbija je bolesna država. Na bolestan je način ovakva kakva sada jeste i nastala. Srbija je bila zdrava dok je bila sama; to je Moravska Srbija, obrenovićevska i delimično karađorđevićevska Srbija; ona je tada bila neuporedivo zdravija od sadašnje. Srbija je zatim 1918. godine ušla u novu državu, a sa SRBIJANSKOG stanovišta prostor nove države trebao je da bude njen prostor, i od tada Srbija traži samu sebe ne znajući koje su joj granice. U vladi Srbije više nema SRBIJANACA kao što ih je bilo nekada; sada su u vladi Srbije polovina njih Bosanci, Hercegovci, a oni moraju da brane razlog svog dolaska u Srbiju. A režim se trudi da napravi nekog novog, 'fantomskog Srbina,' koji ne postoji."

Opet mitomanija kako je nekad bilo.
Veselinov ni ić nije zadrzao a nasao da srbuje i luduje 😂

Upravo to, šta drugo reći o nekome ko je za ubistvo Karađorđa od sultana nagrađen naslednom titulom bega?

Usput je bio i najbogatiji čovek Evrope tada. Ilon Mask toga vremena.

Ma nalupao se Veselinov za sve pare.
Ali cenim što su njegovi drugari sa foruma batalili ovu temu na vreme.. :)

Đinđića nema u celoj južnoj Srbiji za istočnu ne znam.
Nema ni Đonića to je Vlaško prezime (bar mi tako zvuči).
Nema ni Džonića i to mi zvuči po Vlaški.

Džunića smo puni, kao i Rančića, Mančića, Pančića, Stančića.

Panajotovići isto ali oni su Grci poreklom (Panajotis), doseljeni u južnu Srbiju za vreme Obrenovića. Da dolazili kod nas zbog boljeg života, verovali ili ne, Pomoravlje (južna Morava) je tada bila mala Amerika.. :)
Panajotovići su Srbi poreklom i nemaju nikakve veze sa Grcima.

Opet mitomanija kako je nekad bilo.
Veselinov ni ić nije zadrzao a nasao da srbuje i luduje 😂
Pa normalno, Veselinov kao i Zbiljaš misle da je najbolje da se Srbija vrati u granice pre Balkanskih ratova. To je najbolje za Srbiju - tako nas ubeđuju i jedan i drugi.
I tako Veselinov dobije Vojvodinu bez da se pomuči, kao i Zbiljaš islam-Bosnu! :lol:

Pa normalno, Veselinov kao i Zbiljaš misle da je najbolje da se Srbija vrati u granice pre Balkanskih ratova. To je najbolje za Srbiju - tako nas ubeđuju i jedan i drugi.
I tako Veselinov dobije Vojvodinu bez da se pomuči, kao i Zbiljaš islam-Bosnu! :lol:
Srbi samo treba da ih stave na ignore i sami ce da se raspadnu.
Problem Srba je sto jos uvek zive u Jugoslaviji.
Lecenje pocinje sa oduzimanjem statusa glavnog grada Beogradu i izmestanje svih drzavnih institucija.

Oni su Srbi poreklom i nemaju nikakve veze sa Grcima.

Nisu.
Grci su poreklom i za vreme Obrenovića su naselili Srbiju. Tačnije jug Srbije.

Obrenovići su ekstremno bili raspoloženi za razvoj juga i jug jeste tada cvetao najviše.
Natalitet je bio kao u Nigeriji, poljoprivreda cvetala, trgovina (Grčki trgovci Panajotis) bila izuzetno razvijana a ulagalo se mnogo i u infrastrukturu juga (pruge).

Zato Nišlije (monarhisti) obožavaju Obrenoviće.. :)

Pre 19. veka Panajotovića u našem kraju nije bilo.

A možeš i da pitaš veštačku inteligenciju ako meni ne veruješ.. :)

Verovatnije grčki Cincari, tj helenizovani starosedeoci, genetski su znatno bliži Srbima iz Hercegovine i CG nego Grcima iz Grčke.

Grčki Cincari, Grci iz SFRJ Makedonije, Grci iz okoline Soluna.
Mešavina svega toga.. :)

Svejedno, Panajotovići su poreklom od njih.

Back