комшија
Stara legenda
- Poruka
- 96.548
Bjelogrlić: Jugoslavija je bila najveća srpska greška, ali ja sam ponosan na nju
16/11/2019
Mnogi ga smatraju srpskim Robertom Redfordom, važi za jednog od najkvalitetnijih i najboljih glumaca jugoslovenske i srpske kinematografije, prenosi Buka.
Dragan Bjelogrlić je glumac, producent, scenarista i reditelj, ali i osoba koja nema dlake na jeziku i otvoreno priča o politici, uvjerenjima, drugim društvenim temama.
Bjelogrlić je tokom razgovora za emisiju “Ognjena zemlja” govorio o Jugoslaviji, samoj ideji i šta je ona donela na Balkanu.
“Istorija je pokazala da je to verovatno bila jedna od najvećih grešaka srpskog naroda, ali ja sam ponosan na to. Osećam da su u ovom narodu postojali ljudi koji su videli dalje. Koji su znali da smo svi mi ovde toliko mali da nikad ne možemo odigrati neku bitnu ulogu u svetskim okvirima i da nešto možemo jedino ako napravimo tu Jugoslaviju, jer mi smo svi isti narod…”, rekao je Bjelogrlić.
link
Tребало би убедити Драгана Бјелогрлића да буде председнички кандидат Србијанске опозиције на изборима 2022! Бјела је шамарањем напредњака Гаге Антонијевића добио невероватно велико поштовање у Србијанском народу, мимо све оне славе коју одавно ужива као прослављени филмски радник. Бјелу за председника Србије!
Poslednja izmena od moderatora: