DPA istupa iz makedonske vladajuće koalicije - realizacija projekta velike albanije

Pa hajde neka se ujedini, mada sam skeptik...evo, vidis sta se desava sa pregovorima oko imena MK? Pa crkva, nece Srbi da je priznaju Makedoncima... Za pocetak, to je dovoljno da razvijem sumnju u bilo kakvo ujedinjeje, tesko je to.

Ne da Srbi neće da im priznaju crkvu, nego neće nijedna autokefalna pravoslavna crkva na kugli zemaljskoj, nijedna patrijaršija i nijedna episkopija. Jedini ko je priznao tu nakazu je Vatikan. Pitam se zašto?

To nije bas neki dokaz za bilo sta. Grcka policija je pretukla vise puta na desetine ucenika srednjih skola iz Srbije zbog nedolicnog ponasanja na ekskurziji (najdrasticniji primer masovne tuce i prebijanja posto se nasla neka pijana budala da ubode grckog policajca nozem). Grcki policjajac je ubio momka iz Srbije (ne secam se vise iz kog grada j bio), nikada za to nije bio osudjen...to ne znaci ni da mrze (a naravno ni da vole) Srbe. Grcka policija je veoma brutalna, medju najbrutalnijim u svetu.
На фудбалским утакмицама нема гостујућих навијача (забрањено). Толико о односу међу самим Грцима. :wink:

Ne da Srbi neće da im priznaju crkvu, nego neće nijedna autokefalna pravoslavna crkva na kugli zemaljskoj, nijedna patrijaršija i nijedna episkopija. Jedini ko je priznao tu nakazu je Vatikan. Pitam se zašto?
Нормално кад је неканонска. Не може помесна Црква сама од себе да прогласи аутокефалност, већ на то мора прво да пристане матична Црква, а онда и све остале Православне Цркве морају да признају.

Kakav si ti frik...pa ne moze nijedna crkava da prizna MPC dok to ne uradi maticna, tj SPC. Znaci SRBI nece da je priznaju u tome je problem, kapish???

Нормално кад је неканонска. Не може помесна Црква сама од себе да прогласи аутокефалност, већ на то мора прво да пристане матична Црква, а онда и све остале Православне Цркве морају да признају.

A vi ste kao sve zivotne probleme resili pa vam je stalo samo do crkve i crkvenih pitanja:roll: A koliko mi je poznato ohridska patrijarsija je par vekova starija od SPC ali to nije bitno, bitno da ce sad svaka budala koja ne zna ni da se prekrsti i koja u crkvu nikad nije usla u zivotu da brani interese SPC jer pobogu MPC je nekanonska:roll:
Na ovom primeru se vidi kristalno jasno kakve ste gnjide i gadovi jer ste od jednog beznacajnog pitanja koje je samo akt dobre volje i nista vise u stanju bili da izazovete medjudrzavni sukob pa se posle cudite sto svi beze od vas kao djavo od krsta. Pa kakvi ste, uskoro cete sami od sebe poceti da se separatisete. To mislim nakon rampe na pancevackom mostu koja je uveliko u pripremi.

A vi ste kao sve zivotne probleme resili pa vam je stalo samo do crkve i crkvenih pitanja:roll: A koliko mi je poznato ohridska patrijarsija je par vekova starija od SPC ali to nije bitno, bitno da ce sad svaka budala koja ne zna ni da se prekrsti i koja u crkvu nikad nije usla u zivotu da brani interese SPC jer pobogu MPC je nekanonska:roll:
Na ovom primeru se vidi kristalno jasno kakve ste gnjide i gadovi jer ste od jednog beznacajnog pitanja koje je samo akt dobre volje i nista vise u stanju bili da izazovete medjudrzavni sukob pa se posle cudite sto svi beze od vas kao djavo od krsta. Pa kakvi ste, uskoro cete sami od sebe poceti da se separatisete. To mislim nakon rampe na pancevackom mostu koja je uveliko u pripremi.

auh ovako samo potkrepljujesh njihova uverenja da ste najobichniji sektashi, a tako neide :lol::lol::lol:

Дакле, нема сумње, Македонац си. Идеш на листу непожељних корисника због увреде:
bitno da ce sad svaka budala koja ne zna ni da se prekrsti i koja u crkvu nikad nije usla u zivotu da brani interese SPC jer pobogu MPC je nekanonska

Nisam Makedonac a to sto sam napisao nije bilo upucenotebi vec onako uopsteno a sad ako si se prepoznao sta da ti radim.

Zbogom:D

a ovde ste fyromskim bugarima pokazali gde im je mesto :lol::lol::lol:
pov02mjb8.jpg

shta bi bilo da niste imali dozvolu i rech za prelazak albanije, naguzio bi vas neko :lol::lol::lol:

a ovde ste fyromskim bugarima pokazali gde im je mesto :lol::lol::lol:
pov02mjb8.jpg

shta bi bilo da niste imali dozvolu i rech za prelazak albanije, naguzio bi vas neko :lol::lol::lol:
pa vidi, da baba ima trolu, zvala bi se tramvaj...:cool:
rech? je l` rech onih plemena koja su ubijala promrzlu vojsku iz zaseda? prosli smo mi preko jer je u vas srce velicine mitisera pa ne smete na crtu, inace bi smo stvarno nahebali...eto, sreca u nesreci.:cool:

Ohridska je episkopija. Nikad nije bila patrijaršija. U ohridskoj episkopiji je Vladika Jovan koga su makedonske vlasti strpale u zatvor jer je ovu episkopiju vratio matičnoj crkvi. On to sigurno ne bi uradio bez želje svoje pastve, odn. vernika.

Da bi imao patrijaršiju moraš prvo imati carstvo.

Ohridska je episkopija. Nikad nije bila patrijaršija. U ohridskoj episkopiji je Vladika Jovan koga su makedonske vlasti strpale u zatvor jer je ovu episkopiju vratio matičnoj crkvi. On to sigurno ne bi uradio bez želje svoje pastve, odn. vernika.

Мора да је мислио на браћу Кометопуле, ако сам добро откуцао, и чувеног Бугарина Самуила. :wink:

Imala je status patrijarsije, ali to uopste nije bitno, bitno je to sto sam ti rekao u prethodnom postu, da si slagao, da li iz neznanja ili zlonamerno, nisam siguran, ali sklon sam da verujem da je ovo drugo, da JEDINO od SRBA zavisi hoce li imati autokefalnost ili ne i to je pitanje dobre volje i dobrih namera. A kako ne postoji ni jedno ni drugo, jasno je kao dan da je vama u genima zapisano da ste pakosni i podmukli, pa nemoj onda da mi isterujes neku pravdu po pitanju etnickih manjina u Vojvodini i da kukas kako te ne yebu ni 2 posto na teritoriji koja je postla vasa TEK 1918. Yebiga, to nije u ingerenciji SPC pa da mozete da seirite i ucenjujete, tu neka druga pravila vladaju i neki drugi igraci odlucuju.
A za tog Jovana sam cuo da ne moze da prodje ulicom bez jakog policijskog obezbedjenja, bas me cudi ako je, kako kazes narod uz njega:roll:

pa vidi, da baba ima trolu, zvala bi se tramvaj...:cool:
rech? je l` rech onih plemena koja su ubijala promrzlu vojsku iz zaseda? prosli smo mi preko jer je u vas srce velicine mitisera pa ne smete na crtu, inace bi smo stvarno nahebali...eto, sreca u nesreci.:cool:

znash kako, wont get fooled again .......... vi rech ne znate da cenite :lol::lol::lol:

]Bi-B-Si: I makedonska vlada zbog Kosova – pada

LONDON[ - Vlada Srbije neće biti jedina koja je pala zbog Kosova, jer je pred zvaničnim raspadom i vladajuća koalicija u Makedoniji, ocenio je Bi-Bi-Si, objašnjavajući da se Demokratska partija Albanaca povlači iz koalicije sa većinskom VMRO-DPMNE makedonskog premijera Nikole Gruevskog.

Bi-Bi-Si navodi da je lider DPA Menduh Tači, Gruevskom postavio niz uslova za ostanak u koaliciji: između ostalog da Skoplje prizna nezavisnost Kosova, da se usvoje zakoni o upotrebi albanskog jezika i zastave, i da se obezbedi socijalna zaštita za Albance koji su učestvovali u pobuni u Makedoniji 2001.godine.

Gruevski na te zahteve nije reagovao što je Tači, kako sam kaže, protumačio kao odbijanje. "Ovo je teška politička kriza za Makedoniju. Svima onima koji misle da će se uz pomoć političkog marketinga i jednom jeftinom taktikom izvući iz ove situacije, poručujem da neće uspeti. Nisu nam važni izbori, nisu nam važne vlade, važno nam je da ovaj proces isteramo do kraja", rekao je Tači.

Do krize je došlo neposredno pre samita NATO-a u Bukureštu, sa kojeg bi Makedoniji mogao da bude upućen poziv da se pridruži zapadnoj vojnoj alijansi. To će se, navodi BBC, desiti pod uslovom da ta zemlja prevaziđe spor sa Grčkom oko svog imena. Atina ne krije nameru da stavi veto na makedonsko članstvo u NATO-u, ukoliko vlada u Skoplju bude insistirala na sadašnjem ustavnom imenu države, Republika Makedonija.
Branko Đorđevski, pomoćnik glavnog i odgovornog urednika skopskog lista Dnevnik za Bi-Bi-Si je ocenio da postoji mogućnost da je kriza vlade inscenirana, pošto je promena imena zemlje, kako kaže, "praktično neizbežna".

On navodi da postoji i druga mogućnost, a to je da Albanci u Makedoniji žele da spreče učlanjenje u NATO, koje bi automatski preraslo u garant nepovredivosti postojećih granica Makedonije.

Pa to sto pricas zasmejalo bi bilo koga ko poznaje prilike tamo. Makedonci da prave savez sa grcima:lol: To kao kad bi tebi neko rekao da pravis savez sa Hrvatima u ime pravoslavlja:lol:

ma nemoj . pa kad mogu da prave savez sa siptarima u vladi, savez sa amerikancima, bugarima.sto ne bi sa grcima.oni ne biraju.pitanje je jel oce grci sa njima.

Imala je status patrijarsije, ali to uopste nije bitno, bitno je to sto sam ti rekao u prethodnom postu, da si slagao, da li iz neznanja ili zlonamerno, nisam siguran, ali sklon sam da verujem da je ovo drugo, da JEDINO od SRBA zavisi hoce li imati autokefalnost ili ne i to je pitanje dobre volje i dobrih namera. A kako ne postoji ni jedno ni drugo, jasno je kao dan da je vama u genima zapisano da ste pakosni i podmukli, pa nemoj onda da mi isterujes neku pravdu po pitanju etnickih manjina u Vojvodini i da kukas kako te ne yebu ni 2 posto na teritoriji koja je postla vasa TEK 1918. Yebiga, to nije u ingerenciji SPC pa da mozete da seirite i ucenjujete, tu neka druga pravila vladaju i neki drugi igraci odlucuju.
A za tog Jovana sam cuo da ne moze da prodje ulicom bez jakog policijskog obezbedjenja, bas me cudi ako je, kako kazes narod uz njega:roll:

E, nesrećniče! Ko joj je dao i ko joj je oduzeo satatus patrijaršije. Samozvani car Samuilo?
I zašto bi mi svakom vladiki kome padne na pamet da ima privatnu crkvu i da bude patrijarh dali autokefalnost? Za tako nešto treba imati valjane razloge, kao što su posebna istorija, kultura, pismo itd. Svaki narod, koji to zaista i jeste, je izgradio još u davna vremena svoju versku zajednicu. Nove crkve su veštačke tvorevine, kao i nove nacije i novi jezici.

E, nesrećniče! Ko joj je dao i ko joj je oduzeo satatus patrijaršije. Samozvani car Samuilo?
I zašto bi mi svakom vladiki kome padne na pamet da ima privatnu crkvu i da bude patrijarh dali autokefalnost? Za tako nešto treba imati valjane razloge, kao što su posebna istorija, kultura, pismo itd. Svaki narod, koji to zaista i jeste, je izgradio još u davna vremena svoju versku zajednicu. Nove crkve su veštačke tvorevine, kao i nove nacije i novi jezici.

Ma jok, Vladika Jovan ako im da to ce jedino da bude uvazeno.

Back