DP filter i sve o njima

mario80

Stara legenda
Poruka
80.757
Ide težak period kada kreće da se primenjuje eko test na tehničkom pregledu i mnogi automobili neće moći da se registruju.

Gledam neki polo 1.2 tdi ima dp filter košta nov 800 evra pa na dole, sve zamenski delovi i kineski na kraju 400 evra mislim.

Onda sam naleteo samo na to saće kinezi prave i prodaju, cena 20-30$

Možda nije sve tako čađavo?!??
https://m.made-in-china.com/product...ilter-for-Exhaust-Purification-784662202.html

Diesel-Particulate-Filter-Fap-DPF-Filter-Fortruck.jpg

Свако свога убијте Кинеза!

Треба бојкотовати кинеску робу као што смо некада бојкотовали Палому из Словеније кад су тели да се оцепе.

Ima sad dosta servisa koji rade mašinsko čišćenje dff-a. Samo čišćenje nije skupo, ali montaža i demontaža kod nekih tipova automobila zna biti veliki problem. Postoje i dobre tečnosti za to, ali njih svakako treba koristiti pre nego što vam se potpuno zaguši DPF.

Kao što rekoh, kod pasata je sa zadnje strane motora i rasklapa se gomila delova na motoru kako bi se uopšte prišlo

Icitroen sa prednje strane i mnogo lakše se demontira.

1:0 za francuze.

Poslednja izmena:
Imas samo jedan problem posto se ne razumes mnogo u mehaniku a to je sto se na Pasatu mnogo lakse skida DPF.
Ako si mislio na tu "gomilu delova" to je tvoje neznanje jer na ovom videu je skidana usisna grana,EGR,dizne koji veze nemaju sa skidanjem DPF-a.
Bukvalno je skinuta zastita DPF-a,skinut suspleh i skinut DPF dok kod frnacuza takodje motras da skines suspleh ali je dosta komplikovanijei za skidanje tako da nikako ne moze biti 1:0 za francuze nego obrnuto.
Pogledaj video malo bolje.

Otkud dizne i usisna i egr nemaju veze sa ovim kada je to sve kompletno zapušeno i mora da se očisti? Lepo se vidi koliko vremena treba za vw par radnih dana, mogu misliti koja je cena! Da se smrzneš!
Citroen se rastura za pola sata ne treba ti ni dizalica! Možeš sve sam na parkingu!
2:0 za francuze!

Imas samo jedan problem posto se ne razumes mnogo u mehaniku a to je sto se na Pasatu mnogo lakse skida DPF.
Ako si mislio na tu "gomilu delova" to je tvoje neznanje jer na ovom videu je skidana usisna grana,EGR,dizne koji veze nemaju sa skidanjem DPF-a.
Bukvalno je skinuta zastita DPF-a,skinut suspleh i skinut DPF dok kod frnacuza takodje motras da skines suspleh ali je dosta komplikovanijei za skidanje tako da nikako ne moze biti 1:0 za francuze nego obrnuto.
Pogledaj video malo bolje.
Ne mogu sad da gledam video, ali čovek koji radi čišćenje DPF- a mi reče da mu je najlakša situacija sa PSA dizelima, znači Pežo i Citroen.

Euro 5 dizeli pa nadalje obicno ***** .Ne razumem zasto se ljudi u Srbiji toliko loze na dizelase ,kao da prelaze godisnje 40-50 000 km ??Em skuplje gorivo ,em skuplje odrzavanje ,em kompleksniji ,navodno manje trose a da ne govorim o zagadjenju ,egr ventilima ,fapu,zamajcima ...a kad roknes gas trose vise i od benzinaca ....tako da sto se mene tice benzinci atmosferske pogotovo Euro 3 motore ne bih menjao nikada.

Otkud dizne i usisna i egr nemaju veze sa ovim kada je to sve kompletno zapušeno i mora da se očisti? Lepo se vidi koliko vremena treba za vw par radnih dana, mogu misliti koja je cena! Da se smrzneš!
Citroen se rastura za pola sata ne treba ti ni dizalica! Možeš sve sam na parkingu!
2:0 za francuze!
Ne izmisljaj. Svako ko se iole razume vidi na videu koji si ti sam okacio da se na Pasatu skida lakse DPF a to sto ti ne vidis da je taj Citroen na dizalici to je stvar do dioptrije.
Cuj dizne i EGR se moraju skidati????:hahaha:
U prvih par minuta se vidi da je skinut DPF a sve ostalo se moze a i ne mora raditi.
Sve je na videu i nema tu cile mile jer dovoljno je odgledati oba videa i videti sta je lakse skinuti.

Euro 5 dizeli pa nadalje obicno ***** .Ne razumem zasto se ljudi u Srbiji toliko loze na dizelase ,kao da prelaze godisnje 40-50 000 km ??Em skuplje gorivo ,em skuplje odrzavanje ,em kompleksniji ,navodno manje trose a da ne govorim o zagadjenju ,egr ventilima ,fapu,zamajcima ...a kad roknes gas trose vise i od benzinaca ....tako da sto se mene tice benzinci atmosferske pogotovo Euro 3 motore ne bih menjao nikada.
Imaš situaciju gde u jednom domaćinstvu isti auto voze deda, otac, sin i unuk pa takvo vozilo prelazi užasne kilometraže e tu se jedino isplati ili ako se cirkuliše često tj putuje po 100 km na posao itd. Imaš i biznise vezane za gradove de se ne tegli ali mora da se bude itd.

Imaš situaciju gde u jednom domaćinstvu isti auto voze deda, otac, sin i unuk pa takvo vozilo prelazi užasne kilometraže e tu se jedino isplati ili ako se cirkuliše često tj putuje po 100 km na posao itd. Imaš i biznise vezane za gradove de se ne tegli ali mora da se bude itd.
Naravno da ima ,ali je to retko u Srbiji.Ko moze da prelazi godisnje toliko veliku kilometrazu ili je taksista ili radi neki drugi posao ,ali u sustini tu se potrosi dosta goriva .To znaci da takvi ljudi mogu kupiti nov auto umesto polovnog dizelasa,imaju kesa.

Nzn sto penicite oko tog DPF .. kod mog auta kojeg zena vozi se upalila lampica za DPF ... 20 min na auto put na 3000 obrtaja i protok normalan .. Ne treba zapustati onda moze biti problematicno ali inače se on sam odrzava ..
Da, regeneriše se sam posebnim načinom vožnje. ...ali ovaj mališa lupeta namjerno, sumnjam je toliko tupav...
Ja ga ubacim povremeno do daske na autoputu u trećoj desetak minuta, ili u četvrtoj iznad 3 000 obrtaja nekih pola sata, i usled visoke temperature, sam čisti te čestice..:)

Atmosferske u manjim i srednjim klasama ne znam da li još neko i pravi. Euro 3 je izbačen pre oko 16 godina, a pošto nijedan auto ne traje večno sadašnji vlasnici će u dogledno vreme morati da ih zamene novijim.

Back