Pitanja o saobraćaju

Jel znaš kako pešaci prelaze? Kao da su manekeni, a pešački prelaz pista.
Strut Strutting GIF by RÊVE
Gde si se ovo snimala .

Zašto žuto svetlo posle crvenog ne traje fiksno u celoj Srbiji barem 5 sekundi da imaš dovoljno vremena da se pripremiš i upališ auto ( pričamo o ekologiji i izduvnim gasovima na raskrsnicama i gradu sa semaforima ) .
Takodje i upozoravajuće žuto posle zelenog , a ne da gataš kad će crveno i da vas snimi kamera .

Krucijalni problem u Srbiji inace :lol:
Ptoblem od krucijalnog znacaja da.

Jel znaš kako pešaci prelaze? Kao da su manekeni, a pešački prelaz pista.
Strut Strutting GIF by RÊVE

I za to je predvidjena kazna al se ne sprovodi.

jos kad stave slusalice na usi postaju gluvi manekeni

I za to isto.

Al se ne sprovodi.

Isto kao sto nikada nije nijedna kazna napisana za vlasnike pasa koji ne čipuju pse, na primer.

U Srbiji nisu problem Zakoni, nego Ćaciji koji ih ne sprovode.

Od teških kamiona propala većina puteva u selima i na planinama bilo asfaltirani ili nasuti .
Nije stvar ni u podlozi ni asfaltu , nego zemljište , prirodno , ne može da izdrži tu težinu .
Zar nije bilo ranije znakova o maksimalnoj dozvoljenoj težini .
Džaba ovi rade kad neko ina svoj biznis i samo gura kamiončine , niti ma ko da to kontroliše .

Treba li pešak zakonski da zastane odredjeni period pre prelaska ulice ( puta) ili mora da vozač baca graške da li će svaka osoba koja se nalazi na trotoaru odlučiti za iznenadni prekazak ulice .
Isto važi i za pešačke prelaze , jer , dešavalo se i ja , gledam u mobilni i prelazim ulicu bez da zastanem ili zvirnem levo desno .
Ovo " zakonski " se ne bi moglo odnositi na decu .Neki tehnički sistem bi ti trebao da se izmisli .
Dešavalo se da se deca ili djaci zaigraju , pojure jedan drugog i pravac na ulicu .
Nema šta da zveraš u mobilni i prelaziš ulicu. Tako i završiš jbg.

Ja jos nisam cuo da u nekoj Stranoj Drzavi postoji kao u Srbiji sto je moguce da ako imas neki neplacen racun recimo za internet,telefon ili elektricnu energiju mogu da te vrate sa granice.

Pre neki dan sam procitao na Grcka info kako su nekom coveku sa dvoje male dece i suprugom koji je posao na Odmor za Grcku oduzeli automobil na nasoj granici za neki dug od 4000 dinara koji nije bio platio za internet.Deca se uznemirila pocela da placu,proveli celu noc na granici da bi odmah ujutru covek pozvao nekog svog prijatelja kuci da ide i odnese taj novac i da odmah uplati.Onda se cekalo sledeceg dana do 14h da stigne odobrenje od sudije da je dug izmiren i da coveku moze da se vrati automobil.
Nevidjena glupost kakvu moze samo nas Srpski zakon da napravi.

Ja jos nisam cuo da u nekoj Stranoj Drzavi postoji kao u Srbiji sto je moguce da ako imas neki neplacen racun recimo za internet,telefon ili elektricnu energiju mogu da te vrate sa granice.

Pre neki dan sam procitao na Grcka info kako su nekom coveku sa dvoje male dece i suprugom koji je posao na Odmor za Grcku oduzeli automobil na nasoj granici za neki dug od 4000 dinara koji nije bio platio za internet.Deca se uznemirila pocela da placu,proveli celu noc na granici da bi odmah ujutru covek pozvao nekog svog prijatelja kuci da ide i odnese taj novac i da odmah uplati.Onda se cekalo sledeceg dana do 14h da stigne odobrenje od sudije da je dug izmiren i da coveku moze da se vrati automobil.
Sačekaš par godina pa uzmeš zakon u svoje ruke nema druge.

U stranim zemljama te love ako napraviš neki prrkršaj npr prekoračenje brzine ili bilo šta, na granici ti naplate.

Znaci covek je isao na sud po tuzbi interMet provajdera, dobio resenje da mora da plati racun i sigurno i dodatne troskove ali se pravio lud po sistemu "ko ih yebe" te doziveo iznenadjenje kada su mu stavili shapu na imovinu. Ybt, koji apsolutni bolid moras da budes da se tako ponasas. Na kraju ga spavanje u Tabanovcima ili Prohoru Pcinjskom kostalo 4 puta vise od tog neplacenog racuna za interMet.

Hajde da je prica istinita (jer interMet je pun svakakvih lazi), svakako nije glupost jer je osnovna stvar u nekom sistemu da moras postupati po sudskim presudama inace bi vladala apsolutna anarhija.

U srbiji i vlada apsolutna anarhija zato si ti i pobegao. Uvek i svakome u srbiji može da stigne rešenje za dug iz "pre 1990 i dug pre 2000" iako sam više puta prilagao te neproknjižene uplatnice pa ti naprednjaci to uz izvršitelja naplate 250.000 dinara.

I sad ja treba da se tužim jedno 10 godina po sudovima? Baciš atomsku bombu i gotova priča.

Back