Doziranje emocija

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@Paula ako si pratila onu temu ,,gde ti je dečko" videla bi da jedno banalno pitanje može imati 5-6 značenja i biti čak uvredljivo. Ponekad treba zagrebati ispod površine i razumeti smisao i značenje nečega.
Ti jednostavnom ne možeš da shvatiš da dvoje mogu sa velikim poštovanjem postaviti jedan odnos koji će biti erotski, lep, sexualan, uz određene dogovore, i da se pri tome osećaju dobro u tome. Ako to ne možeš da prihvatiš, ne vredi dalje, jer je to preduslov za ovo što pišem u temi.

Znači, ko na samo sexualan odnos gleda kao na nešto negativno, ne može ni razumeti pitanje teme.
Jer podrazumevam da se niko neće nalaziti u odnosu koji ponižava.
To je preduslov. E onda dolazimo do pitanja zašto kontrolisati emocije.

Više mi to vuče na neki lični stav nego na generalno. Svi gledamo na stvari na specifične načine.
apsolutno. kada u nekom razgovoru shvatim da je to muškarac koji bi delio žene na ***** i svetice momentalno mi više ne bi služio ni za prijateljstvo. JEdnostavno, takvi ljudi su mi strani. A srećom, mnogi meni bliski muškarci imaju mnogo šire gledanje na ljude i žene, sa više razumevanja.

Mislim da

Za mene zavisi kako neka osoba tako nešto saopštava drugoj osobi i u kom momentu, takođe i u kom smeru stvari idu dalje.
Nije mi isto da mi neko kaže:
Ne želim da se ovako osećaš prema meni, ne želim da se emotivno vežeš za mene i stvari u sličnom smeru.
Sa druge strane tu je i ono:
Nisam (sada) u stanju da odgovorim na tvoje emocije, ne osećam isto (ali se izostavlja kako se oseća).
Nekima samo treba vremena sa emocije dođu na svoje, uglavnom vreme sredi/preseče ovakve stvari.
Meni je svejedno kako kaže.
Znači da me ne želi kao osobu u svom životu. Možda mu trebam za neki posao, neki seks, nešto ali ne kao osoba.

Kada razmislim jedini izuzetak je neko ko je recimo prošao kroz neku tragediju poput smrti člana porodice ili bračnog partnera i jednostavno mu treba vremena.

Svi ostali razlozi mi nisu merodavni kako god da se sroči i ne bih više bila u nikakvom kontaktu sa tom osobom.

apsolutno. kada u nekom razgovoru shvatim da je to muškarac koji bi delio žene na ***** i svetice momentalno mi više ne bi služio ni za prijateljstvo. JEdnostavno, takvi ljudi su mi strani. A srećom, mnogi meni bliski muškarci imaju mnogo šire gledanje na ljude i žene, sa više razumevanja.
Naravno, ja na promiskuitetnost ne gledam kao na nešto pozitivno i nikada se ne bih družio sa takvom osobom.

Mislim da je to strasno ruzno i jednom sam i sama to izgovorila.

Izgovorila sam jer sam sa time osecala da skidam odgovornost za tudju eventualnu bol jer sam ga upozorila.
Sa druge strane prijala mi je ta povrsna paznja pa neka ga...
Ne bih to nikada vise nikome uradila, nisam ni tada namerno ali jeste tako.
Time ne iskljucujes, kao dajes nadu, u nekom limbu ste ali uvek mozes da se vadis da si rekao da se ne zanosi osecanjima.

Takodje su u istoj kategoriji reci Videcemo...Mozda jednom...

Naravno sa tom osobom nisam bila u nikakvom fizickom odnosu, vezi bilo kakve vrste.

Poslednja izmena:
Da vam kaze vama jedna osoba od integritet ... mnogo je vama dosadno u zivotu pa se prcate po zbunjevima i merite jaja na pesak.
Nadjite normalni partneri i formirajte normalne odnose pa cak i te svaleracije mogu da budu normalne ....

To su sve strahovi
Treba naći partnere koji se ne plaše toga, već znaju da uživaju u istim.

Ljubavi ni jedna nije trajna. Možda neki ljudi nađu trajnije ljubavi. Ali i naše male (erotske) ljubavi koje potraju par meseci jesu nešto lepo i ne treba ih unižavati.
ispravicu samo jedno

LJUBAV MOZE BITI TRAJNA

vole se do kraja zivota. bude tu svega sto brak nosi i vreme ali ako su opstali skupa opstali su jer se vole, ne samo postuju.
kako ono dvoje staracasto i umrese drzeci se za ruke... nemoj da preterujes sa zakljuchcima

Back