Kiss_me:
-
Pored njih su se deca igrala. Sada je Jeleni bilo jasno zasto su se tako brzo zblizili. Ipak, krv nije voda...
-Jadan... Patetican...- rece promuklao. -ne, nije to, Jelena. Pogledaj sta sam sve uradio tokom ovih godina. Seti se kako sam te oterao od sebe, kako sam Biljanu oterao, kako sam sve oterao. Nije patetika, vec strah. Strah da i ovo malo stvorenje, moje najmilije, ne oteram, unistim... Ovo do sada sam podneo kako-tako, to necu podneti. Ne gledaj me tako, ne mislim da dignem ruku na sebe, to je glupo, vec cu jednostavno da se iskljucim i cekam kraj. Nista necu hteti, nista necu osecati, samo cu mirno sedeti i cekati. -Punile su mu se oci suzama, a nije im dao da krenu. morao je da izdrzi. Ali, zasto? Tek sada, posle ovoliko vremena, on oseti da joj moze iskreno reci sta i kako oseca. I kako se osecao, dok je nije bilo.
-Pitas me gde je onaj covek koji te je zasmejavao? Otisao je sa tobom, kao i jos poveci deo njega. Mislio sam... Ne, NADAO sam se da ce se sa tobom sve to vratiti, da ce me pogled na tebe oziveti, tvoja rec probuditi... Ali treba vremena, koliko sam samo gradio ovaj zid, ne moze sada pasti za jedan tren, ma koliko ja to zeleo.- Ali krenulo je, lavina koju je tako vesto sprecavao da krene, konacno se pokrenula, rusila ga iznutra i naprsla zidove kojima je sputao sebe.
-Razumi me, molim te, bar ti od svih koji su me voleli, bili pored mene... Nista ti ne trazim, sem da mi das sansu, dozvoli mi da opet postanem isti, da te nasmejem i razveselim u svakom trenu. Od kada si otisla, znam samo za bol koji sam svima nanosio. Oterao sam tebe, pa Biljanu, pa sve druge... Strah, glupi strah koji me je svog obuzeo, da ne moze niko da mi pomogne, da sam se varao da osecam nesto, da sam ikada mogao da volim... -Odjednom je zacutao. Pogledao je u njene oci, koje su ga netremice gledale, zapanjena onim sto je cula. Blago nastavi...
-Nikada ti ovako nesto nisam rekao. Nikada ti nista nisam rekao sa ozbiljnoscu, samo sam zbijao sale. Ali vise mi nije do toga, a dalje ne mogu ovako. Nisam ono sto sam nekad bio, a sta sam postao - ni malo mi se nesvidja. I gde sam ja? Ni tamo, ni vamo, zarobljen u proslosti, koju sam unistio, zivim za buducnost, gde se ne vidim... -Glas mu se pretvori u sapat. U grudima mu se srce stezalo, i sve je teze disao. Kao da ga je neko davio... Postajalo je sve toplije... Vise je nije gledao, samo je prazno zurio u daljinu. Sta joj je sve rekao, odzvanjalo mu je u usima. A jos bi joj toliko toga rekao...