Mi imamo jos fore,letimo 10.9 ,tako da,osim sto smo kupii karte nista drugo nismo uradili 
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja sam prosle godine u Melbourne u VICROAD samo zamjenila dozvolu tj. srpsku novu dozvolu dala njima na uvid ,posto su umrezeni sa Srbijom, da provjere da li imam kaznene poene koji se prenose ovamo ,slikala se kod njih,uplatila taksu 70 dolara za 3 godine ,i dosla mi Australijska dozvola na kucnu adresu.Neznam da li je sve isto i u drugim drzavama (NSW,WA),nista nisam prevodila ,a rekli su mi da mogu da vozim i sa medjunarodnom dozvolom iz Srbije dok god sam na privremenoj partner vizi (ne samo 6 mjeseci od ulaska u AUS).Srpsku dozvolu nisu zadrzali.Da li to znači da nam svi dosadašnji prevodi ne važe u australiji i da moramo ponovo sve da prevodimo?
Da li to znači da nam svi dosadašnji prevodi ne važe u australiji i da moramo ponovo sve da prevodimo?
Pozdrav ljudi,
procitao sam sve teme/postove vezane za korake nakon dobijanja vize (PR 190) ali sam ipak odlucio da otvorim novu temu posto se mozda nesto promenilo u medjuvremenu (a i da bude sve na jednom mestu, posluzice jos nekom sigurno).
Naravno imamo puno pitanja ali za pocetak da pitamo za avionske karte
Izabrali smo katar avio kompaniju prvenstveno zbog cene i vreme trajanja puta. Karte za nas cetvoro (ja i zena, starija cerka 4god. i mladja 15meseci) iz Beograda je oko 2700e dok iz Sofije kosta 1650e!!! Letecemo iz Sofije jer smo u Nisu tako da nam je svakako Sofija bliza od Beograda a i 1000e nije razlika za bacanje
Posto idemo sa decom trazicemo prvi red i kolevku za mladju ceru.
Sta bi jos mogli da trazimo prilikom kupovine karata (da ne napravimo previd posto nije kratak put)?
Da li je neko skoro putovao sa ovom avio kompanijom (katar) i kakva su iskustva? Da li je neko korisitio promo kodove posto se prilikom kupovine karata mogu koristiti?
Prtljag je 30kg po osobi dok je za bebu 10kg... realno za bebu treba najvise stvari a oni ogranicili na 10kg...
Procitao sam negde da neke avio kompanije daju vecu kilazu prtljaga ukoliko se radi o migraciji.. da li neko imao ovaj slucaj?
Jos uvek ne znamo da li da direktno kupimo karte na sajtu avio prevoznika ili da idemo preko aerogage... razlika u ceni je oko 40e s tim sto je cena karata iz Sofije nije u evrima vec je u pitanju bugarski lev pa sa plasimo da prilikom konverzije u evre ne bude veca cena (posto banke imaju neki svoj, u najmanju ruku, "cudan" kurs).
Karte planiramo da kupimo od ponedeljka (dok nisu menjali cene)
Hvala unapred

Jos dva dana
Zamenili $ za aud i to po dobrom kursu, sve preveli, ostalo je da spakujemo kofere...
Da li je obavezna odjava prebivalista?
Iskreno ne znam da li cemo imati vremena za to...
) )?Jeste stigli? Kako su deca podnela put (a I vi sa njima
) )?
On ima par sati više nego mi do Perta.
Pozdrav ljudi
Stigli smo ????
Zamalo da zakasnimo na let iz Sofije, svašta nešto se izdesavalo i bukvalno smo stigli u poslednjoj sekundi!!
Let je prošao mnogo bolje nego što smo mislili. Klinke bile ok celi put, mladja je malo nervozirala ali to je zbog ekcema koji ima i koji je žestoko svrbi. Pri poletanju i sletanju gore bilo nama nego deci ????
Drug nas sačekao sa tablom "a be welcome"
Danas sam vozio kroz sidnej... Sve je kontra i bilo je aaaaaaaaaaaaaaa, inače imam četiri kategorije ali ovo je bilo kao pri dan u školi /poslu.
Od ponedeljka krećemo u akciju oko svih potrebnih "papira". Danas smo uzeli sim kartice..
Jutros buđenje uz dreku papagaja ????
E da kaže drug, Pošto nas je sačekala kiša, da nije padala jedno 6 meseci...
I tako...
Pisaću šta se događa a sada odoh na spavanje
Pozdrav
- - - - - - - - - -
Pošto pišem sa telefona ovi ??? su smajli

)

NAATi sta je TFN? I reci mi,da li je potrebno stampati vizu ili ipak ne mora..mozda su se neke stvari promenile,posto je od tvoje teme proslo 3 god.
Secam se da ,kad smo isli turisticki,nista nismo stampali i tako smo lagano prosli svuda,niko nam nista nije trazio..ni meni ni detetu. Cak su nas u Pertu pustili da svi porodicno prodjemo bez obzira sto smo sin i ja isli sa nasim (srpskim)pasosima a suprug i cerka sa australijskim.
E da,posto si rekla da sve opet mora tamo da se prevodi ,da li onda da pevodim ovde karton vakccinacije ili ?
TFN licni poreski broj (tax file number ),popunis aplikaciju on line na sajtu poreske uprave Australije https://www.ato.gov.au/individuals/...s-and-temporary-visitors---tfn-application/,i stice ti papir na kucnu adresu.Meni su trazili u Beogradu na aerodromu ocitanu vizu(papir).A ljetos sam bila s djetetom u Srbiji i niko me nista nije pitao za vizu.Tako da sve zavisi na koga naletis na salteru.
Avio kompanije su povezane sa australijskim imigracionim, i imaju uvid u vize. Zato ti traže papirnu vizu (naročito kada si permanent), da ukucaju broj vize u sistem. Australija ima dogovor sa svim aviokompanijama koje lete za Australiju, da ne smeju da puste da se ukrca na avion neko bez vize, kako Australija ne bi imala problem na svom tlu. Odštampaj vizu, nije to neki posao. Meni se desio propust, deca su promenila pasoše, a ja nisam obavestila VEVO, onlajn sistem, i u Frankfurtu kažu ne mogu decu da mi čekiraju na let. Ja dala i stare i nove pasoše, ne može, kaže moram da se ulogujem na ImmiAccount i da unesem nove brojeve pasoša. Mislim se, ni ne sećam se lozinkeNAATi sta je TFN? I reci mi,da li je potrebno stampati vizu ili ipak ne mora..mozda su se neke stvari promenile,posto je od tvoje teme proslo 3 god.
Secam se da ,kad smo isli turisticki,nista nismo stampali i tako smo lagano prosli svuda,niko nam nista nije trazio..ni meni ni detetu. Cak su nas u Pertu pustili da svi porodicno prodjemo bez obzira sto smo sin i ja isli sa nasim (srpskim)pasosima a suprug i cerka sa australijskim.
E da,posto si rekla da sve opet mora tamo da se prevodi ,da li onda da pevodim ovde karton vakccinacije ili ?
)
)
Lepo nam je objasnio sta i kako, na sta imamo pravo na sta ne i sve to uz siroki osmeh. Elem, imamo pravo na 630$ na svake dve nedelje. Dobilli smo linking code koji se koristi na myGov portalu. Tu se povezuje tvoj nalog sa centrelinkom.