Dota 2

• Začetnik teme Začetnik teme HAD~
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne razumijem zašto se sat vremena moram patiti sa idiotima koji me uvjeravaju da Lina može biti Carry a da ja sa Outworld Devourerom mogu igrati podršku ako želim. Pogledajte item pick od moje podrške, niko nije kupio ni jedan jedini ward http://www.dotabuff.com/matches/1061247438
Lina moze biti carry u pub partijama, pogotovo ako nije neki visok nivo, ali OD ne moze biti support kao sto ni Wisp ne moze biti carry (sto je ovaj pokusao)...

A dobar je, lik sa 200 meceva nasao da soli pamet :D, osim ako mu to nije neki novi nalog.

Bas sam juce gledao jednog ruskog streamera, i on je 5K MMR i prica o tome (koliko sam ja bar razumeo ruski pored cyka blyat idi na hui) kako je nemoguce igrati sa jednim supportom i tri (teska) carry-ja. I ako taj isti problem postoji u 5K ligi, sta cemo mi sa 2-3K MMR-a da kazemo.
Meni je vise stalo da pobedim i zato u 95% slucajeva igram support (kao jedini ili drugi) umesto da igram nesto sto mi se zaista igra ili da vezbam druge heroje. A nekako i ne verujem drugima da ce igrati support kako treba (agresivni wards, ostavljanje last hittova, pulling), cast izuzecima normalno.

Tako sam igrao sa jednim drugarem nedavno, ima jedva 100-tinak meceva, tako da je to pocetnicka liga, ma kakav crni support, wards, daj mi tri carry-ja, i normalno je da smo pukli :D.
Isto tako su me flame-ovali jer sam uzeo Lion-a kada smo imali Treanta i Batrider-a (Batrider je support kako tvrde :hahaha: ) u timu, i normalno da smo ih odrali :)

Ja uvek upozorim kada sam jedini support da ce partija biti izgubljena ako mi neko ne pomogne, i naravno ja na kraju izvucem najdeblji kraj zbog cetiri retardirana carry-a koji nemaju mozak niti za farmanje niti za gamplay kada imas i tog jednog koji ti daje 100% support.

Lina moze biti carry u pub partijama, pogotovo ako nije neki visok nivo, ali OD ne moze biti support kao sto ni Wisp ne moze biti carry (sto je ovaj pokusao)...

Ne. Lina ne može biti carry. Ako protivnički tim ima carry, a tvoj nema, tada Linu možeš eventualno iskoristiti za harasovanje i ubijanje krhkih hard carry koji su na početku igre vreće za nabijanje, na taj način im ne dozvoljavati da se nafarmaju. Takva partija ne smije da traje duže od 35 minuta.
A to da ćeš ti farmati Linu kripovima i čekati zadnji period igre, samo ćeš dočekati situaciju u kojoj će ti protivnički carry slikovito staviti do znanja da Lina nije carry.
Ukoliko imaš u vidu loviti killove sa Linom iako u timu već imaš 3 hard carry, ako tvoj tim izgubi 80% krivice je na tebi. A pobjediti možeš samo ako protivnički tim igra gore od tvoga.

Ja uvek upozorim kada sam jedini support da ce partija biti izgubljena ako mi neko ne pomogne, i naravno ja na kraju izvucem najdeblji kraj zbog cetiri retardirana carry-a koji nemaju mozak niti za farmanje niti za gamplay kada imas i tog jednog koji ti daje 100% support.
Najpametnije je igrati carry, ako dobro igraš i ako znaš da si dobar igrač. U suprotnom igrati pushera i truditi se da završiš borbu što prije. Ne isplati se nervirati sat vremena sa djecom.

A dobar je, lik sa 200 meceva nasao da soli pamet :D, osim ako mu to nije neki novi nalog.

Bas sam juce gledao jednog ruskog streamera, i on je 5K MMR i prica o tome (koliko sam ja bar razumeo ruski pored cyka blyat idi na hui) kako je nemoguce igrati sa jednim supportom i tri (teska) carry-ja. I ako taj isti problem postoji u 5K ligi, sta cemo mi sa 2-3K MMR-a da kazemo.
Meni je vise stalo da pobedim i zato u 95% slucajeva igram support (kao jedini ili drugi) umesto da igram nesto sto mi se zaista igra ili da vezbam druge heroje. A nekako i ne verujem drugima da ce igrati support kako treba (agresivni wards, ostavljanje last hittova, pulling), cast izuzecima normalno.

Tako sam igrao sa jednim drugarem nedavno, ima jedva 100-tinak meceva, tako da je to pocetnicka liga, ma kakav crni support, wards, daj mi tri carry-ja, i normalno je da smo pukli :D.
Isto tako su me flame-ovali jer sam uzeo Lion-a kada smo imali Treanta i Batrider-a (Batrider je support kako tvrde :hahaha: ) u timu, i normalno da smo ih odrali :)

Može 3 carry. Zašto da ne.
Samo ne možeš uzeti Antimage, Phantom Assassin i Faceless Void u istom timu. Ali zato možeš Silencer ili Queen of Pain (hard lane solo ili mid, a po potrebi mogu biti i odlična podrška jer su dobri od prve do zadnje skunde) Brewmaster (carry, durable), i Natures Prophet (pusher, carry) pa ga na brzaka nafarmaš u šumi i samo navaljuješ na tornjeve. Jako važno je ne oslanjati se mnogo na melee heroje jer su izloženi harasovanju, dobro je imati Crystal Maiden u timu zbog regeneracije mane tako da tim može da harasuje sa abilitijima. Bitno je znati kako se igra. I ako je Captain Mode carry izabrati zadnjeg da ovi ne mogu da ga kontriraju. Džaba ti Natures Prophet ako protivnik uzme Spirit Breakera, ovaj se za 5 sekundi nacrta kod NP i ubije ga, nema bježanja.

Može 3 carry. Zašto da ne.
Samo ne možeš uzeti Antimage, Phantom Assassin i Faceless Void u istom timu. Ali zato možeš Silencer ili Queen of Pain (hard lane solo ili mid, a po potrebi mogu biti i odlična podrška jer su dobri od prve do zadnje skunde) Brewmaster (carry, durable), i Natures Prophet (pusher, carry) pa ga na brzaka nafarmaš u šumi i samo navaljuješ na tornjeve. Jako važno je ne oslanjati se mnogo na melee heroje jer su izloženi harasovanju, dobro je imati Crystal Maiden u timu zbog regeneracije mane tako da tim može da harasuje sa abilitijima. Bitno je znati kako se igra. I ako je Captain Mode carry izabrati zadnjeg da ovi ne mogu da ga kontriraju. Džaba ti Natures Prophet ako protivnik uzme Spirit Breakera, ovaj se za 5 sekundi nacrta kod NP i ubije ga, nema bježanja.

Takve kombinacije su ok, jer Brew moze da tenkuje koliko-toliko, Prophet da pusuje a PA da radi DPS, a plus ova dvojica mogu i solidan damage da naprave kada zatreba.

Ovaj lik me prijavio zato što mu nisam dao da igra sredinu: http://www.dotabuff.com/players/82710179
Sa njim je igrao lik koji je sakrio svoje podatke, vrlo zanimljivo. Ne mogu vjerovati da dota nema neki mm koji će spriječiti da ovakvi vicevi igraju sa mnom.

Osim ako nisi imao odlican razlog, ti si takodje vic u doti... Samo se budale svadjaju oko laneova i takva igra je u startu izgubljena..
Jos nisam naisao na lika koji insistira na odredjenom laneu a da zna sta radi.

Ima jedna stvar sa midom koju sam cuo da ovi 3.5K+ pominju, a to je da mid ne treba da gankuje, jer ti dok pesacis do topa ili bottoma onaj drugi pokupi XP i gold, tj. ima free farm. Umesto toga bolje je smoke gank da se uradi na mid. Skuplje jeste, teze jeste, ali se mid-u vise isplati da se jedan support rotira sa dobrim stun-om nego da mid peseci i ostavlja farm ovom drugom za dzaba. Nisam imao prilike da probam, jer kada kupim smoke i pitam mida je l' mu treba gank i da ga pusti da malo pushuje on nista.

Ja sam primetio da u poslenje vreme kao support idem skoro uvek samo wards i boots, a ako imam para odem i po Mek. Agresivno wardujem, nekada i dewardujem, blokiram kampove i od svega me kao supporta najvise nervira kada mi neko spama:

>We need wards.
>We need wards.
>We need wards.

Ne znam, to mi onako stane na zivac uvek.
Jest' da mi je to posao, ali pitaj lepo, stavi tu, obezbedi Rosh-a.
A i nema se mesta, TP, sentry, wards, wand, boots, i to je to, sta da nosim vise, a retko ko uzme ward ili dust da nosi umesto mene.

Kapiram ja, ali lakse je Bounty da warduje neprijatelju dzunglu nego ja kao CM.

Uh lose igram nju, toliko da me je mali Rus u pesmi napsovao jednom :D , od tada je nisam igrao.

Video sam da je igraju kao carry (Skadi ili Deso na njoj), opet ne moze da se poredi sa nekim teskim carry-em, ali ako zatreba, nije losa.
Bas sam o njoj citao skoro da joj treba buff, jer je nema u pro sceni toliko.

Da se pohvalim da sam posle 3 meseca igrao QoP kao support (Single Draft je bio), i da sam nevidjeno puk'o. Osim Wand-a, Threads-a i jednog dela Orchida nisam imao ista.
Toliki problem ona ima sa manom da to nije normalno, ulti i dva spella i to ti je to. A i ulti nije neki, mozda ako je neki neprijatelj na pola HP, ti uletis i roknes na njih 3-4, ovako, na pocetku borbe da se ispucas ne ide nikako.

Kao sto rekoh, nemam pojma da igram QoP. :)

Ja sam ove sedmice prijavio 20ak igrača. Eto sa kakvim levatima igram. Juče sam prijavio dvojicu u istoj igri, jedan je kažnjen nakon pola sata a sad kad sam upalio igru vidim da je i drugi kažnjen.
Juče sam dobio abandon sa techies, postavljao bombe ispred svojih tier 3 kula i odjednom abandon zbog neaktivnosti. DC i nova partija, jbg, techies nikad više.

Nista bolje nego kada vidis da je tvoj report za communication abuse prosao.

Sa velikim zadovoljstvom reportujem saigrace na prvu loptu, i cim krenu neke psovke i vredjanje, neka kuknjava, bez razmisljanja reportujem. Za druge stvari, ako neko nema pojma ili me ne spasi, ili debelo zasere ne reportujem nikada.

Nema boljeg osecaja nego da znas da je mute-ovan 24h neko ko je napusavao saigrace.

6043-dota2_ui_notify01.png

A to je problem sa Techies, jer moras da dobijes XP u roku od 5 minuta ili dobijas abandon, tako da ako miniras T3 daleko od borbe i ne farmujes (makar 1 creepa da ubijes u roku od 5 min) sigurno dobijas abandon.

Obratite pažnju na ovoga lika sa CM najbolje odigrana podrška otkad igram dotu - http://www.dotabuff.com/matches/1095509955

To za napušavanje ne prjavljujem uopšte, samo mute i ćao. Ali kada ja vidim da ne zna igrati; 1000 puta sam reko da nisam pro, ali brate ako si zaista levat obriši igru ili nauči igrati. Pa ja sam odigrao bar 100 borbi sa botovima i pročitao par tutorijala na internetu prije nego što sam se uopšte usudio početi online meč, tako da nemam nikakvu namjeru juriti kilove sa podrškom pod izgovorom da ta podrška može biti i carry. Ako se nekome desi greška ili upadne u probleme dok pokušava nafarmati nekog hard carry to progledam kroz prste ako vidim da se zaista trudi, pa se zalijepim za njega ako igram podršku pa pokušavam mu pomoći da izgladi stvari. A ako on pogine 5-6 puta pa ragequita ili počne prozivati druge, e to je report takođe.

Kljucno je odigrati jedno 100-tinak borbi sa botovima, cisto da se svaki heroj proba jednom barem, ja sam zato batalio Dotu tamo 2012, i igrao s vremena na vreme coop ili samo bot games, jer nisam imao pojma sta radim, a i gadno je flame-ovanje u toj pocetnoj fazi.

Secam se da sam video jednog kada je izasao Oracle, instapick Oracle-a, i lik mid uzeo i posle 2 minuta kreno da se nervira sto je Oracle support, i isao je Deso + Manta na Oracle-u.
Nije ni odigrao toliko lose, pobedili smo, ali opet, Oracle-a da pravis da radi right-click damage mi ne ide.

A i tesko je nauciti da igras sve heroje dobro. Ja recimo nemam pojma da igram carry, tipa Void, AM, SF, Ember, i ne igram ih jer lose last hittujem, jedino ako mi padne dok igram All Random.
Secam se kada je bio prvi International, Dendi je uzeo da igra Enigmu u finalu uz cuveno "nikad nisam igrao ovog heroja".

Nije teško naučiti da igraš sve heroje dobro, teško je naučiti da igraš dobro, jer ti ako znaš igrati dobro onda ih znaš igrati dobro sve. Samo moraš znati šta možeš a šta ne možeš sa nekim herojem i ti već znaš dobro igrati sa njim. Drugo su likovi koji igraju carry ulogu sa herojem koji nije carry (Pudge i Axe npr), a zato što ih je lakše nafarmati nego carry, pa ako protivnik ima carry koji se nije vidio pola sata i samo izleti odnekud uključi BKB i napravi rampage onda im je kriv ostatak tima. Lično sam vidio kad se na jedan vrh markiran za wardove blizu Dire baze Pudge blinka sa Daggerom i na to mjesto navuče kukom protivničkog Lifestealera. Zamisli kakav je zajeb i ishod te borbe 1 na 1. Da li ti moram objašnjavati kakaov je idiot taj lik što je u tom trenutku igrao Pudgea? Samo treba znati igrati, a sa kojim herojem, jeste važno ali daleko manje nego znati igrati uopše. Pisao sam neke stvari više puta i opet ću jer se sve svodi na isto: levati favorizuju neke heroje misleći da je taj heroj najbolji.

A malo i vedrijih vesti. :)

2761309-gyro01.png

Povecan radius ultija, isto kao i za CM, sada je AoE ogroman.

2761315-dota2_bal_wr.png

Kao i daljina koliko ide Powershot, sto je za nas koji WR igramo par dana vec bitno. :)

Poslednja izmena:
Sinoć prijavio trojicu u jednoj igri, čak su sve trojica igrali zajedno, opet imam dva reporta. Nevjerovatno sa kakvim levatima igram.
Ispravak, dobio sva tri.

Poslednja izmena:

Back